מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חלבון בשתןדקלה13/11/2011
שלום,
עשיתי ביום רביעי שעבר איסוף שתן 24 ש'. היום (שבוע 34+4) התקבלו התוצאות. קריאטינין בשתן 1.6 (הנורמה היא עד 1.8). מיקרו אלבומין - מתחת לסף הרגישות. חלבון בשתן 234. לחץ דם 110/65.
האם הימצאות חלבון ברמה כזאת מרמזת על רעלת בפתח? אני ממש בלחץ. אציין שאני בת 35, הריון שני, בשל קרישיות מזריקה קלקסאן 80מ"ג כמו כן, האם יש לחזור בהמשך שוב על האיסוף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
דקלה13/11/2011URINE VOLUME - 3000
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלבון בשתן - תגובה
פרופ' יריב יוגב13/11/2011בדיקה תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לויקוצטים בשתןחגית13/11/2011
בהריון שבוע 33
בבדיקת שתן התוצאות הבאות
לויקוציטים 250
SG 0.01
PH 6
SEDIMENT WBC 5.00 HPF
SEDIMENT SQEF +
SEDI. HYALIN CAST 2.00 HPF
כל השאר שלילי או נורמלי
URINE COLTURE - NEGATIVE
אשמח לתשובה האם זה דורש התייחסות? האם מצביע על דלקת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לויקוצטים בשתן - תגובה
פרופ' יריב יוגב13/11/2011בדיקה תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפיר התייעצותחנני בנני12/11/2011
שבוע טוב
להלן סיכום ייעוץ גנטי:
NT : 2 מ"מ שבוע 12+6
סקר ביוכימי ראשון : 1.92/1.09 - 1:1100
סקר ביוכמי שני : 1.26/3.04/1.04 - 1:250
סקירה מוקדמת: תקינה
סיכון משולב לפי הגנטיקאי: 1:600
א. האם יש אינדיקציה לביצוע דיקור במצב זה ?
ב. האם יש טווח של שבועות שבו מותר ובטוח לבצע בדיקה זט ?
שבוע טוב
ראפלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר התייעצות - תגובה
פרופ' יריב יוגב12/11/2011הייעוץ הרבה יותר מורכב מהשאלה האם יש אינדיקציה או לא
בכל מקרה במידה ומחיטה לבצכ דיקור כעצת זה הזמן המתאים
במידה ומעוניינת בייעוץ אישי ופרטני תאמי פגישת ייעוץ בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התיעצות, דיקור מי שפיר תחת קלקסן ?חנני בנני12/11/2011
שבוע טוב,
בת 35 שבוע 19 (לאחר IVF) לפני דיקור מי שפיר.
בעקבות PFO (שנסגר ע"י צנטור, "מטריה") אני מקבלת במהלך ההריון באופן קבוע קלסן במינון 60 מ"ג.
האם מותר לי לעבור דיקור מי שפיר במצב זה ?
איזה הנחיות כדאי לקחת בחשבון לאחר הדיקור ?
תודה,
ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התיעצות, דיקור מי שפיר תחת קלקסן ? - תגובה
פרופ' יריב יוגב12/11/2011כן
הפסקת קלקסן 24 שעות טרם הדיקור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צוואר רחם מקוצרמירי12/11/2011
שלום רב, אני בשבוע 32 לאחר קוניזציה cin 3 עם מעקב אחרי צוואר רחם מקוצר , היה 44 לאחר מכן ירק ל25 ועכשיו הוא 23 בשבוע 32.
אני מקבלת אוטרוגסטן 200 בנרות פעמיים ביום, לפני מס' ימים הגעתי לרופא לאחר העבודה ,בגלל כאבים שהתבררו כצירים והוא הפנה אותי למיון .
במיון בדקו אורך צוואר רחם ושם נמדד 38 מ"מ!!! איך זה יכול להיות? האם זה אומר שצוואר הרחם שלי לא התקצר והוא בסדר גמור והמדידות בקופת חולים לא נכונות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צוואר רחם מקוצר - תגובה
פרופ' יריב יוגב12/11/2011יש פער גשול ביםן מדידות שונות
כתלות בניסיון הבודק וטכניקת הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר רימוןדקלה11/11/2011
שלום רב,
אני מיועדת להשראת לידה ב"ליס" בעוד כחודש בשל קרישיות יתר. רציתי לשאול האם בחדרי הלידה המיילדות מורשות להשתמש בג'ל הנקרא "דיאנטל ג'ל"? זהו ג'ל פרי פיתוח חדש אשר היולדת קונה באופן פרטי ומביאה לחדר הלידה. הרעיון הוא הפחתת האפשרות לקרעים וחתכים וללידה מהירה יותר. (בלניאדו נמצא כבר בשימוש בחדרי הלידה)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר רימון - תגובה
פרופ' יריב יוגב11/11/2011אין כל מניעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציריםשרית10/11/2011
שבוע 35 שבוע שעבר הייתי במיון בשל צירים כואבים אך לא סדירים מחיקה של 80 ופתיחה של סמ אחד. היום לאחר שבוע יש לי כאבים המקרינים לעכוז ולרגלייים והתקשויות של הבטן ....האם כאבים המקרינים לאיזור העכוז ולרגליים אלו צירים ? לחכות שיהיו סדירים כדי לגשת למיון ????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צירים - תגובה
פרופ' יריב יוגב11/11/2011יתכן וצירים
לא בדיקה לא ניתן לדעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות גדולה של נוזל שקוףסיון10/11/2011
שלום,
אני בשבוע 9+5 , אתמול חוויתי משהו שדומה לירידת מים, לפתע הופיעה כמות גדולה מאוד (ממש כמות של שתן) של נוזל שקוף אך מעט מלוכלך במהלך עמידה במקום, שעה לאחר מכן התחיל דימום רציני ביותר וניגשתי למיון , מסתבר שקיימת המטומה או משהו כזה (כרגע העובר נראה תקין, שוחררתי למנוחה בבית והדימום פסק) אך לגבי הנוזל- רציתי לברר האם יתכן שמדובר בירידת מים, או האם זה קשור לדימום? האם עלי לבקש מהם לבדוק את כמות המים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות גדולה של נוזל שקוף - תגובה
פרופ' יריב יוגב11/11/2011אין מדובר בירידת מים בשבוע זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMV+עובר קטןליבי10/11/2011
שלום רב
שמי ליבי ואני בשבוע ה-27 להריוני. בעקבות הערכת משקל נמוכה-795 ג"ר בשבוע 27 והיקף בטן המתאים לשבוע 25, הופנתי לבירור CMV בסרומים שנלקחו בזמנים שונים בהריוני ואלו הן התוצאות:
4 חודשים לפני ההריון:
IgG 6.8
IgM גבולי
AVIDITY 0.56
שבוע 12 להריון:
IgG 5.4
IgM גבולי
AVIDITY 0.56
שבוע 18 להריון:
IgG 4.9
IgM גבולי
AVIDITY 0.56
שבוע 25 להריון:
IgG 4.6
IgM גבולי
AVIDITY 0.48
יש לציין ששאר הבדיקות (חלבון עוברי, סקירת מערכות מלבד העניין של הגודל, ובדיקות דם) הן תקינות.
שאלותי הן:
1) האם יש סיכוי שנדבקתי בCMV בהריון (הדבקה ראשונה או חוזרת?)
2)מה יכולות להיות הסיבות לפיגור בגדילה ומה עלי לעשות על מנת לשלולן/לטפלן?
3)האם אתה ממליץ על בדיקת מי שפיר?
תודה על תשובתך,
ליבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV+עובר קטן - תגובה
פרופ' יריב יוגב11/11/2011ע|"פ הבדיקות קרוב לודאי שנדבקת ב CMV טרם הריון וזו אינה הסיבה לפיגור בגדילה לה יתכנו מספר רב של סחבות שאת חלקן ניתן לבדוק בדיקה גנטית
פני למרפאה להריון בסיכון גבוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רופאיים יקרייםגל09/11/2011
הריון ראשון טבעי נישואים ראשונים בת 27
בעלי הנוחכי בעיית זרע
הפרייה ראשונה נקלטה לי תאומים בשבוע 15 הפלה הפרדות שילייה וירידת מים
השייתי בדיקות קTHROMBOSIS
מוטציה:F2-G20210A תוצאה:תקין
מוטציה:FV-G1691A תוצאה:נשא
מוטציה MTHFR-677C-T תוצאה:נשא
ההריון ממש יקר אני שוקלת 63 והרופא אמר לי להתחיל להזיק קלקסן ולפני ההחזרה
אני מזריקה 40 קלקסן
האם זה מספיק 40 קלקסן ביום????????
תודה רופאיים יקריים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רופאיים יקריים - תגובה
פרופ' יריב יוגב11/11/2011כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
גל12/11/2011מה החוז שהקלקסן עוזר במיקרה שלי?
ומה אחוז שהיה לי הריון תקיין אם קלקסן ?
אני פשוט ממש בלחץ ופוחדת
תודה רופאייםםםםםםם יקריים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
פרופ' יריב יוגב12/11/2011קשה לדעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המטומהברבשי09/11/2011
שלום רב,
אני בהריון שני ב"ה. החל משבוע 6 בערך נמצאה המטומה.
כרגע בשבוע 9 ההמטומה בגודל 55*12.
האם אני צריכה מנוחה? ואם כן, מה היא כוללת?
האם אני יכולה להרים את בני בן השנה+ ולטפל בו כרגיל?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המטומה - תגובה
פרופ' יריב יוגב09/11/2011אם לא מדממת יכולה להרים התינוק ולעבוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Varix בוריד הטבוריחן09/11/2011
שלום רב,
בשבוע 29 התגלה בעובר Varix בוריד הטבורי בגודל 14 מ"מ עם זרימה מערבולתית.
כיום אני נמצאת בשבוע 33+3 ה-Varix גדל ל-19 מ"מ.
רציתי לדעת מתי לפי דעתך צריך ליילד / להתאשפז בעקבות זה?
האם הגדילה של ה-Varix מגדיל את הסיכון?
באופן כללי, אשמח לשמוע עוד פרטים על תופעה זו, שכן ידוע לי שאין הרבה מקרים כאלה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Varix בוריד הטבורי - תגובה
פרופ' יריב יוגב09/11/2011רצוי לשקול יילוד בשבוע 36-37
מעקב תנועות עובר ומעקב ניטורים פעמיים בשבוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפוגליקמיה כסיבה להפלהדודו09/11/2011
אני בת 33, לצערי הרב אתמול עברתי הפלה טבעית בשבוע ה6. אני חולה בסכרת נעורים,לרוב עם ערכים מאוזנים ולעיתים אפילו נמוכים מדי (בין 80 ל60), פעמיים במהלך ההריון היה לי היפוגליקמיה והגעתי לערכים של 45, רציתי לדעת אם זו יכולה להיות סיבה להפלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפוגליקמיה כסיבה להפלה - תגובה
פרופ' יריב יוגב09/11/2011קרוב לוודאי שלא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSH גבוה בהריוןמיכל08/11/2011
שלום
במידה ובהריון עם TSH 16 - מה עושים במצב כזה? יכול לפגוע בעובר? אני נוטלת אלטרוקסין ובמעקב רופא אבל בגלל הסיפור עם התרופה הזו, כיצד יכול להשפיע על העובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TSH גבוה בהריון - תגובה
פרופ' יריב יוגב08/11/2011יש להעלות המינון
לא ציינת שבוע ההריון אך ברוב המקרים ללא השפעה ישירה על העובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב הריון בסיכוןרינה08/11/2011
שלום
אני אחרי הריון כימי והפלה בשבוע 5, טופלתי במרפאת אם ועובר משולבת גסטרו עקב תיפקוי כבד גבוהים, ANA חיובית ו-SSA חיובי,
הרופא הפרטי המליץ לי בהריון הבא להתחיל עם קלקסן ואספרין
האם יש צורך ?? האם ניתן להיות בהריון במעקב הרופא הפרטי וגם במרפאת אם ועובר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב הריון בסיכון - תגובה
פרופ' יריב יוגב08/11/2011לא מבין את השאלה
מעקב הריון ע"י מרפאה להרון בסיכון או רופא המומחה לכך
ע"פ מה שתיארת אינני משוכנע כי קיימת התוויה לטיפול בקלקסן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)