מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום, רציתי לשאול שאלה בקשראלי13/11/2009
לתרופה בשם ריספרדל
התפרסם מחקר שלפיו חולים הנוטלים תרופות אנטי-פסיכוטיות מהדור החדש נתונים בסיכון הגדול עד פי שלושה לעומת האוכלוסייה הרגילה ללקות בסוכרת סוג 2. האופן שבו התרופות האנטי-פסיכוטיות מגבירות את הסיכון ללקות בסוכרת אינו ברור לחוקרים בשלב זה.
השאלה שלי, היא אם לאדם התפתח סכרת בגלל התרופה, זה נזק בלתי הפיך? או שברגע שמפסיקים עם התרופה כבר אין סוכרת?
מי שלקח תרופה זו במשך שנה צריך להיות במעקב של סוכרת? אפילו אם הפסיק יש לו עכשיו סיכוי יותר גדול לפתח סוכרת?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רספרידל
ד``ר מריאנה רחמיאל17/11/2009לאלי שלום רב,
תרופות אלו המצויינות בהודעה אכן מעודדות סוכרת מסוג 2 בדרך כלל במנגנון של השמנה אך לעיתים גם בלעדיו.
התופעה הינה הפיכה בדרך כלל אך לא תמיד
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת?מיכל12/11/2009
שלום רב
ביתי בת 8 וחצי. בזמן האחרון שמתי לב שכל לילה היא קמה לעשות פיפי. הלילה שמתי לב שהלכה יותר מפעם אחת. החלטנו לעשות לה בדיקת דם עם הגלוקומטר של בעלי (חולה סכרת מזה 3 שנים - מגיל 37 - לא ברור איזה סכרת יש לו, סוג 1 או סוג 2). הילדה היתה בצום של 12 שעות, והתוצאה הראתה 110.
מה הפירוש של תוצאה זו? האם יש מקום לדאגה?
24 שעות לפני הבדיקה עברה חיסון נגד שפעת, האם יכולה להיות לכך השפעה?
ביתי אינה רזה, אך גם לא שמנה.
אודה לתשובתכם המהירה
מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכרת?
ד``ר מריאנה רחמיאל17/11/2009למיכל שלום רב,
עלייך לפנות במיידי לרופא הילדים לשם ביצוע בדיקת דם לסוכר בצום במעבדה, בדיקת המוגלובין מסוכרר בדם וגם בדיקת דם ושתן מיידיות במרפאה. עם התלונות הללו.
ערך 120 מצריך ברור. התקעין הוא עד 100 אבל בדם.
אם הרופא שלך לא מקבל היום פני למוקד בהקדם
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון נגד שפעת החזיריםXX08/11/2009
הי, אני סכרתית סוג 1, כ 25 שנה. כמו כל שנה, התחסנתי נגד השפעת הרגילה, ואני תוהה האם יש צורך להתחסן גם נגד שפעת החזירים. אשמח לדעה/דעות בנושא...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון נגד שפעת חזירימ
פרופ` צבי ביסטריצר09/11/2009עקרונית סוכרת היא מחלה המצריכה חיסון , אך עליך להתיעץ עמ הרופא המטפל לפני שתתחסני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.
אלמונית09/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן הזרקהדנה07/11/2009
האם משנה מתי מזריקים את הלנטוס (בוקר/ערב)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא חושבת שזה משנה
דפנה07/11/2009מה שחשוב זה לשמור על שעה קבועה (אם את מזריקה בבוקר, אז תמיד תזריקי בבוקר וכו')
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזמן הזרקה
פרופ` צבי ביסטריצר09/11/2009ניתו להזריק לנטוס בבוקר או בערב לפי הוראת הרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צורות טיפולשיר03/11/2009
אני חדשה בכל עניין הסוכרת ואני מנסה להבין מה נחשב לטיפול טוב יותר בסוכרת 2 הבנתי שיש אינסולין- ארוך, קצר, יש תרופות
מה עדיף? ברור לי שזה משתנה מאחד לאחר אבל האם יש מגמה כלשהי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צורות טיפול
פרופ` צבי ביסטריצר05/11/2009המגמה בסוכרת להגיע לאזון אופתימלי הדרך להשיג זאת היא על ידי תרופות שונות דרך הפה או בזריקות לכל חולה יש להתאימ את התרופה המאימה לפי ערבי הסוכר , לפי המשקל וכו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוכרת 2
שיר10/11/2009ואם נתנו לי אינסולין ארוך לטיפול מה זה אומר על מצבי? (נתנו לי לנטוס)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוכרת 2
ד``ר מריאנה רחמיאל18/11/2009לא אומר כלום ל פניו. כדי לדעת מה מצבך מבחינת איזון ומה היה השיקול במתן אינסולן זה לך עלייך לשאול את הרופא שלך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלבול לאחר 38 שנים 'מתוקות'טלי01/11/2009
בשנה האחרונה אני מוצאת עצמי מתקשה להוריד ערכים (h1c=7.3 האחרון) אני שנים רבות 'הרופא' של עצמי ולמעט 3 הריונות תקינים ותינוקות/ילדים בריאים לחלוטין לא ממש נמצאת במעקב אנדוקרינולוגי.
למען האמת אין בי את האנרגיות והמוטיבציה של סוכרתי מתחיל. אני מתקשה להושיב עצמי לכתוב אוכל/ ערכים באופן רציף. אני בודקת בממוצע 10 בדיקות ביום ופועלת לפיהן לעיתים באופן מוטעה מתוך חשש לכניסה להיפו..
בעודי כותבת אני מודעת למחסומים האישיים אולם תהיתי האם למשל העובדה שאני לא מצליחה 'להתאפק' ולחכות שעתיים לאחר האוכל בודקת ופועלת זו טעות בסיסית ? האם אוכל בעזרתכם לקבל טלפון למי שיוכל לסייע לי לאחר שנים ארוכות של התמודדות, אשר כיום כנראה בעיקר על רקע רגשי (אני במקצועי פסיכולוגית קלינית..)משהו מתבלבל..
תודה מראש..
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלבול לאחר 38 שנים מתוקות
ד``ר מריאנה רחמיאל01/11/2009לטלי שלום רב,
אני חושבת שלהית הרופא של עצמך זו טעות. מצויין לאזן לבד אך צריך יועץ על אובייקטיבי אחת ל- 4 חודשים לצפיה מלמעלה.
לא מודדים סוכר לפי שחלפו שעתיים לפני אוכל ובטח שלא מתקנים לפני שעברו לפחות 3 שעות מהזרקה קודמת זו טעות בסיסית אכן.
יש רופאיםן טובים לסוכרת נעורים בכל הקופות ובכל המרכזים הרפואיים.פני אליהם בהקדם.
בברכהה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינסולין נמוך= סכרת?פיץ30/10/2009
שלום רב
בבידקת דם שערכתי התקבל אינסולין ברמה 19 (נמוך מהממוצע). האם תשובה זו לבדה, כשרמת הסוכר תקינה יכולה להעיד על סכרת? על מה יכולה להצביע רמה זו? לפני חודשיים בדקתי את האינסולין והיה תקין. האם יכול להיות קשר לתת פעילות של בלוטת התריס? אני מאד מודאגת ומתקשה להבין על מה הדבר מצביע. אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינסולין נמוך=סכרת?
ד``ר מריאנה רחמיאל31/10/2009לפיץ שלום רב.
התשובה לשאלתך היא לא.
המדד היחיד להגדרת סוכרת הוא ערך סוכר מעל 126 בצום או מעל 200 שלא בצום. כאשר יש סוכרת אינסולין עוזר בקביעת הסוג. אינסולין גבוה הוא גם מדד להתפתחות השמנה משמעותית. אינסולין נמוך עם סוכר נמוך הוא בטווח התקין למעשה.
בברכה,
דרך אגב אין שום חשיבות רפוית במדידות אינסולין חוזרות ואיני מבנה מדוע מבוצעות אצלך בכלל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטלי27/10/2009
שלום רב,
אני בת 20 ונשלחתי לביצוע איסוף שתן שתן 24 שעות לקורטיזול חופשי והתוצאה גבוהה מהנורמה (103- נורמה בין 9 עד 90)....
מה משמעות הדבר וכיצד ניתן לטפל בבעיה???
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד``ר מריאנה רחמיאל27/10/2009לטלי שלום רב,
עלייך לפנות לרופא שהפנה אותך לביצוע הבדיקה לשם התייחסות וטיפול
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהפזית19/10/2009
שלום רב,
אני בשבוע 34 מרגישה מצויין תודה לאל, אחרי הערכת משקל שבה נראה העובר שלי כגדול מהממוצע(בכמה שבועות ) הפנה אותי הרופא המטפל להעמסת סוכר 100 מ"ג למרות שבהעמסת סוכר 50 התוצאות יצאו תקינות לחלוטין. רציתי לשאול מה הסיכוי לפתח סכרת הריון בשלב זה של ההריון.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד``ר מריאנה רחמיאל20/10/2009לפזית שלום רב,
זהו פורום סוכרת נעורים, כלומר, סוכרת ילדים. אנא הפני שאלתך לפורום מבוגרים המתאים לשאלתך.
בבררכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלילי14/10/2009
אני לוקחת נובונורם (2 מ"ג) לפני הארוחות אך רק מדי פעם. ישנן הרבה ארוחות שלפניהן אני לא לוקחת את הכדור. האם יש בכך נזק מבחינת השפעת הכדור? שמתי לב שלפעמים אחרי שלקחתי כדור יש לי בחילה וכאבי ראש. האם זו תופעת לוואי ידועה? ואולי זה בגלל שאני לוקחת רק לסירוגין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד``ר מריאנה רחמיאל15/10/2009ללילי שלום רב,
זו לא שאלה פורום משום שהיא אינדיבידואלית, תלויה במחלתך, מצבך הרפואי הכללי, מידת האיזון שלך , אופן הטיפול וערכי הסוכר לפני ואחרי נובווורמ. אנ א הפני שאלה זו לרופא המטפל שלך
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ לגבי מעקב - סוכרת נעוריםעינת04/10/2009
שלום, חמותי בת 62 מגיל 10 עם סוכרת נעורים ומטופלת באינסולין. עד לפני זמן מה היתה במעקב באסף הרופא אך מאחר והעתיקה את מגוריה להרצליה - זה כבר לא רלוונטי עבורה. ברצונינו לדעת מהן האופציות העומדות לפניה להמשך טיפול ומעקב הסוכרת, דרך הקופה כמובן. היא קיבלה הצעה להיות מטופלת בבי"ח מאיר בכפ"ס, בלינסון או במרפאה שבקופה. מה מבין כולם הוא המומלץ ביותר מבחינת אופן טיפול, צוות רפואי ורופאים והאם יש אופציות נוספות דרך הקופה?
תודה רבה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין,היא שייכת לקופ"ח כללית
עינת04/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייעוץ לגבי מעקב
פרופ` צבי ביסטריצר04/10/2009כל בתי החולימ והמרפאות שציינת מומלצות למעקב בסוכרת. חשובימ המעקב ושיתוף הפעולה שלך . בהצלחה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איכות חייםליז01/10/2009
כל העניין הזה של להיות חולה במחלה די חדש לי אז אני עוד מגששת באפלה ורציתי לשאול עם איזה טיפול אוכל לשמור על אורח חיים יחסית רגיל? אני בת 22 וסובלת מסוכרת מסוג 2
כמו כן איך אפשר לשמור על איזון ולהימנע מהשמנה? בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איכות חיימ
פרופ` צבי ביסטריצר02/10/2009קל יותר לתת עצות מאשר לבצע , אך התשובה לשאלתך היא שילוב של תזונה נכונה , פעילות גופנית, וטיפול תרופתי יומ-יומי בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיכות ברפואה
עדן04/10/2012יש לי עבודה בביוניקה על סוכרת נעורים .
יש לי סעיף שבו אני צריכה לסכם על איכות ברפואה שקשורה לסוכרת נעורים .
אשמח אם מישהו פה יוכל לדבר איתי על זה ולכתוב לי משהו על ניהול איכות ברפואה בסוכרת נעורים .
תודה מראש !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיכות ברפואה - תגובה
ד``ר מריאנה רחמיאל18/10/2012לעדן שלום רב,
אני מתנצלת אך אין תפקד הפורום לבצע את עבודת החיפוש בספרות, עבודת הראיונות בשבילך.
יש הרבה ספרים, מאמרים מדעיים וחוות דעות מקצועיות שעלייך לקרוא ולהבין בכדי להכין את עבודתההגשה שלך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
ליז06/10/2009איזה טיפול תרופתי מוצע היום? לאיזה מקרים מתאים טיפול באינסולין?
והאם יש סוגים של פעילות גופנים שמומלצים יותר מאחרים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד``ר מריאנה רחמיאל18/10/2012לליז שלום רב,
מגוון הטיפולים בסוכרת מסג 2 הוא רחב ומשתנה בהתאם למטופל ולצרכיו מאינסולין, מטפורמין, סולפונילאוריאה, וזריקות המחזקות את עבודת האינסולין העצמי ועד אינסולין.
כל מקרה הוא לגופו לכן עלייך לשבת ם הצוות המטפל ולהבין מה מתאים לך ספציפית
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול
אביטל07/10/2009נותנים תרופות שמותאות לסוכרת 2, לעיתים קרובות תרופות גורמות לסחיטת לבלב מה שמוביל למעבר לאינסולין , כיום המגמה לתת אינסולין לפני שמגיעה הסחיטה
יש אינסולין ארוך, קצר, בינוני
הטיפול הוא אישי שמותאם לפי נתונים אישיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
פרופ` צבי ביסטריצר08/10/2009יש מגון רחב של תרופות לטיפול בסוכרת . לכל חולה יש להתאימ את התרופה המתאימה. המטרה להשיג איזון טוב . לכן . אנסולין היא אחד מהתרופות . כל פעילות גופנית המנצלת אנרגיה תורמת לאיזון הסוכרת .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלירז01/10/2009
שלום
אני בת 20 ולאחר שקיבלתי מחזור בגיל 13 התחילה לי נשירת שיער מסיבית יש לי כבר קרחות המחזור שלי נמשך במשך 2 ימים יש לי שיעור יתר ונטיה להשמנה.
הרופאה שלחה אותי לעשות בדיקות טסטוסטרון , הבדיקות יצאו תקינות, אבל אני עשיתי את הבדיקות בזמן שאני נוטלת גלולות (כבר שנה) האם הבדיקות מספיק אמינות - הרי הגלולות מורידות את הטסטוסטרון?
תודה מראש....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איכות חיימ
פרופ` צבי ביסטריצר02/10/2009את צודקת, עדיף לבצע את הבדיקות ההורמונליות ללא גלולות בימימ הראשונימ של המחזור. עליך להיועץ עמ אנדוקרינולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינסוליןליהיא21/09/2009
האם כל סוגי אינסולין גורמים להשמנה ? מה הסיבה שמשמינים אוכלים יותר או שהאינסולין משפיע על הגוף ובסופו של דבר משמינים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינסולין
ד``ר מריאנה רחמיאל22/09/2009לליהיא שלום רב,
לוימיר הוא סוג אינסולין שנמצא שגורםפחות השמנה מהאחרים.
אולם, לא כל מי שמקבל אינסולין משמין.!!!
החשוב הוא לשמור גם על הרגלי תזונה נכונים, לאכול פחמימות רק כמה שמומלץ ולא יותר, לבצע פעילות גופנית יום יום של שעה לפחות וכך לשפר את רגישות הגוף לאינסולין.
אוכלים יותר..כל האוכל נספג בזכות האינסולין ו... משמינים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשמנה
ליהיא23/09/2009הבנתי שיש גם אינסולין לנטוס שאמור להיות גם ארוך, האם גם הוא אינו גורם להשמנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשמנה
ד``ר מריאנה רחמיאל24/09/2009לליהיא שלום רב,
כפי שציינתי. העליה במשקל תלויה באופן האכילה , בהרגלי האכילה ובכמות האכילה. לוימיר נמצא בהשוואה לסוגי אינסולין אחרים כמעורר פחות השמנה ואף ירידה של כ- 200 גרם במשקל. עובדה חיובית זו לא נמצאה בעבודות לגבי לנטוס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ההבדלים בין סוגי סוכרת שוניםנוני15/09/2009
שלום שלום.
רציתי לדעת מה ההבדל העיקרי בין סוכרת 1 לסוכרת 2? האם מדובר בגילים שונים בהם פורצת המחלה או במשהו אחר?
תודה על ההתייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ???
נוני16/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההבדלים בין סוגי הסוכרת השונים
ד``ר מריאנה רחמיאל16/09/2009לנוני שום רב,
בכל אתר אינ טרנט תוכלי למצוא חומר נרחב על סוכרת מסוג 1 ומסוג 2.ההבדל העקרוני ביניהן הוא במקור האינסולין. סוכרת באופן כללי נובעת מחסר פעילות של אינסולין שהוא הורמון שתפקידו לאפשר כניסת סוכר מהדם אל תאי הגוף לשם הפקת אנרגיה. האינסולין יכול להיות חסר בגלל תהלך דלקתי שחל בלבלב וזוהי סוכרת מסוג 1. ובגלל שנובעת מחסר אינסולין הטיפול היחיד הוא מתן אינסולין.
בסוכרת מסוג 2 יש הרבה אינסולין בדם אך הוא לא פעיל בצורה נורמלית בגלל תנגודת פ]עילותו על ידי רקמת השומן הרבה. ובסוכרת זו ניתן לטפל גם על ידי שינוי תזונתי, ירידה במשקל ומתן תרופות דרך הפה המשפרות את פילות האינסולין הקיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)