מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פסרי לדחיית לידהXXX21/11/2011
האם מומלץ לשים "פסרי" האם יש סכנות?? מומלץ?.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסרי לדחיית לידה - תגובה
ד''ר אלי רימון21/11/2011אינני סבור שטיפול כזה נמצא יעיל למניעת לידות מוקדמות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה
XXX21/11/2011יודע שזה ניסיוני..אבל האם יכול להזיק למשהו...אם לא להועיל....או לפגוע בשלפוחית השתן..בהריון תאומים חודש שביעי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה - תגובה
ד''ר אלי רימון21/11/2011נוכחות גוף זר בנרתיק באישה עם חשש ללידה מוקדמת לא נראה לי הגיוני
בנוסף יתכן לחץ חריג על השלפוחית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר רימוןדקלה20/11/2011
שלום,
אני מיועדת להשראת לידה בליס בעוד 3 שבועות בשל קרישיות. בנוסף לקלקסאן אני נוטלת 3 תרופות לדיכאון וחרדה (באישור המרכז הטרטולוגי). התרופות משפיעות בין היתר בעקיפין על מערכת העצבים, קרישה ולחץ דם. האם קיימת אפשרות בליס להיפגש עם המרדים כשבוע לפני הלידה להתייעצות בדבר האפשרות לקבל אפידורל בשילוב התרופות הנ"ל? אני מאוד מוטרדת, סף הכאב שלי מאוד נמוך ואני חוששת שמא ישנן התוויות נגד עם התרופות הנ"ל. אם כן, היכן אני מבררת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר רימון - תגובה
ד''ר אלי רימון20/11/2011יש מרפאת מרדימים כל יום רביעי
לדעתי אין כלל קשר בין התרופות שאת נוטלת לאפידורל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע39עדי19/11/2011
מוגרת עם ערך אחד גבוהה שעשיתי בהעמסת סוכר ובכל זאת הרופאה נתנה לי לעשות משבוע שעבר בדיקה עם המכשיר לא ממש עוקבת
בזמן אחרון יש לי צורך יותר במתוק ולא אוכלת נכון האם זה יכול להשפיע לרעה על העובר בשבועיים אלו?.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע39 - תגובה
ד''ר אלי רימון20/11/2011לא ניתן לאמר
אם יש סוכרת לא מטופלת יכול לגרום לעובר גדול והפרעות לילוד לאחר הלידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקו מי שפירחנני בנני19/11/2011
שבוע טוב
א. תוך כמה זמן מותר לחזור לעבודה לאחר דיקור מי שפיר ?
ב. האם לאחר החזרה לעבודה יש המלצות מיוחדות, ואם כן עד מתי ?
תודה,
חנני בנני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקו מי שפיר - תגובה
ד''ר אלי רימון20/11/201124-48 שעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת הריון ולחצי דם גבוהיםיהודית19/11/2011
שלום ד"ר.
אני מאובחנת כי סוכרתית החל משבוע 25.
בעמסת סוכר 50 גר יצאה לי 150.
ובעמסה של 100 3 ערכים לא תקינים.
התחלתי טיפול בדיאטה והיא לא עזרה לי אחרי שלא הרגשתי טוב ופניתי למיון בשל בעיה אחרת לגמריי החליטו לאשפז אותי גם בגלל סכרת לא מאוזנת וגם בגלל לחצי דם גבוהים.כאשר הגעתי למיון היה לי לחץ דם 165/95.
הייתי מאושפזת בסיכון גבוהה כי 4 ימים עשו לי בדיקת איסוף שתן 24 שעות יצאה תקין ושאין חלבון בשתן שזה אומר שאין רעלת הריון.
הביאו לי דיאטנית אחרת והתחלתי בדיאטה חדשה ואני דיי מאוזנת בצום וגם בין ארוחות.
בנוסף אני גם נמצאת במשקל גבוהה כי 130 קילו.
כאשר הייתי בבית חולים הבחנו אצלי גירודים בבטן ואחרי זה התשפת בכל הגוף ואני מתגרדת בכל המקומות בגוף הופיעו לי מין נקודות אדומות כאלו והן מתפנחות עוד יותר כאשר מגרדים...הרופאים הביאו לי משחה דמובט קרם שהיא לא עזרה לי מי יודע מה זה מרגיע לכמה שעות אחרי מקלחת.יתכן זה אולי PUPPP?
ממש מתגרדת ואפילו גירדתי ת'עצמי עד הדם ובכל אופן שיחררו אותי הבייתה להמשך מעקב באשפוז יום פעם בשבוע בסיכון ובבריאות האישה.
הלחצי דם עדיין גבוהים:בין 151/90 140/87...
האם זה יכול לסכן את העובר ומה אתה ממליץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכרת הריון ולחצי דם גבוהים - תגובה
פרופ' יריב יוגב19/11/2011נראה לי כי מדובר בשחלוב של מקרה מורכב של יל"ד סוכרת משקל עודף ןגרד
מומלץ מעקב מרפאה להריון בסיכון גבוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMV בירור דחוף!אסנת18/11/2011
שלום,
אני נמצאת בשבוע 25 להריוני, בתחילת השבוע עשיתי בדיקת דם ובו התגלה כי יש לי את החיידק CMV. לאחר שבתחילת ההריון התשובה לבדיקה היתה שלילית.
עשיתי כבר 3 סריקות איברים שבו נמצא כי הכל תקין, כולל כמובן שקיפות עורפית.
מתי עלי לחזור ולקיים בדיקת דם נוספת של CMV? האם כעבור שבוע או שבועיים?
לפני כשנה וחצי היתה לי מחלת הנשיקה, האם זה נתון שיכול להרגיע אותי? האם יש קשר? ומה הסיכויים שהעובר נדבק בשבוע בו אני נמצאת?
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV בירור דחוף! - תגובה
פרופ' יריב יוגב18/11/2011קשה לדעת ע"פ המתואר מתי הייתה החשיפה המשוערת לוירוס
נראה לי כי יש מקום שתפני בהקדם למרפאה להריון בסיכון גבוה
במידה ומעוניינת תאמי פגישת ייעוץ אישית בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מיןענתי18/11/2011
שבוע 38 מחיקה 70 פתיחה 1 סמ האם מותר לקיים יחסי מין כשיש מחיקה ופתיחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי מין - תגובה
פרופ' יריב יוגב18/11/2011כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם וכניסה להריוןחני17/11/2011
שלום רב,
אובחן אצלי לפני כשנה וחצי לחץ דם גבוה. כיום אני מאוזנת -עד 130/80 ולוקחת כדור אחד ביום - אנלדקס 25 מ"ג.
אני אמא לשלושה ילדים, בת 39 ומעוניינת להיכנס להריון. שוחחתי עם רופאת המשפחה והיא המליצה לי להפסיק כחודש לפני הניסיון להיכנס להיריון את כדור האנלדקס, לבדוק לחץ דם כל יום ורק אם לחץ הדם עולה לגשת לקבל תרופה לל.ד. המותרת בזמן הריון.
האם ההמלצה טובה? האם לא כדאי כבר עכשיו לעבור לתרופה שמותרת במהלך ההריון? כדי להתאים מינון ולמנוע מצב של כניסה להריון עם תרופת האנלדקס?
תודה ויום טוב, חני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם וכניסה להריון - תגובה
פרופ' יריב יוגב18/11/2011אינני יודע מה ערכי הל"ד שלך אך כעיקרון אינני שותף לייעוץ רופאת המשפחה ייתכן כי ייקח מספר חודשים עד לכניסה להריון ולכן המשיכי הטיפול התרופתי עד לאחור במחזור ותבחין הריון חיובי בהמשך ע"פ חוות דעת רופא המומחה להריון בסיכון יישקל הצורך בטיפול ובסוג התרופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף ....הריונית17/11/2011
שבוע 37 בעבר ילדתי בשבוע 29 בשל צירים מוקדמים ...בהריון זה טופלתי עד שבוע 34 בנרות פרוגרסטרון . הריון זה עם סכרת שמטופלת על ידי תזונה.
לפני שבוע הייתי במיון בשל צירים לא סדירים נאמר לי שיש לי מחיקה של 80 ופתיחה 1 סמ. היום בבוקר התעוררתי עם דקירות ברחם למעלה צד ימין כשאני נוגעת בנקודה של הדקירות יש לי מן כאב...ניגשתי לקופח ושם במוניטור הראה שיש צירים אך לא סדירים אולטרסאונד לא עשו לי כי לפני יומיים עשיתי...רופא טען שאין צורך ואמר שהכאבים אולי שהרחם נמתח....או הצירים. החשש שלי שאולי זה משהו שקשור לשליה ...דבר נוסף ....במוניטור שעשיתי היום וגם לפני שבוע במיון דופק העובר הראה מידי פעם מתחת ל 120 הראה בערך בין 110 עד 125. החשש שלי שמא הוא במצוקה הרופא אמר שזה תקין אולי הוא ישן .....צריך לאכול משהו מתוק.
האם אני צריכה לבדוק שוב ??? הדקירות האלו לא מרגישות לי כמו צירים אלו ממש כאבים....האם דקירות מעידות על צירים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף .... - תגובה
פרופ' יריב יוגב18/11/2011במידה והכאבים ממשיכים או תחושת צירים דימום או ירידת מיים פני להיבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות עוברעדי16/11/2011
שלום שבוע 38+4מרגישה תנועות במשך היום
ריצתי לדעת אם יש זמן מסויים שצריכה להרגיש כל כמה דקות משהו כזה
והאם סוג התנועות משנות חלש ,חזק??
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות עובר - תגובה
פרופ' יריב יוגב16/11/2011גשי להיבדק בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה להיבדק דחוףףףףףףףף
עדי16/11/2011בהקדם לא הבנתי את התשובה הרי אמרתי שיש תנועות מה הבעייה
ריצתי לדעת תדירות וכו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה להיבדק דחוףףףףףףףף - תגובה
פרופ' יריב יוגב16/11/2011צודקת
יש צורך לספור כ 20 תנועות במשך היום ולראות כי אין הפחתה במידת הפעילות בין עום ליום
לכל עובר מבנה שונה של תנועות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר ב- g6pd והמוגלובין מסוכרררינת16/11/2011
בהריון הקודם אובחנתי כסובלת מסכרת הריון בשל ערכי סוכר 95-102 בצום והזרקתי אינסולין בלילה.
ערך אנזים ה- g6pd שלי = 9.7 U/g Hb ; ערך ההמוגלובין המסוכרר HbA1c =5 .
ישנם רופאים הטוענים כי אני סובלת מחוסר חלקי ב- g6pd ולכן תוצאות ההמוגלובין המסוכרר בפועל גבוהות יותר, וישנם כאלו הטוענים שערכי ה-g6pd הינם בנורמה (אמנם בגבול התחתון) ולכן האנזים פעיל ותוצאות ההמוגלובין המסוכרר מהיימנות. יש לציין כי אבא שלי ובני סובלים מחוסר מובהק באנזים. אבקש לשמוע את דעתכם - האם ערך של g6pd =9.7 אכן מעיד על חוסר חלקי באנזים ומשפיע על ההמוגלובין המסוכרר , ובמידה שאכן תוצאות ה- HbA1c אינן מהיימנות , לאילו ערכים יכול ההמוגלובין המסוכרר שלי להגיע בפועל ? ישנן בדיקות נוספות שמומלץ לבצע בכדי להגיע לאבחנה ? תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר ב- g6pd והמוגלובין מסוכרר - תגובה
פרופ' יריב יוגב16/11/2011לא ברור ברם את בהריון אם כן תבצעי מעקב אחר ערכי סוכר
ניתן לבדוק פעילות האנזים והן מוטציות גנטיות
התיעצי עם אנדוקרינולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הנשיקה EBV בהריוןבר14/11/2011
שלום,
אני בשבוע ה- 29 ולפני ההריון עשיתי בדיקת נוגדנים ל- EBV ונמצא שלילי ושאין לי נוגדנים ומעולם לא חליתי במחלה.
בעלי לאחרונה (במשך 3 חודשים) לא הרגיש טוב ונשלח לעשות בדיקה התוצאות שהתקבלו הינם:
Negative 10 > EBV VCA IgM
Positive 297 EBV VCA_IgG
מה התוצאות האלה אומרות? האם ניתן לדעת מתי הוא חלה במחלה? האם יש סיכוי שזה היה במהלך ההריון ושנדבקתי? או שהוא עדיין מדבק?
האם עלול להיווצר נזק לעובר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת הנשיקה EBV בהריון - תגובה
פרופ' יריב יוגב16/11/2011ל EBV אין השפעה על העובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי חלבון בשתןמירית14/11/2011
אני בשבוע 25, בבדיקה שגרתית לשתן, נמצא ערך של חלבון 70 MG כמצויין שעד 30 זה תקין, העמסת סוכר של 50 גרם תקין לחלוטין , ערך של 75, לחץ דם נמוך ותקין, אין בצקות ומרגישה מצויין....האם הערך של החלבון מדאיג? האם לחזור על הבדיקה או האם לבצע איסוף של 24 שעות? (כל שאר המדדים בשתן תקינים מלבד העובדה שהיתה הרבה מוקוזה בבדיקה)...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי חלבון בשתן - תגובה
פרופ' יריב יוגב16/11/2011תקין בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 38עדי14/11/2011
שלום אם יש ירידת מים הבנתי שזה לידה האם מחייב שיהיו צירים
או שקודם ירים ואז ירידת מים
מתי נותנים אפידורל באיזה שלב אפשר בתחילת צירים כדי לא לסבול??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 38 - תגובה
פרופ' יריב יוגב16/11/2011לא מחייב נוכחות ציריפ
אפידורל נותנים שכואב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 38+3 דימוםעדי13/11/2011
שלום התחיל לי קת דם על התחתונית במידה ויתחזק הבנתי שצריך להגיע למיון מזה אומר??לידה ?.?מסכן את העובר??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 38+3 דימום - תגובה
פרופ' יריב יוגב16/11/2011גשי להיבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)