פורום הריון בסיכון גבוה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הריון מחוץ לרחם
    דניאלה
    18/02/2012

שלום,
    אני בת 38 (ללא ילדים או הריונות קודמים) הייתה לי הזרעה שלוותה בזריקות גונאל ונרות פרוגסטרון כתמיכה והסתיימה ביום חמישי בהריון מחוץ לרחם ((שבוע 5+4).
    צילום הרחם שנעשה לפני חודשיים היה תקין כמו כן לא היו לי דלקות באגן בעבר- למה זה קרה לי אם כך - ניתן לדעת ?
    כמו כן ההריון הסתיים בזריקת מטוטרקסט ביום חמישי,
    היום בבוקר התעוררתי עם סחרחורת ויש לי כל היום כאב בטן (לא חזק) אבל עדיין מטריד בבטן התחתונה באיזור האגן,הגזים בבטני יוצאים אך בכאב, סוג של לחץ בבטן התחתונה, הייתי בבוקר בבי"ח עשו לי אולטראסאונד ,בדיקת שתן וספירת דם כולל הומוגלובין ,התוצאות היו כנראה בסדר כי לאחר מספר שעות שחררו אותי הביתה ואמרו לי לעשות מעקב בטא במהלך כל החודש, אך אני עדיין מוטרדת בגלל כאבי הבטן באיזור האגן.
    האם כאבים אלו נורמליים לאחר מטוטרקסט או שאני מפתחת איזו דלקת בחצוצרה או בתוספתן? (אני כבר לא יודעת מה יש לי ולאיזה רופא בכלל לפנות ..)
    אשמח לחוות דעת בהקדם.
    תודה ושבוע טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הריון מחוץ לרחם

הוספת תגובה

• הריון מחוץ לרחם - תגובה

ד''ר אלי רימון
    18/02/2012

מציע שתפני לבדיקה אצל רופא הנשים המטפל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הירון מחוץ לרחם

דניאלה
    20/02/2012

תודה לאל כאבי הבטן כמעט חלפו (את הזריקת מטוטרקס) קבלתי לפני 72 שעות והיום אני ובעלי קיימנו יחסי מין לא מלאים כלל ,רק בנגיעות ...(ללא חדירה כלל אך עם אורגזמה שלי),
    האם זה מסוכן להחלמה שלי ועשינו משהו שלא היינו צריכים לעשות?
    תודה מראש על תשובתך,
    דניאלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הירון מחוץ לרחם - תגובה

פרופ' יריב יוגב
    20/02/2012

לא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון מחוץ לרחם-בעייה עם הבטא - תגובה

פרופ' יריב יוגב
    21/02/2012

זה לא הפורום הנכון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפחתת עוברים
    ורד
    14/02/2012

שלום רב,
    אני צפויה לעבור הפחתת עוברים משלישיה לתאומים ורציתי לשאול כמה זמן מנוחה צריך לאחר ההפחתה. אני מבינה שאני משתחררת הביתה אחרי כמה שעות. להלן מספר שאלות:
    1. האם עלי לשכב כל היום?
    2. מתי לחזור לפעילות רגילה?
    3. מתי העוברים יוצאים מכלל סכנה בשל הדיקור?
    4. האם ההריון הוא הריון בסיכון גבוה יותר בהשוואה להריון תאומים ללא הפחתה?
    5. האם בהריון תאומים לאחר הפחתה יש יותר סיכוי ללידה מוקדת- בהשוואה להריון תאומים שלא עבר דילול
    6. האם מומלץ לצאת לשמירת הריון גם אם אין אינדיקציה רפואית בשלב הזה?
    יש לציין שאני גרה באיזור השרון ונוסעת כל יום למרכז ( מעל שעה נסיעה).

תודה מראש על המענה

לקביעת תור
    סגירה
    הפחתת עוברים

הוספת תגובה

• הפחתת עוברים - תגובה

ד''ר אלי רימון
    14/02/2012

1. האם עלי לשכב כל היום? כן
    2. מתי לחזור לפעילות רגילה? 2-3 ימים
    3. מתי העוברים יוצאים מכלל סכנה בשל הדיקור? מספר שבועות
    4. האם ההריון הוא הריון בסיכון גבוה יותר בהשוואה להריון תאומים ללא הפחתה? כן
    5. האם בהריון תאומים לאחר הפחתה יש יותר סיכוי ללידה מוקדת- בהשוואה להריון תאומים שלא עבר דילול-כן
    6. האם מומלץ לצאת לשמירת הריון גם אם אין אינדיקציה רפואית בשלב הזה?לא, אלא אם מופיע סיבוך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המענה-המשך

ורד
    15/02/2012

טוב עכשיו אני עוד יותר בלחץ ומקווה שהכל יעבור בשלום.
    מדוע אחרי דילול יש יותר לידות מוקדמות ומה קורה לעובר שדולל, נשאר עד הלידה או מתמוסס לאט לאט לאט?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המענה-המשך - תגובה

ד''ר אלי רימון
    16/02/2012

מתמוסס עם הזמן
    נוכותו עדיין יכולה לגרום למעין "דלקת " ברחם וללידה מוקדמת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון עם גליבק
    דנה
    13/02/2012

שלום רב לרופאים היקרים שמנהלים את הפורום, לפני שנתיים הוצא לי גידול שנקרא "גיסט" (סוג של סרקומה) מהמעי הדק. הניתוח בוצע עם שוליים נקיים וללא גרורות. מאז אני מטופלת בגליבק. לפי ההערכה עלי ליטול את הגליבק 3 שנים אך ייתכן אופציה גם ליותר. אני מאוד רוצה להכנס להריון, (אני בת כמעט 40 ואמא לשתי בנות גדולות) וכשהתייעצתי עם כמה אונקולוגים התשובות היו חלוקות. אונקולוג מומחה אמר שיש אופציה להפסיק את הגליבק לפחות ל3 חודשי הריון ראשונים ולחדשו בחודשים מתקדמים יותר. אני יודעת שהתרופה מוגדרת מסוכנת לאישה בהריון כי ייתכנו מומים בעובר. רציתי לשאול אם בבקשה תוכלו לעזור לי, או אם הנכם מכירים את התרופה ויש סיכוי שאוכל להכנס להריון ולהמשיכו עם תרופה זו? או בכלל מה האופציות עם תרופה זו? אודה מאוד לתשובתכם!!
    תודה מראש, דנה

לקביעת תור
    סגירה
    הריון עם גליבק

הוספת תגובה

• הריון עם גליבק - תגובה

ד''ר אלי רימון
    14/02/2012

אינני מכיר השפעת התרופה על ההריון
    מציע להתיעץ עם מכון טרטולוגי בהדסה עין כרם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גנטיקה
    DinDani
    13/02/2012

1. לפני כ 2.5-3 שנים ביצענו בדיקות גנטיות, להבנתי מאז נוספות עוד מספר בדיקות,
    יש לא מעט לינקים המפרטים את כל הבדיקות (לפי עדות וכו'), אך לא כל המידע זהה בין האתרים השונים,
    עוד לפני היועץ הגנטי, האם יש אתר רשמי/נפוץ/מקובל אחד המכיל את כל הבדיקות האפשריות (עבור כל העדות),
    כלומר, רשימה סדורה של כל הבדיקות שניתן לבצע, ללא סינון כלשהו?

2. ברור שהכל סובב סביב סיכון מול סיכוי, עלות מול תועלת,
    ולאשכנזי כנראה פחות רלוונטי לבצע בדיקה גנטית הרלוונטית ליוצאי אפריקה,
    אבל להבנתי (והשאלה היא האם אני צודק), לא יכולה להיות וודאות בפילוח האוכלוסיה,
    מכיוון שיתכן שמישהו יאמר שהוא אשכנזי, ולכן הבדיקות של יוצאי אפריקה לא רלוונטיות אליו,
    אבל הוא לא יודע שסבא רבא שלו אמנם היה מיהדות אשכנז,
    אבל סבא רבא של סבא רבא שלו היה מזרחי, וגלגולי הדורות גרמו להם לעקור ממקומם,
    כלומר, כיצד ניתן לומר בוודאות שאשכנזי לא צריך לבצע בדיקות של מזרחיים?
    הרי אי אפשר לדעת מה בדיוק קרה בעבר (קצת אחרי אדם וחוה :-)), ויתכן שהמקור הוא מארצות אחרות בכלל.
    (לכן המסקנה שלי היא שכדאי לבצע את כל הבדיקות)

לקביעת תור
    סגירה
    גנטיקה

הוספת תגובה

• גנטיקה - תגובה

ד''ר אלי רימון
    13/02/2012

פנו לפורום יעוץ גנטי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון שני לאחר לידה בשבוע 35+4
    קרן
    13/02/2012

שלום,
    בת 36, הריון ראשון היה עם צירים מוקדמים משבוע 22 ושמירת הריון ולבסוף לידה בשבוע 35+4 עם ירידת מים.
    כיום בהריון שני, שבוע 15. עד כה הכל בסדר. אורך צוואר הרחם 4 ס"מ.
    לפי הרופא שלי עלי לנהוג כרגיל אולם רציתי לשמוע דעה נוספת האם לאור ההריון הקודם לא צריך ש"אוריד הילוך", ומה לגבי יחסי מין?
    אני רוצה לעשות ככל שביכולתי כדי לא להגיע שוב ללידה מוקדמת.
    אודה על דעתך.

הוספת תגובה

• הריון שני לאחר לידה בשבוע 35+4 - תגובה

ד''ר אלי רימון
    13/02/2012

אין מניעה מיחסי מין
    רצוי להמנע מעבודות מאומצות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות צוואר רחם קצר.
    ff
    08/02/2012

שלום
    אני בשבוע 31+6 עם תאומות לא זהות אתמול היה לי ביקורת אצל הרופא שלי ואולטרסאונד משקלים וצוואר רחם. המשלקים של התאומות אחת 1365 והשנייה שוקלת 1634. והצוואר רחם שלי קצר 18.5 נכנסתי לרופא שלי ואמרתי לו שאני מרגישה כאבים ולחצים ברחם ושאני שוכבת במיטה בקושי יכולה לזוז ולנוע מצד לצד.
    לפני שבועיים שהייתי אצלו הוא קבע לי לקיסרי בגלל שהמובילה שלי עכוז
    אתמול שדיברנו על הניתוח הוא אמר לי שהוא מקווה בכלל שאני יגיע לתאריך לקיסרי ומקווה שאני לא ילד לפני ואמר לי לקחת שני זריקות של דיפרוספאן להבשלת הריאות שלהן. אחת אתמול (שכבר לקחתי) והיום אני צריכה לקחת את השנייה.
    נתן לי לעשות בשבוע הבא מוניטור +אולטרסאונד ואמר במידה ושיש משהו להתקשר אליו ועם הכל בסדר להגיע אליו שבוע לאחר מכן למוניטור אולטרסאונד וביקורת אצלו.

שהגעתי לבית גיסיתי שאלה אותי איך הוא לא אשפז אותי שהצוואר רחם שלי קצר כי את חברה שלה בשבוע 37 בגלל צוואר רחם קצר אישפזו אותה ושם נתנו לה את הזריקות להבשלת הריאות של התינוק שלה.
    אמרתי לה שעם הוא היה צריך לאשפז אותי הוא כבר היה מאשפז.

אני רוצה בבקשה לשאול את דעתכם, לפי דעתכם הוא היה צריך לאשפז אותי? לפי דעתכם בגלל הצוואר רחם שלי אני צריכה להיות במנוחה מוחלטת במיטה?
    אני בשמירה כבר מתחילת הריון.

ועוד שאלה בבקשה האחות אמרה לי שאחד התופעות לוואי של הזריקה דיפרוספאן היא ירידה בתנועות של העוברים ובאמת אני מרגישה פחות תנועות היום אני צריכה לקבל זריקה נוספת שאני מאמינה שאני ירגיש פחות את התנועות שלהן.. עד מתי אני ככה ירגיש פחות את התנועות שלהן? בגלל הזריקות אני ככה תמיד ירגיש או שזה תוך כמה ימים עובר והתנועות שהייתי מרגישה לפני הזריקות יחזרו?

תודה רבה לכם והמשך יום טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות צוואר רחם קצר.

הוספת תגובה

• התייעצות צוואר רחם קצר. - תגובה

פרופ' יריב יוגב
    08/02/2012

למה שלא תתיעצי עם הרופא שלך לגבי הצורך באשפוז
    ההפחתה בתנועות היר קלה ולזמן קצר של יום יומיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלבון עוברי
    איריס
    08/02/2012

שלום,
    בת 40, שבוע 13. מתכוונת בכל מקרה לבצע בדיקת מי-שפיר (על-סמך שקלול שקיפות עורפית + גיל). הרופא שביצע את השקיפות טוען שאין סיבה שאבצע בדיקות סקר (שליש ראשון ושני, חלבון עוברי וכו'), ועל כן לא רשם לי הפניה אליהן. האם כך?האם בדיקות אלה מבוצעות רק על-מנת להחליט בהמשך על-מי שפיר או שישנן מטרות נוספות לביצוען?
    בתודה.

לקביעת תור
    סגירה
    חלבון עוברי

הוספת תגובה

• חלבון עוברי - תגובה

פרופ' יריב יוגב
    08/02/2012

יש חשיבות נוספות לבדיקת ה"חלבון בעוברי" מעבר ליכולת הניבוי שלו לתסמונת דאון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף-וירוס אבעבועות רוח ?
    ורד
    06/02/2012

שלום רב,
    נמצאת בשבוע 10. לפני כמה ימים עשיתי בדיקות דם. באחת הבדיקות יצא לי VZV IgG Abוליד רשום: Equivocal בדיקה בוצעה פעמיים. מתבקשת דגימה נוספת בעוד 3 שבועות.

האם זה אומר שנדבקתי בוירוס הזה בתחילת ההריון? האם העוברים בסכנה (תאומים).
    לא הייתי חולה בזמן האחרון. באוגוסט האחרון היה לי וירוס מאוד קשה בעין (אדנה וירוס?
    האם יש קשר לוירוס הזה?

לתשובתכם אודה

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף-וירוס אבעבועות רוח ?

הוספת תגובה

• דחוף-וירוס אבעבועות רוח ? - תגובה

פרופ' יריב יוגב
    07/02/2012

לא ברורה לי תוצאת המעבדה
    פני לרופא המטפל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרוביוטיק פמינה וגינלי
    מיכל
    03/02/2012

שלום רב,
    אני נמצאת בשבוע 32.
    הרופאה חושבת שיש לי פיטריה ולכן אמרה לי לקחת פרוביוטיק פמינה.
    ראיתי שיש פרוביוטיק פמינה -כמוסות וגינליות- האם מותר לקחת או שמותר רק כדורים?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    פרוביוטיק פמינה וגינלי

הוספת תגובה

• פרוביוטיק פמינה וגינלי - תגובה

ד''ר אלי רימון
    04/02/2012

אין בעיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• gct 1 hour
    סיון
    02/02/2012

אני בשבוע 27 עם תאומים , שלחו אותי לבדיקת סוכר gct 1 hour
    האם זו הבדיקה של ה-50 גרם?
    והכי חשוב - זה לא מאוחר מדי??

לקביעת תור
    סגירה
    gct 1 hour

הוספת תגובה

• gct 1 hour - תגובה

ד''ר אלי רימון
    04/02/2012

הכוונה ל-50 ג"ר וזה לא מאוחר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עליה במשקל וירידה באחוזון הגדילה
    אנה
    01/02/2012

אני בשבוע 38 ומאוד מבולבלת. במהלך ששת השבועות האחרונים הייתי במעקב גדילת עובר עקב עובר עם בטן קטנה ביחס של שבועיים וחצי בערך. עשיתי כבר 3 אולטרסאונדים ונראה כי היחס נשמר עקב גדילת הבטן והראש וכתוצאה מכך משקל העובר גדל, מה שאמור לעודד, אלא שעל פי מחשבון אחוזוני הגדילה אני רואה שישנה ירידה באחוזון. שבוע 31.5 משקל עובר 1540 שבוע 34.5 משקל עובר 2127 שבוע 37.6 משקל עובר 2661 ק"ג. האם זה הגיוני שהמשקל עולה והיחס בין ראש לבטן נשמר ויחד עם זה אחוזון הגדילה יורד? האם יש סיבה לפנות להריון בסיכון?

הוספת תגובה

• עליה במשקל וירידה באחוזון הגדילה - תגובה

ד''ר אלי רימון
    02/02/2012

אם הגדילה איננה הגדילה הצפויה תתכן גדילה אך האחוזון יורד
    המתמטיקה פחות חשובה
    אם הבטן צומחת בין הבדיקות, כמות המים תקינה וזרימות שליה תקינות ניתן להמשיך מעקב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברזל וחומצה פולית
    אח
    01/02/2012

שלום אני בהריון תאומים שבוע 20 ולוקחת עדיין כל יום חומצה פולית 5 מג. הומלץ לי ע"י הרופא להתחיל לקחת כדורי ברזל אקטיפרין שהבנתי שמכילים חומצה פולית גם כן. האם להפסיק את החומצה הפולית ולקחת רק את האקטיפרין או להמשיך ולקחת את שני הכדורים? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ברזל וחומצה פולית

הוספת תגובה

• ברזל וחומצה פולית - תגובה

ד''ר אלי רימון
    01/02/2012

אין מניעה לקחת את שניהם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון מחוץ לרחם
    ג'נט
    30/01/2012

ד"ר שלום אני בת 31 לפני 3 חודשים התגלה הריון מחוץ לרחם בחצוצרה לאחר שתי זריקות ההריון החל לרדת ורמת הבטא סוף סוף היום רק הגיע ל - 5 .עכשיו רציתי לשאול האם ההריום מחוץ לרחם נבע מהניתוח הקיסרי שעשיתי?
    וכמה זמן אני צריכה לחכות כדי להיכנס שוב פעם להריון והאם ההריון הזה יהיה בסיכון?

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    הריון מחוץ לרחם

הוספת תגובה

• הריון מחוץ לרחם - תגובה

ד''ר אלי רימון
    30/01/2012

אין קשר לניתוח קיסרי
    מומלץ להמתין מספר חודשים מהזריקות ועד להריון
    התיעצי עם הרופאים שעקבו אחריך לאחר ההריון החוץ רחמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלה ארוכה במהלך הריון= שמירה??
    אורטל
    29/01/2012

שלום,
    אני בשבוע 21,הריון שני.
    בהריוני הראשון הייתי בשמירה חודשיים וחצי אחרונים עקב לחץ דם גבוה.
    אני עובדת במשרה מלאה בחברת הייטק.
    בהריון הנוכחי, אני כבר כ-4 חודשים לא מגיעה לעבודה ומושבתת בבית בחוסר אנרגיה מוחלט, סחרחורות,חוסר שיווי משקל ...והכי גרוע- לא מפסיקה להקיא.
    אני לא מסוגלת להגיע לעבודה ובטח ובטח שלא לנסוע לשם (נסיעה בכביש החוף של כשעה וחצי-לכל כיוון).
    במשך רוב שעות היום אני שוכבת,מנסה מידי פעם לקום וללכת קצת בחצר כדי לא להתנוון...
    אני מ-מ-ש לא מרגישה טוב (כשאני לא בהריון אני טיפוס מאד פעלתן ואנרגטי סביב השעון!!)
    רופא הנשים המטפל בי נתן לי אישור מחלה כבר 3+ חודשים רצופים..אך לא רוצה לתת לי אישור לשמירה בנימוק שלא בטוח ומצבי מצדיק שמירה.
    שאלתי אותו: האם לנסוע בכבישים כשאני עם סחרחורות והקאות וחולשה נוראית-זה לא מסוכן עבורי או עבור העובר?
    אני לא יודעת מה לעשות. אני באמת נואשת.אני בהריון-חולה ואין לי שום הגנה.
    לא מבינה למה אני לא יכולה לקבל שמירה,לדעתי בהחלט מגיע לי! אני באמת חולה...
    החל מהחודש הסתיימו לי גם ימי המחלה ואני אתחיל לקבל 0 שקלים כמשכורת...מה שגם עלול לפגוע לי בדמי הלידה...
    מה אני יכולה לעשות???
    בבקשה עזרו לי...
    אם אוכל לדבר עם מישהו מכם טלפםונית,אשמח לקבל מספר...

הוספת תגובה

• מחלה ארוכה במהלך הריון= שמירה?? - תגובה

ד''ר אלי רימון
    30/01/2012

הרופא צודק כי זו לא אנדקציה ברורה מבחינת ביטוח לאומי
    אם את בטוחה בצדקתך אפשר תמיד לנסות להגיש בקשה לשמירת הריון
    בפורום הריון בסיכון גבוה- תמיכה תוכלי לשמוע עצות מנשים במצב דומה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה בבקשה
    ff
    28/01/2012

אני בשבוע 30 עם תאומות והרופא שלי נתן לי ביום שלישי כודרים לצרבת בשם פמוטידין של חברת טבע עד פעמיים ביום התחלתי את הכדורים ביום רביעי וביום שישי קמתי עם גירוד ופריחה בידיים שאחרי כמה דק עברו לרגליים.
    והיום בבוקר לא לקחתי כדור בבוקר ולפני חצי שעה לקחתי כדור ואחרי כמה דק התחיל לי שוב גירוד מאוד רציני עם פריחה ברגליים ובידיים.
    קראתי את התופעות ללוואי של הכדורים וחלק מהתופעות זה גירוד ופריחה.
    בעלי אמר לי מיד להפסיק עם הכדורים ולדבר עם הרופא שלי
    אבל מכיון שאני לא יכולה לשיג את הרופא שלי פניתי אליכם.

בגלל הגירוד והפריחה שנהיתה לי זה יכול לסכן את העוברים שלי ?
    מה לעשות לגשת לקופת חולים או שאפשר פשוט להפסיק לגמרי את הכדורים וזהו ?

תודה רבה ולילה טוב .

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה בבקשה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה בבקשה - תגובה

פרופ' יריב יוגב
    29/01/2012

בשלב זה הפסיקי הכדורים
    פני לרופא המטפל לצורך החלפת הטיפול והדיקה
    אם מדובר בתגובה אלרגית אין סכנה לעוברים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת בבקשה דחוף

ff
    30/01/2012

היום הייתי אצל הרופאת המשפחה שלי בקשה לגירודים והפריחה והיא נתנה לי
    כדורים בשם אהיסטון פעמים שלוש ביום
    ומשחה בשם בטאקורטן גם פעמים שלוש ביום
    ואמרה לקחת את הכודרים והמשחה עד שעובר לי הגירודים והפריחה.

מותר לי לקחת את הכודרים והמשחה הזו בהריון?

תודה רבה והמשך ערב נעים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה