מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שמירת הריוןאור04/04/2013
שלום רב,
אני לאחר תפר צווארי בשבוע 15 עקב לידה מוקדמת בעבר (אי ספיקה)
בהריון הנוכחי לאחר התפר התפקוד היה רגיל
כיום אני בשבוע 29 ומתחיל מאוד להיות קשה לתפקד בעבודה ובבית ומאחר ומקום העבודה משתנה בעוד שבוע זה עוד יותר יקשה כיוון שאצטרך להגיע עם תחבורה ציבורית 2אוטובוסים והליכה של כמעט קילומטר הלוך למשרד וחזור לאוטובוסים
חבל לי להתפטר לאחר 4 שנות עבודה
האם ניתן לקבל שמירת הריון עקב התפר ומצבי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון - תגובה
פרופ' יריב יוגב07/04/2013להערכתי כן
התייעצי עם הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות דמיותפ.ס03/04/2013
שלום רב,
אני בשבוע 10 להיריון. החל משבוע 5 החלו הפרשות דמיות- בהתחלה כתמים חומים ולאחר תחילת טיפול ב׳ אנדומטרין הפרשות ורדרדות- חומות בהירות. אולטרסאונד שבוצע אתמול העלה ממצאים תקינים העובר מתפתח כראוי תודה לאל.
העניין הוא שההפרשות ממשיכות והן לא ״מי הסיד״ כפי שהיה בתחילת הטיפול עם ה׳ אנדומטרין, אלא הפרשות חומות בהירות מאוד או צהובות.
שאלתי היא האם הדבר עשוי להעיד על זיהום בנרתיק? ממה נובעות הפרשות אלו ומדוע הן לא כפי שמצופה במהלך טיפול ב׳ אנדומטרין.
היריון ראשון הסתיים בלידה שקטה.
מיותר לציין שאני חרדה מאוד להיריון הנוכחי. לא מקבלת תשובות מספקות מהרופא שלי. אשמח לתשובה בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות דמיות - תגובה
פרופ' יריב יוגב07/04/2013לא ניתן לדעת ללא בדיקה וביצוע סונר
במידה ומעוניינת תאמי פגישת ייעוץ אישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפיתשירה02/04/2013
שלום. אני בשבוע 12 בהריון ראשון. לפני מספר ימים ביצעתי בדיקת שקיפות עורפית והתוצאות היו מדאיגות.. השקיפות העורפית 5.2 ממ' עצם אף לא נצפתה. במשפחות אין מקרים של תסמונת דאון. הרופא יעץ לי לבצע בדיקת מי שפיר. שאלתי היא האם בדיקת מי השפיר יכולה לגלות ב 100% האם לעובר יהיה מום כל שהוא ולא רק תסמונת דאון(אוטיזם, פיגור, מום בלב וכו')? דבר נוסף .. בעת ביצוע הבדיקה הייתי בשבוע 11.5 והרופא טען שאני בשבוע 12.4 לפי גודל העובר .. מה הסבירות שקיימת טעות במדידות?
אודה לכם אם תענו לי במהרה ותייעצו לי מה עלי לעשות.. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית - תגובה
פרופ' יריב יוגב07/04/2013תמיד תיתכן טעות מדידה
מומלץ לבצע דיקור מי שפיר וכן להשלים ייעץ גנטי מקיף
לבדיקת מי השפיר יכולת גילוי של מומים כרומוסומאליים אך לא את כולם
גשי לייעוץ גנטי לקבלת הסבר מפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפות שריריםשקד02/04/2013
הי אני בשבוע 13 להריון תאומים תודה לאל.
יש לי כבר שבוע וחצי שבועייפ עייפות שרירים שבאה והולכת ברמתה בשכמות, בידיים ברגע שעושה פעילות עם הידיים או מרימה מרגישה עומס וברגליים שאני למשל עולה מדרגות או הולכת כמה זמן.
זה בא והולך פה ופה.
אני מאוד מאוד בלחץ מזה, האם זה מוכר?מה יכול לגרום לזה?
(אני בלחץ כי אין לי נוגדנים לסי אמ וי ופעם אחרונה שבימעתי את הבדיקה כבר כאבו לי השרירים וזה היה אחרי צינון ללא חום ב24/3 ותודה לאל יצא תקין).
האם זה תופעה מוכרת?האם חלילה זה נשמע כמו זה ממה שמפחדת מאוד?
ההריון מאוד יקר לי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עייפות שרירים - תגובה
פרופ' יריב יוגב07/04/2013זו תופעה מוכרת בהריון
תיבדקי ע"י הרופא המטפל כדי שירגיע אותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותחגית02/04/2013
מדוע נשים שצריכות ללדת בגיל 45 או בגיל 46, קובעים להן מראש תור לניתוח קיסרי? בגלל הגיל? מדוע מסוכן ללדת בגיל הזה בלידה רגילה? האם יש נשים שיולדות בלידה רגילה בגילאים האלה? האם הריון בגילאים האלה תמיד נחשב להריון בסיכון גבוה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות - תגובה
פרופ' יריב יוגב07/04/2013לא בהכרח
אך לאור גילן והעובדה כי בד"כ הריון לאחר פריון ותרומת ביצית ולא מתוכנן הריון נוסף חלקן בוחרות בניתוח קיסרי אך אין הכלל מעיד על הפרט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Cmvטל29/03/2013
הי אני בשבוע 13 הריון תאומים תןדה לאל. אין לי נוגדנים לסי אמ וי ואני בלחץ ןחרדןת עצומות מהוירס הזה. הייתי מצוננת כשבוע מה17/3 צינון שיעול בלי חום. עבר ברובו הצינון והחלו כאבי שרירים באים והולכים בידים רגליים שכמות זה לא ממש כאבים כמו עייפות בשרירים אם מרימה יד למשכ כמה שניות היא מתעייפת. עשחתי שוב את בדערת הנוגדניפ ב24/3 ויצא תודה לאל שלילי תקין אולפ הבנתי שזה לא מספיק זמי מאז . אני לא יודעת מה לעשןת וכל הזמן משייכת את זה לחס וחלילה זה כי לשפעת יש לי חיסון וכן לebv נוגדנים. האם מניסיונכם זה מתאים חלילה למחלה הזו? מה הסיכוי חס ושלןפ? ללא חום? אני לא מסוגלת לחכות עוד שבוע וחצי לבדעקה במתח הזה.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Cmv - תגובה
פרופ' יריב יוגב29/03/2013תחזרי על הבדיקה עוד שבועיים
הסימנים שאת מתארת לא ספיציפיים ואינם מלמדים על דבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בצוואר הרחם בהריוןיהודית28/03/2013
שלום,
אני בשבוע 15 להריון ראשוןף בת 32. בבדיקת פאפ שעשיתי לפני כחודש התגלה דלקת בצוואר הרחם. לציין כי הייתה לי דלקת בעבר וכן סבלתי משינויים בצוואר הרחם עקב HPV שבעקבותיהם הייתי במעקב קולפוסקופיה. בדיקת פאפ לפני שנה + ביופסיות שנלקחו אז, היו תקינות.
השאלות שלי- 1) האם ייתכן כי מדובר בדלקת כרונית בצוואר הרחם או שכעת ייתכן ומדובר בדלקת חדשה. מאז שנכנסתי להריון אני לא מקיימת יחסי מין מחשש לדימומים השאלה אם ייתכן וחליתי בדלקת חריפה או שסביר יותר שמדובר בדלקת כרונית?
2) הכי חשוב לי לדעת האם מצב זה מהווה סיכון להריון, הדלקת יכולה להתפשט לכוון הרחם ולגרום נזק לעובר? אני מאוד מודאגת. זהו הריון IUI ומאוד מאוד יקר לי וחוששת לו מאוד.
3)האם כדאי ליטול טיפול אנטיביוטי במקרה זה בהריון? מה נהוג לעשות? לטפל בכל מקרה מאחר ואני בהריון? או ההפך? מבחינת סימפטומים- יש לי הפרשות לבנבנות מהנרתיק אך לא יודעת לומר האם אלו הפרשות רגילות של ההריון או שזה חריג עקב הדלקת. בכל מקרה זה לא משהו שמפריע לי בכלל.
הרופא שלי אמר לחכות חודש ואז לעשות בדיקת פאפ חוזרת, אך אני לא רגועה כעת כלל
אודה לתשובתכם,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בצוואר הרחם בהריון - תגובה
פרופ' יריב יוגב28/03/2013אני סבור שהרופא שלך צודק
זה לא יכול לעבור לעובר או לסכן ההריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח שיליה ועובר לאחר הפסקת הריוןפ.26/03/2013
שלום,
אני לאחר הפסקת הריון בשבוע 20+ באיכילוב.
נאמר לי ששיליה ועובר ישלחו לניתוח פתולוגי, אך אין לי מושג כיצד לקבל את התשובות.
האם ידוע לכם במקרה לאן עליי לפנות באיכילוב? טלפון? שם המחלקה? או איך זה נקרא בשפה הרפואית הנכונה?
תודה רבה מראש,
פ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - לאחר כריתת בלוטת התריסיסמין26/03/2013
שלום רב,
אני בת 29 שנים.
לפני מספר חודשים עברתי ניתוח לכריתת בלוטת התריס בעקבות papillary carcinoma ומאז מטופלת ביוטירוקס. האנדוקרינולוגית אצלה אני במעקב אישרה לי להיכנס להריון. רופא הנשים טען בפניי כי כאשר אכנס להריון ההריון יוגדר כהריון בר סיכון. שאלתי היא האם הריון כזה מצריך שמירת הריון?
יש לציין שלפני כשנתיים עברתי ניתוח קיסרי בעקבות מצוקה עוברית.
אודה לכם על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר כריתת בלוטת התריס - תגובה
ד''ר אלי רימון26/03/2013המעקב הוא בהריון בסיכון גבוה מחשש לבעית תירואיד
אין צורך בשמירת הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיוקרדיטיס והריוןמיכל25/03/2013
שלום רב, אני בת 32 ומעוניינת להכנס להריון שני (יתכן וכבר בהריון). ההריון הראשון היה תקין וללא סיכון לחלוטין אך כעת הסיפור קצת שונה. עקב הפרעות בקצב הלב נערך בירור אצל קרדיולוג וקיים חשד כי עברתי מיוקרדיטיס בעבר. אקו לב תקין ואין ירידה בתפוקת הלב, הבעיה היחידה היא הסיכון שהפרעת הקצב תהיה קטלנית. הקרדיולןג מעוניין שאטול חוסמי בטא שלמיטב הבנתי בעייתיים בהריון ושאבצע בדיקת אמאראי עם ניגוד שגם כן עשויה להיות בעייתית בהריון. שאלותי הן כדלקמן- מה ההשלכות של מיוקרדיטיס על מהלך ההריון ובעיקר על הלידה, האם ניתן לעבור לידה רגילה. והאם ידוע לכם מה השלכות נטילת התרופה שציינתי על העובר?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיוקרדיטיס והריון - תגובה
פרופ' יריב יוגב26/03/2013רצוי מאוד שאת לא בהריון כדי שאפשר יהיה לתת לך ייעוץ מסודר טרם הכניסה להריון והערכת המצב הלבבי טרם ההריון
המיוקרדיטיס שלעצמה אינה מהווה התווית נגד להריון גם לא הטיפול בחוסמי בא כי אם מידת התפקוד הלבבי
פני למרפאה להריון בסיכון גבוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק בשבוע 6אודליה24/03/2013
שלום רב. אני בת 40 ברקע סרקואידוזיס לא פעילה. בהריון בשבוע 6 (2 ילדים בריאים לאחריהם 3 הפלות מוקדמות). היום הייתי בבדיקה, היה נדמה שרואים דופק אבל לא שומעים. שק ההריון נראה לי בעל צורה מוזרה - לא עגול כמו שהייתי רגילה בהריונות התקינים / שהתחילו תקינים. שאלותיי: 1. האם יש משמעות לצורת שק ההריון? 2. האם יש מצבים בהתחלה בהם רק רואים דופק ולא שומעים? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק בשבוע 6 - תגובה
פרופ' יריב יוגב26/03/2013הדבר הטוב הוא להמתין יומיים ולבצע בדיקה חוזרת
כל דבר אחר הינה בגדר ספקולוציה בלבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומים זהים- קיסרי או לידה רגילהאורלי24/03/2013
שלום, אני בשבוע 36 להריוני עם תאומים זהים בשק אחד עם שילייה אחת (מונוכרוניים ביאמניוטים), במעקב להריון בסיכון גבוה. הומלץ לי ע״י הרופא שאיתו אני במעקב, לקבוע ניתוח קיסרי לשבוע 37 בערך וללדת. אני אמרתי שאני מעדיפה לידה רגילה אז הוא המליץ לי שאתחיל לעשות פעילות גופנית וכל מיני דברים טבעיים על מנת לזרז לידה טבעית כי הוא מעדיף שלא לעשות זירוז שהוא לא טבעי בתאומים זהים. לסיכום, הוא לא ממליץ להשאיר אותם ברחם מעבר לשבוע 37 כי הוא טוען שיש בכל סיכון עצום לתאומים. אני מאוד רוצה לשמוע דעה נוספת, אם קיימת , כי שמעתי על נשים שילדו לידה רגילה ען תאומים זהים בשבועות יותר מתקדמים , וגם כי אני יודעת שכל יום ברחם , במיוחד בתאומים, חשוב מאוד. אודה מאוד לתשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים זהים- קיסרי או לידה רגילה - תגובה
ד''ר אלי רימון26/03/2013עדיף ללדת לפני שבוע 37 ויש הממליצים ב-36 שבועות מחשש למצוקת עובר
לידה רגילה או ניתוח - תלוי במצגים, משקלים, לידות קודמות וכו ולכן יש צורך להועת ברופא במרפאת טרום לידה בבית החולים בו תלדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הרמוניעדי17/03/2013
האם אתה ממליץ לעשות בדיקת הרמוני למי שחוששת לבצע בדיקת מי שפיר
והאם היא אמינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הרמוני - תגובה
ד''ר אלי רימון18/03/2013היות שנתוני האמינות מוצגים על ידי החברה בלבד עלייך לפנות אליהם לדון באמינות התוצאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפיר?עדי15/03/2013
שלום בת 33 הריון שלישי תוצאה של בדיקת חלבון עוברי בדיקת דם +גיל 1:660
אני ממש בלחץ כי זה ניראה לי תוצאה ממש נמוכה למרות שהרופא לא ממליץ מי שפיר אני רוצה לשמוע חוות דעת נוספת האם אתה ממליץ
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר? - תגובה
ד''ר אלי רימון17/03/2013רק על פי המספר לא מחייב מי שפיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת הריוןאפרת שלוש14/03/2013
שלום, יש לי סכרת הריון. מדדתי שעתיים אחרי ערב ויצא לי ערך ממש לא מצופה (176). אז מיד בדקתי שוב, יצא 164, ראיתי שהתוצאות וכך המשכתי 8 פעמים רצופות לעיתים באותה טיפת דם ולעיתים בטיפת דם חדשה. הערכים יצאו שונים כל פעם מחדש ונעו בין 144 לבין 176. מה זה אומר????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכרת הריון - תגובה
ד''ר אלי רימון14/03/2013הערכים כולם גבוהים ולכן עלייך לפנות לרופא המטפל או דיאטנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)