מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לידת תינוק מעל 4 ק"גדפנה02/11/2011
שלום רב,
אני בת 35, שבועיים לאחר לידת ילדי הרביעי. את התינוקת הראשונה ילדתי במשקל 3.760 ק"ג. התינוק השני ילדתי במשקל 3.400 ק"ג. את הבת השלישית ילדתי במשקל 4.100 ק"ג ואת התינוק הרביעי ילדתי במשקל 4.055 ק"ג.
את כולם ילדתי בלידה וגנילית (עם אפידורל). יש לציין, כי בלידה האחרונה - שתי לחיצות והתינוק בחוץ, ואני אפילו לא נקרעתי. התינוק ארוך (54 ס"מ) ורזה. כתפיים צרות או רגילות.
הערכת משקל בשבוע 38 הייתה 3.600 ק"ג.
בדיקת הסוכר בהיריון הייתה תקינה (50 ג"ר).
עכשיו לאחר הלידה הזו נשלחתי לבצע בדיקת העמסת סוכר 75 ג"ר.
לאחר הלידה בדקו לתינוק את רמות הסוכר בדם 3 פעמים במשך היום הראשון לחייו - הבדיקת יצאו תקינות. (יצא משהו כמו 45, 50 ו- 86).
שאלתי היא - האם ייתכן שהייתה לי סוכרת בהיריון והיא אינה אובחנה?
ולמה בעצם אני צריכה לעשות את בדיקת העמסת הסוכר 75 ג"ר? מה אני אמורה לגלות? שפתאום יש לי סוכרת?
האם אני בסיכון יתר לפתח סוכרת בגלל שילדתי תינוק מעל 4 ק"ג?
תודה מראש וסליחה על עומס השאלות,
דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידת תינוק מעל 4 ק"ג - תגובה
ד''ר אלי רימון03/11/2011יתכן שהיתה לך סוכרת ולא אובחנה
מעבר להריונות נשים עם סוכרת הריון עלולות לפתח סכרת שאיננה קשורה להריון ולכן חשוב גילוי מוקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התיעצות לגבי בדיקת חלבון עובריחנני בנני02/11/2011
ערב טוב
התיעצות לגבי בדיקת חלבון עוברי, מכבי:
גיל האישה: 35
גיל הריון לפי חישוב החזרת עוברים: 17.3
A.F.P 1.26
A.F.P 45.4
HCG 3.04
HCG 65.2
Estriol (Ue3,pregancy) 1.04
Estriol (Ue3,pregancy) 1.5
Maternal age-related risk 1/360
Down's syndrome Risk 1/250
Trisomy 18 risk 1/10000
אשמח לקבל הסבר על תוצאות אלו (אנו בלחץ)
לילה טוב
ותודה מראש
חנני בנני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התיעצות לגבי בדיקת חלבון עוברי - תגובה
ד''ר אלי רימון02/11/2011לפי הבדיקות מומלץ לבצע מי שפיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקצרות צוואר הרחםמירי02/11/2011
שלום רב,
אני בשבוע 31 הריון הסיכון בגלל קוניזציה שעברתי, עד כה ההריון היה תקין.
השבוע התקצר צוואר הרחם ל25 מ"מ . הרופא ביקש ביקורת כל שבוע .ובמידה ויש התכווצויות מנוחה בבית. השאלה היא :איך אני מבחינה בין התכווצויות שמצריכות מנוחה בבית לבין התכווצויות רגילות? יש לי התכווצויות כל יום בזמן עבודה.
תודה מראש,
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקצרות צוואר הרחם - תגובה
ד''ר אלי רימון02/11/2011אני לא בטוח שתוכלי להבחין
עדיף לנוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיקון בדיקת הדם בלוטת תריסשרה01/11/2011
שלום,
ראשית אני מצטערת בהודעה הקודמות הקלדתי נתון אחד שגוי.
אלו התוצאות המדוייקות. אני פשוט מאוד בלחץ מהתוצאה של ה- TSH.
אני בהריון עם תאומים, שבוע 11.
מודאגת מאוד מתוצאות בלוטת התריס :
TSH - 0.18
T4 FREE - 19.62
T3 FREE - 5.18
מה עלי לעשות?
האם עלולה להיות פגיעה בעוברים כתוצאה מתפקוד נמוך של הבלוטה?
ממש תודה,
שרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון בדיקת הדם בלוטת תריס - תגובה
ד''ר אלי רימון01/11/2011עלייך לפנות בדחיפות לאנדוקרינולוגית
התמונה מתאימה ליתר פעילות בלוטת תריס
תתכן פגיעה בעוברים אם לללא טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת תריסשרה31/10/2011
שלום,
אני בהריון עם תאומים, שבוע 11.
מודאגת מאוד מתוצאות בלוטת התריס :
TSH - 0.18
T4 FREE - 19062
T3 FREE - 5.18
מה עלי לעשות?
האם עלולה להיות פגיעה בעוברים כתוצאה מתפקוד נמוך של הבלוטה?
תודה מראש,
שרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת תריס - תגובה
ד''ר אלי רימון01/11/2011מה הערך של FT4 ומה הטווח במעבדה בה בוצעה הבדיקה ( מופיע בדף התוצאות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר דרך המכשיר בקניון - דחוף!!!לי31/10/2011
שלום,
מחר אניהולכת ללדת וכנראה שהראש שלי לא במקום מכל הלחץ.
מקודם הייתי בקניון בכניסה נכנסתי דרך המכשיר של הבידוק.
רציתי לדעת האם זה מסוכן לעובר?
האם יש בזה קרינה שעלולה לסכן?
אודה לתשובתכם המהירה כי אני בלחץ אטומי מזה
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר דרך המכשיר בקניון - דחוף!!! - תגובה
ד''ר אלי רימון31/10/2011לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMVאתי31/10/2011
שלום,
בת 37, היריון שבוע 32.ביצעתי במהלך ההיריון 3 בדיקות CMV ולהלן התוצאות:
28/4/11:
cmv-igg positive (ערך 9.20)
cmv-igm borderline
cmv-avidity גדול מ-30 %
cmv igm method2 -negetive
ב-7/7/11:
cmv-igg positive (ערך 2.60)
cmv-igm negetive
ב-26/10/11:
cmv-igg positive (ערך 12.10)
cmv-igm borderline
cmv-avidity גדול מ-30 %
cmv igm method2 -negetive
האם הנ"ל מצביע על הדבקות במחלה?מה יש לעשות?מה הנזק לעובר אם בכלל?האם יש להתיחס לערך של IGM שבאפריל היה 9.20,ביולי ירד ל-2.60 ובאוקטובר עלה ל-12.10,או שיש להתיחס רק לתוצאה שלילית/חיובית של ה-igm ?האם להיבדק שוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV - תגובה
ד''ר אלי רימון31/10/2011אין עדות להדבקה
אין צורך בבדיקות נוספות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפיר גילוי תסמונת קליינפלטרדדי31/10/2011
אני בהריון שבוע 23 עם תאומים בנים אחד התאומים יצא נושא את התסמונת והוא XXY והשני XY אני בהתלבטות מאוד גדולה האם להפחית את העובר XXY או לא, מה % המפילות מסיבה זו, ומה הסיכוי שלו לאיכות חיים נורמטיבית תקינה במצב הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר גילוי תסמונת קליינפלטר - תגובה
ד''ר אלי רימון31/10/2011החלטה לא פשוטה
אתמול היו במרפאתי בני זוג שהרו בהפריה חוץ גופית והבעל קלינפלטר ולא הייתי יודע על כך לולא הגיעו למרפאתי.
מציע שתפני ליעוץ גנטי
אולי יש פורום שמרכז שיח בן גברים אלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת הריוניתהריונית30/10/2011
שבוע 35 יש לי סכרת הריונית ....בעבר ילדתי מוקדים בשבוע 29. שאלתי היא כזאת האם יש סכנה ללדת בשבוע כזה מבחינת הבשלת ריאות של עובר (בגלל הסכרת ) האם תינוקות לאם עם סכרת כשנולדים בזמן גם יכולים לסבול מבעיות נשימה או אי הבשלת של הריאות???????
במידה והסכרת מאוזנת זה מוריד את רמת הסיכון ?
אני די מודאגת קראתי המון מאמרים בנושא אני טרם נכנסתי לחודש תשיעי ואני עם מחיקה של צוואר הרחם וצירים לא סדירים . הבנתי שעוברים לאמהות סכרתיות יכולים לסבול מבעיות נשימה....אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכרת הריונית - תגובה
ד''ר אלי רימון31/10/2011אכן הריאות מבשילות מאוחר יותר בסוכרתיות ויתכנו יותר סיבוכים נשימתיים אך לא קשים
איזון טוב מוריד סיכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה דואגים מאוד.FF30/10/2011
שלום ערב טוב
יש לי שאלה בבקשה
אני נימצאת בשבוע 17 עם תאומות, שבוע שעבר הייתי בסריקת מערכות ראשונה בבידקה הרופא בדק את העובר הראשונה וראה שגפיים שלה נמצאים בגבול מה זה אומר בגבול? זה יכול להסתדר? והוא גם ראה שיש לה חור בלב ואמר לנו להזמין תור לאקו לב ואמר שיכול להיות שהלב יסתדר גם בעצמו.
העוברית השניה הכל תיקן ברוך ה'
אני עכשיו לא מבינה הגפיים גם יכולים להסתדר לבד? אנחנו צריכים לדאוג בקשר ללב ולגפיים?
תודה רבה והמשך ערב נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה דואגים מאוד. - תגובה
ד''ר אלי רימון30/10/2011אני מניח שהתכוון לגפיים קצרות? זה דורש מעקב קפדני
לגבי ה"חור" בלב אני מניח שמדובר בפגם במחצה הבינחדרית ובד"כ אין לזה משמעות מבחינת תפקוד העובר ברחם
עלייך לפנות ליעוץ גנטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר רימון-קלקסאןדקלה29/10/2011
שלום,
האם במקרה של קרישיות יתר קלקסאן מוריד סיכון לרעלת/הפרדות שליה/ מות עובר? אם כן, באילו אחוזים? משקל 73 מינון 80 מ"ג ליום מפוצל ל- 40 40.
\תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר רימון-קלקסאן - תגובה
ד''ר אלי רימון30/10/2011הקלקסאן מוריד השנות אך אין הסכמה על אחוז הירידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריון ראשוןמלכה28/10/2011
שלום, זה ההיריון הראשון שלי, עשיתי בדיקה ביתית, ובדיקות דם ושניהם יצאו חיוביות אני בהיריון, רק עוד מס ימים יש לי בדיקה אצל רופאת נשים, רציתי לדעת האם הכל תקין כרגע כי אני בלחץ! יש לי כאבים בבטן התחתונה,בימם האחרונים יש לי פעמים ביום יציאות, ובנוסף אין לי בחילות או הקאות! האם ההיריון תקין?!?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היריון ראשון - תגובה
ד''ר אלי רימון29/10/2011פני לרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. והאם סקירה מכוונת תוכל לבטל?
לירן29/10/2011האם ביצוע סקירה מכוונת וייעוץ גנטי יוכלו לבטל לגמרי סיכון למומים פתוחים במערכת העצבים? או שבכל מקרה יש צורך במי שפיר?
אני מודה לך מאוד על תשובותייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות בנוגע לחלבון עוברי חריג!לירן27/10/2011
שלום
ביצעתי בדיקת חלבון עוברי בשבוע 16+5 (משום מה כתבו לי בטופס 16+2, האם זה משמעותי??) גם במשקל היה כתוב: 00 (משקלי הוא 54 ק"ג)
התוצאות נראות לא טובות:
AFP - 131.00 NG/ML 3.87 MOM ( < 2.00 MOM
HCG 123.00 IU/ML 4.26 MOM ( 0.20 - 3.00 MOM )
UE3 1.20 NG/ML 1.75 MOM ( 0.15 -99.99 MOM )
1:1446 סיכונים: הסיכון המשולב לתסמונת דאון לפי הגיל והבדיקות
1:1289 הסיכון לתסמונת דאון לפי גילך בלבד
בנוסף, ביצעתי סקירת מערכות מוקדמת ונמצא ממצא ציסטי בקוטר 6 מ"מ בחדר הימני של המוח. חוץ מזה הכל היה תקין, הרופא לא אמר דבר על עמוד השדרה ורק רשם "הודגם".
האם באמת התוצאות לא מבשרות טוב...?
אני על סף התמוטטות.
אודה לתשובותיכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות בנוגע לחלבון עוברי חריג! - תגובה
ד''ר אלי רימון28/10/2011הבדיקה חריגה מאוד
פני ליעוץ מסודר גנטי ורופא הריון בסיכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ציינתי פרט חשוב--
לירן28/10/2011בסקירת מערכות ראו את עמוד השדרה (כמה פעמים) והרופא לא אמר דבר.
הבנתי שהבדיקה החריגה יכולה להצביע על מומים במערכת העצבים- אך האם העובדה שהכל תקין באולטראסאונד לא מבטלת את החשד הזה?
והאם זה יכול להצביע על רעלת הריון??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ציינתי פרט חשוב-- - תגובה
ד''ר אלי רימון29/10/2011לא מבטל את הסיכון
בהמשך ההריון קיים גם סיכון מוגבר לרעלת הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. והאם סקירה מכוונת תוכל לבטל?
לירן29/10/2011האם ביצוע סקירה מכוונת וייעוץ גנטי יוכלו לבטל לגמרי סיכון למומים פתוחים במערכת העצבים? או שבכל מקרה יש צורך במי שפיר?
אני מודה לך מאוד על תשובותייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. והאם סקירה מכוונת תוכל לבטל? - תגובה
ד''ר אלי רימון30/10/2011התשובה מורכבת
אני מציע שתפני ליעוץ גנטי מסודר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה אומר בבקשה?אני27/10/2011
מטופלת היי ריסק7801
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה אומר בבקשה? - תגובה
ד''ר אלי רימון28/10/2011בדיקות תקינות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 36 איך מזהה צירים ומתי לפנות לעדי27/10/2011
מתי לפנות לביהח??לידה קודמת שבוע 29ירידת מים
הרגשתי צירים קטנים שכאבו אך באו והלכו פעם ב...במשך היום
האם רק שהם סדירים יש להגיע לביהח??מזה סדירים??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 36 איך מזהה צירים ומתי לפנות ל - תגובה
ד''ר אלי רימון28/10/2011צירים כל 3-5 דקות שנמשכים שעה לפחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)