מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סוכרת לבנילימור15/07/2009
בני בן 9 אובחן כחולה סוכרת, לפי הנתונים הרופא טוען שהוא צריך להזריק אינסולין לנטוס אך אני חוששת מכל ההזרקות הללו, לילד בן 9 צריך להזריק כל יום? מפחידה אותי רק המחשבה על כך.
דבר נוסף, איך עוזרים לילד להמנע מאכילת מזונות 'מסוכנים'?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת לבני
ד``ר מריאנה רחמיאל16/07/2009ללימור שלום רב,
סוכרת נעורים היא מחלה כרונית מסכנת חיים ללא טיפול באינסולין, תזונה מאוזנת פעילות גופנית ואורי חיים בריא. עיקר הטיפול הוא היאינסולין.
גם ילד בן שנב עם סוכרת מקבל מספר הזרקות ביום.
הטיפול בסוכרת הוא מורכב ומאתגר, יש לעזור לילד להנמע ממזונות ממוץקים (הם אינם מסוכנים הם פשוט לא מאפשרים איזון ומנעת סיבוכים).
חשוב לזכור שאם הולך למסיבת יום הולדת מדי פעם ויאכל מזון מתוק ויקבל עבורו אינסולין, כל עוד בתדירות נמוכה - לא יקרה לו כלום.
שאלות אלוט שלך אופייניות לתחילת מחלה. אנא פני לצוות המטפל, לרופא, לדיאטנית אחות ופסיכולוגית או עובדת סוציאלית בצוות שיעזרו לך להתמודד עם כל השלבים הללו באופן אינדיבידואלי ולא דרך דפי האינטרנט.
בנוסף את יכולה לעיין בחוברת שנכתבה על ידי הצוות שלנו ומפורסמת באתר האגודה לסוכרת נעורים " החוברת למשפחות עם סוכרת חדשה" שאולי תעזור לך
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מודה לך על ההתיחסות
לימור21/07/2009מאוד קשה לי עם הידיעה שיהיה לו קצת יותר קשה מילדים אחרים שיכולים לאכול ממתקים בימי הולדת ללא הגבלה ובכללי
אני בטוחה שלאט לאט נתרגל כי אין ברירה
תודה על היעוץ
אני בהחלט אדבר עם דיאטנית ורופא שלנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללימור- מבינה את דאגתך אך אין צורך
רנה20/07/2009לדאוג כל כך
ביתי בת 12 והיא כבר כ שנתיים וחצי מזריקה לנטוס
נכון, ההתחלה מפחידה וקצת לא נעימה אבל מתרגלים מאד מהר והילדים מגלים אחריות מפתיעה..
מכיוון שהלנטוס מוזרק רק פעם אחת ביום זה הופך את העניין לפשוט יותר,
אפשר להזריק בבוקר ואז הילד מכוסה לכל היום, גם אם שכח לאכול
כמובן שיש ללמוד לאכול נכון מבחינת פחממות וכו' אבל לפחות אם שכח לאכול - מב שקורה לילדים - טאז הכל בסדר
בהצלחה ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוכרת אצל ילדים
לימור21/07/2009תודה לך על המילים האלו
אני מקווה שבאמת נלמד להסתדר עם פחממות, סוכר, זריקות השינוי שמתרחש בבית עכשיו
יש לי עוד שאלה אלייך אם אפשר, אם מזריקים לנטוס בבוקר זה מונע היפויים בערב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוכרת אצל ילדים
ד``ר מריאנה רחמיאל22/07/2009יש מספר סיבות להיפו כאשר הכי חשוב לזכור שהיפו נובי מאי התאמה בין כמות האינסולין בדם לכמות הסוכר בדם.
לנטוס מאפשר פחות אירועי היפו בזמן שינה אך אם אוכלים ארוחת ערב ומזריקים עבורה אינסולין שאינו מותאם לפחמימות עשוי להיות היפו בגלל אינסולין מהיר זה של ארוחת ערב ולא בגלל הלנטוס או לנטוס במינון קבוע ביום עם הרבה פעילות גופנית וניצול אנרגיה עשוי לגרום לחוסר איזון בשעות הלילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פרוקטוזמיןשלמה14/07/2009
בני במעקב להורדת A1C גבוהה
בבדיקת פרוקטוזמין של לפני שבועיים התוצאה היתה 453, בבדיקה חוזרת של אתמול 13.7.09
התוצאה 405
אודה לפענוח התוצאה והקבלה לבדיקת A1C* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת פרוקטוזאמין
ד``ר מריאנה רחמיאל16/07/2009פרוקוזאמין הוא חלבון הנמצא בזרם דם. זהו חלבון הנושא סוכר וערכו תלוי בערך הסוכר בדם במשך תקופה של 3 שבועות. המטרה בחולי סוכרת הינה ערך פרוקטוזאמים קרוב ככל האפשר ל- 350 שיעד על קישור נמוך יותר של סוכר קרי, במשך 3 שבועות ערך הסוכר היה במטרה.
המוגלובין מסוכרר הוא ההמוגלובין המצוי בכל כדורית אדומה שקושר בקביעות סוכר. באדם בריא רק כ- 4-6 % קשור, ככל שערך הסוכר עולה אחוז גבוה יותר קשור .
נמצאה התאמה בין ערך המוגלובין מסוכרר לבין שיעור סיבוכים.
קשר זה לא ידוע לגבי פרוקטוזאמין אך משוער שקיים.
לא קיימת דרך מתמטית ידועה להיפוך בין פרוקטוזאמין לבין המוגלובין נסוכרר.
אצל ילדך הירידה בפרוקטוזאמין טובה אך עדיין לא במטרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה לדעת האם הדיאטה קשורה לסוג האידנה שגיא13/07/2009
לסוג האינסולין?
כלומר אני מזריקה אינסולין לנטוס (חדשה בעניין)
הבנתי כי זמני הארוחות גמישים וכי מופרשת רמה קבועה ובסיסית של אינסולין במשך כל היום
האם זה אומר שהדיאטה שלי צריכה להשתנות בעקבות המעבר ללנטוס?
פחות פחממות או שלא?
אשמח להסבר קצר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוצה לדעת האם הדיאטה קשורה לסוג האי
ד``ר מריאנה רחמיאל13/07/2009לדנה שלום רב,
אינסולין מסוג לנטוס:
מתן אינסולין בסוכרת מסוג 1 מורכב ממתן אינסולין ארוך טווח (שומר על סוכר תקין בבסיס ללא ארוחת פחמימות) ואינסולין קצר טווח הניתן רק עם ארוחת פחמימות או לתיקון סוכר מאוד גבוה. וזאת כדי לדמות את ההפרשה הנורמלית מהלבלב.
לנטוס הוא אנסולין ארוך טווח. פירושו שהוא מדמה הפרשת אינסולין בסיסית הקיימת מהלבלב הנורמלי אצל אדם בריא. הפרשה זו אינה תלויה בפחמימות שצורכים ואינה מסוגלת "לכסות" פחמימות בתזונה בארוחות .
כאשר אנו אוכלים פחמימות, יש הפרשת אינסולין נוספת, מהירה מהלבלב. זהו האינסולין המהיר (הומלוג או נובוראפיד) שניתן עם ארוחות.
לכן, החלפת האינסולין ללנטוס לא משנה את ההנחיות לארוחות מבחינת ספירת פחמימות. יש שינוי לעיתים במינון האינסולין המהיר אך זהו נושא אישי ותלוי באיזון ובערכי הסוכר ומבוצע על ידי הרופא המטפל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרתאסתי12/07/2009
שלום ד"ר
אני בת 60 עוד יומיים, אני עברתי וירוס 4 ימים עם חום , אני כרונית בעיות לב, לפני כמה שנים עברתי צינתור , אני סובלת מסוכר יש כבר איזה 4 שנים בערך היתי עושה דיאטות בלי כדורים היתי מגיעה ל 200 / 250 ירדתי במשקל , היתי אצל רופא משפחה הוא נתן לי גלוקמין חצי מכדור כל יום בערב לפני נטילת כדור סוכר שלי הוא 270 אחרי נטילת כדור 140 העם זה בסדר? או צריך כדור שלם או יש איזה פעילות גופנית? יש לי עוד שאלה העם יורדים במשקל בגלל הסוכר?
תודה מראש לד"ר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת
פרופ` צבי ביסטריצר13/07/2009עליך לגשת לרופא המטפל לשמ אזון המחלה . סוכרת בלתי מאוזנת גורמת לירידה במשקל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם המכשירים תקיניםסטפני09/07/2009
בני בן שנה וחצי כבר שבוע שהוא במעקב , הוא שותה המון ואהי מחליפה לו טיטול כל שעתיים,שבוע שעבר עשינו בדיקה בקופת חולים - התוצאה הייתה 140,יומיים אחרי זה : 89 והיום 144 ואחרי 5 דק' 105 לכן הרופא עשה לו בדיקת דם דרך הוריד ומחכים לתוצאה בדאגה רבה.
האם זה יכול להיות סוכרקת בתינוקות או אולי יש טעות אם המכשירים?
ומגיל 5 חודשים היה עושה הפסקות נשימה ונהה כחול ומאבד הכרה לכה שניות אפשר להגיד גם קצת אפאטי במקים האלה - עשו בדיקות ואמרו שיש ילדים שעושים זאת עד גיל 5-6 ואין מה לעשות
אני מאוד דואגת ואם יש לו את זה אפשר למנוע זאת רק ע"י זריקות אולייש כדור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם המכשירים תקינים
ד``ר מריאנה רחמיאל13/07/2009לסטפני שלום רב,
כן המכשירים תקינים אולם יש טווח טעות של כל מכשיר ובדיקה ולכן התוצאות יכול להשתנות בכ- 10-15% מג לדל.
חשוב לזכור שאבחנת סוכרת היא רק על סמך בדיקת דם מהוריד. ולכן הרופא צודק ויש לחכות במהירות לתוצאה מהוריד ולהתייעץ לפי הצורך עם מומחה באדוקרינולוגיית ילדים משום שיש אבחנה מבדלת למצב של שתיה מרובה והשתנה מרובה. החשוב והמהיר ביותר הוא הסוכרת.
במידה ובנך יאובחן עם סוכרת בגיל זה הטיפול הוא רק בזריקות אינסולין.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת ואינסוליןדנה שגיא09/07/2009
אני מטופלת בכדורי גלוקופאג
בבדחקות דם התגלה סוכר של 120
האם דורש החלפת טיפול לאנסולין?
האם אפשר לבקש מהרופא אינסולין ארוך טווח שלא להסתבך עם הזרקות ותכנונים?
אני בת 23 סכרת סוג 1
משקל נורמלי[
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכרת ואינסולין
ד``ר מריאנה רחמיאל13/07/2009לדנה שלום רב,
סוכרת מסוג 1 מטופלת תמיד באינסולין לכן טיפול רק בגלוקופאג מתאים יותר לסוכרת מסוג 2 ולמצב של ירח דבש לכן רצוי שתפני בשאלה זו לרופא המטפל שלך.
זהו פורום לשאלות כלליות ולא פרטניות טיפוליות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרגלית09/07/2009
רציתי לברר האם רמת סוכר גלוקוז בי- אצל ילד בן 3.6
רמה חריגה של 141 מסוכנת? הוא היה חולה באותו זמן שנערכו הבדיקות, היו לו שלשולים ויממה לפני כן מיעט לאכול, האם תוצאה כזו יכולה להגרם ממחלה ויראלית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכר
פרופ` צבי ביסטריצר13/07/2009סוכר של 141 עלול לקרות בזמן מחלה . רמה כזאת של סוכר לתקופה קצרה אינה גורמת נזק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת שנה וחצי -שאלהדנה07/07/2009
בתי בת שנה וחצי במשקל כ 11 ק"ג לאחרונה שמתי לב כי היא שותה יותר סביב לליטר אחד מים ליום כעקרון היא לא ירדה במשקל , עירנית ושמחה , לא הרחתי ריח אצטון מהפה או בשתן .
אני מאוד מודאגת האם זה יכול להיות התחלה של סכרת?
מהי הכמות שנחשבת לשתיה מרובה בגיל הזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת שנה וחצי
ד``ר מריאנה רחמיאל08/07/2009הסימן הראשון של סוכרת הינו שתיה מרובה והשתנה מרובה. ליטר נוזלי ביום הוא כמות מצויינת לילדה השוקלת כ- 10 קג. אולם אם יש עליה בכמות, השתנה מרובה מומלץ לפנות לרופא המטפל לשם בדיקת דם מהאצבע או שתן לשם הסרת כל ספק.
ריח אצטון מהפה הוא כבר סימן של חמצת, רצוי לאבחן את הילד לפני הופעתו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת אינסוליןכוכי25/06/2009
האם לילד בן 7 שחולה בסכרת וסובל מאירועי היפו כמעט כל לילה ניתן להחליף אינסולין. ומה יכול לפתור את האירועים האלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת אנסולין
פרופ` צבי ביסטריצר26/06/2009יש לעשות כל מאמץ למנוע היפוגליקמיה לילי,ת יש להתאימ את האנסולין המתאימ ואת המינון הנכון . עליך לגשת לרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' תודה התשובות , היינו אצל
כוכי26/06/2009הרופאה ובבדיקות והיא אמרה שהיא רוצה שנעבור לאינסולין בזלי בשם לנטוס. האם הוא באמת טוב למצבי אירועי היפו מהידע שלך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקראתי חומר רב על האינסולין הזה
כוכי28/06/2009ובהרבה מקומות נתקלתי באנשים שסיפרו שהאירועי היפו שמהם הם סבלו פחתו מאוד כתוצאה מהשימוש בו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של כוכי
ד``ר מריאנה רחמיאל07/07/2009לנטוס הנו אינסולין מכונה אינסולין ארוך טווח מהדור החדש - אנאלוג ללא כל שיא ל ערך הסוכר, אמור להיות יציב כאינסולין בסיס, אך המינון שלו , פעילות גופנית הם אלו שיקבו את הופעת ההיפוגליקמיה.
יש לו לפי תעוד בספרות פחות אירועים מאשר לאינסולין מסוג NPH.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירידה משמעותית
נטלי08/07/2009ארועי ההיפויים אצל בתי פחתו בצורה משמעותית בעזרת האינסולין הזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני צריכה את עזרתכם:)ליטל22/06/2009
שלום,אני ליטל ואני עורכת מחקר במדעי החברה בנוגע להשפעת ההומור על מצבי לחץ.
אני בודקת את השפעת ההומור על מצבי לחץ באוכלוסייה של אנשים שחולים במחלות כרוניות,בין היתר אני..
אני ממש רוצה שתעזרו לי למלא את השאלון
מסכים/לא מסכים
1.הומור משחרר לחצים.
2.הומור מקל על ההתמודדות.
3.הומור פוגע באנשים
4.אנשים מצחיקים הם אנשים חכמים.
5.הומור מהווה פתרון למצבים קשים להתמודדות.
6.אני מרגיש טוב כשאר אני בחברת אנשים מצחיקים.
7.אני כועס על אנשים שפוגעים באחרים בהומור.
8.אנשים נבהלים משימוש בהומור שחור.
9.נעים לי לראות אנשים שצוחקים על עצמם.
10.אני מרבה להשתמש בהומור עצמיץ
11.יש ללמד מורים להעזר בהומור בשיעורים.
12.אני נוטה להתחבר לאנשים מצחיקים.
13.אנשים מצחיקים הם אנשים שבטוחים במעמדם החברתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה לליטל
פרופ` צבי ביסטריצר25/06/2009תשובה לשאלה ראשונה כן ,לשאלה שניה כן , לשאלה שלישית לעתימ, לשאלה רביעית לעתימ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי ציר התירואיד בהריוןיעל13/06/2009
שלום,
בהריון שבוע 5 (אחרי IVF), מטופלת ב50mcg L-troxin פעם ביומיים מזה ארבעה חודשים.
מ3 בדיקות עוקבות בהריון: TSH-4.07, 4.69, 3.55
FT4 - 13.6 (גם קצת ירד)
וFT3 - 3.28 (מתחת לגבול התחתון של הנורמה שהוא 3.5)
אני מאוד מודאגת שמא הקפיצה בערכים של TSH ובעיקר הירידה בערכי ה-FT3 (אשר למיטב הבנתי הינו ההורמון הפעיל) יכלה לפגוע בהתפתחות העובר עד כה ואיני יודעת מה לעשות.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציר טירויד בהריון
פרופ` צבי ביסטריצר14/06/2009ערכי טירויד שונים בהריון. למשל ח0TSH יותר גבוה. חשוב מאד בשביל העובר לאזן את הבלוטה. לכן , עליך לגשת לרופא המטפל . להמשך טיפול .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ערכי הסוכר לילדיםאורנה13/06/2009
רציתי להוסיף שהמדידה היתה עם מכשיר Freestyle ונעשתה לאחר צום לילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מע ערכי הסוכר לילדים
ד``ר מריאנה רחמיאל13/06/2009עניתי לשאלתך,
מכשיר אמין.
אבחנה של סוכרת היא תמיד על סמך בדיקת דם מהוריד אולם המכשירים הללט אמינים . ערך של 108 בצום עם תסמינים של חולשה, שתיה מרובה השתנת יתר סיפור משפחתי של סוכרת נעורים - רצוי לחזור עלהבדיקה בצום במעבדה אם אין את כל התסמינים אז - כלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ערכי הסוכר לילדים?אורנה13/06/2009
בני בן 8. מדדתי לו במכשיר ביתי (באצבע) את הסוכר והיה לו 108. האם זה נורמאלי או בגבול העליון ומצריך מעקב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה ערכי הסוכר לילדים
ד``ר מריאנה רחמיאל13/06/2009לאורנה שלום רב,
ערך סוכר של 108 בצום הוא מעט מוגבר אולם אם נמדדסתם כך אז הוא תקין לחלוטין.
אם אין תסמנים של שתיה מרובה ושתנה מרובה או חולשה אין מקום לבדוק סוכר.
סוכרת הינו ער מעל 200 במדידה מקרית או מעל 126 בצום של מעל 8 שעות
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינסולין לנטוסדנה שגיא07/06/2009
האם אכן מוזרק רק פעם ביום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנטוס
ד``ר מריאנה רחמיאל07/06/2009לדורה שלום רב,
לנטוס הוא אנסולין ארוך טווח שאמור לעבוד למשך 24 שעות לכן משמש כאינסולין באזאלי ליממה שלמה, מוזרק פעם ביום ובכל פעם שאוכלים פחמימות יש להוסיף אינסולין מהיר.
ש אשים שאצלם הוא לא מחזיק 24 שעות אלא רק 20 שעות ואז נזקקים לפימיים ביום אך נדיר וברוב המקרים מנה חד פעמית
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- NPH מול בזלידני מור20/05/2009
האם אנינסולין בזלי יעיל יותר מה NPH מבחינת מניעת היפויים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר NPH מול בזלי
פרופ` צבי ביסטריצר21/05/2009אנסולין בזלי גורמ פחות היפו מאשר NPH ץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)