מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת אינסוליןמאיה02/02/2010
שלום רב,
בבדיקת רמת אינסולין נמצאה רמה של 2.5 MLU/L כאשר הסקאלה של הבדיקה הינה בין 0 ל- 29 .
האם התוצאה תקינה ? ואם כן מהם הערכים של אינסולין שהם מתחת לנורמה אם הסקאלה מתחילה מאפס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אינסולין
ד``ר מריאנה רחמיאל02/02/2010למאיה שלום רב,
בדיקת אינסולין בפני עצמה הינה חסרת משמעות. תלוי מה היה ערך הסוכר באותו זמן ולמה היא נלקחה. לכן לא אוכל לעמנות לך ספציפית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהענת31/01/2010
שלום.אני בת 25.עם כמה מחלות כרוניות כולל שחלות פוליצסטיות אך ללא סכרת ברוך השם.
יצאתי עכשיו מאשפוז בבית חולים.שם בטעות נתנו לי זריקה נגד סוכר גבוה.הרופאה התבלבלה עם מישהי ששם המשפחה שלה כמו שלי והאחות אמרה לה לתת את הזריקה אז היא באה אלי.עד שהאחות הסבירה לה שזה טעות זה היה מאוחר מידי.אני חשבתי שזה עוד סוג של אנטיביוטיקה שהייתי צריכה לקבל.
בגלל שבמחלקה הזאת שמעתי מחולים שיש כול הזמן טעויות אז יצאתי מהר מהאשפוז ,לא רציתי להשאר אחרי מה שקרה.
הרופאה הזאת אמרה לי שאין לי מה לדאוג ובגלל שיש לי שחלות פולצסטיות אז הזריקה לא תוריד את הסוכר הרבה.אבל אני מודאגת.האם כדאי לבקש מהרופא משפחה הפניה לבדיקות?זה לא מסוכן שאדם שאין לו סכרת יקבל זריקה כזו?הבנתי שאם הסוכר נמוך מאוד אז אפשר אפילו למות(לסבא שלי יש סכרת).
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד``ר מריאנה רחמיאל31/01/2010לענת שלום רב,
אם את מתכוונת לזרקיקה של אינסולין אז היא כבר מזמן לא בדמך וכבר אין לה שום השפעה מעבר ל- 243 שעות מקסימום תלוי בסוג האינסולין
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת בעקבות השמנהגלית31/01/2010
האם סוכרת בעקבות השמנה יתר היא הפיכה ברגע שיורדים במשקל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת בעקבות השמנה
ד``ר מריאנה רחמיאל31/01/2010כן, אם מצליחים לרדת במשקל באון משמעותי ולשמור על משקל מטרה תקופת זמן ממושכת עךל ידי ההמלצות התזונתיות ופעילות גופנית אז כן קיימת אפשרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת נעוריםיוליה19/01/2010
באיזה גיל מקובל לאבחן סוכרת נעורים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת נעורים
ד``ר מריאנה רחמיאל21/01/2010ליוליה שלום רב,
סוכרת נעורים יכולה להופי בכל גיל מגיל שנה ועד 40 שנה. הגילאים השכיחים הם סביב גיל 5 שנים , 7-9 שנים ובגיל ההתבגרות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוכרת נעורים
יוליה21/01/2010במידה מאבחנים סוכרת בגיל 13 איזה טיפול הכי מקובל או נכון בגיל הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוכרת נעורים
ד``ר מריאנה רחמיאל23/01/2010בגיל 13 שנים מדובר בדרך כלל בסוכרת מסוג 1, כלומר סוכרת שנטיפול בה מורכב משילוב של: אורח חיים בריא, תזונה מאוזנת מבחינת פחמימות , פעילות גופנית ואינסולין. ללא אינסולין לא ניתן לטפל.
סוגי האינסולין - תלוי באןרח החיים ולכל משפחה מתאימים את סוכג האינסולין המתאים ביותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת ופעילות גופניתשירה17/01/2010
שלום,
הנני מעבירה הרצאה בנוגע לתרומת הפעילות הגופנית למחלת הסכרת.
אשמח לקבל נתונים סטטיסטים בעניין
ההרצאה היא לחולי סכרת 1
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת ופעילות גופנית
ד``ר מריאנה רחמיאל18/01/2010
שלום רב,
אין בידי נתונים סטאטיסטיים אך את כולה לקרוא את המאמר שפרסמתי בעיתונות המקצועית ומצןרף וגם פורסמה כתבה שנכתבהעל יד ועל ידי הילה יסעור בעיתון עד כאן של האגודה לסוכרת נעורים במהך השנה האחרונה שדן בנושא פעילות גופנית וסוכרת מסוג 1.
Pediatr Endocrinol Rev. 2007 Dec;5(2):656-65.
Exercise and type 1 diabetes mellitus in youth; review and recommendations.
Rachmiel M, Buccino J, Daneman D.
Division of Endocrinology, Hospital for Sick Children, Toronto, Canada.
Regular physical activity has been one of the cornerstones of type 1 diabetes mellitus (T1DM) therapy for decades. The benefits attributed to regular physical activity include increased sense of well being, quality of life, improved body composition, improved blood pressure and more. The beneficial effect in individuals with T1DM includes decreased risk of diabetes-related complications and mortality. In view of the recent recommendations for physical activity in healthy youth, advocating daily participation in 60 minutes of moderate to vigorous physical activity, we review the recent literature regarding physical activity in the context of youth with T1DM. We discuss its physiological and metabolic effects in youth with T1DM, its health promoting benefits and challenges that exercise poses in these individuals.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכרת 1 ופעילות גופנית
שוש18/01/2010לפי מה שאני מבינה , הפעילות הגופנית תורמת לאיכות חיים, ל"ד ודברים מהסוג הזה בדיוק כמו שלאנשים רגילים
השאלה שלי במה התרומה הס]פציפית לחולי הסכרת
במניעת הסיבכוים ובאיזון?
כמה תרומה יש לכך?
תודה שוב
שוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוכרת 1 ןפעילות גופנית
פרופ` צבי ביסטריצר18/01/2010פעילות גופנית חשובה מאד בסוכרת , כי היא תורמת לאזון המחלה על ידי שמירה על ערכי סוכר טובימ יותר , שומרת על משקל יציב , ומשפרת את מערכת לב- ראה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת בביתהספרנעמי14/01/2010
הבן הקטן שלי בן 14 אובחן עם סוכרת נתנו לו אינסולין ארוך לנטוס ואפידרה ובגלל שאנחנו חדשים בסוכרת רציתי לשאול אם מגיע לו זכויות בבית הספר אם כדאי לו להשתתף בשיעורי ספורט וכו'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת בבית הספר
ד``ר מריאנה רחמיאל15/01/2010לנעמי שלום רב,
סוכרת נעורים הינה מחלה שטיפול והדרכה מתאימים אמורים לאפשר אור ח חיים נורמלי לחלוטין. עם יכולת להשתתף בשיעורי ספורט, בשיעורים, במבחנים ובכל מצב.
אולם לשם כך יש מקום בהדרכת בית הספר על ידי מסירת חומר מסודר מהמרפאה ואף הדרכה על ידי צוות המרפאה את צוות המורים בבית ספר.
יש מקום כגם להדריך אותך ואותו גבי התנהגות עם פמימות וטמינוני אינסולין לפני וארי ספורט.
אנא פני לצוות, לעובדת הססוציאלית אחות ורופא והם ידרכו אותך בכל וגם יכתבו המכתב הדרשו לבית הספר.
ניתן גם לקרוא באתר האגודה לסוכרת נעורים , מפורסמת שם החוברת דשנכתבה על ידי הצות הרפואי שלנו לגבי שאלות של משפוחות עם סוכרת חדשה, בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת נעוריםניבית12/01/2010
שלופ,
הייתי רוצה לדעת איך מאבחנים סוכרת נעורים. אני בת 18 ואמורה להתגייס בעוד כמה חודשים. אני מזהה בעצמי כמה מהתסמינים שמאפיינים סוכרת והייתי רוצה לוודא שאיני חולה לפני שאני מתחיהל בשירות. תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת נעורים
ד``ר מריאנה רחמיאל12/01/2010לניבית שלום רב,
עליך לפנות לרפא המשפחה, לספר לו על התסמיים ועליו לבצע בדיקת דם בצום בבוקר מהוריד לסוכר ולהמוגלובין מסוכרר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתן מרובהורדה07/01/2010
אחת העובדות כאן יוצאת לשירותים המון ומתלוננת שכך גם בלילה
אני מנסה לשכנע אותה, אך ללא הועיל, שזהו אחד הסימנים לסוכרת אך היא מתעקשת שאין קשר ושה קשור לשלפוחית.
האם יש נכון בדברי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתו מרובה
פרופ` צבי ביסטריצר08/01/2010שתן מרובה אינו בהכרח סמפטומ של סוכרת אלא עלול להיות עקב שתיה מרובה או זהומ בשתן וכו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת נעורים - שפעת חזיריםדוד03/01/2010
מהן ההשלכות של חולה סוכרת במידה והוא מתחסן נגד שפעת החזירים. האם יש סיכון כלשהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת נעורימ שפעת חזירימ
פרופ` צבי ביסטריצר08/01/2010אין סכנה לחולה סוכרת להתחסן בחיסון לשפעת חזירימ לפני מתן החיסון נא להתיעץ עמ הרופא שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת בשילוב אינסוליןליאת30/12/2009
רציתי לשאול אם זה נכון מה שקראתי על אינסולין לנטוס שהוא מוזרק פעם אחת ביום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת בשילובעם לנטוס
ד``ר מריאנה רחמיאל31/12/2009לליאת שלום רב,
נכון. לנטוס הוא מקבוצת האינסולינים ארוכי הטווח הניתנים כאינסולין באזאלי פעם ביום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזרקה
ליאת18/02/2010בהשוואה לאינסולינים אחרים הוא ישמין אותי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזרקה
ד``ר מריאנה רחמיאל18/02/2010לליאת שלום רב,
הוא ישמין אותך אם תאכלי בצורה לא מסודרת. האינסולין אינו גורם להשמנה בני עצמו הוא גורם להשמנה בגלל תאבון ועליה בכמות האוכל. לכן השמנה תלויה בתזונה ובכו הרצון
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני חושב שיש לי סוכרת נעוריםעידן27/12/2009
שלום אני בן 19 ואני חושב שיש לי סוכרת נעוריםםם איך אני יכול לדעת עם יש לי איזה בידקה אני צריך לעשותתת כדי לדדעת עם יש לי סוכרת נעורים ויש לי שפתים יבשות כבר שנתים יש לי שפתים יבשות וזה מפירעה לי מאודד ואני מרגיש חולשה בידים וברגלים מרגיש את הגוף שלי חלש ועיפות כול הזמן חבר שלייי יש לו גם סוכרת נעוריםםם אמרתי לו איך גילו לךך הוא אמררר היו לו שפתים יבשות הלך ליבק ואמרו לו שיש לו סוכרת נעוריםם אני מפחד שיש גם לי מחכה לתשובה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עידן
ד``ר מריאנה רחמיאל28/12/2009בכדי לשלול סוכרת נעורים יש ללכת לרופא נצשפחה. לספר לו חששויך ולבצע בדיקת סוכר בצום בבוקר. (מותר לשתות מים).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבדן בוהןאברי21/12/2009
לגיסי סוכרת כבר כמה שנים, הוא מאוד מזניח את עצמו ועבר כריתה של בוהן ימין לאחרונה.
השאלה שלי היא כללית: איך אפשר "לאיים" עליו או להפחיד אותו שיחזור למוטב לפני שיהיה מאוחר מדי.
הוא "נגמל" מעישון שוב ושוב, לא שומר על תפריד מאוזן, הוא שמן ובקושי מזיז את עצמו, כולנו חרדים לו ולא יודעים מה ניתן לעשות? יש לו שני ילדים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבדן בוהן
ד``ר מריאנה רחמיאל21/12/2009לאבר שלום רב,
אנחנו צוות של רופאי הילדים המתמחים באמצעים המתאימים לילדים ונוער.
כאן מדובר באדם מבוגר ועליכם לפנות לרופא המטפל שיפעיל צוות של בריאות הנפש אולי לעזור לכם.
אני חושבת שאיבוד בוהן אמור להיות מאיים מספיק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרויטל17/12/2009
שלום, מבקשת לדעת, אתמול לפני קבלת המחזור רמות הסוכר הגיעו עד 300 . היום, לאחר שקיבלתי את המחזור ירדו ל-148. האם יש קשר בין תסמונת קדם וסתית לבין רמות הסוכר בדם?
אני סכרתית מזה 6 שנים, מקבלת 3 מטפורמין, 1 אמריל ומהיום גם 1 ג'נוביה בנוסף ל1אנלדקס ו-1 סימבסיטין 10 מ"ג, המוגלובין מסוכרר 7.5* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד``ר מריאנה רחמיאל18/12/2009לרויטל שלום רב,
כן.
לתסמונות שמלוות כאבים, סטרס יש השפעה על ערכי סור כולל מחזור ומבחינים.
תעקבי אחר התופעה ואם חוזר על עצמוכדאי שתתיעצי עם הצוות המטפל בך לגבי שינוי הטיפול בתקופות המחזור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת נעוריםלידיה13/12/2009
האם הטיפול בסוכרת נעורים הוא אינסולין ארוך ואיתו קצר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת נעורים
ד``ר מריאנה רחמיאל13/12/2009ללידיה שלום רב,
הטיפול בסוכרת נעורים הוא אינסולין, תזוהנה מאוזנת מבחינת פחמימות ופעילות גופנית. שילוב בין כולם.
האינסולין הוא בדרך מתן של אינסולין ארוך או בינוני טווח יחד עם אינסולין קצר . או משאבת אינסולין
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינסולין
לידיה24/12/2009האם הבחירה אם להשתמש במשאבה היא בידיי? איני מעוניינת במשאבה ומעדיפה להזריק באופן שאוכל לעקוב טוב יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינסולין
ד``ר מריאנה רחמיאל24/12/2009ללידיה שלום רב,
ההחלטה לגבי משאבה נתונה בידי הצוות המטפל כולו כוללל המטופל ובני משפחתו במקרה של ילדים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת לפעוט בן שנתיים ורבעmoshe09/12/2009
שלום רב
עבר ניתוח להסרת שקדים , שקד שלישי וכפתורים באזניים .
4 חודשים לאחר מכן, בעל קושי להרדם, מבקש לפני השנה כמות שתיה רבה באופן יחסי , מתעורר בלילה כל שעה וחצי ומבקש לשתות סימילק.
בבוקר החיתול עם הרבה שתן יחסית למשך היום .
במשך היום החיתול עם כמות שתן רגילה והוא שותה מעל הממצוצע בגן אולם לא באופן שהוגדר כחריג.
האם יכול הדבר להצביע על סכרת 1 ?
אודה לשמוע את את דעתכם
תודה רבה
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת לפעוט בן שנתים ורבע,
ד``ר מריאנה רחמיאל09/12/2009למשה שלום רב,
הממצאים שאתה מתאר יכולים להעיד על מגון מצבים שעליך לדווח עליהם לרופא הדים בהקדם לשם ברור.
אפשרות של סוכרת אכן אפשרית ורופא הילדים צריך לבצע בדיקת דם בבוקר לסוכר ולפי התוצאה להתקדם באבחנה.
אנא פנה אליו בהקדם
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)