מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיזוטרפיה נשימתית בהריוןללי16/08/2009
שלום.
לפני שבוע קיבלתי את הבשורה שאני בהריון ב"ה לאחר טיפול ivf
ברקע יש לי מחלת ראות כרונית
(ברונכיאקטזיות כתוצאה מ immottile cillia - חוסר תנועתיות של הריסנים בריאה)
המאופיינת בליחה כרונית ובשיעולים יום יומיים.
כטיפול אני צריכה לבצע פיזוטרפיה נשימתית יום יום ע"מ לכייח את הליחה
ע"י שכיבה בשיפוע וטפיחות על הריאות.
הפיזוטרפיה כוללת שיעולים חזקים ומאמץ לכייח כראוי את הליחה (שהרבה פעמים סמיכה)
(ומטבע הדברים גם הבטן מתכווצת)
ברצוני לשאול:
1. האם השיעולים התכופים והמאומצים עלולים חלילה לפגוע בהתפתחות וקיום ההריון?
2. האם יש תנוחות מסויימות שעלי להמנע מהם בזמן הפיזיוטרפיה?
3. האם יש פיזוטרפיה נשימתית מיוחדת לנשים בהריון?
4.האם יש צורך במעקב במרפאה להריון בסיכון גבוה ואם כן מאיזה שבוע עלי להתחיל במעקב?
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיזוטרפיה נשימתית בהריון
פרופ' יריב יוגב16/08/2009אין מניעה מפיזיוטרפיה נשימתית בהריון
מומץ מעקב במסגרת הריון בסיכון גבוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיכוב התפתחות העוברנ//16/08/2009
בהמשך לשאלתי הקודמת לגבי מידות העובר כפי שהתגלה בבדיקות שערכתי לאחרונה ונמצא כי היקף ממדי הבטן של העובר קטן בכשבועיים מגיל ההריון ושאר היקפי הגוף והראש גדולים בשבועיים
שאלותיי הם:
מה זה בעצם אומר הריון בסיכון גבוה?
ומה הם התוצאות של עיכוב בהתפתחות העובר? לידה מוקדמת? בעיה בריאותית או סיכון כלשהו לעובר?
אני ממש מודאגת ואובדת עצות כי אני לא יודעת מה התהליך שהולך לקרות במידה ובאמת הבדיקות שאני אעשה יוכיחו כי יש עיכוב בהתפתחותו של העובר
אשמח לקבל תשובה
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיכוב התפתחות העובר
פרופ' יריב יוגב16/08/2009עיכוב בגדילה התוך רחמי הינה "סל" גדול של אבחנות עם משמעיות שונות
קשה לתת ייעוץ מסודר על סמך הנתונים שסיפקת יש צורך בייעוץ מקיף
במידה ומעוניינת קבעי פגישת ייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפוך ממצב עכוזליאת16/08/2009
אני בשבוע 34.3
עובר במצב עכוז, היה לי ריבוי מי שפיר 25 עד לפני שבוע ועשיתי אולטראסאונד שבוע שעבר והרופא טוען שעכשיו מי השפיר הם 19 .
האם יש סיכוי שהעובר יתהפך עד הלידה?
אם עושים היפוך חיצוני , באיזה שבוע זה מתבצע?
היה לי סיפור של הרחבת חדרי מוח מינימלית בעובר (11), בדיקות הראו שהכל תקין (כולל mri)
ואמרו לי רק להמשיך לעקוב באולטראסאונד לראות שזה לא פרוגרסיבי.
האם היפוך חיצוני יכול להוות סיכון במצב זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפוך ממצב עכוז
פרופ' יריב יוגב16/08/20091. מצג עכוז ב15% בשבוע 34 וב 3-4% לאחר שבוע 38 לכן יש סיכוי להיפוך עצמוני
2. היפוך חליצוני בד"כ בשב 37-38 בחלק מבתחי"ח גם קודם
3. אין קשר להרבת חדרי מוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אתה ממליץ על היפוך חיצוני?
ליאת17/08/2009תודה על התשובה המהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיפוך חיצוני
פרופ' יריב יוגב17/08/2009היפוך חיצוני בפרט וכל פעולה אחרת מותאמת באופן אישי ולא כהמלצה גורפת. יש לבחון את פרטי המקרה שלך באופן פרטני ולהגיע להחלטה משותפת
במידה ומעוניינת קבעי פגישת ייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריוןסיגל16/08/2009
האם הסיכויים להכנס להריון לא בזמן ביוץ גבוהים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה להריון
פרופ' יריב יוגב16/08/2009לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילול-בהמשך לתשובתך, ד"ר רימוןאא15/08/2009
קודם כל תודה רבה על תשובתך המהירה. ראיתי אותה רק עתה. מאז יום ה' בו בוצע הדילול והרגשתי את ההפרשות, זה לא חזר על עצמו ודי נרגעתי. תשובתך החזירה את רמת הלחץ... יכול להיות שזה נפסק והעוברים במצוקה או אם זה לא ממשיך-סימן שהכל בסדר?
תודה, אשמח לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילול
ד''ר אלי רימון16/08/2009כדאי שתגשי לבדיקה של הרופא שתענה על כל שאלותיך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CML בהריוןריקי14/08/2009
שלום רב,
אני נמצאת בשבוע 8 להריוני והתבשרתי כי אני חולה בלוקמיה כרונית. האם אצטרך לבצע הפלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לריקי
ד''ר אלי רימון15/08/2009לצערי כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCML בהריון
ריקי15/08/2009אני יודעת כי אם אטופל בגליבק אז הנ"ל מחייב הפלה, אך מה אם אבחר בטיפול אחר? האם ישנם סיכונים נוספים? הבנתי כי אני חולה במחלה כחודשיים שלושה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריקי
ד''ר אלי רימון16/08/2009התיעצי עם הרופאים האונקולוגים
לדעתי בריאותך חשובה מההריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפותירואידיזםרוני14/08/2009
האם היפותירואידיזם שהתגלה בתחילת ההריון דורש מעקב הריון של רופא הריון בסיכון? האם יש מישהו שעוסק במיוחד בזה או שכל רופא הריון בסיכון יכול לעקוב? האם יש לכם המלצות?
תודה על העזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרוני
ד''ר אלי רימון15/08/2009כל רופא הריון בסיכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מידות עוברנ//14/08/2009
הנני בשבוע ה30+6 להריוני, לאחר בדיקה אבל הרופא גיליתי שמידות הבטן של העובר קטנות בכשבועיים מגיל ההריון , כשבשאר חלקי גופו מידותיו גדולות מהרגיל
ליתר דיוק המידות הם:
BPD 8.07 שבוע 32+3
OFD 10.35
HC 30.05 שבוע 33+2
HC* 29.05 שבוע 32
AC 24.77 שבוע 29
FL 6.43 שבוע 33+1
HC/AC 1.21
ומשקלו 1690
אשמח לקבל דעה של מומחה שיגיד לי אם אין צורך לדאגה בהתחשב בעובדה שמידות הבטן קטנות לעומת שאר מידות הגוף שהם גדולות . האם זה פרופורציונלי? האם יש סיבה להילחץ? אני צריכה אולי לאכול יותר או שזה לא קשור?
האם יש משהו שאני צריכה לעשות כדי לתרום לשינויים לטובה בהתחשב בכך שעליתי פחות מ6 קילו עד כה ולא היה לי כל כך תיאבון לאכול במשך כל חיי ההריון
והכי חשוב זה מה זה בעצם אומר במידה ובאמת יש עיכוב בהתפתחות העובר מה עושים במצב כזה?
אשמח לתשובה בהקדם
תודה מראש .......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גדילת העובר
ד''ר אלי רימון14/08/2009אין משהו שאת יכולה לעשות
בצעי סונר עוד 2-3 שבועות לראות את השינוי
רצוי להתיעץ עם רופא הריון בסיכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת הריון?זהבית14/08/2009
שלום
אני בהריון בשבוע 33. בשבוע 26 עברתי בדיקת העמסת סוכר שהיתה תקינה (בעקבות בדיקת 50 גר' שיצאה לא תקינה+ריבוי קל מי שפיר)
תוצאות הבדיקה בשבוע 26 היו:
בצום: 76
60'': 164
120'': 144
180'': 130
בשבוע 32 עברתי הערכת גדילה של העובר והתברר כיהעובר גדול בשבועיים מגיל ההריון. כמות מי שפיר תקינה. נדלחתי להעמסת סוכר נוספת ואלו תוצאותיה (הבעיה שעקב לחץ במרפאה האחות לא לקחה את הדם בזמן אלא לפי הפירוט שלהלן:)
בצום: 77
60'': 203 (בפועל הבדיקה נערכה אחרי 65 דקות ולא אחרי 60)
120'': 132 (בפועל הבדיקה נערכה אחרי 132 דקות ולא אחרי 120 !!!!! )
180'': 118 (בפועל הבדיקה נערכה אחרי 175 דקות ולא אחרי 180)
שאלותיי:
1) האם יש לי סכרת הריון?
2) האם העובדה שהאחות לקחה לי דם בפעם השלישית (גלוקוז 120) לא בדיוק לאחר 120 דקות אלא באיחור של 12 דקות (לאחר 132 דקות) משנה משהו לגבי ערך הגלוקוז?..
3)ואם אכן יש לי סכרת שהופיעה בשלב מאוחר של ההריון מה המשמעות לגבי העובר ולגביי???
תודה רבה על עזרתכם....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לזהבית
ד''ר אלי רימון14/08/2009יתכן והתמונה מצביעה על סוכרת הריון
פני לרופא הריון בסיכון ליעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות נוזליות לאחר דילול עובריםאא13/08/2009
שלום. בהריון שלישייה לאחר טיפולי פיורוגון ויחסים. היום עברתי הפחתה ואני מרגישה כל הזמן גם רצון לשתן וגם יש לי הפרשות נוזליות. (ללא ריח) הרופא אמר שאם יש ירידת מים לחזור אליו מיד, אך לא נראה לי כי מדובר בירידת מים. יחד עם זאת, ההפרשות מטרידות אותי. האםזוהי אחת מתופעות הלוואי לאחר דילול?
תודה, אא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילול
ד''ר אלי רימון14/08/2009זה חשוד כירידת מים ולכן יש לגשת לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmv בהריוןאמא13/08/2009
שלום,
הסיפור שלי הוא קצת מורכב...
לפני כ-6 שנים אובחן אצלי cmv פעיל, הדבקה ראשונה, זה היה ערב חתונתי פחות או יותר.
מאז במשך כשנה וחצי- שנתיים הערכים המשיכו כל הזמן להיות חיוביים (ערכי ה-igg וה-igm).
במהלך הזמן הזה הייתי פעמיים אצל ד"ר גליה רהב בייעוץ לצורך כניסה להריון ובפעם השניה היא אמרה שהיא סוברת שאלו אינן תוצאות אמת ושהבדיקה מזהה סוג מסוים של נוגדנים כנוגדני cmv או משהו כזה (אינני זוכרת את הניסוח המדויק...) בכל אופן, אמרה שלדעתה אין סיכון להיכנס להריון.
ואכן נכנסתי להריון כאשר במהלכו פשוט לא בדקתי יותר את העניין, וב"ה יש לי ילדה בריאה לחלוטין.
בהריון השני, בבדיקות השגרתיות של תחילת ההריון יצאigg שלילי.
וכעת, בתחילתו של הריון שלישי, ב"ה, יצא לי על אותה בדיקת דם פעם אחת גבולי וכנראה ששלחו שוב לבדיקה נוספת ויצא שלילי. ה-avidity גדול מ-45 אחוז.
אשמח לשמוע מה דעתכם לנושא, האם יש מקום לדאגה?
מה הייתם ממליצים לעשות? ממילא הרי גם אם התוצאה חיובית, זוהי הדבקה שניה ולפי מה שהבנתי זה לא בעייתי כמו הדבקה ראשונית, ובכלל לאור כל ההיסטוריה שלי עם הנגיף הזה...
בקיצור, אשמח לשמוע מה לדעתכם עליי לשות מכאן...
תודה וסליחה על אריכות ההודעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV
ד''ר אלי רימון14/08/2009אכן בעיה מורכבת
כדאי לחזור לרופאה שיעצה לך ומכירה את הנתונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מעט אינטימיתמאיה13/08/2009
אני בשבוע שישי עם הריון תאומים לאחר הפריה חוץ גופית.
בשלב זה נצפו שני שקי הריון עם עוברים, אך טרם נצפה דופק.
לפני יומיים, כמה שעות לאחר אוננות, הופיע דימום, שאובחן באולטרה-סאונד, שמקורו בשק ההריון הקטן יותר.
הדימום פסק כבר ביום למחרת, ואני מחכה בקרוב לבדיקת אולטרה-סאונד נוספת בציפיה לראות דופק.
אני מתביישת לשאול את הרופא שלי, אז שואלת כאן, האם יתכן קשר בין האוננות (אורגזמה-התכווצות הרחם) לבין הדימום?
רוב תודות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדי
ד''ר אלי רימון14/08/2009יתכן, כדאי להתאפק קצת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההלחצת אותי....
מאיה16/08/2009האם זה עלול לגרום לנזק? הרופא אמר שנראה שהדימום הוא משק ההריון הקטן. כרגע נצפה דופק רק בעובר אחד (בשק הגדול), והרופא שלי ביקש שאגיע עוד מס' ימים לבדיקת דופק גם בעובר השני. מעבר לכך שלא נצפה דופק, לא נראתה כל בעיה, ניתן היה לראות שק הריון עם עובר ושק חלמון.
האם לאור מה שתארתי סביר שיתפתח דופק בעובר השני או שמירב הסיכויים שהוא יתמוסס ואשאר עם עובר אחד? האם במקרה כזה נשקפת סכנה לעובר הנותר?
תודה על תשובתך!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטערת שאני מתערבת
לעדי16/08/2009אני חושבת שהדבר האחרון שד"ר רימון רצה לעשות זה להלחיץ אותך:)
ממליצה פשוט לפנות לרופא שלך אם כל המבוכה בעניין ולשאול
מה לא נעשה בשביל הביטחון של הבייבי שלנו נכון?!
שיהיה לך המשך הירון תקין שלם משעמם והמון בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אופן הלידהאלה13/08/2009
שלום רב,
אני בשבוע 31 להריון. (הריון ראשון)
יש לי מחלה כרונית של כליות - רפלוקס דו צדדי. עוד בשבוע ה-6 התחילו כאבים מאוד חזקים בכליה ימנית. הוכנס סטנד לדרקי השתן בשבוע 10 ובשבוע 27 הוחלף. הכאבים קיימים גם עכשיו אך לא חזקים כל כך.
האם יכולות להיות סיבוכים בלידה רגילה?. האם כדאי לבקש מהרופא הפניה לניתוח קיסרי?
חשוב לציין כי צוואר הרחם מאוד קצר (10ממ) וינו סיכון ללידה מוקדמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלה
ד''ר אלי רימון14/08/2009איןמניעה מלידה רגילה במצבך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה בבקשה -התרחבות אגני כליהשלומית13/08/2009
שלום
אני בשבוע 26 + 3..
בשבוע 15 + 2 הובחנה הרחבה דו צדדית של אגני כליה (4.7 / 4.4 )
בשבוע 22 + 1 נראתה גם-כן הרחבה דו צדדית ( 5.5 / 5.5 )
לפי שכלול תוצאות הבדיקות שעשינו (שקיפות + חלבון עוברי ) במעבדות זר
הסיכון לדאון לפי גיל וששת הבדיקות הוא : 1:20,000
הסיכון לפי גיל הוא 1:550
היום בשבוע 26 +3 בבדיקה אמר לנו הרופא שהוא ממליץ ללכת לייעוץ גנטי
וזאת על-מנת להחליט האם צריך מי-שפיר.
השאלה היא : אם יחליטו שצריך לעשות מי שפיר (ונאמר שכדאי לעשות רק בשבוע 32) ובבדיקה יגלו בעיה בעובר , האם ניתן אז לעשות הפלה? 32 שבועות + 3 שבועות עד לתוצאות זה כבר לידה , לא ? אז מה הטעם ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשלומית
ד''ר אלי רימון13/08/2009אכן דילמה קשה
לגבי כרומוזומים יש שיטה שנותנת תוצאה לגבי 5 כרומוזומים תרוך 4-5 ימים, תשובה מלאה אורכת 3 שבועות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום ולחץ דםטל12/08/2009
שלום, אני בת 33 בהריון שני שבוע 17. הריון ראשון היה תקין ולידה בשבוע 39. בהריון הנוכחי לחץ הדם שלי נע בסביבות 140/90 ומשבוע 13 יש לי דימומים. בהתחלה הופיעו פעם בכמה ימים אך משבוע 16 יש דימום כל בוקר שהולך ונחלש במהלך היום. בדיקות שקיפות עורפית וסקירת מערכות ראשונה היו תקינות וכן בדיקת צוואר הרחם. בד"כ אני בריאה ואיני נוטלת תרופות. פניתי לייעוץ לכמה רופאים אך חוץ ממעקב ל.ד ואיסוף שתן (חלבון נמצא תקין) לא נעשה דבר.
שאלותי הן:
האם העובר בסכנה?
כיצד עלי לטפל בנושא?
אודה על תשובתך,
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטל
ד''ר אלי רימון12/08/2009העובר אינו בסכנה ישירות עקב הדימום אלא בצורה עקיםה אם תתפתח לידה מוקדמת.
למיטב ידיעתי אין לנו דרך לטפל פרט למעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)