מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היפוך עוברנטלי13/03/2012
ד"ר שלום,
אשמח לחוו"ד:
רקע:
הריון ראשון IVF על רקע אנדומטריוזיס, הריון בסיכון בגלל דינמיקה צווארית משבוע 30 כולל זריקת צלסטון, ירידת מים בשבוע 36, לידה רגילה בגיל 37.
הריון שני שוב מהפרייה (היום בת 39), רחם אחורית, משקל עודף, שיליה אחורית, דינמיקה צווארית משבוע 33 מטופלת בנרות פרוג' .
נתונים לשבוע 36+0: עובר עכוז S-3 נמוך באגן, אורך צוואר 1.5 סמ' פתיחה 2 ,מחיקה 70%, צירים לא סדירים. סוף שבוע 35 עובר הוערך 2.6 ק' עם כמות מים תקינה.
הומלץ נסיון להיפוך העובר בשבוע הבא.
האם נתונים אלו מאפשרים היפוך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפוך עובר - תגובה
ד''ר אלי רימון13/03/2012הנתונים לא מונעים היפוך
זה כפוף כמובן לבדיקה מקדימה של הרופא ההופך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מעכות שלישיתענת13/03/2012
ד"ר שלום רב,
אני בשבוע 33 ואני לא יודעת אם אני כדאי או לא לעשות סקירת מערכות שלישית אני ממש מבולבלת מעניין זה.
להלן פירוט מעקב רפואי:
את הסקירות הראשונה והשניה ביצעתי באופן פרצי אצל פרו' ידוע בתחום זה, סקירה ראשונה היתה תקינה בעוד שבסקירה שניה נמצא אגני כליות מורחבים מעט (5 מ"מ) נוכח האמור ביצעתי בשבוע 28 סקירה מכוונת בה נמסר לי כי הבדיקה יצאה תקינה.
כמו כן במהלך ההריון בשבוע 18 לערך ביצעתי בדיקת מי שפיר אשר יצאה תקינה.
עוד אציין כי בהריון הקודם התגלה מום לבבי בעובר בעת ביצוע הסקירה הראשונה ולכן עברתי הפסקת הריון, נוכח האמור בהריון הנ"ל ביצעתי 3 פעמים אקו לב עובר- בשבוע 18, שבוע 22, ושבוע 24 ובכל שלושת הבדירות האקו לב יצא תקין.
את מעקב ההריון אני גם עושה באופן פרטי אצל מנהל מחלקה באחד מבתי החולים בארץ אשר גם הוא מוכר מאוד וכל ביקורת הוא עושה לי בדיקת אולטרסאונד ומדידות.
שאלתי היא האם יש צורך בסקירה שלישית, אני מאוד מבולבלת ולא יודעת מה לעשות.
אודה לך אם תביע דעתך בענין.
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירת מערכות שלישית - תגובה
ד''ר אלי רימון13/03/2012אין לי תשובה חד משמעית בנושא זה
למה שלא תתיעצי עם הרופא הפרטי שמכיר את מהלך ההריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ענת13/03/2012שאלתי אותו אבל התשובה לא היתה חד משמעית, אמר כי אין משהו שמבחינה רפואי אצלי דורש את זה אבל רק בסקירה שלישית רואים יותר בבירור.
ככה שתשובתו לא עזרה לי לקבל החלטה.
אתה מציע בדרך כל לבצע סקירה שלישית גם אם אין ממצא רפואי שדורש זאת במקרה ספציפי אלא רק בשביל "לחפור" עוד ולבדוק יותר לעומק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
ד''ר אלי רימון13/03/2012צודק לחלוטין
ההחלטה היא שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריסיעל07/03/2012
שלום,
אני בהריון שבוע 25 מטופלת באלטרוקסין (בגלל סרטן פפילרי וכריתה של בלוטת התריס לפני שנה וחצי) במינון יחסית גבוה של 1500 מק"ג בשבוע. כל הבדיקות תקינות כולל מי שפיר. האנדוקרינולוגית שלי רוצה שאהיה במעקב במרפאה להריון בסיכון בגלל המינון הגבוה.. האם יש באמת צורך בכך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת התריס - תגובה
פרופ' יריב יוגב07/03/2012אם האיזון תקין אז לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומיםורד06/03/2012
שלום רב,
אני בהריון תאומים לאחר דילול משלישיה שנעשה בשבוע 12.
כרגע בשבוע 14 + 2. יש לי עובר אחד שמאלי עליון,והשני תחתון. הימני העליון דולל...
קבעתי סקירה מוקדמת בשבוע 15. האם זה הזמן האופטימלי לסקירת תאומים או שאפשר להקדים להמשך השבוע הזה?
עברו 13 יום מאז הדילול. האם התקופה הקריטית להפלה עקב הדיקור עברה?
תודה מראש על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים - תגובה
פרופ' יריב יוגב06/03/2012יש לשאול את הרופא המבצע הסקירה מתח מעדיף לבצע הסקירה אין הבדל גדול בין שבוע 15-16
הסכון להפלה עקב ההפחתה פחת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר מעט קטן לגיל הריוןאיריס04/03/2012
שלום רב,
בבדיקת אולטרסאונד שבוצעה לי היום (שבוע 17 בדיוק), נצפה עובר המתאים לשבוע 16.3. לפני שבועיים בסקירת מערכות מוקדמת העובר היה גדול ביום או יומיים (כלומר בשבוע 15 התאים ל-15.1 או 15.2). בכל הבדיקות שבוצעו לי עד אז העובר היה גדול בכחצי שבוע מגילו הרשמי. האם עשוי להיות חשד להאטה בגדילה? אם כן, מה עליי לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובר מעט קטן לגיל הריון - תגובה
פרופ' יריב יוגב04/03/2012מוקדם מדי לדעת
זהו אינו פער משמעותי
המשיכי מעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלותDinDani04/03/2012
אם מתעלמים מחוסר המקצועיות (ולדעתי סוג של רשלנות) של רופאים הממליצים לשלב את השקיפות הסקירה יחד בשבוע 13-14,
שזה שבוע מעט מאוחר ופחות מומלץ לשקיפות, ושבוע מעט מוקדם ופחות מומלץ לסקירה, אשמח לדעת:
1. מבחינת הסקירה, הבנתי שמומלץ באמצע שבוע 11, האם גם תחילה/אמצע שבוע 12 הוא זמן טוב?
(לא מבחינת הקריטריונים הרשמיים, שהם רחבים יותר, אלא פרקטית).
2. במידה ובכל זאת מתכוונים לבצע דיקור מי שפיר, מה היתרון של ביצוע השקיפות?
הרי ביצוע השקיפות הינה בדיקה סטטיסטית, ואילו מי שפיר זו בדיקה פיזית אמיתית, האם היא לא מייתרת את השקיפות?
(למעט היתרון של זיהוי בעיה פוטנציאלית מוקדם ככל האפשר)
או שאולי היכולת של השקיפות לזהות מצב שבו מומלץ לבצע אקו לב הוא גם פרמטר חשוב שלא יעלה במי השפיר?
3. במידה ומכוונים לבצע צ'יפ גנטי (לא מתוך בעיה משפחתית או צורך פרקטי מכוון, אלא כבדיקה כללית),
מתי כדאי להתחיל את התהליך? האם חלק מדיקור מי השפיר (שהרי צריך לשמור מים/תאים),
או שעוד לפני כן? ומה בדיוק התהליך? לפנות ליועץ גנטי פרטי (עם/בלי ההשתתפות של הקופה) והוא מריץ את כל התהליך?
4. בנוגע לצ'יפ, מה עוד חשוב להחליט בנוסף למקום ביצוע הבדיקה (כנראה שעדיף בחו"ל מאשר הדסה/בלינסון),
לבדוק האם תהיה התמקדות רק באיזורים שלגביהם יש מידע ברור לגבי משמעות התוצאות, או שכל הגנום נבדק בכושר אבחנה מאוד מפורט,,
ומה הנוהל במקרה של ממצא חריג (כיצד בודקים האם השינוי קיים גם אצל ההורים והאם כרוך בתשלום נוסף)
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר שאלות - תגובה
פרופ' יריב יוגב04/03/2012זהו לא הפורום המתאחם
פני לפורום גנטיקה או אולטרהסאונד
במידה ומעוניינת בייעוץ אישי תאמי פגישת ייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום גבוהלחוצה03/03/2012
שלום,
עברתי החזרת עוברים ובשעה טובה גיליתי אתמול שאני בהריון.
הבעיה היא שבמשך השבוע האחרון ועדיין עכשיו אני לא מרגישה טוב.
היה לי 4 ימים חום 38.5 שלא ירד ע"י אקמול ורופא המשפחה אמר שזו מחלה ויראלית.
האם יש סיכון לעובר?
אלו בדיקות מומלץ לבצע על מנת לשלול מומים או הידבקות של העובר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום גבוה - תגובה
פרופ' יריב יוגב03/03/2012תחילה מזל טוב
ניתן לקחת אקמול ללא חשש
יש לדאוג להוריד החום
המשיכי מעקב רופא מטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדת עצות...שרית01/03/2012
שלום ד"ר
קצת רקע לפני השאלה:
1. לידה קיסרית עקב ברדיקרדיות עובר בשבוע 31 (ילד בן 3 בריא ומקסים)
2. הפלה בשבוע 17- לא נמצא דופק- ציטוטק+גרידה
3. היפרדות שיליה מלאה בשבוע 33 מות עובר- ניתוח קיסרי.
בשתי הניתוחים הקיסריים נכתב שיש לי רחם דו קרני.
עברתי היסטרוסקופיה ראשונה אחרי הגרידה - נמצא "הרחם מתאים לדו קרני"
עברתי היססטרוסקופיה נוספת לאחר היפרדות השיליה וא"ס תלת מימד נמצא מחיצה בגודל 40% מהרחם.
הומלץ לי לעבור ניתוח להסרת המחיצה- אני בדילמה קשה עקב הסתירה בין הממצאים בניתוח לבין האולטראסאונד וההיסטרוסקופיות.
1. במידה ואחליט לעבור ניתוח האם זה לא מסוכן לרחם? אני חוששת שבסוף יגלו שיש לי דו קרני ויפגעו בי.
2. האם לאור העבר שלי אלו תופעות של רחם מחיצתי? (עברתי את כל בדיקות הקרישיות שקיימות והכל תקין)
3.בשתי ההריונות של הלידות המאוחרות (שבועות 31, 33) היה לי לחץ דם גבוה .
לחץ דם גבוה בהריון יכול להגרם בעקבות רחם עם מחיצה?
מצטערת אם השאלה ארוכה אך אני דואגת מאוד וכמובן שמיותר להוסיף שעברתי מספיק ואין לי כוח לעוד סיבוכים מיותרים. אשמח לשמוע את דעתך בנושא.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובותו של פרופ' יריב יוגב
שרית01/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאובדת עצות... - תגובה
פרופ' יריב יוגב02/03/2012יש לי ניסיון עם מספר מקרים דומים שבהם בוצעה הסרת מחיצה
לא ניתן לתת ייעוץ מלא בצורה זו
מציע כי תרכזי את כל החומר בצורה מסודרת ותאמי םגישת ייעוץ אישית לצורך קבלת החלטות יישומיות אישיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון?
שרית02/04/2012לאור המקרה שלי ... (לידה בשבוע 31, מות עובר שבוע 17, היפרדות שיליה שבוע 33 ומות עובר) אני אמורה לקחת קלקסן החל מאיחור במחזור (מחזורים סדירים). עשיתי בדיקת דם והתוצאה היא
BETA-HCG
<5
PROGESTERONE
39.8 nmol/L
האם זה הריון? או יכול להיות הריון בגלל רמת הפרוגסטרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון? - תגובה
פרופ' יריב יוגב06/04/2012חזרי על בדיקת הבטא עוד 3 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוגה בהריון עם תאומים זהיםויקי01/03/2012
שלום!
אני בשבוע 17 להריון עם תאומים זהים - מוגדר כהריון עם סיכון גבוה.
האם מותר לי לעשות יוגה בקבוצה של מדריכה שיודעת מה מותר ומה אסור לנשים במצב כמו שלי? או שבכל זאת זה סיכון?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוגה בהריון עם תאומים זהים - תגובה
ד''ר אלי רימון01/03/2012אין מניעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאים בלבדנועה28/02/2012
שלום רב לרופאים.
אני בת 40.
מדובר בהריון ראשון.
ברקע - א. תת פעילות של בלוטת מגן (מטופלת ב- EUTHIROX).
ב. המנגיומה בכבד (במעקב).
תאריך וסת אחרונה - 15 לינואר.
לפני 4 שבועות בדיוק - עברתי הזרעה (מחזור טבעי).
להלן שאלותיי:
1. האם לאור הנתונים הנ"ל - עליי להתייצב ביחידה להריון בסיכון גבוה?
רופאת משפחה ורופא נשים לא מיהרו להפנות אותי ליחידות הנ"ל.
(בדיקות דם דיי תקינות.
אם כי - מתחילת ההריון היתה עלייה ברמת TSH. ובדיקת גלוקוז היתה: 93 בצום).
מה דעתכם?
2. ידוע לי, שבמידה וההריון מתפתח - הרי שמשבוע 10 בערך אפשר לבצע בדיקת סיסי שיליה.
מצד אחד - חשוב לי לבדוק את תקינות העובר.
וזאת, לאור העובדה שאני לא צעירה.
מצד שני - נאמר לי הן על ידי רופא, והן על ידי אחות ליווי הריון, שיש סכנה גבוהה להפלות, כתוצאה מבדיקה זו.
מה דעתכם?
האם להסתפק בבדיקות אחרות (ובינהן בדיקת מי שפיר)??
3. עוד בטרם עשיתי את בדיקת ה- BETA הראשונה (ביצעתי לפני שבועיים. בדיקה חיובית) - הופיעו אצלי כתמים חומים על התחתון (כמו שמופיע לפני תחילת ווסת).
ידוע לי, שכתמים הם לרוב סימן של השרשת הביצית המופרית ברחם.
יחד עם זאת - הכתמים הופיעו לסירוגין במהלך כל השבוע וחצי שלאחר בדיקת בטא ראשונה.
השאלה : האם הדבר תקין?
או...שחלילה מדובר בבעיה?
תודה מראש על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לרופאים בלבד - תגובה
ד''ר אלי רימון28/02/20121. סיכון מוגבר קל עקב גילך אך לא מחייב מעקב הריון בסיכון
2. לדעתי כדאי לעשות מי שפיר
3. אם ההריון מפתח תקין בסונר שתעשי אין לזה משמעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין לא ברור לי - מה עמדתך לגביי..
נועה28/02/2012ראשית, המון תודה על התיחסותך המהירה.
שנית, ברור לי שאעשה בדיקת מי שפיר.
אבל...השאלה הדחופה (עקב הזמן הקצר) -
האם יש טעם לבצע בדיקת סיסי שיליה?
היות ובדיקת סיסי שיליה היא בדיקה מוקדמת יותר מבדיקת מי השפיר -
הרי, שאני מאד מעוניינת לדעת - האם כדאי לבצע אותה?
ובעיקר - מה דעתך לגביי ביצוע הבדיקה, לאור הסכנה הטמונה בה.
שוב, המון תודה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצהDinDani25/02/2012
אשמח להמלצה לרופא עבור בדיקת שקיפות עורפית,
דרך כללית מושלם (זהב) באיזור המרכז.
לקבל המלצה, אך חשוב שההמלצה תהיה עבור רופא בעל שם וניסיון ספציפי בנושא זה,
ולא רק המלצה מכיוון שמישהי שהיתה אצלו היתה מרוצה מהיחס,
אלא בעיקר מישהו בעל שם בנושא (כפי שיש שמות מוכרים ומומלצים בתחום הסקירות ודיקור מי השפיר)
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה - תגובה
פרופ' יריב יוגב26/02/2012מטרת הפורום אינה להמליץ על רופא זה או אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- k מינוס בהריוןרבקה23/02/2012
אני בשבוע 17 לא הריון ראשון.
בלידה הקודמת קיבלתי עירוי דם,
עכשיו גילו אצלי אנטי קיי בדם. (1:32)
הרופא הסביר שאני קיי מינוס
שלחו את בעלי לעשות סקירת נוגדנים בדם בבית חולים
האם יש הבדל בין אנטי קיי רגיל לקיי מינוס, או שזה אותו דבר?
הרופא גם אמר שלדעתו בעלי לא יהיה מינוס, ולכן כל ההריונות שלי יהיו בסיכון
בבדיקת קומבס שבעלי עשה במעבדה של הקופה הוא יצא שלילי,
אז הבנתי שאין לא את האנטייגן קיי היוצר את הנוגדנים, ולכאורה לעובר גם אין את זה,
אז למה זה לא סיפק את הרופא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר k מינוס בהריון - תגובה
פרופ' יריב יוגב23/02/2012מציע כי תשאלי הרופא
במידה ובעלך שלילי אין בעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה - המשך השאלה
רבקה23/02/2012שאלתי את הרופא, אבל לא יצאתי ברורה.
לפי מה שאני קראתי בנט, רק עשרה אחוזים יש להם את האנטיגן k, בעלי עשה בדיקת קומבס במעבדה של קופת חולים ויצא שלילי.
אבל הרופא לא היה מרוצה
הוא אמר שבגלל שאני קיי מינוס, אז בעלי צריך להיות גם מינוס, וזה הוא אמר שמאוד נדיר.
בקיצור, התבלבלתי מאוד.
שאלתי הייתה האם קיי מינוס זה שאני מייצרת נוגדנים לאנטיגן קיי?
וכן מה שאני לא מבינה, למה זה קרה רק אחרי העירוי שקיבלתי, אם יש לי בעיה, זה היה צריך לקרות גם בהריונות הקודמים, לא ככה?
ז"א, האם שייך שכל הרגישות שלי לאנטיגן נוצרה רק בעירוי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה - המשך השאלה - תגובה
פרופ' יריב יוגב23/02/2012אכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עורף ובדיקהDinDani23/02/2012
1. האם את בדיקת השקיפות העורפית כדאי לבצע באופן פרטי אצל רופאים ספציפיים (כפי שנבצע בסקירות),
או שמדובר בבדיקה פשוטה ואין בעיה ללכת לפי הקופה?
2. להלן רשימה מצומצמת של מספר בדיקות סקר גנטיות,
מהקריאה באינטרנט לא הבנתי בדיוק למי הן מיועדות (היו ניסוחים שונים באתרים שונים),
וגם האחות בקופת החולים לא ידעה להסביר,
השאלה המרכזית עבור כל בדיקה היא האם הבדיקה רלוונטית רק כאשר שני בני הזוג מהעדה הבעייתית,
או שנספיק שרק אחד מבני הזוג הוא מהעדה הבעייתית וכבר כדאי לבצע את הבדיקה?
התשובה כמובן תשתנה לפי כל בדיקה, אשמח מאוד להתייחסות עבור הבדיקות הבאות:
מחלת קוסטף
לויקודיסטרופיה מטאכרומטית
פנילקטינוריה
מחלת Joubert type 2
גלקטוזמיה
PCCA
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עורף ובדיקה - תגובה
פרופ' יריב יוגב23/02/2012ניתן ללכת לכל רופא המורשה בקופה
מציע כי לייעוץ מעמיק תפני ליועץ גנטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בשליית פתחפיצית21/02/2012
שלום,
כיום אני בשבוע 25 + 4, מאובחנת שליית פתח מרכזית. לאחרונה אושפזתי בבית חולים בשל דימום. הייתי מאושפזת 6 ימים, לאחר מכן שוחררתי וכיום אני בשמירת הריון עד הלידה.
היה לי פרץ של דימום חד פעמי, שפסק עוד באותו היום, ומאז הפרשות חומות.
1. מאז האשפוז עברו כבר שבועיים ועדיין יש לי הפרשות חומות. האם הן אמורות להיפסק מתישהו? האם ימשיכו עד הלידה?
2. יש לי את הפחד שהדימום יחזור ואני אאלץ ללדת מוקדם. איזה שבוע הוא הכי מוקדם שאפשר ללדת תינוק בריא? לאחר שהמוח,הלב,הריאות התפתחו, ולא יהיה נזק חמור?
3.כמו כן מאז שנתנו לי בבי"ח זריקה להבשלת הריאות, כנראה פגעו באיזה עצב. כי כל הצד שמאל של הגוף כואב לי. הגב התחתון עם הקרנה לישבן והרגל, דבר שגורם לי לצלוע. מה אפשר לעשות בנושא? יש איך לטפל בזה? זה אמור לעבור מתישהו במהלך ההריון? אחרי ההריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בשליית פתח - תגובה
פרופ' יריב יוגב22/02/20121. תיתכן הפרשה חומה
2. רצוי אחרי שבוע 34
3. אינני צשוכנע כי קשור לזריקה פני להיבדק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום בשליית פתח
פיצית22/02/2012שלום,
בהמשך לשאלתי.
1. ההפרשות יכולות להימשך עוד הרבה זמן?
2. למי אני פונה בקשר לכאבי גב? רופאת נשים? או רופא משפחה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מי שפירקרן19/02/2012
שלום,
בהריון הראשון שלי היו לי צירים מוקדמים משבוע 22 (לבסוף לידה בשבוע 35+4).
1- האם ביצוע דיקור מי שפיר בהריון הנוכחי מסוכן עבורי לנוכח ההיסטוריה?
2- איזה מועד עדיף לביצוע הדיקור - 17+5 או 18+5?
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת מי שפיר - תגובה
פרופ' יריב יוגב19/02/20121. לא בהכרח
2. אין הבדל ברור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)