מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לידהנטלי26/05/2013
היי...אני בהריון שבוע 21 עם תאומים..הבנתי שיש מצב בתאומים ללידה מוקדמת....מה סיכויי ההישרדות של עוברים הנולדים בחודש שביעי ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך.
לי27/05/2013במקרה (אותיות רק מה' אין מקרה בעולם כלל) אני רואה את ההודעה שלך אני לא רופאה או משהו פשוט אני אישית עברתי לידה מוקדמת לפני 8 חודשים בשבוע 27 סוף חודש שישי. גם לי היית את השאלה שלך מה הסיכוי??? יש לציין שאני כמעט ילדתי בשבוע 24+5. ותשובתו הרופא מהפגיה שבא לדבר איתי היתה יש סכוים ואפילו טובים. כיום יש לי ילד מדהים ומקסים שיהיה בריא. לידה מוקדמת היא לא פשוטה וגם לא תקופת הפגיה אבל תדעי שיש סיכוי טוב להשרדות. תיהיה רגועה ותאמיני לטוב. שיהיה המון בהצלחה. ואם את צריכה משהו אני פה בשבילך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד דבר קטן...
לי27/05/2013זכיתי להכיר הרבה חברות בפגיה עם תאומים ששרדו אפילו משבוע 24 אבל כמובן שיש הרבה סיכונים בלידת פג וכמו שאמרתי תקופה קשה של חוסר ידיעה ועליות ומורדות... אבל הסיכוי להשרדות תמיד קיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלידה - תגובה
פרופ' יריב יוגב27/05/2013כתלות בהרבה גורמים כגון שבוע ההריון טיפול בסטרוידים מקדים להבשלת הריאות והסיבה ללידה המוקדמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרדות שליה חלקית - שבוע 10רויטל22/05/2013
שלום רב,
אני בשבוע 10+3.
שלשום היה לי דימום קל בבוקר. באולטרסאונד הרופא ראה אזור חלקי של הפרדות שליה. נתן לי לנוח בשכיבה עד שהדימום יפסק.
1. האם מצב זה מסכן את העובר?
2. כמה זמן להערכתך אני אצטרך לשכב עד שיפסק הדימום?
3. האם המצב יחזור לקדמותו? כלומר, החלק הנפרד יתחבר מחדש? אם כן, באיזה שלב של ההריון?
4. כשיפסק, האם אני יכולה לחזור לפעילות רגילה או שאצטרך להימנע מפעילויות כלשהן (הליכה ממושכת, הרמת הבת שלי בת השנה, הכנת אוכל...)
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרדות שליה חלקית - שבוע 10 - תגובה
ד''ר אלי רימון22/05/20131. האם מצב זה מסכן את העובר? בהפסקת דופק
2. כמה זמן להערכתך אני אצטרך לשכב עד שיפסק הדימום? הלואי שהיינו יכולי לצפות, בדכ מספר שבועות
3. האם המצב יחזור לקדמותו? כלומר, החלק הנפרד יתחבר מחדש? אם כן, באיזה שלב של ההריון? בדכ נספג אבל לוקח שבועות
4. כשיפסק, האם אני יכולה לחזור לפעילות רגילה או שאצטרך להימנע מפעילויות כלשהן (הליכה ממושכת, הרמת הבת שלי בת השנה, הכנת אוכל...)-תמיד ישאר סיכון, פעילות מוגבלת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה cmvאיזבל21/05/2013
שלום ד'ר שרון
אני בלחץ נוראי, בשבוע 11
תוצאות CMV , ( 5-5-13)(והתוצאות היו:
cmv igg positive
cmv igm negetiv
aviditiy 0.60
הרגעת אותי ואמרת לי שהתוצאות בסדר ואין לי מה להלחץ
אבל אתמול הייתי אצל הרופא ויש נתונים שלא ידעתי ולא כתבתי לך שנראה לי משנים את התמונה
בתאריך 12-12-12 עשיתי גם בדיקה והתוצאות היו:
cmv igg negetiv
cmv igm negetiv
ולפני שנה גם כן עשיתי בדיקה והתוצאות היו:
cmv igg 0.2 negetiv
cmv igm negetiv
הרופא אמר שייש סיכוי שנדבקתי במהלך ההריון והסביר לי את הסיכונים שהעובר יידבק
אני בת 35, עברתי הפריות והריון הזה כלכך יקר
לא ישנתי בלילה ואני מוטרדת ועצובה
הרופא אמר שבשבוע ה 21 אני יכולה לעשות בדיקת מי שפיר(לא לפני ) ואז אפשר לדעת האם העובר נדבק, זה עוד כלכך הרבה זמן, מה אני אעשה?
אשמח לקבל את דעתך ואולי גם תוכל לרכך קצת את המכה
תודה רבה
פז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה cmv - תגובה
ד''ר אלי רימון21/05/2013בנתונים אלה מצטרף להמלצה על דיקור שב 22
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיליה קדמיתנטלי21/05/2013
היי...בהריון שבוע 20 עם תאומים..בימים האחרונים כאבים כמו צירים...בבדיקה וגינלית שעשו לי במיון נאמר כי יש שיליה אחת קדמית...
האם זה קורה כתוצאה מהבדיקה ? האם זה מה שגורם לכאבים ? האם זה מסוכן להריון ? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיליה קדמית - תגובה
ד''ר אלי רימון21/05/2013הכאבים קשורים לפעילות רחמית ששכיחה בתאומים
כדאי לבדוק אורך צואר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנוחת ראשתותי21/05/2013
היי,
רציתי לשאול באיזה שבוע לערך
העובר מסתובב ומתמקם בתנוחת ראש למטה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנוחת ראש - תגובה
ד''ר אלי רימון21/05/201334
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרסולאטליאת20/05/2013
עקב התקצרות צוואר הרחם ל32 ולחצים באיזור התחתון קיבלתי מהרופא המטפל שלי הנחייה ליטול 60 מ"ג ביום של פרסולאט למשך 3 שבועות. עבר כבר שבוע ועדיין לא נטלתי כי ממה שאני קוראת זה רק מעמעם את הכאב ונשמע כמו אקמול ולא כמשהו ממש מניעתי. האם לא עדיף לי להמנע מזה ולדעת שכשכואב כדאי יותר לשכב מיד ולשתות המון? מה גם שתופעות הלוואי מלחיצות אותי כי בתור אדם בריא אני חוששת להתעלף בנהיגה או בכלל בבית אם יירד לי לחץ הדם כתוצאה מהכדורים... מה דעתך? אגב אני בהריון תאומים, ראשון, שבוע 29, בת 36. תודה(:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרסולאט - תגובה
ד''ר אלי רימון21/05/2013היעילות לא ממש מוכחת
ממליץ מנוחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת ספירולינהליאת20/05/2013
האם נטילת כמוסות ספירולינה יכולה להוות תחליף לכדורי הברזל הרגילים שלוקחים מידי יום? הרופא שלי לא יודע אפילו מה זה..ממש מגוחך.. מזון העל האולטימטיבי. ואם כן אז כמה ביום?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת ספירולינה - תגובה
ד''ר אלי רימון22/05/2013גם אני לא יודע
פני לחברה שמיצרת את המוצר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מכירה
תהילה22/05/2013אני מטפלת ברפואה סינית וכמובן שמכירה .
גם בהריון וגם לוקחת תוספי מזון ,אישית מעדיפה יותר את כלורלה .והיא לא תחליף לברזל .
אני לוקחת גם כלורלה ,גם ברזל וגם אומגה שלוש .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפוךאיילת20/05/2013
שלום רב. ההריון הראשון שלי עבר וילדתי ילד בריא בשבוע 41. הריון שני היה iufd בשבוע 33. בפתלוגיה נמצאה היפרדות שיליה 25%. כעת הריון שלישי שבוע 29.
יצא לי לעשות הרבה אולטרסאונדים בשבוע האחרון וכל פעם העובר היה במצג אחר פעם ראש ופעם עכוז. 1) האם מסוכן לעוברים להתהפך בשבועות כאלה?
2) ביום שישי הרגשתי לחץ בבטן וראיתי שהועובר נמצא במקום הלחץ כאב לי מאוד ולאחר שעה נרגע. נבדקתי לאחר כמה ימים והכל בסדר ותוך כדי גילתי שהוא אכן שינה ממצג ראש. היום שוב חשתי בכאב הזה למשך שעה ומשהו. האם זה מסוכן?תנועות אני מרגישה.
תודה מראש וסליחה על האורך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפוך - תגובה
ד''ר אלי רימון22/05/2013לא מסוכן
בשבוע כזה יכול לשנות מצב בתדירות גבוהה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה על הגבטל18/05/2013
בת 31 הריון ראשון; נכנסת מחר לשבוע 24.
רציתי לשאול, מאיזה שבוע /חודש שכיבה על הגב כבר אינה מומלצת בהריון.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה על הגב - תגובה
ד''ר אלי רימון19/05/2013אין המלצה להמנע
ממליצים לגוון בשכיבה על הצדדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומיםנטלי18/05/2013
היי..אני בהריון שבוע 20 עם תאומים ופוחדת מלידה מוקדמת...מה סיכויי ההשרדות של עוברים שנולדים בחודש שישי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים - תגובה
ד''ר אלי רימון19/05/2013לצערי נמוכים מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומיםנטלי17/05/2013
היי..אני בת 39 בהריון עם תאומים שבוע 20 ..רציתי לדעת מאיזה שבוע אם יש סיבוך כלשהו בהריון ניתן ללדת מבלי שהעוברים יפגעו. ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים - תגובה
ד''ר אלי רימון19/05/2013לא הבנתי השאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כושר בהריוןטל17/05/2013
אני בת 31 הריון ראשון שבוע 23.
בשבוע 14 עברתי סרקלז' עקב קיצור בצוואר הרחם (cn2) שעברתי לפני שנתיים וחצי. ההליך עבר בהצלחה וחזרתי לפעילות מלאה.
כעת אני מעוניינת לעשות כושר בהריון, ישנם סדנאות לנשים בהריון כמו יוגה ופילאטיס להריון.
שאלתי אם אני יכולה לעסוק בפעילות כזו?
עקב הסרקלז' אני מנועה מלקיים יחסי מין.
איך אדע איזו פעילות יש בה כדי להועיל או להזיק לי ולעובר שלי?
אודה לתשובתכם.
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כושר בהריון - תגובה
ד''ר אלי רימון19/05/2013קשה לקבוע
גשי ליעוץ מסודר אצל הרופא שמכיר את פרטי המקרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכון להפלהכרמית16/05/2013
שלום. אני בסוף שבוע 11. אתמול היה לי דימום שבעקבותיו נסענו למיון (ללא כאבים). הדימום הוא אדום וממש טפטף ונזל. במיון בדקו וראו שצוואר הרחם סגור, יש דופק והעובר זז ומתאים לגיל ההיריון. אמרו שרואים שיש דימום ברחם מחוץ לשק ההיריון. הגדירו את מצבי כ"סיכון להפלה". הדימום המשיך אך נחלש. עכשיו כ-12 שעות מאז תחילת הדימום אני שוכבת כל הזמן, וכשאני קמה יש נזילת דם (כנראה דם שמצטבר בזמן השכיבה). שאלותיי: 1) מה סיכויי המשך ההיריון? 2) מה מומלץ לעשות במצב כזה? רק מנוחה? 3) במידה ונעבור את זה בשלום, האם יש סיכון גבוה יותר להמשך ההיריון? אולי לדימום חוזר? 4) האם יתכן קשר לניתוח קיסרי שעברתי לפני 11 חודשים?
יש לציין כי עברתי היריון לפני 11 חודשים שמהלכו היה תקין ללא בעיות.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכון להפלה - תגובה
ד''ר אלי רימון19/05/2013עדיין קיים סיכון לסיבוך בהריון ומציע להמשיך מנוחה
הדעות לגבי טיפול בפרוגסטרון חלוקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכהנעם14/05/2013
היות ואני בהריון מהפריה אני עם תמיכת פרוגסטרון. הרופא שלי ביקש שאמשיך עד סוף שבוע 10, למרות שהבנתי שזה כנראה מיותר ושאחרי שבוע 8 כבר לא צריך.
אני עם עצירות כבר כמה ימים, קראתי שזה קשור לעליית פרוגסטרון בגוף שמשפיע על המעיים.
יכול להיות שבגלל התמיכה זה חמור אצלי?
חשבתי להפסיק עם התמיכה, היות ואולי זה מיותר בשלב כזה ואולי ישפר לי את בעיית העצירות. מה אתה חושב?
תודה דוקטור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה - תגובה
ד''ר אלי רימון21/05/2013כדאי שתתיעצי עם הרופא שטיפל בך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלהשירלי13/05/2013
שלום,
אני בשבוע 10.4. לפני שבוע וחצי, היה לי דימום חד פעמי. הלכתי למוקד לבדיקה. האבחנה היתה הפלה מאיימת. אמרו לי שמצד אחד אני בסיכון להפלה ממש, ומצד שני אם לא יהיה עוד דימום ואין כאבים יוצאי דופן אז יש סיכוי שיהיה בסדר.
אני במעקב כמובן אבל מן הסתם לא יכולה לעשות אולטרסאונד כל יום, לראות שהעובר חי ובסדר, ואי הידיעה מפחידה נורא.
עוד כמה שבועות אוכל להרגע ולדעת שעברתי את הסיכון להפלה ממש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה - תגובה
ד''ר אלי רימון21/05/2013שבועיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)