מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עשרה ימים לאחר הדילולנירית08/06/2013
לפני עשרה ימים עברתי דילול שכנראה בעקבותיו התפתחה המטומה ליד צוואר הרחם.שאלותי הינם:1.מדוע ההפרשות החומות (שהבנתי שתקינות) מתרבות עם הזמן? אין לי כאבים בטן בכלל אבל ההפרשות כאמור,חומות, מימיות ומרובות..יש בגלל צפי להפסקתן? .2.מה משמעות הדבר בנוגע לעובר?האם הדבר יכול לפגוע בו בצורה כלשהי? אודה לתשובות בהקדם.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עשרה ימים לאחר הדילול - תגובה
ד''ר אלי רימון09/06/2013תופעה ידועה לאחר דילול וקשורה כנראה לתהליך ספיגת העובר
ממליץ מנוחה ומעקב רופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת ואחרונה
נירית09/06/2013האם קרישי דם קטנים שמופרשים גם הם הינם תופעה מוכרת או שהדבר מסוכן ויש לבדקו בהקדם? מדובר בחתיכות קטנות וג'לטניות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת ואחרונה - תגובה
פרופ' יריב יוגב11/06/2013כעיקרון תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפירטלי08/06/2013
אני בת 39 ( ומספר ימים ) כרגע בסוף שבוע 13. ביצעתי את בדיקת הדם שבודקת חריגות כרומוזומליות בכרומוזום x,y, 21,13,18 והתשובה יצאה שלילית והעובר הוא נקבה .
האם יש צורך בגילי בבדיקת מי שפיר, מה הסיכויים לגלות מומים בשאר הכרומוזומים, חוץ מסקירת מערכות , האם יש עוד בדיקות שעלי לעשות על מנת להוריד את הסיכוי למומים כרומוזומליים? ( יש לי בבית שני ילדים בריאים , ואני לא נשאית של מחלות גנטיות תורשתיות )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר - תגובה
ד''ר אלי רימון09/06/2013לדעתי לא , המטרה היא המנעות ממי שפיר
לגבי השאלות האחרות פני ליעוץ גנטי מסודר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת עזרה ותשובה תודהמבולבלת07/06/2013
שלום אני בשבוע 38 +1 משקל העובר 3.100 (תינוק זכר) ויש לי סכרת הריון מאוזנת על ידי אינסולין
הרופא שלי אמר לי ביום ראשון לנסוע לבית חולים לקבל זירורז.
כי בדרך כלל מילדים אישה סוכרתית בין שבוע 38 -39
האם אפשר להמתין ללידה טבעית ? ומדוע יש צורך בזירוז במידה וגודל העובר וכמות מי השפיר תקינה והסוכר מאוזן?
לא עדיף לתת לעובר לצאת בזמן שלו ?
אני לא רוצה ללדת בגלל סטטיסטיקה.
אשמח לקבל תשובה תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייבת עזרה ותשובה תודה - תגובה
פרופ' יריב יוגב15/06/2013יילוד של הרה עם סוכרת אינו אוטומטי רק ע"פ גיל ההריון
במידה ומעוניינת ביעוץ אישי פרטני קבעי פגישת ייעוץ אישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המטומהאנא אלך07/06/2013
שלום
בת 28 הריון שלישי.בשבועה 11+4 התגלתה המטומה 8*8. ס"מ לאחר דימום רציני.לעובר שלום.הדימום הפסיק לחלוטין לאחר יומיים.אתמול (שבוע 13+2)
התחילו הפרשות חומות בניגוב וגם עמ הפד קצת.
מה לעשות?????
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המטומה - תגובה
ד''ר אלי רימון09/06/2013בשלב זה מציע רק מנוחה ומעקב רופא מטפל
אין לנו טיפול יעיל לצערינו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציריםנטלי05/06/2013
היי ....אני בהריון שבוע 23 עם תאומים...בימים האחרונים שמתי לב שכחצי שעה עד שעה ביום יש לי כאבים...צירים...האם תופעה זו מחייבת פנייה למיון או להתעלם ?
צירים בשבוע זה מפחידים אותי...האם יש טיפול ? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צירים - תגובה
ד''ר אלי רימון06/06/2013פני לבדיקת אורך צואר לודא שאין קיצור צואר
הטיפול נגזר מאורך הצואר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר 100 תוצאות חריגותדנה05/06/2013
שלום,
אני בת 32, הריון ראשון שבוע 25
תוצאת העמסת סוכר 50 - 145
העמסת סוכר 100:
צום - 85
שעה ראשונה - 137
שעה שניה - 99
שעה שלישית - 42
יש לציין כי הייתי בצום כ-10 שעות טרם הבדיקה של העמסת הסוכר 100, וימים ספורים לפני הבדיקה הקפדתי קצת יותר על התזונה וצריכת פחמימות ומתוקים, אם כי לא באופן משמעותי (כלתי די רגיל רק קצת פחות מתוק).
השאלות שלי הן - מבחינת ההגדרה זו אינה סוכרת הריונית, אך התוצאות חורגות מטווחי הנורמה. אני מניחה שיש משמעות לנפילת הסוכר אך גם לערך הבסיס שגם בשעה ראשונה ושניה לא היו גבוהים במיוחד. אם כך, אשמח לדעת האם תוצאות אלה מצביעות על סיכון כלשהו לעובר? האם יש סיבה לדאגה? האם עליי להקפיד על דיאטה מיוחדת כבסוכרת?
מודאגת, אודה לתשובתכם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר 100 תוצאות חריגות - תגובה
ד''ר אלי רימון06/06/2013לדעתי לא מצביע על בעיה
אין סיכון לעובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי דימוםעדי05/06/2013
אני בהריון בסיכון, לוקחת אספירין וקלקסאן. היום אני בשבוע 11 ועדין לוקחת אנדומטרין בגלל כאבי בטן ודימום קל שארע לפני שבוע.
הדימום היה מלווה בצריבה באזור צוואר הרחם.
הלכתי לרופא במוקד והוא אמר לי שהכל בסדר.
היום (שבוע אחרי) שוב יש לי צריבה באזור וראיתי הפרשה טיפה כהה (עם קצת אבקה מהאנדומטרין).
האם כדאי ללכת שוב למוקד?
אני יודעת שעניין האנדומטרין שנוי במחלוקת בשבוע 11, אבל הרופא שלי אמר לי שאני חייבת לקחת את זה.
האם יכול להיות שהדימום וההפרשות נגרמים מהאנדומיטרין?
האם יש סבון שניתן לשטוף איתו את האזור על מנת שלא ישרוף\יצרוב?
בתודה מראש, עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי דימום - תגובה
ד''ר אלי רימון05/06/2013יתכן על רקע אנדומטרין
אם רק כתם קטן אין צורך ללכת למוקד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון בסיכון וכניסה לבריכהאורית03/06/2013
שלום רב,
אני בתחילת הריון (שבוע 6) ובעברי היתה לידה מוקדמת עקב ירידת מים בשבוע 33+2.
השאלה שנשאלת אם אוכל להיכנס השבועות הראשונים להריון לבריכה השחייה בעיר מגוריי? האם אוכל להינות ממנה גם בשבועות מתקדמים (נאמר מעל שבוע 20) ?
תודה רבה,
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון בסיכון וכניסה לבריכה - תגובה
ד''ר אלי רימון03/06/2013אין מניעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעלת RH- יש צורך במרפאת לסיכון ?mor31/05/2013
הי ....אני בת 36 , אמא ל-3 ילדים מקסימים, שנולדו בהריונות תקינים בשבוע 39 והילך. בעלת סוג דם o- . בעלי B+. כל ילדי נולדו B+. ולכל אחד גברה הצהבת הילודים, בילד האחרון הברית נדחתה כחודש עקב רמה גבוהה של בילירובין.
האם כעת כשאני מתכננת הריון נוסף אלי להיות במרפאת הריון בסיכון ?
האם ישנו רופא מומחה לתחום הזה ?
האם אפשר לקבל סדר בדיקות מומלץ להריון כשידועים כל הפרטים הללו ?
תודה וסליחה על הטרחה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעלת RH- יש צורך במרפאת לסיכון ? - תגובה
ד''ר אלי רימון03/06/2013אין צורך במעקב הריון בסיכון
הרופא יפנה לבדיקת נוגדנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר דילולנירית31/05/2013
לפני יומיים עברתי דילול משלושה ליחיד עקב בעית מונו.באותו הלילה שבוצע הדילול החלו הפרשות דמיות שבעקבותיהן הגעתי למיון.באולטרסאונד נצפה העובר הבודד עם דופק כולל תנועות +כמות מי שפיר תקינה,אך נמצאה המטומה מאורגנת בגודל של 26*52 מ"מ סמוך לפה הפנימי.אודה להסבר ברור יותר בנוגע לעניין המטומה ואודה לעצתך בהמשך טיפול כשעדיין מופיעות הפרשות דמיות. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלת המשך בנוגע לדילול
נירית31/05/2013כמו כן אודה לתשובה בנוגע לסיכויי הפלה כשצוואר הרחם הינו באורך 45 מ"מ.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון
נירית31/05/2013תיקון:המטומה בגודל 52*26.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה לתגובה בבקשה
נירית06/06/2013אודה לתגובה בבקשה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה לתגובה בבקשה - תגובה
ד''ר אלי רימון06/06/2013ההמוןמה הוא איזור דימום יתכן על רקע הדילול
דורש מעקב ומנוחה
אין טיפול נוסף
בשלב זה אורך הצואר תקין ולא ניתן לצפות לידה מוקדמת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון וסוכרת נעוריםס.ז.31/05/2013
שלום, אני חולת סוכרת כבר 4 שנים, אני כרגע בהריון שבוע 9+4 , עשיתי בדיקת A1c התוצאה הייתה ממש טובה 5.1
לפעמים אני מגיעה ל150-200 ערכי סוכר וישר מתקנת אני מטופלת במשאבה.
האם זה מזיק לעובר שלי?? מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון וסוכרת נעורים - תגובה
ד''ר אלי רימון03/06/2013גשי בהקדם למרפאת הריון בסיכון גבוה לצורך התאמת מינון האנסולין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת גרוןנטלי29/05/2013
היי בהריון שבוע 23 .היום הייתי אצל הרופאה והיא גילתה אצלי דלקת גרון..קיבלתי טיפול באנטיביוטיקה זינת ורציתי לדעת..
. 1. האם האנטיביוטיקה מתאימה לי בתור אשה בהריון ?
2. האם יש אנטיביוטיקה יותר קלה מבחינת תופעות לוואי ?
3. האם הדלקת או האנטיביוטיקה יכולים לגרום נזק לעובר או להריון ?
תדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת גרון - תגובה
ד''ר אלי רימון03/06/2013הדלקת לא מזיקה לעובר
אין מניעה מטיפול זה בהריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בדיקת דופלרשירי27/05/2013
שלום שבוע 31. מה הם ערכי זרימת הדופלר התקינים לשבוע זה ?אצלי יצא3.3dc מה ה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי בדיקת דופלר - תגובה
פרופ' יריב יוגב27/05/2013לא ניתן להתיחס לערתך בודד מבלי להבין למה עשט הבדיקה ומה מטרתה
כעיקרון תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרמות מוגברות בחבל הטבור ומעקב גדילגילי27/05/2013
היי שבוע 30+ מציינת שלאורך כל המדידות בטן העוברית היתה קטנה מצ"ב
משקל 1400
bpd 7.68 מתאים לשבוע 30+5
ofd9.73
hc- 27.8מתאים שבוע 31.1
ac-23.78 מתאים לשבוע 28.3\
flך מתאם לשבוע 30.2 נמצאו זרימות דם גבוליות 3.4sd .. יש לציין שהבדיקה נעשה אצל רופא פרטי . ולמרות שאני במעקב של הקופה הרופא של הקופה טוען שהכל תקין.
אייך אני יכולה להיות רגועה בנושא? האם הבדיקות תקינות? האם יש צורך במעקב במחלקת הריון בר סיכון בסיכון בבית חולים האם ניתן לשפר זרימות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרמות מוגברות בחבל הטבור ומעקב גדיל - תגובה
פרופ' יריב יוגב27/05/2013לא ניתן לשפר זרימות
התיעצי עם הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלי27/05/2013
אני כיום בהריון שני בשבוע 14 יש לציין שלפני 8חודשיים ילדתי לידה מוקדמת בשבוע27 בקיסרי דחוף ( ההריון הראשון בא אחרי 4 שנים ולכן לא ציפנו שנקלט בכלל בטח שלא כזה מהר). כיום להבדיל מההריון הראשון אני מקבלת קלקסן וקרטיה בראשון קבלתי רק קרטיה. הרופא המליץ לי גם לקחת זריקות פרוגסטרון... רציתי לדעת האם יש השלכות לזריקות הללו לי או לעובר? ושאלה נוספת היא האם בעקבות הלידה המוקדמת בעבר יש כיום בעיה או סיכון בקיום יחסי מין? כי אני מאוד חוששת. ושאלה אחרונה זה לגבי הסיכויים לקרע ברחם עקב ההריון המוקדם לאחר הקיסרי? תודה מראש וסליחה על אורך השאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' יריב יוגב27/05/2013הרבה שאלות...
אין השלכות לעובר מפרוגסטרון
לך מעלה הסיכון לסוכרת הריונית
יחסי מין כעיקרון רק בגלל לידה מוקדמת בעבר אין מניעה
סכוי לקרע של הרחם קיים כ 0.5-1%* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)