מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אפלאשרון07/09/2009
מטופלת מתחילת ההריון עקב אפלא באספירין 100 מ"ג ןקלקסן 40 מ"ג. נמצאת חודש לאחר לידה והמשכתי בטיפול זה. מיועדת להפסיקו בעוד כשבוע. האם תחת טיפול זה אפשר להניק ללא סכנה לתינוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה
פרופ' יריב יוגב07/09/2009אין צורך באספירין
הנקה בטוחה תחת טיפול בקלקסן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לדוקטורסיגל04/09/2009
שלום, רציתי לדעת אני בהריון כעת שבוע 7 , נצפה דופק, מאז אתמול אין לי בחילות האם זה מעיד על אי תקינות ההריון, על ירידה בפרוגסטרון? (לפני כשנה וחצי עברתי גרידה עובר ללא דופק שבוע 9)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ' יריב יוגב04/09/2009אין בהכרח קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לאחר הלידהענת03/09/2009
הי
1) האם כאשר יש סוכרת הריון ניתן לחזור לאכול כרגיל מיד עם הלידה או שיש להמתין מס' ימים או שבועות עד שחוזרים לתפריט רגיל ?
2) לגבי תזונה לאחר הלידה - האם ניתן לאכול הכל? (כל מה שאכלתי לפני הסכרת?)
3) האם כדאי לעשות העמסת סוכר 75 גר' 6 שבועות לאחר לידה גם אם אניק?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לאחר הלידה
פרופ' יריב יוגב03/09/2009רצוי לשמור על דיאטה מאוזנת
אין מניעה מהעמסת סוכר גם בזמן הנקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעלת הריון?אפרת03/09/2009
שלום.
אני נמצאת היום בשבוע ה38 להריון (הריון ראשון).
לפני כחודשיים בערך החלו להופיע אצלי בצקות בכפות הרגליים והידיים.
במהלך הבדיקות השגרתיות שביצעתי עולה כי עליתי במשקל בצורה די חדה.
5 קילו בממוצע לחודש (במהלך החודשיים האחרונים).יש לציין כי בבדיקת מעבדה נמצא כי אין לי חלבון בשתן ולחץ הדם הינו תקין (70|115).
אני ממש מוטרדת לגבי רעלת הריון..
האם התוצאות הנ"ל מעידות על רעלת או סיכוי לחלות ברעלת בזמן הנותר עד הלידה?
מה עליי לעשות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעלת הריון?
פרופ' יריב יוגב03/09/2009ע"פ המתואר אין לך רעלת הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאמץ בהריוןשרי02/09/2009
אני בהריון יקר לאחר ivf. כעת בשבוע 8.
ברצוני לשאול:
אני עובדת עם תינוקות ובמסגרת העבודה מתאמצת מאוד
מתכופפת ומרימה המון פעמים ביום, יושבת על הריצפה איתם וקמה וכו'
העבודה היא מ7:30 בבוקר עד 16:00 אחה"צ.
יש לציין שכאשר אני מגיעה הביתה כמעט ולא מסוגלת לתפקד מרוב תשישות ועייפות גם לאחר שינה (דבר שלא היה לפני ההריון)
א. האם המאמצים עלולים להזיק חלילה להריון?
ב. האם עלי להפחית שעות בעבודה בגלל ההריון?
ג. אני אמורה לטוס טיסה בת 7 שעות ולאחר שעתיים טיסה נוספת בת 3+ שעות
הטיסה תהיה בשבוע 11. האם יש מניעה או בעיה כלשהי לטוס?
(באופן כללי ההריון תקין ב"ה- באולטרסאונד נצפה שק הריון, שק חלמון ודופק)
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאמץ בהריון
פרופ' יריב יוגב03/09/2009המאמץ אותו את מתארת הענו סביר ואינו מסכן את ההריון
לגבי הטיסה במידה והכל תקין התיעצי עם הרופא המטפל את בעיראון טין מניעה
יש להקפיד במהלך הטיסה על הליכה וחילות איברים תכופים במהלכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראשענבל02/09/2009
שלום
אני בשבוע 6 + 4, ונמצאת בהריון בסיכון גבוה, יש לי כאבי ראש תכופים וחזקים
האם אני יכולה להשתמש בכדור כלשהו?
תודה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש
פרופ' יריב יוגב02/09/2009אין מניעה מטיפול באקמול
גשי לרופא להיבדק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי ראש
ענבל03/09/2009ד"ר יריב יוגב
תודה רבה על תשובתך
המשך יום נעים
ענבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דםמירב02/09/2009
שלום רב,
רציתי להבין מהי המשמעות של תוצאות בדיקות הדם העוסקות בתפקודי כבד:
UREA -11
CREATININE - 0.44
המון תודה והמשך יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות דם
פרופ' יריב יוגב02/09/2009הבדיקות תקינות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרה דואדגת מאוד- קיבה קטנהדנה02/09/2009
שלום אתמול הייתי בסקירה מוקדמת שבוע 15+6 בבדיקה הרופא אמר שהכל תקין- לב מי שפיר תקינה גולגולת תקינה ורק בסוף הוא ראה שקיבה קטנה אצל העוברית שלי- הוא אמר שזה חסר משמעות שבד"כ אחרי שבועיים זה גודל אבל אני לא יכלתי לישון בליילה אניי כל לכך דואגת ? ממה זה נובע? למה זה יכול להביא? יש לי טור לרופא בשבוע הבא עד אז אני משתגעת-
הרופא שבדק המליץ לי לבוא עוד 3 שבועות לבדיקה חוזרת של קיבה... תעזרו לי בבקשה ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין שאני בת 26
דנה02/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיבה קטנה
פרופ' יריב יוגב02/09/2009יש לחזור על הבדיקה בעוד שבועיים שלושה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה שלא נענתהטלטל02/09/2009
שלום רב,
הריון תאומים שבוע 20+5
בבדיקה שגרתית ביום חמישי:
עובר 1 - מנח - אורכי
מצג- ראש
משקל 245
גיל הריון 19.4
עובר 2 מנח- רחבי
מצג -ראש בצד ימין
משקל 367
גיל הריון 20.6
הערות- אורך תעלת צוואר 49 מ"מ ללא FUNNELING
הערכת משקל לפי HADLOCK
האם המשקלים תקינים?
האם תקין? מה זה ללא FUNNELING
איזה שבוע שבוע? לפי מה מסתכלים? לפי העובר הראשון או השני? ולפי הערכת גיל הריון שכתוב בסוף לפי הנל? (בבדיקה כתוב למשל AB CIR מתאים לשבוע 18.6) אז לפי מה מסתכלים?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטלטל
פרופ' יריב יוגב02/09/2009אורך ץעלץ צוואר הרחם תקין
פנלינג משמעותו משפכיות של צוואר הרחם העובדה שלא נמצא פנלינג הינה מעודדת
לא פרטת באיזה סוג תאומים מדובר
יש לבצע המשך מעקב גדילה מאחר וקיים פער בין משקלי העוברים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה>תודה ועוד שאלה
טלטל03/09/2009ההריון הוא הריון תאומים בשני שקים. לא זהים.
האם המשקל של העוברים לא תקין? מה ניתן לעשות? אני דואגת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה
פרופ' יריב יוגב03/09/2009בשלב זה מעקב בלבד
במידה ומעוניינת קבעי פגישת ייעוץ מקיפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי אני מפסיקה חומצה פולית?חגית מלול01/09/2009
עברתי הפריה ivf אני בהריון בשבוע 14 מתי מפסיקים לשתות חומצה פולית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי אני מפסיקה חומצה פולית?
פרופ' יריב יוגב01/09/2009ניתן להפסיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקן תוך רחמיאריקה01/09/2009
יש לי שאלה עקרונית לגבי הגדרת אחוזי ההצלחה של התקן תוך רחמי למניעת הריון: האם כאשר מדובר על 98% הגנה מדובר על היומיים של הביוץ החודשי ? או שאם מקיימים יחסי מין "בימים הבטוחים" - תוך כדי שימוש בהתקן - זה אמור להעלות את אחוז ההגנה לקרוב יותר ל- 100%?
(אני קצת חוששת מהשני אחוז הנותרים - זה נשמע לי גבוה, ולקונדום אני לא מוכנה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקן תוך רחמי
פרופ' יריב יוגב01/09/2009פני לפורום גניקולוגי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לתשובה בהולהאדי01/09/2009
הי,
אני בת 33 וחצי, בעיצומו של שבוע 30 להריוני הראשון ובביקור שיגרתי אצל רופא הנשים, הוא הודיע לי שלמרות שבדיקת העמסת הסוכר שלי (50 גר') יצאה תקינה, התוצאה יצאה קרובה מדי לגבול העליון (הבדיקה יצאה 136), כשהערך העליון עומד על 140 ולכן הוא ממליץ מאוד על בדיקת העמסת סוכר של ה100 גרם.
שמעתי במה כרוכה בדיקת הסוכר של ה100 גרם, ואני ממש בלחץ.
אשמח לדיעה שנייה, האם אני באמת צריכה לעשות בדיקה למרות שע"פ הבדיקה הראשונה התוצאה יצאה תקינה?
אשמח לתשובה מהירה במיוחד..
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר
פרופ' יריב יוגב01/09/2009136 הינה תוצאה גבולית
במידה ויש השמנה ספור משפחתי של סוכרת רושם לעובר גדול גיל אם מבוגר יש ללקול העמסה של 100 גרם שהינה אבחנתית לסוכרת הריונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פאראתירואיד והריוןיעל01/09/2009
שלום
סובלת מעודף סידן בעקבות אדנומה על בלוטת יותרת התריס
מועמדת לניתוח בעוד שבועיים להסרת הבלוטה הנגועה
נמצאת בהריון שבוע 7 +5 ימים.
האם ניתן לבצע ניתוח כזה בזמן הריון? ומה הם הסיכונים לעובר במצבי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פאראתירואיד והריון
פרופ' יריב יוגב01/09/2009במידה ואין דחיפות קיימת העדפה לבצוע ניתוחים בהריון במהלך הטרימסטר ה II (דהיינו לאחר שבוע 13) אז הסיכוי להפלה ולהשפעת חומרי ההרדמה נמוכים יותר
יש לשקול ייעוץ משולב עם המרפאה להריון בסיכון גבוה בביה"ח בו אמורה להינתח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיעוט מי שפיראלי01/09/2009
שלום,
שבוע וחצי לאחר בדיקת CVS (שתוצאתה תקינה) נצפה מיעוט קיצוני במי שפיר, שלא אפשר לערוך סקירה מוקדמת. אשתי אושפזה במשך שבוע ולאחר מכן נצפתה עלייה בכמות מי השפיר (לכ35 מ"מ), לאחריה הצלחנו לעשות סקירה מוקדמת (נצפו כל האיברים לרבות תפקוד הכליות ומערכת השתן),
במעקב האחרון, שבועיים לאחר הסקירה המוקדמת, נצפה פחות או יותר אותה כמות מי שפיר (עדיין מיעוט), בין 35 - 40 מ"מ, שבוע 18+4.
1. מה הכמות שהיתה צריכה להיות בשלב זה?
2 האם הכמות של 35-40 מ"מ מספקת להתפתחות הריאות בשלב זה?
3. האם קיום מי השפיר, גם שהוא במידה מעטה, יכול להעיד כיאין חשש לנקב ממנו המים ירדו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיעוט מי שפיר
פרופ' יריב יוגב01/09/2009קשה מאוד לתת ייעוץ על סמך הנתונים שסיפקת
למיעוט מי שפיר כי קיצוני בשבוע בו נמצאת סיבות מגוונות. המשמעות על התפתחות הראות קשה לצפיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיעוט מי שפיר
אלי15/09/2009בהמשך להודעה הקודמת אנחנו כבר בשבוע 21 (היום) ובבדיקת מעקב לפני יומיים ראינו כי הכמות עלתה במעט -כיסי מים של כ-4.5 ס"מ.
רופא האולטראסאונד אמר שאין לו נתונים האם כמות זו מסכנת את העובד בשלב זה. (העובר נצפה מטיל שתן, ונצפו ומורגשות תנועות)
שאלותיי הן:
1. האם הקצב של העליה במים (בהנחה שהמיעוט נבע מבדיקת הCVS) תקין ?
2. מתי (באיזה שבוע) ניתן יהיה לדעת אם כמות המים מספקת להמשך היריון תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיעוט מים
ד''ר אלי רימון15/09/2009לא ניתן לאמר
יש צורך בהמשך מעקב כדי לראות את ההשפעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיעוט מי שפיר
אלי15/09/2009בהמשך להודעה הקודמת אנחנו כבר בשבוע 21 (היום) ובבדיקת מעקב לפני יומיים ראינו כי הכמות עלתה במעט -כיסי מים של כ-4.5 ס"מ.
רופא האולטראסאונד אמר שאין לו נתונים האם כמות זו מסכנת את העובד בשלב זה. (העובר נצפה מטיל שתן, ונצפו ומורגשות תנועות)
שאלותיי הן:
1. האם הקצב של העליה במים (בהנחה שהמיעוט נבע מבדיקת הCVS) תקין ?
2. מתי (באיזה שבוע) ניתן יהיה לדעת אם כמות המים מספקת להמשך היריון תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון בסיכון גבוהיפעת31/08/2009
אני בת 41-בעברי 4 הריונות ספונטניים. 2 מהם הסתיימו בשבוע 40-41 בניתוחים קיסריים בגלל חוסר התקדמות בלידה ו2 מהם לצערי הסתיימו בהפלות מוקדמות (שבוע 15 ושבוע 20).
בעלי חלה לפני כשנה במחלה קשה והחלטנו לשמור זרע לפני הטיפול הכימותרפי ולהשתמש בו .
עלי לציין שמייד לאחר ההפלה השנייה עשיתי בירור (בדיקת גורמי זיהום, בדיקת קרישיות וצילום רחם)והמסקנה היתה שצואר הרחם של פעור מעט (דליפה של נוזל בזמן צילום רחם).
בעלי לשמחתי החלים מהודג'קין ולפני כחודש וחצי החלטנו להשתמשבזרע המוקפא ולעשות הפרייה .כשבועיים אחרי פרוטוקול ארוך הוחזרו 2 עוברים לרחמי.
השבוע התבשרתי שאני בהריון ולפי עליית ערכי הבתא (לאחר 12 ימים 220 ולאחר16 ימים 1401) הבנתי שכנראה 2 העוברים נקלטו. אני מאוד שמחה מצד אחד ומצד שני מאוד אבודה ואינני יודעת למי והיכן לפנות. אני יודעת שכנראה אצטרך לדלל את מס' העוברים בגלל החשש לצלקת הניתוחים הקייסריים ושאצטרך גם בגלל ההפלות החוזרות להיות במעקב הריון יותר אינטנסיבי. העיניין הוא שאינני יודעת למי לפנות מי הכתובת?האם רופא או מרפאה של הקופה הם הכתובת? האים ישנו מקום שיכול לתת לי מענה הולם? בנוסף, עשיתי בדיקת דם ב 16.8בגלל כאבי בטן והלויקוציטים היו 16.5 נלקחה גם תרבית שתן שם אובחן חיידק קולי לקחתי אנטיביוטיקה במשך 5 ימים היום 31.8 עשיתי בדיקת דם נוספת והלויקוציטים יצאו 13.2 האם לעשות שוב תרבית שתן ולהמשיך לקחת אנטיביוטיקה האם דלקת בשתן יכולה לגרום להפלה? מצטערת על השאלה הארוכה ועל הבילבול
לעזרתכם אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון בסיכון גבוה
פרופ' יריב יוגב31/08/2009תחילה מזל טוב
לא בהכרח מדובר בהריון תאומים יש להמתין לסונר בשבוע 6 לערך
יש מקום לייעוץ מסוגר לאחר בדיקת הסונר
ללא קשר יש לחזור על תרבית השתן טרם טיפול אנטיביוטי
במידה ומעוניינת קבעי תור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה ליפעת - הריון בסיכון
בר11/02/2010הי יפעת,
מקווה שהריון הזה הסתיים טוב. בכל מקרה, קראתי את הסיפור שלך ולצערי גם אני עברתי "מסלול" מאד דומה.
2 הריונות תקינים שהסתיימו בשבוע 41-42 בניתוח קיסרי עקב אי התקדמות.
לאחר מכן 3 הפלות שהסתיימו בשבועות 20,17 ו- 24.
גם אצלי לאחר ההפלה הראשונה התגלה צוואר רחב בצילום רחם וכן התגלה אצלי קרע בצוואר הרחם.
ב - 2 ההפלות האחרונות, עברתי תפירת צוואר הרחם, אבל זה הסתבך לזיהום (בעקבות חיידק איקולי).
אשמח לשמוע מה המליצו לך לגבי ההריון, חוות דעת שקיבלת, וכו'
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)