מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סכרת הריוניתהילה27/10/2011
שבוע 35 גילו אצלי לפני חודש סכרת הריונית התוצאות של העמסה של 100 יצאו גבוליות. אני משתדלת מאד לשמור על איזון על תפריט מסודר , יש ימים שאני מאוזנת ויש ימים שהסוכר קופץ ל- 150-170 היו מקרים של היפוגלוקמיה.
הייתי שוב במרפאה להריון בסיכון ושם נאמר לי שאני כנראה לא שומרת על תפריט מאוזן כמו שצריך ושעדיין לא צריך טיפול תרופתי ושאבוא לביקור בעוד שבועיים. שאלתי היא כזאת האם עצם היותי בשבוע כזה מתקדם לא מסכן את העובר ללא טיפול תרופתי? כשאבוא בעוד שבועיים אהיה בשבוע 37 עד אז אני לא יודעת אם אצליח לאזן את עצמי ללא טיפול תרופתי וכבר אהיה לקראת לידה.
שאלה נוספת האם אחרי שאלד התינוק שלי יעבור בדיקות נוספות מעבר למה שצריך היות ויש לי סכרת הריונית? כמו למשל אשפוז.....או אינפוזיה.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכרת הריונית - תגובה
ד''ר אלי רימון28/10/2011כדאי לגשת בהקדם ול להמתין שבועיים
לגבי העובר רק בדיקות דם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאיזה שבוע נכנסים לחודש 9??עדי26/10/2011
36או 37
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיזה שבוע נכנסים לחודש 9?? - תגובה
ד''ר אלי רימון27/10/201136
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על MTHFR, והומוציסטאין, ו- B12טלי26/10/2011
ה MTHFR אצלי הומוזיגוט. (כל שאר בדיקות הקרישיות - תקינות)
בהריון שבוע 15, לוקחת חומצה פולית 5 מ"ג (כבר שנתיים)
השאלה:
1. האם אני צריכה לקחת גם ויטמין B12 ? (עושה בדיקת דם כל חודשיים בערך, הרמות תמיד בטווח הנורמה, בספטמבר הרמה היתה 179 כאשר הטווח הוא 156-672). אם כן, באיזה מינון? ואם עד כה לא לקחתי זה לא מסוכן?
2. האם צריך לבדוק רמת הומוציסטאין במהלך ההריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על MTHFR, והומוציסטאין, ו- B12 - תגובה
ד''ר אלי רימון27/10/2011אין צורך בויטמין B12 ואין צורך במעקב הומוצסטאין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דם לאחר שקיפותטלי26/10/2011
אני בת 39
מה התוצאות אומרות? גבולי? תקין? (מתכוונת לעשות מי שפיר)
(החישוב מתבסס על מדידת CRL 79.0mm)
PAPP-A 1.69 X MOM
Free Beta HCD 0.52 X MOM
NT=1.5mm
NT: 1.01 X MOM
חישוב סיכוו לתסמונת דאון על פי גיל (39) 1:110
הסיכון המשוקלל לתסמונת דאון על פי הגיל, הבדיקות הביוכימיות והשקיפות - 1:7700
הסיכון המשוקלל לטריזומיה 18 על פי הגיל, הבדיקות הביוכימיות והשקיפות - קטן מ 1:300
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת דם לאחר שקיפות - תגובה
ד''ר אלי רימון26/10/2011הבדיקות אומרות שמבחינה סטטיסטית אינך חייבת לעשות דיקור
אם את מתכוונת לבצע דיקור בכל מקרה לא היה צורך בבדיקות אלה כלל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות סקר ביוכימי- שליש ראשוןמודאגת25/10/2011
שלום רב,
בבדיקת הסקר הביוכימי הראשון קיבלתי את התוצאות הנ"ל, עם סיכון מוערך לתסמונת דאון 1/160:
0.30 736.9 mU/L PAPP-A
* 4.51 159.9 ng/mL Free HCG
0.92 1 mm NT
קראתי מספר דברים באינטרנט (שכמובן מעלים מאוד את רמת החרדה שלי) ואשמח אם תוכלו לעזור לי להבין את המשמעות האפשרית של התוצאות.
תודה רבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות סקר ביוכימי- שליש ראשון - תגובה
ד''ר אלי רימון26/10/2011הסיכוי לתסמונת דאון גבוה במידה כזו שכדאי לבצע מי שפיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר רימון - שאלהד25/10/2011
האם ניתן לבקש השראת לידה בליס בשבוע 38+0 מלא בגלל בעיית קרישיות משולשת? מזריקה קלקסאן 80. פשוט לא רוצה לחכות מעבר לכך בשל החשש מסיבוכים. האם יאשרו לי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר רימון - שאלה - תגובה
ד''ר אלי רימון25/10/2011בדכ שבוע 39
הקדמה תעשה לאחר התיעצות במרפאת הריון בסיכון גבוה בליס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומפרדקס בהריון שבוע 35עדי25/10/2011
האם מותר לשתות בהריון לצרבות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומפרדקס בהריון שבוע 35 - תגובה
ד''ר אלי רימון25/10/2011כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים בבדיקת סוכרחגית24/10/2011
אני בשבוע 30 בבדיקה של סוכר 100 התקבלו הערכים הבאים
0=95
60=208
120=184
180=191
מה עלי לעשות? האם זה דורש דיאטה בלבד או יותר מזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכים בבדיקת סוכר - תגובה
ד''ר אלי רימון24/10/2011מדובר בסוכרת הריון
עלייך לפנות לקבל יעוץ דיאטני
בשלב ראשון מנסים דיאטה ובדכ מספיקה דיאטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין בשמירת הריוןהריונית24/10/2011
בת 33 שבוע 34 מטופלת בנרות פרוגסטרון בשל לידה מוקדמת בעבר שבוע 28 (אי ספיקה של צוואר רחם) . הריון נוכחי תקין אורך צוואר 30 צוואר רחם פתוח סנטימטר. ברצוני בבקשה לדעת מאיזה שבוע אוכל לחזור לקיים יחסי מין . האם בשבוע זה כבר בטוח מבחינת לידה מוקדמת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי מין בשמירת הריון - תגובה
ד''ר אלי רימון24/10/2011לא, רק בשב 37
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריוןחנה23/10/2011
שלום ,
הייני בשבוע 24 , מטופלת בהריון בסיכון בעקבות סכרת הריון ו2 לידות מוקדמות בשבוע 32.
כרגע לא מטופלת באינסולין רק בדיאטה למרות חריגות ברמת סוכר , צוואר רחום תקין .
ביקשתי מהרופא שמירת הריון על מנת להימנע שוב מלידה מוקדמת , הרופא נתנה לי אישור לשמירה .
האם ביטוח לאומי יכול לסרב לי שמירת הריון ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון - תגובה
ד''ר אלי רימון23/10/2011כן, כי אין הוריה ברורה לשמירת הריון במקרה שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות קרישיות יתררחלי23/10/2011
לידה 1 בשבוע 25 עקב צירים ופתיחה. לידה 2- שבוע 38 עם תפר צווארי וזריקות פרוגסטרון.
לא נשלחתי לבדיקות על קרישיות יתר. האם יש טעם לבצע אותם ? אם כן - הבנתי שיש גורם אחד שמעיד על לידות מוקדמות- מהו הגורם אותו כדי לבדוק ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות קרישיות יתר - תגובה
ד''ר אלי רימון23/10/2011אין קשר מוכח בין קרישיות יתר ללידה מוקדמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון בשתןטל21/10/2011
שלום, שבוע 38. לפני יומיים ביצעתי בדיקת שתן רגילה. הכל נראה תקין. היום ביקרתי אצל הגניקולוג ו"הסטיק" הראה תוצאה גבולית לגבי חלבון בשתן. נשלחתי לאיסוף שתן למשך 24 שעות. שתי שאלות: האם יכול להיות שבדיקת השתן בקופ"ח לא הראתה שום סימן (פרוטאין=20) ו - אם קיבלתי באותו היום, כלומר, לפני יומיים, חיסון נגד שפעת - זה יכול להסביר הימצאות חלבון בשתן?! תודה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון בשתן - תגובה
פרופ' יריב יוגב21/10/2011אין קשר לחיסון
בדיקה גבולית הינה תקינה במיוחד בנוכחות ל"ד תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף משחה לטחוריםעדי21/10/2011
שלום שבוע 34סובלת מטחורים איזה משחה מותר לשים בהריון בשבוע זה.?.....והאם חייב מרשם??
לגבי צרבות האם מותר לקחת אומפרדקס?
לוקחת טאמס כדורי מיצה לא עוזר בכלל???
מה אפשר לצרבות??תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף משחה לטחורים - תגובה
פרופ' יריב יוגב21/10/2011התיעצי עם הרופא המטפל
הפורום אינו ממליץ על טיפול תרופתי זה או אחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחיקה של צוואר הרחםשרית20/10/2011
שבוע 32 מחיקה של צוואר רחם 30 אחוז ופתיחה של סנטימטר. האם זה מעיד על לידה קרובה? אציין שאין צירים אך יש מידי פעם התקשויות של הבטן . הייתי אצל רופא המטפל אמר שאם יש צירים סדירים לפנות למיון. פתיחה בשבוע כזה נחשב למוקדם לגיל ההריון ?
בעבר ילדתי מוקדם שבוע 29. והיום מטופלת בנרות פרוגרסטון .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחיקה של צוואר הרחם - תגובה
פרופ' יריב יוגב20/10/2011לא בהכרח
ללא צירים והמשך טיפול בפרוגסטרון ניתן להמשיך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר הידבקות ראשונה ב CMVליאת20/10/2011
שלום,
נדבקתי ב CMV הידבקות ראשונית, הפסקתי את ההריון הבנתי שמומלץ להמתין חצי שנה האם ההמתנה חצי שנה מההידבקות או חצי שנה מההפלה כמו כן איזה בדיקות נדרשות בטרם כניסה להריון? כמו כן מה קורה בנוגע לפגיעה בשמיעה האם נדרשת המתנה של יותר מחצי שנה?
תודה רבה
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר הידבקות ראשונה ב CMV - תגובה
פרופ' יריב יוגב20/10/2011חצי שנה מההדבקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)