מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קרישיות יתר בהריון18308/11/2011
שלום,
בת 30, הריון אחרי טיפול IVF (בערך שבוע 5), בבדיקות קרישיות נמצאתי
הומוזיגוטית למוטצית
MTHFR C677T
והטרוזיגוטית למוטציית
Prothrombin G20210A
לפי הוראת הרופא כרגע אני נוטלת קלקסן 40 אך הוא יעץ להפסיק כאשר אפסיק לקחת תמיכה הורמונלית (פרוגסטרון).
האם אין חשש להפלה? (לאחותי היו 3 הפלות, נמצאה עם אותן מוטציות בדיוק), לא כדאי להמשיך ליטול קלקסן עד סוף ההריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישיות יתר בהריון - תגובה
פרופ' יריב יוגב08/11/2011אין קשר להפלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לתפירת צוואר הרחםאח08/11/2011
שלום, הריון ראשון תאומים שבוע 8+2. בעברי היסטוריה של גרידה עם למינריה אולם עקב שאריות היו צריכים לחזור על הגרידה והפעם לא השתמשו בלמינריה ובנוסף עברתי היסטרוסקופיה ניתוחית להסרת הידבקויות ברחם. רופא אחד המליץ לי עקב ההיסטוריה שלי לעשות תפר צווארי כהליך מניעתי מאחר והוא טוען שבגלל ההתעסקות בצוואר בעבר ובגלל שמדובר בהיריון תאומים יכול להיות שהצוואר לא חזק מספיק. רופא אחר המליץ על מעקב ולא לעשות את התפר מראש. אודה להמלצתכם בנוגע לנושא. האם העבר שלי מצדיק את הפעולה של תפר צווארי שבמידה ואעשה אותו , זה יהיה מיד לאחר השקיפות. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע לתפירת צוואר הרחם - תגובה
פרופ' יריב יוגב08/11/2011אין הצדקה לתפר
מעקב אחר אורך צוואר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון שני לאחר רעלת הריון בראשוןלטי07/11/2011
שלום רב,
לפני שנתיים ילדתי בניתוח קיסרי חירום עקב רעלת הריון פג iugr בשבוע ה 30. לא מזמן נשלחתי לסדרת בדיקות ע"י הרופא שלי חלקם בבלינסון וחלקם במעבדהביפו.את הבדיקות במעבדה ביפו עשיתי שבוע שעבר ואת הבדיקות בבלינסון טרם עשיתי . העניין הוא שגיליתי שאני בהריון [ כנראה כבר חודש] השבוע והבנתי שאת בדיקות קרישיות היתר ושאר הבדיקות שנשלחתי לעשות ייתכן ואי אפשר לעשות כשאני בהריון. שאלתי היא מה לדעתך עליי לעשות עכשיו? להמשיך בבדיקות? האם ההריון שלי כעת נחשב כהריון בסיכון? האם אוכל לדעת אם אני סובלת מקרישיות יתר או כל דבר אחר שגרם לרעלת בהריון הקודם? אשמח לשמוע את דעתך, תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון שני לאחר רעלת הריון בראשון - תגובה
פרופ' יריב יוגב07/11/2011פני למרפאה להריון בסיכון גבוה לשם גיבוש אסטרטגיה טיפולית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת הריוןbony07/11/2011
שלום
אני בת 32 , הריון ראשון שבוע 33
אובחנה אצלי סכרת הריון .במרפאת המעקב הרופא רשם לי אינסולין - להתחיל מ6 יחידות אינסולין הומולין ~N בלילה ולעלות ב4 כל יומיים עד שאני אתאזן בבדיקה בצום.
הגעתי כבר ל26 יחידות , ערכים בכל הבדיקות ניטור עלו אך זה לא עזר כלל לבדיקת הצום.
הפסקתי את האינסולין על דעת עצמי , ערכים של בוקר דווקא התאזנו יפה ואני לא עוברת את ה90 כמעט, אבל ערכים לאחר הארוכה נשארו גבוהים 120-150 לערך , למראות שאני מקפידה על הדיאטה.
בנוסף התבטל לי התור היום כך שיצא שאני לא רואה את רופא המעקב שלי 5 שבועות
האם יש משהו שאני יכולה לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת הריון - תגובה
פרופ' יריב יוגב07/11/2011יש להתאים טיפול דיאטתי והפחתת הפחממות והתאמת הטיפול באינסולין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב לאחר הריוןשירי06/11/2011
היי
אני 5 שבועות לאחר לידה
הייתי מטופלת בקלקסן 80 במהלך כל ההריון, ואמורה לסיים שישה שבועות של קלקסן לאחר לידה.
הייתי בהתייעצות לפני ההריון אצל פרופ' זליקסון שהוא זה שהמליץ לי לקחת את הקלקסן בעקבות פקטור 5 ליידן ואירוע DVT בעבר בעקבות גלולות.
האם לאחר סיום הקלקסן אני צריכה איזהשהו מעקב המלוטלוג. האם יש עוד בדיקות נוספות שאני צריכה לעשות לאחר סיום הטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב לאחר הריון - תגובה
פרופ' יריב יוגב06/11/2011כעיקרון יש לטול קלקסן 6 שבועות לאחר הלידה
לצירוך גיבוש המלצות להמשך טיפול ולגבי אמצעי מניעה כדאי לפנות לייעוץ המטולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ווילמנטוס אינסרשיין - מוטרדתנעמה06/11/2011
שלום רב,
בסקירת מערכות מאוחרת שביצעתי (שבוע 22), נמצא כי יש לי ווילמנטוס אינסרשיין.
בעברי סבלתי מזיהומים באגן בעקבות טיפולי IVF.
הריון קודם ב IVF ולידה בשבוע 34 עקב ירידת מים ומצוקה עוברית בהמשך - דבר שגרם לניתוח קייסרי בהול.
שאלתי היא, איך אני צריכה להתייחס לממצא של ווילמנטוס אינסרשיין ?
האם עליי להמנע מפעילויות מסויימות ?
האם עליי להיות בשמירת הריון ?
האם זה מחייב לידה בניתוח קיסרי ?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ווילמנטוס אינסרשיין - מוטרדת - תגובה
פרופ' יריב יוגב06/11/2011מעקב גדילה
וסונר בשלב מאוחר יותר לשלילת כלי דם העוברים ליד צוואר הרחם (וזה פרביה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובש בכוסילנה06/11/2011
שלום,
שמי ילנה ואני בשבוע 34,
אני נוטלת פרסולט 4 פעמים ביום ופעמיים בשבוע מקבלת זריקת פרוגסטרון
במהלך הלילה שתיתי מים מבקבוק קטן (חצי ליטר) ובבוקר שמתי לב כי קיים עובש בפנים.
חשוב לציין כי לא היה שם עובש יום לפני.
האם אני צריכה לדאוג ולרוץ לבית חולים?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובש בכוס - תגובה
פרופ' יריב יוגב06/11/2011לא הסירי דאגה מליבך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציריםהריונית05/11/2011
שבוע 35.בעבר ילדתי בשבוע 29 בשל צירים ומחיקה של צוואר רחם. לפני שבועיים הייתי במיון בגלל התקשויות מרובות של הבטן ללא כאב ונאמר לי שיש לי מחיקה של 30 ופתיחה של סמ אחד. היום אני מרגישה את ההתקשויות עם כאבי גב קלים כמו כאב מחזור אבל לא סדירים. שאלתי היא כזאת מתי אני אמורה לגשת למיון ? כשצירים הם סדירים ? או לאור הסטוריה של לידה מוקדמת אני אמורה לגשת בכל פעם שיש כאב?????? דבר נוסף יש לי סכרת הריונית שמטופלת רק בתפריט ללא תרופות. המושג סכרת מאוזנת מבחינת ערכים מתכוונים לערכים בין 80 ל-120 אחרי אוכל??
פשוט כשואלים אותי אם הסכרת מאוזנת אני ממש לא יודעת למה הכוונה כי לא תמיד אחרי אוכל יש 120 לפעמים זה קופץ ל 160 כשעתיים אחרי אוכל. אז זה נחשב לסכרת שהיא לא מאוזנת ??????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צירים - תגובה
פרופ' יריב יוגב05/11/2011במידה ויש צירים כואבים וסדירים יש לפנות למיון
מבחינת איזון הסוכרת יש לראות את כלל התמונה ולא ערך זו או אחר
במידה ומעוניינת בייעוץ אישי קבעי פגישת ייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון בסיכון גבוהאלינור04/11/2011
אני בת 31 הריון שני שבוע 20, ידוע כסובלת מאסטמה קשה עד 4 אישפוזים בשנה עם טיפול בסטרואידים ממושך. לפני ההריון הנוכחי החול טיפול בXOLAIR פעם ב4 שבועות הופסק עקב הריון. ידוע גם בחולת סכרת סוג 2 ולאחרונה ב12/10 נמצא כי גם סובלת מפיברומיאלגיה.
בשבועות ה אחרונים אושפזתי פעמים בעקבות 2 התקפים קשים של אסטמה וכמובן הסכרת יצאה מאיזון כעת הוחלט להתחיל באינסולין עם בערב כי היו ערכי סוכר גבוהים מעל 100 בצום. באישפוז טופלתי בסטרואידים דרך הוריד והעוברתי לפרדניזון 25 מ"ג עם הורדה הדרגתית + אינהלציות 4 פעמים שעושים לי עוד יותר דופק מהיר. רופאת ראות חושבת שכדאי לצאת לשמירת הריון. אני רוצה לציין כי בהריון קודם לא סבלתי כלל מאסטמה כאילו חלפה מעלי. ההריון הזה יש גם ערכי סוכר גבוהים בעיקר מהצהריים עד הערב 130-200 אחרי שעתיים מאארוחה וגם לפני הארוחות מעל 120, ערכי בוקר ירדו עם תחילת אינסולין. האם לדעתך יש צורך להוסיף עוד אינסולין?
כמו כן אני מאוד מקפידה על דיאטה אבל עכשיו לא עוזר כלום.
האם לדעתך יש פה סיבות טובות לשמירת הריון או שביטוח לאומי יכול לסרב?
הרופא נשים שהוא מנהל במחלקה להריון בסיכון גבוה בברזילי דר שנהב ממליץ על שמירה מלאה כי כעת אני בכלל לא מאוזנת מבחינת אסטמה וגם מבחינת סכרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון בסיכון גבוה - תגובה
פרופ' יריב יוגב04/11/2011צריך להפריד בין הצורך בשמירה לטיפול הרפואי
יש להעלות מינון אינסולין ללא ספק מאחר ורינך מאוזנת כמו כן יש לראות באם יש מקור או סיבה להחמרה הריאתית ולטפל בה
לגבי שמירת הריון ללא הערכה מסוגרת של מידת הסיכון והערכת מקום העבודה קשה לדעת
במדה ומעוניינת תאמי פגישת ייעוץ אישית לצורך גבוש אסטרטגיב טיפולית אישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסטרואידים והריון
אלינור04/11/2011היתי רוצה לשאול עוד שאלה כיצד הסטרואידים משפעים על העובר? את השפעות עלי אני כבר מכירה טוב. אני מאוד לחוצה מהשפעות שלו. עוד משהו נוסף היתי שמחה לדעת אולי משהו שיכול לעזור לי עם החרדות הדיכאון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסטרואידים והריון - תגובה
פרופ' יריב יוגב05/11/2011כעיקרון אינם עוברים שליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת הריוניתשרית04/11/2011
בת 33 שבוע 35+4 יש לי סכרת הריונית.באולטרסאונד הערכת משקל תמיד העובר גדול בשבועיים שלושה מגיל ההריון (היקף בטן גדוך בשבוע וחצי) לפני שבועיים הערכת משקל 2.500 קילו והיום (אחרי שבועיים ) 2.650 האם זה הגיוני? בממוצע העובר שלי מעלה 300 גרם לשבוע . האם יש מקום לדאגה? רק 150 גרם לשבועיים?
כי בכל פעם שאני עושה אולטרסאונד הערכת משקל הוא גדול מבחינת האחוזון . יש מצב שזה קשור לשליה ?????? האם יש מקום לדאגה? יש עוד בדיקות שאני צריכה לעבור?
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכרת הריונית - תגובה
פרופ' יריב יוגב04/11/2011סה,"כ הערכת המשקל בגדר התקין
אין מדובר בבעיה או בעצירת גדילה
המשיכי מעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכרמודאגת04/11/2011
שלום,
ביצעתי בדיקת העמסת סוכר של 50 גרם בשבוע 25+1 שתוצאותיה 133.3. בנוסף בסקירת מערכות מאוחרת שהתבצעה בשבוע 23+6 הרופא אמר כי משקל העובר מעט גבוה ומוערך כ-700 גרם. בין היתר טסיות הדם שלי נמוכות (לפני ההריון 147) וכעת -127. האם יש סיבה לדאגה? תודה מראש של התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר - תגובה
פרופ' יריב יוגב04/11/2011אין כל קשר בין הדברים
ההחלטה אםלבצע העמסה של 100 גרם תלויה בגורמים נוספים
משקל העובר תקין ואינו מושפע בשבוע זה מסוכרת
יש לבצע מעקב אחת ל 3 שבועות אחר רמת הטסיות
במידה ומעוניינת תאמי פגישת ייעוץ אישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טוקסופלזמוזיסאני03/11/2011
שלום רב,
לפני שבוע ערכתי בדיקות דם שאחת מהן היתה לטוקסופ'.
כל השבוע הופיעה באתר האינטרנט רשימה של כביכול 4 מדדים שונים לטוקסופ' שבבדיקה. היום הגיעה התוצאה והיא מצורפת. היא מכילה ערך אחד בודד.
ראשית - מה הוא אומר? האם המשמעות היא שמעולם לא נחשפתי לנגיף?
לצערי במהלך השבוע האחרון, החתולה המשפחתית שרטה אותי שריטה הגונה.
היא מחוסנת. נבהלה ממשהו וזנקה לי על היד עם ציפורניים שלופות. חיטאתי מיד באלכוהול, אבל ירד לי דם (הקלקסן שאני נוטלת החריף את הדימום).
האם לחזור על הבדיקה ומתי בבקשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טוקסופלזמוזיס - תגובה
פרופ' יריב יוגב04/11/2011לא ניתו לתת ייעוץ רק על במך תשובה זו
פני לרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי
אני04/11/2011האם לא תוכל לפרש את תוצאת הבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי - תגובה
פרופ' יריב יוגב04/11/2011לא ע"פ מה ששלחת
יש לראות את כל הבדיקות
במידה ומעוניינת תאמי פגשת ייעוץ אישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובהשרית03/11/2011
במידה והאורטופד המליץ על שמירת הריון יש לי זכאות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה - תגובה
פרופ' יריב יוגב03/11/2011מציע כי תפני לרופא תעסוקתי שישכלל את המלצת האורטופד ואופי העבודה שבה את עוסקת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריוןשרית03/11/2011
שלום,
אני נמצאת בשבוע 18
לפני כשנה עברתי ניתוח כריתת דיסק ,אני עדין מבצעת פיזיוטרפיה קבועה
לאחרונה כאבי הגב החמירו
האם אני זכאית לשמירת הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון - תגובה
ד''ר אלי רימון03/11/2011לא יודע
התיעצי עם האורטופד המטפל והוא יוכל לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קיסרי לאחר גי 40שירה03/11/2011
אני בת 43 בשבוע 26 הריון ראשון לאחר טיפולים, ב"ה ללא סיבוכים בשלב זה.
האם אתם ממליצים על ניתוח קיסרי רק בגלל הגיל?
האם אני לוחקחת סיכון בלידה רגילה? אני מעוניינת אם נצליח בילד נוסף - כמה זמן לאחר הניתוח אוכל לנסות להרות שוב ולקבל טיפולים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח קיסרי לאחר גי 40 - תגובה
ד''ר אלי רימון03/11/2011ההמלצה על ניתוח קשורה בסיבוכי יתר בלידה בנשים בגיל כזה.
ממליצים ללדת שנה ןחצי- שנתיים מהניתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)