מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הריון וסקלרודרמה קרסטטלי28/01/2012
רופאים נכבדים שלום .
לפני שנתיים וחצי בעת היותי בשבוע35 של ההריון, פרצה אצלי סקלרודרמה .
אני במעקב מאז (ילדתי בשבוע 36 ) ויש לי סקלרודרמה מוגבלת מסוג קרסט .
כל הבדיקות שלי תפקודי ריאות , אקו לב , סי.טי חזה , לחץ דם , נאורולוג - הכל תקין .
אני כל שלושה חודשים עושה את הבדיקות הללו . כרגע יש לי רק בעייה של תופעת ריינו באצבע אחת עם כיב . מתכוונת לקחת טיפול איליומדין.
אני מאוד מתלבטת לגבי הריון נוסף, (יש לי רק ילד אחד) הייתי רוצה לדעת:
1. האם יש לכם ניסיון עם נשים שהיה להם קרסט והם הרו עם המחלה ?
2. האם לדעתכם יש סיכוי להתפרצות והתגברות הממחלה בעקבות הריון במהלכו או אחריו?
3. האם בנוסף למעקב ראומטולוגי , דרושה שמירת הריון ?
בבקשה על תפנו אותי לפורום ראומטולוגיה מכייון
שהייתי אצל מס' ראומטולוגים , שמעתי מס' תשובות אבל רובם אמרו שאין להם כ"כ ניסיון עם נשים הרות מכייון ש א' -זוהי מחלה נדירה
ב' -היא פורצת בגיל יחסית מבוגר , כשנשים כבר מפסיקות להרות .
נא התייחסותכם ותשובתכם
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון וסקלרודרמה קרסט - תגובה
פרופ' יריב יוגב29/01/2012יש מעט נשים עם תסמונת קרסט והריון
לצורך תכנון ההריון אנא פני למרפאה להריון בסיכון גבוה או לרופא המתמחה בכך
בד"כ ההריון אינו מחמיר המחלה
במידה ומעוניינת תאמי פגישת ייעוץ אישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת mriיעל26/01/2012
שלום רב.אני בחורה בת 36. גיליתי שאני בהריון לאחר איחור של שבוע במחזור. ההריון לא היה מתוכנן כרגע מאחר ולאחרונה התגלו אצלי מפרצות בכלי דם. עברתי צנתור בעורק הטחול לפני כשלושה חודשים ואני מחכה לבצע בדיקת mri של כלי דם מיזנטריים עקב מפרצות קטנות נוספות בין היתר בכליות. נאמר לי ע"י הרופאים שכנראה זהו מבנה גנטי/מקרה נדיר. עברתי שתי לידות רגילות ללא סיבוכים. ההמלצה הייתה לא להיכנס להריון עד לביצוע הבדיקה אך קרה מה שקרה. האם ניתן לבצע בדיקה זו במהלך ההריון (בדיקת mra). האם עליי לשקול הפלה? (למרות שמבחינתנו ההריון מאוד רצוי אך כמובן בתור אם לשניים לא אקח סיכון מיותר) אשמח לעצתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת mri - תגובה
פרופ' יריב יוגב26/01/2012כעיקרון MRA הינה בדיקה שניתן לבצעה בהריון כאשר אין אפשרות לבדיקה הדממיתית אחרת
רצוי לבצעה לא בטרימסטר הראשון
התיעצי עם הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפניה למרפאת הריון בסיכוןיעלי25/01/2012
שלום,
אני בהריון שני בשבוע 14 עם תאומים לאחר IVF.
ההריון הקודם הסתיים בקיסרי חירום בשבוע 37 עקב היפרדות שיליה (תינוקת בריאה). בנוסף, לפני הניתוח החל חשד לרעלת בעקבות עלית לחץ דם.
בהריון הנוכחי בשבוע שעבר החלה הפרשה דמית שנפסקה כעבור כשעה והוחלט שהדימום הוא מהצוואר ולא מהרחם. הרופא המטפל שלי מסרב להפנות אותי למרפאת הריון בסיכון בטענה שאין מה לעשות נגד היפרדות שיליה ולכן מעקב רגיל מספיק. ההריון הזה כל כך יקר לנו ואיני רוצה לאבד אותו חלילה בשל טיפול לא מתאים.
אשמח לקבל את חוות דעתכם:
1. האם עלי להיות מטופלת במרפאה להריון בסיכון או שמעקב רגיל בקהילה מספיק?
2. במידה וכדאי לפנות למרפאה, כיצד עוד אוכל להשיג הפניה אם הרופא לא מוכן לתת לי?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפניה למרפאת הריון בסיכון - תגובה
פרופ' יריב יוגב25/01/2012אין מטרת פורום זה להתיחס ליחסי רופא מטופל
יש מקום לייעות מסודר וניתן לשקול אסטרטגיות מניעה
במידה ומעוניינת תאמי פגישת ייעוץ אישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת הפחתהורד19/01/2012
שלום רב,
עברתי 5 טיפולי PGD עקב בעיה גנטית (קונקסין). בטיפול האחרון הוחזרו 3 עוברים ובאולטרהסאונד בשבוע 6 נצפה שק הריון אחד בלבד עם דופק עוברי. לאחר שבוע (תחילת שבוע 7) ביצעתי אולטרהסאונד נוסף ובו התגלו עוד שני עוברים עם דופק, כך שכרגע יש לי שלישיה ואני עומדת לקראת הפחתה. יש לי כמה שאלות:
1. כיצד הפרופסור שביצע את האולטרה סאונד הראשון פיספס עוד שני שקים? אני פשוט לא מבינה איך היה עובר אחד עם דופק ואת השניים האחרים לא ראו.
2. המליצו לי על הםחתה מאוחרת, ז"א רק לאחר השקיפות, במידה ויש עובר לא תקין. האם ההמלצה היא טובה או שעדיף כבר שבוע הבא לבצע הפחתה לתאומים? (כשאהיה בשבוע 8)
3. מה הסיכויים לאבד את כל ההריון? בכל מקרה אני עושה את ההפחתה ומקווה לטוב... (באיכילוב, ע"י פרופסור יפו)
4. האם ההריון נחשב כהריון בסיכון גבוה?
יש לציין שלאחר 4 כשלונות ביצעתי בירור של קרישיות והתגלו נוגדנים ANA + קרדיוליפין גבולי + הטרוזיגוטית לפקטור 5, ולכן, בהחזרה האחרונה בהמלצת פרופסור מוכר הזרקתי קלקסן ונטלתי אספירין וכולם נקלטו... (בטיפול הקודם אף החזירו 5 עוברים ואף אחד לא נקלט, אז כנראה שהקלקסן כן עזר לי)
עדין לא ביצעתי בדיקה חוזרת של הקרדיוליפין כדי לראות אם מדובר בAPLA...
בקיצור, הסיפור שלי לא פשוט. מקווה שההפחתה בשלב מאוחר זה הדבר הנכון אך אשמח לקבל יעוץ נוסף.
עדיין לא ביצעתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקראת הפחתה - תגובה
ד''ר אלי רימון19/01/2012:
1. כיצד הפרופסור שביצע את האולטרה סאונד הראשון פיספס עוד שני שקים? אני פשוט לא מבינה איך היה עובר אחד עם דופק ואת השניים האחרים לא ראו.- כנראה היו קטנים יותר ומאחורי השק המרכזי
2. המליצו לי על הםחתה מאוחרת, ז"א רק לאחר השקיפות, במידה ויש עובר לא תקין. האם ההמלצה היא טובה או שעדיף כבר שבוע הבא לבצע הפחתה לתאומים? (כשאהיה בשבוע 8)-המלצה טובה לדעתי
3. מה הסיכויים לאבד את כל ההריון? בכל מקרה אני עושה את ההפחתה ומקווה לטוב... (באיכילוב, ע"י פרופסור יפו)-4-5%
4. האם ההריון נחשב כהריון בסיכון גבוה? בהחלט
יש לציין שלאחר 4 כשלונות ביצעתי בירור של קרישיות והתגלו נוגדנים ANA + קרדיוליפין גבולי + הטרוזיגוטית לפקטור 5, ולכן, בהחזרה האחרונה בהמלצת פרופסור מוכר הזרקתי קלקסן ונטלתי אספירין וכולם נקלטו... (בטיפול הקודם אף החזירו 5 עוברים ואף אחד לא נקלט, אז כנראה שהקלקסן כן עזר לי)
עדין לא ביצעתי בדיקה חוזרת של הקרדיוליפין כדי לראות אם מדובר בAPLA..- אם את מטופלת באספירין וקלקסאן אין לזה כל משמעות.
בהצלחה, אם את בחסותו של פרופ יפו את יכולה להיות רגועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה המהיר ד"ר רימון
ורד19/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר רימון, שאלה נוספת
ורד22/01/2012שאלה אחרונה ברשותך:
מה הסיכוי שאחד העוברים ייספג לאחר שכבר נצפה דופק?. אני כרגע בתחילת שבוע 8 ושלושת העוברים עם דופק...ומתפללת שהדילול יתבצע באופן טבעי :( ללא התערבות.
תודה שוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר רימון, שאלה נוספת - תגובה
ד''ר אלי רימון22/01/20125-15% להפחתה ספונטנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ממליצה לך....
שירן06/02/2012יקירה שלי הלוואי ועדיין לא הפחתת עוברים ... גם אני עברתי PGD בשל טרנסלוקציה
לאחר 5 הפלות - ושנים של טיפולים הוחדרו לי 2 עוברים ואחת התפצלה כך שנהיה לי שליישיה לרגע לא עלה בדעתי לדלל אלוהים לא ייתן לנו משהו שלא נוכל לעמוד בו ... מצד הרופאים חוויתי לחץ עצום ... תדללי בסוף כולם יפלו ... הריון שלישיה הוא סבל ... לא נכון יש לי שלישיית בנות מדהימות בנות 3 חודשים שנולדו בחודש שמיני במשקלים יפים ... הכל תלוי בך.. תשכבי רק במיטה אל תקומי אין מה לעשות אני מאמינה שחלומך הוא ילדים... זו השקעה קצרה של 8 חודשים ואת מקבלת עולם שלם... לא משנה מה שתחליטי הלוואי שתעשי את הבחירה הנכונה ...בקשר לגידול הילדים וכסף המדינה עוזרת כל חודש , והפרנסה מגיעה עם כל ילד ... אוהבת ובהצלחה יירה שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כותבת שוב-לגבי מדדי ראש+אגני כליותאנונימית18/01/2012
לפני שבוע ימים כתבתי כאן בפורום ופרופ' יריב יוגב ענה לי לשאלתי אני כותבת שוב כיוון שהייתי במעקב גדילה -אולטראסאונד למעקב אחרי מימדי ראש העובר
בבדיקה (אתמול) הייתי בשבוע28+6 והתוצאות הן :
BPD- 77.67 מ"מ מתאים לשבוע 31+4
HC- 285.6 מ"מ מתאים לשבוע 31
AC -255.48 מתאים לשבוע 29+5
FEMUR- 55.93 מ"מ מתאים לשבוע 29+3
אני רוצה לציין שבסקירות המוקדמת+מורחבת תמיד היה פער במדדים פער של שבוע-שבוע וכמה ימים.
וגם בסקירות אמרו לי שהאגן כליות בגבול מורחב, באולטראסאונד אחרון בשבוע 27 נאמר לי שהאגן כליה שמאל- 4 מ"מ ואגן כליה ימין בגודל 5.4 מ"מ.
האם יש לי סיבה לדאגה? מה אני אמורה לעשות? לאיזה רופא ללכת? איזה בדיקותלבצע? אני פוחדת ומודאגת מישהו יכול לשפוך לי אור ולעזור לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כותבת שוב-לגבי מדדי ראש+אגני כליות - תגובה
ד''ר אלי רימון18/01/2012כדאי לגשת ליעוץ מסודר של רופא הריון בסיכון
החריגה לא נראית לי משמעותית אך אינני מכיר את כל הנתונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטרוגסטן 200אור18/01/2012
הנני בשבוע ה-29 להריון ב"ה (הריון הפריה) לאחר בדיקה לפני יום נמצא כי צוואר הרחם התקצר ל-30 ונמצאו צירונים קטנים ללא פתיחה הומלץ מנוחה בבית+אוטרוגסטן 200 בנרות ברצפט של התרופה רשום כי התרופה מומלצת ללקיחה עד לשבוע ה- 12 להריון ומשמש כתמיכה. האם התרופה הנ"ל היא תרופה המתאימה למצבי ולשבוע בו אני נמצאת? האם אין סכנה/נזק כלשהו לעובר בשל שימוש בנרות אלו?
לתשובתכם אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוטרוגסטן 200 - תגובה
ד''ר אלי רימון18/01/2012אין סכנה במינון זה בשבוע בו את נמצאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר שבוע 25 להריוןלאה16/01/2012
שלום
האם תוצאה של 121 בהעמסת סוכר 50 מצריכה בדיקת העמסה של 100 או שהתוצאה תקינה? האם העובדה שאני מזריקה קלקסן 40 משפיעה על התוצאה?
יש לציין כי קיימת סוכרת במשפחה (אבי וסבתי).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר שבוע 25 להריון - תגובה
ד''ר אלי רימון17/01/2012התשובה תקינה אין צורך בהעמסה 100
אין קשר לקלקסאן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מומחה לקרישתיות יתרלולו13/01/2012
גיליתי שאני בהריון ואני סובלת מפקטור 5 ורציתי המלצה לרופא נשים שמתמחה בבעיה זאת
יש כל מני דעות אם לקחת טיפול או לו ואני משתגעת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומחה לקרישתיות יתר - תגובה
פרופ' יריב יוגב13/01/2012אשמח לייעץ
קבעי פגישת ייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כותבת שוב-עם השבועות המתאימיםאנונימית13/01/2012
אני ממש לחוצה ובסערת רגשות כיון שיצאתי מהרופא נשים שלי אחרי שהייתי במעקב אגן כליות-עשיתי סקירה מכוונת לכליות ולמזלי אמרו לי שהאגן כליות בסדר גם התייעצתי פה בפורום ואמרתם לי שזה תקין!
אך לא שמתי לב לממצא אחר שלא הסבירו לי עליו רק הרופא נשים שלי עכשיו אמר לי שצרריך לבדוק את זה שהממידים של הראש גדולים מדיי לשבוע שאני נמצאת בו וגדולים מדיי ביחס עצם הירך ולא דאג להסביר לי ואני מודאגת ולחוצה הסקירה מכוונתנעשתה בשבוע 27:
התוצאות הן:
BPD- 72.6 מ"מ מתאים לשבוע29+4
OFD- 91.5 מ"מ מתאים לשבוע 28
AC- 241.4 מ"מ מתאים לשבוע 28+1
FEMUR- 51.4 מ"מ מתאים לשבוע 27+3
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כותבת שוב-עם השבועות המתאימים - תגובה
פרופ' יריב יוגב13/01/2012הממצאים על פניו תקינים
לצורך ייעוץ פרטני ברור שלא ניתן להתיחס לבדיקה המפורטת באינטרנט
במידה ומעוניינת תאמי פגישת ייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיצור צווארספיר13/01/2012
אני בשבוע 30 ויש לי צירים רציתי לשאול אם הצוואר רחם יכול להתקצר תוך יומיים מ31 ל25?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיצור צוואר - תגובה
פרופ' יריב יוגב13/01/2012כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון נוסףשרון11/01/2012
שלום,
אני בת 26, הריון ראשון לאחר רעלת הריון שבוע 24 שהסתיים בניתוח חירום עקב לחץ דם גבוה במהלך ההריון , הריון שהחל בהריון תאומים לאחר טיפול איקוקלמין.
שאלתי לגבי הריון נוסף, מה הסיכוי לחלות במחלה בהריון הנוסף בהנחה ששזה הריון שני, איני סובלת ברגיל כלומר במצב שאיני בהריון ביל"ד, בעיות בכליות,ובהריון של עובר אחד, כלומר אין לי מחלה מסוימת או בעיה בריאותית מסויימת, לאור זאת האם הסיכוי מתקטן או גדל לחלות במחלה בהריון השני לאור זאת שמדובר בהריון שני כאשר אני אדם בריא בדר"כ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון נוסף - תגובה
פרופ' יריב יוגב12/01/2012קשה לשערך סכון
יש פרטים רבים נוספים הקשורים כגון השמנת יתר סיפור משפחתי וכד
לצורך גיבוש אסטרטגיה יעילה למניעה וחישוב הסיכון הפרטני תאמי פגישת ייעוץ אישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMV עזרה בפענוח תוצאותאני11/01/2012
שלום
אני בהריון שבוע 12.
בשבוע 5 תוצאות בדיקות הדם ל CMV היו- IGG שלילי וגם IGM שלילי.
בשבוע 11 נעשתה בדיקה נוספת בעקבות חום שהיה לי בשבוע 8 והתוצאות-
IGG שלילי
IGM גבולי
IGM additional assay שלילי
חשוב לי לציין שבדיקת הדם בשבוע 11 נעשתה בזמן שהיה לי פצע הרפס בשפתיים
מה משמעות התוצאות? האם יש סיבה לדאגה?
אודה לתשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV עזרה בפענוח תוצאות - תגובה
פרופ' יריב יוגב12/01/2012יש אפשרות לזיהום ראשוני בCMV
פני לרופא המטפל בהקדם לצורך הפנייתך לרופא המומחה בכך
או במידה ומעוניינת תאמי פגישת ייעוץ אישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
אני01/02/2012עשיתי שוב את הבדיקה ב 29.1 לאחר שעברו 3 שבועות וקיבלתי בדיוק אותן תוצאות
IGG שלילי
IGM גבולי
IGM additional assay שלילי- בדיקה זאת בעלת ספציפיות גבוהה
למה זה קורה?? האם נדבקתי או לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה - תגובה
ד''ר אלי רימון01/02/2012לדעתי לא חלית ומדובר בבעיה טכנית בבדיקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיזיוטרפיה בהריוןאח11/01/2012
שלום רב, עקב סחרחורות אובחנתי עי רופא אאג כסובלת מחולשה במבוך באוזן ימים שגורם לי לסחרחורת בעיקר במעבר משכיבה לעמידה ולהפך. הומלץ לי על טיפול בפיזיוטרפיה וסטיבולרית - האם יש בטיפול זה סיכון להריון? אני בשבוע 17 עם תאומים תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיזיוטרפיה בהריון - תגובה
פרופ' יריב יוגב12/01/2012לא מסוכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור לגבי CMVשני10/01/2012
שלום,
רציתי לדעת האם יש הבדל או תגובה שונה בנוגע למין העובר שנדבק בנגיף CMV
במהלך ההריון?
כלומר האם סיכויי הפגיעה של הנגיף בעובר ממין נקבה קטן או גדול יותר מסיכויי הפגיעה של הנגיף בעובר ממין זכר?
האם נעשו מחקרים על כך?
אודה לתשובה
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור לגבי CMV - תגובה
פרופ' יריב יוגב10/01/2012אין קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקצרות צוור הרחם המשך שמירה דחוףףףיעל10/01/2012
שלום רב,
נכנסתי אתמול לשבוע 35 לאחר שהייתי מאושפזת פעמיים עקב התקצרות צוור הרחם וצירים,באישפוז קבלתי פרסולט וזריקות להבשלת הריאות ואני מטופלת עד עכשיו באוטרוגוסטן .לאחר שחרור הומלץ שמירת הריון עד שבוע 36 אכן הרופא המטפל שלי מילא לי טפסים לשמירת עד תחילת שבוע 36 ,השבוע הייתי אצלו וכשאלתי אם אני ממשיכה בשמירה עד הלידה הוא לא כל כך ידע מה לענות לי ואמר לי שבעיקרון אני יכולה לחזור לעבודה מה שלא ניראה לי הגיוני אני גרה באשקלון ועובדת בתל אביב משאומר שהנסיעה הלוך וחזור לוקח לי 3 שעות שחלק ממנה אני עושה גם בעמידה בנוסך להליכה של כרבע שעה.בנוסף לזה שאני כבר לא ישנה בלילות וכואב לי הגב וזה אומר שאני יוצאת מהבית בשש וחצי בבוקר וחוזרת בשבע בערב.יש לציין שאני במעקב של פעם בשבוע מוניטור ואולטרסאונד ועד עכשיו כל פעם היו לי צירים והתקצרות של הצוואר מ26 ועד 35 השבוע הצוואר שלי נמצא ב30 וזה במנוחה מלאה שכיבה של 80 אחוז מהזמן,האם לחזור לפעילות רגילה לא אומר שאני יכנס ללידה מהר מאוד כלומר בשבוע 36 ?אם במצב של מנוחה עדיין יש לי צירים והתקצרות אני מפחדת לחזור ללחץ ללדת בשבוע 36 אומנם זה כבר לא פג אבל אני מניחה שעדיין עדיף ללדת מאוחר יותר.מה עושים ?האם משבוע 36 אין יותר צורך במעקב של צירים ואורך צוואר ?האם הגיוני להחזיר אותי לפעילות רגילה במצב הזה ? האם יש אם מי להיתעייץ ?האם במרפאה ללידה מוקדמת באיכילוב ניתן להגיע ללא טופס 17 והפנייה של הרופא המטפל ?עד מתי אני צריכה להמשיך את הטיפול של הנרות אוטרוגוסטן ? אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקצרות צוור הרחם המשך שמירה דחוףףף - תגובה
פרופ' יריב יוגב10/01/2012אין הצדקה לשמירת הריון עקב צירים מוקדמים מעבר לשבוע 36
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאו קי אז מה זה אומר ??
יעל10/01/2012שאני אלד בשבוע 36 ? שאין בעיה אם זה ? האם אין בעיה לחזור לפעילות מלאה ?עד מתי ממשיכים עם הנרות ? אין צורך במעקב יותר ?? כי מן הסתם לא יספיק להגיע למרפאה למעקב .אודה לתשובה קצת יותר מלאה .
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאו קי אז מה זה אומר ?? - תגובה
פרופ' יריב יוגב10/01/2012קשה מאוד לדעת ללא בדיקה והערכה
מידת הסיכון הינה אינדיבדואלית ונקבעת ע"פ מקום העבודה סוג העבודה ומידת הסיכון להריון או לאם
במידה ומעוניינת תאמי פגישת ייעוץ אישית לצורת ייעוץ פרטני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)