מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נוגדניםריקי28/02/2013
שלום,
בתחילת הריון ביצעתי את הנוגדנים (שבוע 5)
TOXOPLASMOSISLgG NEGATIVE
TOXOPLASMOSISIGm NEGATIVE
VARICELLA ZOSTER IGG POSITIVE
כלומר בעבר לא נחשפתי לוירוס מה משמעות התוצאות?
כיום שבוע 24 מה המשמעות בנוגע לוירוס?
תודה רבה
ריקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוגדנים - תגובה
ד''ר אלי רימון28/02/2013המשמעות שלא נחשפת לטוקסופלזמה ועלייך להמנע ממגע עם חתולים, להמנע מאכילת בשר נא ודגים כמו בסושי ונקניקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריון נוסף לאחר היריון בסיכוןדורית27/02/2013
שלום רב,
אני בת 38 אמא לשלושה ילדים. 2 ההריונות הראשונים היו תקינים (בגיל 29 ו- 31)
בהיריון השלישי כאשר אני בת 35 היה היריון עצמוני כמו הקודמים אך בסיכון גבוה: חשש להיפרדות שילה, עורק טבורי אחד, תוצאת חלבון עוברי שהובילה לבדיקת מי שפיר, ובדיקת מי שפיר שתוצאתה 1/25.
שאלתי: במידה וארצה להיכנס שוב להיריון מה הסיכוי שגם היריון זה יהיה בסיכון גבוה? האם יש בהכרח קשר בין ההריונות או שכל היריון בפני עצמו? האם הגיל הוא המשמעותי כאן. אני בחורה בריאה ללא מחלות או סיבות להיריון בסיכון. בשני ההריונות הראשונים לא חוויתי כאבים או קושי אך ההיריון השלישי היה מלווה גם בכאבים חזקים ובהשגחה צמודה.
חשוב לי לציין כי ביתי שנולדה בהיריון השלישי נולדה עם בעיה נדירה בתנועתיות הקיבה ורק בגיל 8 חודשים ולאחר טיפול תרופתי חלפה הבעיה. אנני יודעת אם זה קשור להיריון או לא, עד היום הרופאים אינם יודעים לומר לנו מהו הגורם לבעיה.
לאור האמור אני חוששת מאד מהיריון נוסף אם כי אנו מאד רוצים.
מהו הסיכון שבהיריון נוסף, והאם יכול להיות מצב שיהיה לי היריון "רגיל" ללא בעיות וסיכון.
אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היריון נוסף לאחר היריון בסיכון - תגובה
ד''ר אלי רימון28/02/2013לא ניתן לתת תשובה באתר
מציע שתפני ליעוץ מסודר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיות יתר - בדיקות ומרפאה HRחני26/02/2013
אני בת 30, בהריון ראשון, שבוע 12+6, מזריקה קלקסן 40 מ"ג משק הריון בעקבות סיפור משפחתי (נמצאתי הומוזיגוטית לMTHFR והטרו לAPC-R).
שתי שאלות:
1. עד עכשיו הרופא שלי לא שלח אותי לאף בדיקה מיוחדת בעקבות הזרקת הקלקסן, חוץ מספירת דם שנעשתה עם הבדיקות הממש ראשוניות כשגיליתי שאני בהריון.
האם אין צורך שאעשה בדיקות מדי פעם כדי לוודא שהכל תקין? אני מזריקה כבר כמעט חודשיים וזה קצת מטריד אותי....
2. שיוך למרפאת הריון בסיכון - ההמטולוג שלי אמר לי לפני ההריון כי אצטרך להיות משויכת למרפאה בבית החולים, הרופא המטפל לעומת זאת אמר לי שאם אני הולכת למרפאה בבית החולים אצטרך להחליט אם אני ממשיכה אצלו את המעקב או עושה במרפאה כי זה כפל. האם אני צריכה להיות משויכת למרפאה בסיכון? ואם כן - מאיזה שלב ומי מפנה אותי אליה?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישיות יתר - בדיקות ומרפאה HR - תגובה
ד''ר אלי רימון28/02/20131. אין צורך בבדיקות נוספות
2. אם הרופא סבור שיכול לנהל את המקרה שלך ואת מכירה וסומכת עליו יכולה להשאר במעקב שלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לכם יש לי שאלהעדנצ'ו 2823/02/2013
אני בת 28 וחצי ואני בתחילת הריון לאחר ivf icsi רציתי לדעת העם עצם העובדה שההריון הוא נוצר דרך מיקרומניפולציה אז הוא יחשב להריון בסיכון? לפני 4 שנים בהריון עם הבת שלי גם דרך ivf icsi הייתי במעקב משבוע 20 עם אני זוכרת נכון בסורוקה במרפאה לסיכון גבוה..ורציתי לשאול עוד משהו העם אנטיביוטיקה בשם אוגמנטין 850 מ''ל מותרת בתחילת ההריון? אני בשבוע 4+4 ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לכם יש לי שאלה - תגובה
ד''ר אלי רימון25/02/2013אוגמנטין מותרת
סוג ההריון לא מכתיב הריון בסיכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה מוקדמתיעל22/02/2013
שלום
אני בשבוע 33+6. אתמול בבדיקה שגרתית אצל הרופא שלי התלוננתי על כאבי גב תחתון, ובבדיקה ידנית הוא אמר שיש מחיקה של 60-70 אחוז והצוואר סגור. הפנה אותי למיון למוניטור שם נראו שני צירים לא סדירים, ובאולטרסאונד נמדד אורך צוואר 27 (אמרו שהצוואר מכופף אז מדדו גם בקו ישר וגם בשני חלקים ויצא במדידה הכי קצרה 27). נכתב גם שגובה החלק המקדים Spהוא 2-. במוניטור חוזר לאחר שעתיים+ עירוי לא נצפו צירים ולא היה שינוי בצוואר ושוחררתי הביתה.
1. איך יכול להיות שבבדיקה ידנית הורגשה מחיקה של 60-70 אחוז(במיון אמרו שמרגישים את המחיקה אליה התייחס הרופא שלי) אך בעצם למיטב הבנתי הצוואר באורך תקין? איך בכלל אפשר לדבר על מחיקה באופן כללי מבלי שיודעים מה נקודת ההתחלה של אורך הצוואר? למשל במקרה שלי הצוואר מלכתחילה די קצר- בשבוע 24 נמדד 28 ממ, בשבוע 29 נמדד 32 ממ, וכאמור כעת 27 ממ.
2. מה הסיכוי ללידה מוקדמת בנתונים אלה מול הסיכוי להצליח להחזיק עד שבוע 37? אני ממשיכה להרגיש מיחושים שונים בעיקר בגב התחתון..
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידה מוקדמת - תגובה
ד''ר אלי רימון25/02/2013מעדיף לא להתיחס לבדיקות של רופאים
סיכוי מצויין להחזיק אף מעבר ל-37* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת חלבון עוברידנה21/02/2013
שלום,
אני בת 32.5 נמצאת בשובע 20 בהריון עם תאומים אחרי טיפול פוריות IUI, ביצעתי את הבדיקה בידיעה שמדובר בממוצע כי אין התייחסות ספציפית לעובר מסויים.
התוצאות מתייחסות לגיל הריון 18 שבועות 1 ימים
חלבון עוברים - 2.33 MOM טווח נורמה 0.40-4.00
גונדוטרופין שלייתי - 3.75 טווח הנורמה 0.30-6.00
אסטריול 1.53 הנורמה מעל 0.30
תסמונת דאון: הסיכון הסטטיסטי ללידת תינוק עם תיסמונת דאון מחושב לפי גילך בלבד: 1:500.
הסיכון המחושב לפי גילך עם תוצאות הבדיקות 1:460.
טריזומיה 18: הסיכון המחושב לפי גילך בשילוב עם תוצאות הבדיקות: 1:13000
אשמח לדעת מה אומרות התשובות
חשוב לי לציין שבדיקת השקיפות העורפית שלי הייתה טובה עבור 2 העוברים.
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת חלבון עוברי - תגובה
ד''ר אלי רימון25/02/2013אין משמעות לבדיקה בתאומים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רק שאלה קטנה...בתאל21/02/2013
היום היתי במרפאת הריון בר סיכון הצוואר שלי באורך 29 מ"מ האם זה אומר שאני יכולה לקיים יחסי מין או שיש עדיין סיכון שיתקצר?
אם זה רלוונטי אני לוקחת אוטרוגסטן ופרסולט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק שאלה קטנה... - תגובה
ד''ר אלי רימון25/02/2013ממליץ לא לקיים יחסי מין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועד לידה משוערריקי21/02/2013
שלום,
גיל 36.5 נוטלת קלקסן 60 ואספירין 75 עקב קרישיות יתר
כרגע נמצאת בשבוע 24 ברצוני לדעת באיזה שבוע יולדים לאור הקלקסן ?
תודה רבה
סימי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מועד לידה משוער - תגובה
ד''ר אלי רימון25/02/2013בדכ מתכננים ל-39 שב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין בהריוןחן19/02/2013
היי אני נמצאת בשבוע 34+5, משבוע 29 אני סובלת מצירים מוקדמים, לפני 5 ימים הפסקתי לקחת פרסולט. נאמר לי שיש להמנע מקיום יחסי מין כי זה יכול לזרז את הלידה. עד מתי צריך להמנע? האם גירוי חיצוני ללא חדירה גם נחשב לבעיתי, ואם ישנו מגע אינטימי ללא אורגזמה זה גם עלול לעורר צירים? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
בתאל19/02/2013אני לא רופאה אבל אני נמצאת במצב דומה מאוד גם אני לוקחת פרסולט בין היתר אצלי יש צוואר משתנה וצירים לפעמים...חשוב מאוד להימנע מיחסי מין אבל אין סיבה שלא תהני משאר הדברים שציינת כמו כן אני ובעלי נהנים פשוט בלי חדירה כמובן רק ממש טיפה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 33 פלוס 3בתאל19/02/2013
שלום רב כרגע אני נמצאת "בהריון בסיכון" בשל צוואר משתנה פתיחה של 1 וחצי וצירים מידי פעם בימים האחרונים התחלתי להרגיש לחצים בבטן באמצע וגם בבטן התחתונה ומידי פעם בצדדים האם יש לי סיבה להיות מודאגת? האם כדאי שאלך למיון לראות שהכל תקין?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 33 פלוס 3 - תגובה
ד''ר אלי רימון20/02/2013לא אין צורך
הלחץ קשור לקיצור צואר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה למומחיםתותי18/02/2013
אני בת 31, בריאה לרוב, בהריון ראשון, שבוע 11
לפני פחות משנתיים עברתי טרומבוזיס ברגל שמאל בשל נטילת גלולות.
טופלתי במשך כשמונה חודשים בקומדין ובקלקסן.
אני במעקב אצל המטולוג מדי חודשיים-שלושה כדי לראות שהכל בסדר.
כעת קריש הדם שהיה לי התפוגג ונעלם, אין זכר תודה לאל.
הרופאה שלי אמרה לי בזמנו, כי לא אוכל להוריד שיער
בשעווה מהרגליים, לפחות לא בתקופת ההחלמה.
כעת אני בריאה, ובהריון, וגם מטופלת בקלקסן 40 מדי בוקר לבטן,
האם אני יכולה להוריד שיער בשעווה מהרגליים\מהמפשעות?
האם יש פה סיכון כלשהו מבחינת העובר, קרישיות...?
תודה לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה למומחים - תגובה
ד''ר אלי רימון18/02/2013אכן שאלה קשה ואני לא יודע את התשובה
מציע שתתיעצי עם המטולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום הריון תאומיםיעל13/02/2013
הריון תאומים שבוע 11+5
אתמול היה דימום כבד עם קרישי דם
באולטרסאונד הכל תקין .
היום דימום קל
הרופא במוקד אמר שהשיליות קרובות לצואר הרחם ונתן לי אוטרוגסטן ולהמנע ממאמץ פיזי.
האם ניתן לעשות עוש משהו? אני עובדת בישיבה ליד מחשב ונאמר לי שאין בעיה לעבוד. האם יש צורך במנוחה בשכיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום הריון תאומים - תגובה
ד''ר אלי רימון14/02/2013לדעתי כדאי להיות המנוחה ולהמנע מישיבה ממושכת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינוס מרגינלידפנה11/02/2013
בהריון שבוע 15.בשבוע 12 התחילו הפרשות חומות שנמשכו יומיים.אחר כך זה חזר בשבוע 13 ליומיים והפסיק.בשבוע 14 היה שוב הפרשות חונות כם קצת דם.הרופא כתב- בסונר עובר עם דופק ותנועות.השיליה נמוכה עם סינוס מרגינלי מעל הפי הפנימי.יש לי תור בעוד שלושה ימים.ובנתיים אני במתח נוראי.מה זה אומר?מה הסיכוי להריון להתפתח כרגיל?האם יש סיכוי ללידה מוקדמת.הדימטם פסק. אודה לך על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינוס מרגינלי - תגובה
ד''ר אלי רימון13/02/2013המשמעות שהשליה במיקום לא תקין ישר מעל הצואר ואז נוטה לדמם
יש סיכון להחמרת הדימום והפרדות שליה
אין טיפול פרט למנוחה
ברב המקרים השליה " נודדדת" כלפי מעלה עם התקדמות ההריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דפנה13/02/2013מנוחה הכוונה לשכב כל היום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד''ר אלי רימון14/02/2013רוב היום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצייעצות אם לחזור לעבודה לאחר שמירהחן06/02/2013
היי
אני בשבוע 32+5 ובשבוע 29 היו לי צירים מוקדמים וצוואר הרחם היה 22 ממ
מאז אני בבית בשמירה תחת מעקב. צוואר הרחם באולטרסאונד האחרון (לפני שבוע) היה 32, אבל היו לי צירים. עדיין יש לי מידי פעם צירונים (לפעמים חזקים יותר, לפעמים פחות)
בנוסף אני לוקחת פרסולט עד סוף שבוע 34.
הרופא שלי אמר שזה תלוי בי אם אני רוצה לחזור לעבודה או לא.
מצד אחד אני בסך הכל מרגישה טוב (הבנתי שצירונים זה דבר שקורה בשבועות האלה)
מצד שני אני לא רוצה לקחת סיכונים. חוץ מזה שאני לא יודעת מה יהיה אחרי שאני אפסיק את הכדורים.
אשמח לחוות דעת.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצייעצות אם לחזור לעבודה לאחר שמירה - תגובה
פרופ' יריב יוגב08/02/2013תלוי באורך הצוואר ואופי העבודה
קשה לייעץ על סמך הנתונים שסיפקת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון טבעי בגיל 43.5ענת06/02/2013
שלום,
אני נמצאת בהתלבטות, אני בת 43.5, נקלטתי להריון באופן טבעי, בשבוע 6. יש לי שלושה ילדים בוגרים 22,19,14 בריאים.
אני בריאה, למעט בלט דיסק, אין ולא היו בעיות לחץ דם או סכרת, לפני שנה וחצי עברתי ניתוח מעקף קיבה, BMI תקין כתוצאה מכך.
רוצים להמשיך בהריון, פוחדת מסיכון שיהיו בעיות גנטיות לעובר. האם הסיכון הנ"ל צריך להכריע את הכף לביצוע הפלה? או שהרפואה המתקדמת מספיק טובה כדי לגלות פגמים גנטיים?
בהחלטה כן או לא הפלה - נותר לי רק השיקול הזה....
אודה לדעתכם !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון טבעי בגיל 43.5 - תגובה
פרופ' יריב יוגב06/02/2013מניסיון עם נשים רבות בגיל הזה אמנם הסיכויים היחסיים להפריות גנטיות גבוהים יותר אך רוב ההריונות תקינים והבעיות בהם ניתנים לגילוי מוקדם
במידה ומעוניינת אנא תאמי פגישת ייעוץ אישית לצורך נערכת סיכון אישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)