מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בלוטת המגןרונית21/12/2008
לפני חמש שנים נתגלה אצלי תת פעילות בלוטת המגן - טופלתי ע"י כדור אלטרוקסין ובלפברואר 2008 ה-TSH היה 1.28 לפני שלושה ימים עשיתי בדיקות והתוצאה היא 0.59. הרופאה ביקשה שהוריד חצי כדור כלומר אם לקחתי במשך השבוע 800 מ"ג כיום 750. אני נורא מפחדת מהשינוי - ולא יודעת מה הסיבה לשינוי? האם פעילות גופנית במכון כושר משפיעה? התופעות שלי הם:עייפות עצבנות, איירון נמוך נשירת שיער האם צריך לשנות תזונה ומהי? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת מגן
ד``ר מריאנה רחמיאל21/12/2008לרונית שלום רב,
הסימנים שתארת הם עך רקע חסר תפקוד בלוטת תריס ועקב כך קיבלת את הטיפול מהרופאה. תחת הטיפול הגעת למצב של יתר קל. למעשה המינון שקבלת היה מעט גבוה מדי עבורך ולן הרופאה ירדה במינון. מטרתה של הרופאה להביאך למצב ש איזון מלא.
אין קשר בין חדר הכושר שאת מבצעת ןלבין איזון תפקוד בלוטת התריס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רונית22/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ד``ר מריאנה רחמיאל23/12/2008בכיף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מד סוכר רציףס.ו.11/12/2008
שלום. ביתי בת 10 שנים מטופלת במשאבת אינסולין . לא מאוזנת כלל עם התקפי היפו. רציתי לקבל דעה על מד הסוכר הרציף וכמו כן לדעת האם ישנם מקרים מיוחדים שבהם קופ"ח כללית כן משתתפת בעלות היקרה של הסנסורים למד הסוכר ? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד סוכר רציף
ד``ר מריאנה רחמיאל15/12/2008לאלמונית שלום רב,
למעשה, אין צורך במד סוכר רציף כדי למנוע אירועים של היפו. מד הסוכר הרציף יתריע עליהם מראש אומנם אך לא ימנע אותם. הדרך למנוע אותם היא טיפול במשאבה מצד אחד והתאמה טובה של ספירתפחמימות למינון האינסולין ולפעילות הגופנית שמבוצעת.
מס סוכר רציף לתקופה של כשבוע עם רישום מדוייק עשויה לעזור לאתר את הסיבות לאירועיההיפו ולמנוע אותם.
מדידות סוכר לפניארוחות, שעתיים אחרי ארוחה, מתן אינסולין לפי ספירת פחמימות מדוייקת למשך תקופה אפילו קצרה כדי ללמוד את הגוף תאפשר לצוות המטפל בך (רו]פפא אחות ודיאטנית) לחשב את רגישות האינסולין ויחס הפחמימה הספציפי לביתך ולמנוע את אירועי הייפוגליקמיה.
מד סוכר רציף אינו ממומן על ידי אף אחת מהקופות וגם בשום מקום בעולם. הוא ממומן על ידי חברות ביטוח במצבים מסויימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם היפו בהריון מסכן עובר?שושי10/12/2008
שלום רב!- אני סכרתית מזה 11 שנה,הריון ראשון. אני מטופלת במרפאת סכרת בהריון והרופא שם מתנגד להיפויים בהריון וסוכר היעד צריך להיות בין 60 ל-100 מ"ג\ד"ל. יש לי חברה שגם היא בהריון בטיפול במרפאה אחרת,שם הרופא דורש ממנה להיות במהלך כל ההריון על היפויים.רמות האינסולין הניתנות לה הן עצומות ועל כל ארוחה שהיא אוכלת היא נותנת בסביבות 8-10 יחי' בתחילת חודש רביעי.וכן הבזאלי שלה גבוה מאוד יחסית לעצמה. אני מתלבטת אם, כשאני לא פנויה לעקוב אחרי רמות הסוכר כמו למשל בעבודה,עדיף לי לתת יותר אינסולין בסיכון לרדת להיפו,או לתת פחות ושהסוכר יעלה קצת?! בוודאי שעדיף רמות סוכר בטווח הנורמה אולם בחיי היומיום לא תמיד זה מסתדר והייתי שמחה לדעת ע"פ מחקרים, מה עדיף בדיעבד(או אפילו לכתחילה)היפו ?או שהוא מזיק כמו היפר?וממש כדאי להמנע ממנו?ואולי זה רק זהירות מתופעות לטווח הקצר ורק לאם ולא לעובר? תודה מראש שושי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם היפו מסכן עובר
ד``ר מריאנה רחמיאל11/12/2008לשושי שלום רב,
אנו צוות אנדוקרינולוגים ילדים שאינם מטפלים בסוכרת הריונית. לדעתי עדיף להפנות השאלה לרופא המטפל שלך ולשאול אותו ספציפית.
עד כמה שידוע לי מהספרות של שנת 2006-2007 - היפוגליקמיה מסוכנת לעובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם כדאי לי לעבור למשאבת אינסולין?שמוליק10/12/2008
ד"ר שלום, אני מטופל בלבמיר ובנובורפיד, מזריק כ100 יחידות ליום A1C 9.8. האם היית ממליצה לי לעבור למשאבת אינסולין? האם משאבת אינסולין כלולה בסל הבריאות? בתודה, יהונתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמנם אני לא רופא
שרון10/12/2008אבל אני לא הייתי ממליץ לך על משאבה. אני תומך מאוד גדול בשימוש באינסולין מוזרק. אמנם אין לי נסיון עם משאבה אבל נתקלתי כבר בהרבה אנשים שמאוד סבלו בטיפול בה. אני ממליץ לנסות סוג אחר של אינסולין מוזרק, אחרי התייעצות עם הרופא שלך כמובן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה אתה?
שמוליק10/12/2008אני דווקא כן מכיר מספר אנשים שמחוברים למשאבה וממליצים עליה בחום. הם אומרים שהמשאבה איזנה אותם בצורה בלתי רגילה, ירדו במשקל וסובלים פחות ממה שנקרא - היפוגליקמיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל אחד ומה שמתאים לו
שרון11/12/2008אני בעצמי מטופל באינסולין מוזרק,מאוד מאוזן ומאוד מרוצה ממנו. זה לא אומר שטיפול במשאבה הוא רע, רק נתתי לו עוד משהו לשקול. לא צריך לתקוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם דאי לי לעבור למשאבה
ד``ר מריאנה רחמיאל11/12/2008ליהונתן שלום רב,
טיפול במשאבה הינו בסל הבריאות לפי בקשה מפורטת של האנדוקרינולוג המטפל. לדעתי אצלך אינך מאוזן לכן זו התוויה מספקת.
טיפולבמשאבה נמצא בספרות כמשפר המוגלובין מסוכרר בכ 1% אולם רק לאלו המשתמשים בה ביעילות.
למשאבה יש יתרונות וחסרונות. במרפאה שלנו אנו מקפידים להסביר למטופל ולמשפחתו אם צעיר לגבי יתרונות וחסרונות אצלו לאור הכרותינו עימו ועם קשייו המסויימים .
לדעתי יש מקום לנהל שיחה זו עם רופאך ולשקול לחיוב לנסות טיפול במשאבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליאת07/12/2008
שלום רב האם יש קשר בין רמות גבוהות של אשלגן ונתרן שנתגלו בבדיקת שיער לבין תפקוד בלוטת התריס , ואם כן מהו? גם אם לדעתכם בדיקת שיער לגילוי מינרלים שונים בגוף אינה אמינה לדעתכם, בכל זאת אשמח מאד אם תענו לשאלתי. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: ליאת
ד``ר מריאנה רחמיאל09/12/2008לליאת שלום רב,
אין מספיק עדויות בספרות המדעית על קשר בין בדיקת השיער לבין תפקוד בלוטת תריס. הדרך המקובלת בספרות לעקוב אחר תפקודי תריס היא בדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמיקה04/12/2008
שלום ביתי בת ה13 סובלת מהורמון זכרי התחלנו בטיפול בבית חולים שנידר אני מאוד לחוצה בגלל המצב הילדה לא בסדר האתנאגות שלה משונה היה כל אזמן אומרת אני לא מרגישה טוב אני לא מרגישה טוב........... זה נורה היה בכה היה נטלה במשך 7 ימים את הכדור רוברה 2 ליום ואחשב היה אמורה לקבל מחזור אני לא יודעת עם המצב אחמיר בגלל הכדורים אבל כל יום זה יותר גרוע רציתי לדעת עם זה שלב שצריך לעבור או שאפשר לעזור לה היה נורה סןבלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד``ר מריאנה רחמיאל07/12/2008למיקה שלום רב,
לצעררי הר, איני יכולה לענות לך תשובה מקצועית כי איני יודעת מהי מחלתה הרפואית הראשונית ולדעתי עלייך לפנותבהקדם לרופא שמטפל בה בשניידר לשם קבלת תשןבה מספקת בהקדם האפשרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לצוות המקצועי של הפורוםדריה01/12/2008
היי...אני מתעתדת להתחיל טיפול באינסולין לנטוס בזמן הקרוב, אחרי מספר חודשים לא מוצלחים עם המשאבה(סוג 1). רציתי לדעת מה דעתכם על האינסולין הזה. מודה לכם מאוד!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינסולין מסוג לנטוס
רחמיאל מריאנה04/12/2008לדליה שלום רב, לנטוס הינו אינסולין אנאלוגי חדש ארוך טווח האמור לשמש כבאזאלי. הוא מחליף למעשה את הקצב הבאזאלי שהיה לך במשאבה. מוערך כגורם לפחות אירועי היפוגליקמיה מהאינסולינים ארוכי הטווח של הדור ההישן כגון הומולין N או אינסולטארד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה,ועוד שאלה
דריה04/12/2008מה לגבי תזונה? האם הוא משפיע על התזונה בצורה דרסטית, האם צריך לשנות הרגלי אכילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה
ד``ר מריאנה רחמיאל07/12/2008לדריה, שלום רב
עלייך לזכור שלנטוס הוא רק באזאלי, אין לו שום כחסוי לארוחות. כל ארוחות פחמימות מרירכה להיות מותניתבאינסולין מהיר טווח או אם לפני פעילות גופנית מותאם לפעילות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה שהתכוונתי אליו
דריה09/12/2008זה האם יש דברים שאסור לאכול, ואם כן אז מה? תודה רבה,פעם שניה! :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדריה
ד``ר מריאנה רחמיאל11/12/2008לדריה שלום רב,
לא הבנתי את שאלתך.
לנטוס הוא אינסולין כמו כל אינסולין אחר רק עם טוחח פעילות שטוח כלומר, מכסה מצב של צום. לא מכסה בכלל ארוחות של פחמימות. התפריט התזונתי שלך תחת טיפול בלנטוס עשוןי להשתנות תלוי איך אכלת קודם. כל ארוחת פחמימות עם לנטוס מחייבת מתן אינסולין קצר טווח כגון הומלוג נובוראפיד או פעילות גופנית לאפשר החדרת הפחמימות הנספגות אל התאים.
בכל מעבר במרפאתינו מסוגאינסולין אחד לשני אנו מקפידים לנהל פגישה עם הדיאטנית לגבי הדרכה של תזונה מחדש. אנא דברי עם הדיאטנית בצוות שלך לגבי התפריט המסויים שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני חושב
שרון11/12/2008שהיא מתכוונת לירידות ועליות חדות ברמת הסוכר, גם אני בזמנו לא ידעתי כל כך איך לנסח את השאלה כשהתחלתי את הטיפול הזה, אני חושב שהיא פשוט שואלת אם יש הרבה עליות כאלו ואיך זה משפיע על התפריט. תקני אותי אם אני טועה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן, בדיוק לזה התכוונתי!
דריה12/12/2008הייתי אומרת שאני לא צריכה דובר אם לא היית מנסח א זה כל כך טוב :) תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדריה
ד``ר מריאנה רחמיאל15/12/2008לדריה שלום רב,
אני חושבת שעניתי כבר לשאלה זו. לנטוס אהוא אינסולין בסיס בלבד. כל ארוחה עם פחמימות שתאכלי עליך ךהזריק עבורנ אינסולין ארך טווח אחרת הערכים יעלו.
לנטוס משתנה בהתאם לפעילות גופנית לעומת זאת בלילה לאחר הפעילות לפעמים בכל אדם באופן אינדיבידואלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדנה30/11/2008
מכיוון שרק בשבוע 35 גיליתי שיש לי סכרת הריון רציתי לדעת האם בדיקת המוגלובין A1C נותנת אינדיקציה לגבי האם היתה סכרת הריון ב 3 החודשים האחרונים? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד``ר מריאנה רחמיאל30/11/2008לדנה שלום רב,
בדיקת המוגלובין מסוכרר אינה מקובלת למעקב במצבי סוכרת הריונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינני יודעת מה עוד צריך לעשות...אמא במיטבה27/11/2008
ד"ר יקר שלום, לפני כחמישה חודשים התחלנו עם גמילה לבננו שהיה בן שנתיים ולפתע ראינו שהוא עושה שתן מוגבר ושותה מוגבר גם כן, לא הבנו מדוע והתחלנו עם סדרת בדיקות. שלוש בדיקות פרטיות נשלחו לביה"ח שניידר ISLET CELL Ab 512 INSULIN Ab GAD-II שהיו תקינות תודה לאל. האינדיקרינולוגית שלנו ראתה לנכון שצריך לעשות בדיקות נוספות ולהפתעתנו אחת הבדיקות של אינסולין יצאה 37.8 שהערכים התקינים כפי שכתוב הם: 43.0-194.0 אני לחוצה מאוד ולא יודעת מה לעשות?! מה זה אומר? בבקשה עזרתכם. חשוב לי לציין שבבדיקת ההמודלובין המסוכרר יצא 5.2 והסוכר 85 בבדיקת מעבדה. אמא במיטבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינני יודעת מה עוד צריך לעשות
ד``ר מריאנה רחמיאל28/11/2008לאמא במיטבה שלום רב,
מדובר בילד עם שתיה מרובה והשתנה מרובה שיש לברר את הסיבה. אם אתם בטיפול של אנדוקרינולג ילדים הוא כנראה בודק את כל הסיבות אולם סוכרת נשללה כסיבה לשתיה המרובה ולהשתנה המרובה כרגע משום שסוכר 85 לא גורם להשתנה מרובה . וערך האינסולין בפני עצמו תלוי בסוכר באותו רגע ואינו מדד לסוכרת כלל. אם בדם יש סוכר 110 אז אינסולין בטווח אם באותו רגע מסויים יש סוכר 67 שהוא תקין האינסולין אמור וצריך להיות נמוך כפי שנמצא לכן כבדיקה בפני עצמה לא הייתי נלחצת כלל.
כעת יש רק מקום לברר ולטפל בסיבות לשתיה מרובה והשתנה מרובה שאינן סוכרת ולבטח האנדוקרינולוג ילדים בודק או בדק גם סיבות אטלא וינחה אותך בהתאם.
מבחיהנת הסוכרת כרגע, לסיכום הייתי נרגעת ונשלל כגורם למצב הנוכחי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרון25/11/2008
שלום רב, יש לי תת פעילות גבולית (TSH 5.6) על רקע השימוטו. הבעיה היא כאבי הפרקים מהם אני סובלת בחודשים האחרונים. קראתי בפורום שתת תריסיות עשויה להיות קשורה לכאבי פרקים וגם הראומטולוגית אצלה הייתי התרשמה שיתכן שזו הסיבה (רופא המשפחה איבחן פיברומילגיה ואילו הראומטולוגית שללה). האם יתכן שגם תת פעילות גבולית תגרום לכאבים חזקים בפרקים? האם אלטרוקסין עשוי לעזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון
ד``ר מריאנה רחמיאל26/11/2008לשרון שלום רב,
השימוטו מעורב בפני עצמו עם מחלות אוטואימוניות אחרות (מחלות המערבות את מערכת החיסון). איני יכולה לייעץ ללא בדיקה גופנית, פירוט מדוייק שלך סוג הכאבים וכל תוצאות המעבדה. אני מייעצת לפנות אל רופא אנדוקרינולוג לשם ייעוץ והחלטה בשאלת יעילות האלטרוקסין במקרה שלך ספציפית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסה 75רוזי22/11/2008
שלום דוקטור. אני לאחר הריון עם סכרת גבולית. צריכה כעת לבצע העמסה של 75 גרם. הרופא אמר לי לבצעה ובמקום הנוזל של הקופה לאכול ארוכת בוקר רגילה. נשמע לי תמוה. מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסה 75
ד``ר מריאנה רחמיאל23/11/2008לרוזי שלום רב,
אני מסכיצמה איתך. אמינותה של הבדיקה לאחר שתיית הנוזל הממותק והלא טעים הרבה יותר טובה מסתם ארוחה. אני ממליצה לבצע זאת עם הנוזל הממותקכמקובל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת וחורףסוזי20/11/2008
האם ישנה הדרכה ספציפית לחולי סוכרת בימות החורף הקרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת וחורף
ד``ר מריאנה רחמיאל21/11/2008לסוזי שלום רב,
אין הנחיות מיוחדות לילדי סוכרת בחורף. התנהגות כמו כל ילד.
מומלץ לחסן לשפעת ילדי סוכרת בימים אלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםדודי18/11/2008
רציתי לדעת לאיזה רופא פונים לשלול סכרת ובאמצעות איזו בדיקה שוללים זאת תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד``ר מריאנה רחמיאל19/11/2008לדודי שלום רב,
רופא משפחה ורופא מטפל יודעים לאבחן סוכרת לפי שאחלות.
והבדיקה היא בדיקת דם במעבדה לסוכר בבוקר בצום. ערך מעל 100 מצריך ברור. ערך מעל 126 בצום בבוקר הינו מחשיד ביותר לסוכרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חששח.16/11/2008
שלום. אני חולת סכרת נעורים, מאוזנת. במהלך ההריון קיבלתי אינסולין ולכל אורך ההריון הייתי מאוזנת - A1C 4.8. בני נולד בריא בשבוע 39, במשקל 2.900, נבדק בבדיקות סוכר (היתה נפילת סוכר מיד אחרי הלידה אך אח"כ תקין). כיום הוא בן שנה וחודשיים, שוקל 12 ק"ג, בריא ועליז. הוא שותה הרבה מים במהלך היום, תפריט מאוזן ובריא בסה"כ. בשבוע האחרון מתעורר בסביבות 0500 בבוקר, מבקש לשתות מים וחוזר לישון. האם יש חשש לרמות סוכר גבוהות או שמדובר במזג האויר המתחמם? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש
ד``ר מריאנה רחמיאל16/11/2008לח. שלום רב,
אני חושבת שיש מקום לבדוק סוכר בבוקר בצום במעבדה. אפשרות של סוכרת בגיל זה אכן קיימת לצערי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון וסכרת נעוריםסיון12/11/2008
שלום, אני מתכננת להכנס להריון. אמו של בן זוגי סבלה מסכרת נעורים. בן זוגי חושש כי עקב כך הסבירות לסכרת נעורים לילדנו תגדל משמעותית. בצד של משפחתתי אין מקרי סכרת נעורים (יתכן וקיימים מקרים של התפתחות סכרת עקב ארוע לבבי בגיל מבוגר). החשש להוליד ילד שיסבול ממחלה זו מונע מאיתנו בשלב זה לממש את רצוננו. אודה לך אם תתייחס לסבירות, בדיקות נדרשות והמלצה למומחה בנושא זה. תודה סיון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון נתונים בנושא הריון וסכרת
סיון15/11/2008תיקון לנתונים: האם (ז"ל) סבלה מסכרת מגיל 30 בערך טופלה בכדורים. להבדיל, בן זוגי סובל מסכרת פרצה לאחר התקף לב מטופל בכדורים. מה הסבירות לסכרת נעורים אצל הילד או למחלות/פגמים אחרים. אשמח לקבל נתונים מדוייקים. כמו כן, אודה להפנייה לרופא מומחה מהשורה הראשונה באיזור ת"א. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון וסוכרת
ד``ר מריאנה רחמיאל11/12/2008לסיוון שלום רב.
הסוכרת שסבלו בני מצשפחת בן זוגך איטנה סוכרת נעורים. סוכרת נעורים מטופלת באינסולין בזריקותבלבד.
אך האם קיימת אפשרות של סוכרת מסוג אחר במשפחה שעוברת בדורות ותהיה גם ביילוד אפשרית.
ייעוץ בנושא יש לקבל אצל גנטיקאי.
יש גנטיקאים בכל אחת מקופות החולים באזור תל אביב וכולם יוכלו לענות לך בפרוט תחר קבלת מידע מדוייק משפחתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)