מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שריטה חזקה על ידי ילד..האם מסוכן?ליאתי04/02/2013
שלום רופאים יקרים,
רציתי לשאול עוד שאלה.
להזכירכם אני בהריון בשבוע ה 17.
ואני עובדת כגננת והיום ילד בן 4 שהתפרע שרט אותי וירד לי דם.
עלי לציין כי ציפורניו היו מלוכלכות ואני עדיין מבררת האם עבר טטנוס.
האם עלי לדאוג,מה עלי לעשות הלאה?
מדובר בחתך לא גדול יותר מפחידות אותי מחלות מהחתך עצמו שלא גרם לנפיחות או אי אלו בעיות חיצוניות.
אודה לתשובתכם,
ליאתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריטה חזקה על ידי ילד..האם מסוכן? - תגובה
פרופ' יריב יוגב06/02/2013פרט לחיטוי מקומי אין צורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 17 כאבי צלקות?ליאתי04/02/2013
שלום רופאים יקרים,
אני בשבוע ה17 (בתחילתו) ומזה יומיים יש לי כאבים חזקים בצד ימין.
עלי לציין שהכאבים ממש באור הצלקת וגם כשאני נוגעת בעדנה בצלקת יש לי כאבים..
וכדי להשלים את התמונה אסביר,לפני כשנתיים עברתי ניתוח לפרוסקופיה להוצאת גידול ומדובר בשני ניתוחים למעשה בטווח של חודש וחצי זה מזה.כשבפועל נשארתי עם חמש צלקות וזו בצד ימין (ליד התוספתן שהוצא גם הוא החוצה) הכי גדולה ולקח לה הכי הרבה זמן להגליד.עתה אני מרגישה כאילו חזרתי לימי ההחלמה מהניתוח..
האם עלי לחשוש,לפני מספר ימים עברתי סקירה מוקדמת שהיתה ברובה תקינה,נתבקשתי לגשת לאקו לב מלבד זאת הכל היה תקין.
מה עלי לעשות עתה?
האם עלי לחשוש,נאמר לי בסקירה שהשיליה נמוכה אך לא מכסה את צוואר הרחם,האם יש קשר לצלקת ולדברים?
אודה לתשובתכם.
ערב טוב,
ליאתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 17 כאבי צלקות? - תגובה
פרופ' יריב יוגב06/02/2013אין קשר לצלקת
עקב מתיחת הבטן תיתכן רגישות
יש צורך בהמשך מעקב מיקום השליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםהודיה04/02/2013
שלום,
אני בת 32 עם יתר לחץ דם כרוני.
מתכננת הריון ראשון בקרוב ולפני חודשיים החלפתי את הטיפול ב-ICE לטרנדייט עקב כך. עם הטיפול הקודם הייתי מאוזנת על 120/75.
עם טרנדייט 100X2 לחץ הדם עומד על ממוצע של 132/85. רופא המשפחה אומר שזה בסדר גמור, ושלא צריך להוסיף מינון משום שבהריון לחץ הדם ירד עוד וגם כך אני אהיה במעקבים אז אם הוא יעלה ישנו את המינון במהלך ההריון.
קצת מפחיד אותי להכנס להריון עם לחץ דם גבולי כזה. האם יש ערכים מומלצים לאיזון לפני הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם - תגובה
פרופ' יריב יוגב06/02/2013זהו לחץ דם תקין טרם הכניסה להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בהריוןבקי04/02/2013
שלום רב, אני בשבוע 15 ונמצאת בשמירה עקב דימום. יש לי דימום מנימים של דם שנקרעו ברחם.
מה תוכלו להגיד לי עוד בנושא?
האם זה משהו שאתם מכירים?
מתי זה יגמר?
אני ישמח לדעת כל מידע לגבי זה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בהריון - תגובה
פרופ' יריב יוגב06/02/2013ע"ס הנאמר קשה לדעת
יש חשיבות לגודל הממצא ברחם ומקומו
במידה ומעוניינת תאמי פגישת ייעוץ אישית לצורך הערכה ובדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאים בסקירת מערכותגני03/02/2013
בסקירת מערכות ראשונה ראו אצל אחותי שיש 2 במקום 3 מפרקים בזרת ועוד 2נקודות שחורות באזור הראש... והפנו אותה לייעוץ גנטי. מה זה אומר?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאים בסקירת מערכות - תגובה
פרופ' יריב יוגב03/02/2013לא ניתן לענות ללא פרטים נוספים
פנו לייעוץ גנטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך קבוע מינון קלקסןקלקסן31/01/2013
שלום רב,
בת 31 , לאחר 4 הפלות רצופות , 2 הראשונות בשבועות 16-18 , לאחר בירור נמצאתי נשאת לפקטור 5 לידן היטרוזוגוט , הפלה 3 שבוע 9 לאחר מתן קלקסן משבוע 7 , הפלה 4 שבוע 5 הריון כימי .. הריון חדש (נוכחי.) שבוע 8 , קלקסן עם בטא חיובי 40 מ"ג , טרם בוצע US ראשון , השאלה שלי , אם אני שוקלת בערך 70 ק"ג , מה המינון הנכון שאני צריכה לקבל?! 40 מ"ג מספיק?! אני לוקחת פרנטל ואומגה 3 , האם באמת אומגה 3 גורם לדילול דם!? באיזה מינון?!
אודה לכם על התייחסותכם
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך קבוע מינון קלקסן - תגובה
פרופ' יריב יוגב01/02/201340 מ"ג מספיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי תמיכה הורמונליתרותם30/01/2013
שלום, לאחר הביוץ התחלתי תמיכה הורמינלית של אנדומטרין*3 ופרגינובה*3 ביום עד לבדיקת בטא.
שאלתי- יש לי ברקע בעיית קרישה הומוזיגוטיות לפקטור 2, אין זה מסוכן ליטול פרגינובה? ( האזהרות על גבי עלון התרופה מאוד מפחידות...)
לתשובתך אודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי תמיכה הורמונלית - תגובה
פרופ' יריב יוגב01/02/2013איני משוכנע כי זקוקה לטיפול\התיעצי עם הרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורגזמה בהריוןחדוה30/01/2013
שלום
שבוע 6+ IVF ו, מחיצה ברחם הריון בקרן ימין, מתחילת ההריון כשאני מגיעה לאורגזמה כאבים ממש עזים של מס' דקות בשחלה ימין , וברחם ממה זה נובע?
אציין כי, ילדתי בלידה קיסרית עקב מחיצה ברחם אולי זה נובע מהניתוח הקיסרי ? ואם כן איך אפשר לוודא זאת? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורגזמה בהריון - תגובה
פרופ' יריב יוגב01/02/2013אין מניעה מאורגזמה
הכאבים קשורים להתכווצות ומתיחה אך אינם מסוכנים
המשיכי להנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מושתלת כליה והריוןאור30/01/2013
שלום רב,הנני מושתלת כליה בת 26,שבוע 34 הריון ראשון.סובלת מלחצי דם גבוהים המטופלים תרופתית וחלבון בשתן כ-2 גרם ליממה.במוניטורים בשבועות האחרונים,כולל שבוע אשפוז בביהח אין מספיק האצות של העובר.שינוי תנוחות,אוכל,שתיה דבר לא עוזר.התנוקת זזה אני חשה בתנועותיה באופן ברור אך במוניטור ככל הנראה אין זה מספיק.אני בלחץ נוראי בעיקר בשל התרופות הרבות שהנני נוטלת ומשמעות נטילתן בהריון,עשו לי פעמיים בדיקת זרימות דם שיצאו תקינות.מה משמעות הדבר של חוסר האצות מספיקות של העובר?האם נפוץ?האם קיימת השלכה לבריאות העובר לכשיוולד?אציין כי הרופאים רוצים ליילד בשבועיים הקרובים ואני בלחץ רב.תודה מראש,אור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מושתלת כליה והריון - תגובה
פרופ' יריב יוגב01/02/2013קשה מאוד לדעת או לחוות דיעה ע"ס הנתונים שסיפקת\התיעצי עם הרופאים להריון בסיכון המטפלים בך או תאמי פגישת ייעוץ אישית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאי בדיקת דופלררינה29/01/2013
שלום.
אני בשבוע היריון 36+6 .בשבוע 35+5 ביצעתי הערכת משקל עובר ונמצא עובר תואם לשבוע 32+6. עד שבוע 32 היה פער קבוע של בין 6-7 ימים בין גיל העובר לגיל ההיריון.עובר היה קטן יותר.אתמול שבוע 36+5 ביצעתי בדיקת דופלר אצל הרופאה והממצאים הם:
Sd ua 3
Mca ri 0.71
Mca psv 64
רציתי לשאול האם מדדים אלו תקינים מאחר ועומדת השאלה האם ליילד אותי מוקדם עקב האטה בצמיחה?
כמו כן bpp תקין ומוניטור ריאקטיבי.
אשמח לתשובתך תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאי בדיקת דופלר - תגובה
פרופ' יריב יוגב29/01/2013ההחלטה ליילוד אינה נגזרת אך ורק מהנתונים שסיפקת
מציע כי תפני לרופא המפנה או במידה ומעוניינת תאמי פגישת ייעוץ אישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למודקס והריוןדפנה26/01/2013
שלום
אני בת 23, איש הרה בשבוע 9
משתמשת בתרופת למודיקס 300 ביום
האם יש סכנה על העובר???כדאי לי להפסיק את התרופה בהריון או להמשיך??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למודקס והריון - תגובה
פרופ' יריב יוגב29/01/2013למודיקס הינה תרופה אנטי אפילפטית הנקרת גם למיקטל
לא להפסיק התרופה בשם פנים ואופן
התייעצי עם הרופא המטפל לגבי ההשפעה ההריונית ודרכי המעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפרתירואיד בהריון תאומיםגליה25/01/2013
שלום וברכה
אני בשבוע 9 להריון תאומים, ביצעתי בדיקת דם לTSH והתוצאה הינה 0.1
טרם נבדקתי אצל אנדוקרינולוג
האם זהו סיכון לעוברים אם לא אטפל? איזו תרופה ניתן לקחת שלא תפגע בהתפתחותם התקינה? הרופא משפחה בינתיים שלח אותי רק לאולטרא סאונד בלוטה.
אני מאד חרדה אודה על תשובה מהירה ומקצועית
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפרתירואיד בהריון תאומים - תגובה
פרופ' יריב יוגב29/01/2013קרוב לוודאי שזו בדיקה תקינה לחלוטין לאור שבוע ההריון והיותך בהריון תאומים
קשה להתיחס כי לא צירפת את כל הבדיקות
המידה ומעוניינת תאמי תור לצורך פגישת ייעוץ אישית שתמנע בדיקות ולחץ מיותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבלי24/01/2013
הנני בשבוע 29 להריוני.בשלושה שבועות האחרונים הייתי מאושפזת פעמיים עקב UTI ופיאלופריטיס.בפעם הראשונה קיבלתי זינט דרך הווריד ואחכ המשך טיפול בכדורים ל10 ימים. בפעם השנייה קיבלתי דרך הווריד רוצפין ל4 ימים ושוב שוחררתי הביתה להשלמת טיפול (14 יום) בזינט דרך הפה.
כרגע עדיין אני באמצע הטיפול אז לא ידוע מה יקרה שייגמר..
בלי קשר הרגשתי היום שמתחילה פטרייה והתחלתי לטפל באגיסטן.
לאחר אולטרסאונד כליות יש הרחבה קלה בצד ימין(אומרים שזה תקין).
ההמוגלובין שלי הוא 9.5 ומיותר לציין על החולשה ,הכאבי ראש,והתשישות שעוטפים אותי במשך כל היום ללא אפשרות לתפקד בצורה נורמאלית.
מתחילת ההריון (הריון 2) יש לי דליפות שתן ומאוד קשה לתפקד.
כרגע לאחר כמעט 3 שבועות של מחלה ואשפוז ,ביום א הקרוב אני אמורה לחזור לעבודה.אין לי ספק שלא אוכל לתפקד שם!!
גם ככה נורא קשה לי לזוז(אני מלאת בצקות). רופא הנשים שלי נתן לי הפניה למרפאת הריון בסיכון על מנת לנסות להוציא שמירת הריון.
מה הסבירות שזה אכן יתקבל לפי דעתך?מה עוד אפשר להגיד כדי שיבינו אותי?
ידוע לי ששמירה ניתנת כשיש סיכון לעובר ולאם אך מעיוני באתרים שונים הבנתי שגם דלקות חוזרות זה דבר מסוכן בפני עצמו שיכול לגרום ללידות מוקדמות.
בלידה הקודמת ילדתי בשבוע 38 בואקום.
תודה!! וסליחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב - תגובה
פרופ' יריב יוגב29/01/2013דברי עם הרופא המטפל במרפאה להריון בסיכון גבוה או פני לייעוץ לרופא תעסוקתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוחמה להריון בסיכון גבוההנטע בויארסקי21/01/2013
שלום ד"ר
בבקשה תמליץ לי על רופא מומחה להריון בסיכון גבוהה ברמת הגולן. תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוחמה להריון בסיכון גבוהה - תגובה
ד''ר אלי רימון21/01/2013מצטער א לא מכיר
לדעתי בפוריה תמצאי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח העמסה גדולהגליה19/01/2013
שלום
הייתי שמחה לקבל ייעוץ לגבי תוצאות העמסה100
71
174
153
53
האם צריכה לדאוג או לפנות לדיאטנית??
האם יש קשר בין מתח בהריון לבין סוכר? עוברת הריון עם cmv ..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח העמסה גדולה - תגובה
ד''ר אלי רימון20/01/2013הבדיקה תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)