מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה חשובהדן31/08/2009
בסוכרת סוג 1 ניתןו להגיע לאיזון רק בעזרת אינסולין ארוך או שחובה גם לצרף אינסולין קצר טווח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה
ד``ר מריאנה רחמיאל31/08/2009לדן שלום רב,
בסוכרת מסוג 1 הטיפול מחייב מתן אינסולין כמו הגוף של אדם בריא לכן יש צורך תמיד באינסולין ארוך טווח וגם באינסלין קצר טווח לפני ארוחות או לתיקון. התקופה החריגה היא תקופת ירח הדבש שבה לעיתים ניתן להסתדר עם אינסולין מועט.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
דן01/09/2009תודה על התשובה יש לי עוד שאלה
איך או יותר נכון לפי מה מחליטים אילו סוגים של קצר וארוך ניתן לשלב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
ד``ר מריאנה רחמיאל06/09/2009לדן שלום רב,
זו שאלה שלומדים שנתיים ו- 9 חודשים התמחות על באנדוקרינולוגיה ילדים כדי לענות עליה בצורה מלאה ומקצועית,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמות סוכריעל26/08/2009
שלום לך אני עם סכרת הריון ומודדת במשך היום הבת שלי בת 7 וגם לה עשיתי פעמיים בימים שונים מתוך סקרנות שלה והזדהות רצתה לחוות את העניין ואז התוצאות שהתקבלו היו ביום אחד 111 לפני אוכל וביום אחר 128 לפני ארוחה האם ישנו צורך בבדיקות לעומק ? תודה מראש יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמות סוכר
ד``ר מריאנה רחמיאל27/08/2009ליעל שלום רב,
לא ניתן לבצע החלטות ואבחנות של סוכרת על סמך בדיקות גלוקומטר. אם הילדה שותה הרבה מהרגיל ונותנת שתן בתכיפות מומלץ לבדוק סוכר בצום , כלומר בבוקר כשמתעוררת במעבדה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטיפול העדיףחיים25/08/2009
מה שיטת טיפול טובה יותר - כדורים או אינסולין? מה הם היתרונות לפה ולפה?
אני יודע שזה שאלה די גדולה אך בקווים כלליים על יתרונות ואולי נזקים אם יש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטיפול העדיף.
ד``ר מריאנה רחמיאל26/08/2009לחיים שלום רב,
לסוכרת מסוג 1 - נעורים הטיופל היחיד הוא באינסולין.
לסוכרת מסוג 2 - הטיפול נקבע על סמך המצב, גיל, גורמי סיכון והמוגלובין מסוכרר של האדם כאשר תזונה בריאה, דיאטה ופעילות גופנית יום-יומית עשויים להכריע את הכף.
השאלה של יתרונות וחסרונות הינה אינדיבישואלית לחלוטין לכל מקרה לגופו לכן לא אוכל לענות לשאלתך.
ישלגשת לאנדוקרינולוג המטפל ולדון לגבי האדם עצמו את השיקולים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרושים הורים לילדים חולי סכרתלימור גרניט17/08/2009
לקבוצת מיקוד דרושים הורים לילדים חולי סכרת,תמריץ עבור ההשתפות הוא סך של 150 ש"ח.
לפרטים מס' טלפון0542254080* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרושים הורים לילדים חולי סוכרת
ד``ר מריאנה רחמיאל17/08/2009לימור שלום רב,
מהו הנושא של קבוצת המיקוד? היכן המפגשים. אם תשלחי לי יותר פרטים אוכל לתלות המודעה במרפאת הסוכרת. האם קשור למחקר רפואי?
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת -שאלההילה17/08/2009
הבנתי שבהשוואה לNPH , אינסולין ארוך כמו לנטוס לדוגמא יכול למנוע את ההיפוים כמעט לגמרי בגלל שהגוף מאוזן למשך כל היום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת שאלה
ד``ר מריאנה רחמיאל17/08/2009להילה שלום רב,
טיפול בלנטוס הוכח כגורם לפחות אירועי היפוגליקמיה בלילה בהשוואה ל- NPH אולם יש הרבה ילדים שטיפול בNPH מתאים להם יותר ולסדר היום שלהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רק..
הילה18/08/2009מה עדיף אז? הומלץ לנו על לנטוס וקראתי שNPH גם גורם להשמנה ומה לא ושזה לא אופצית טיפול טובה כל כך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רק
ד``ר מריאנה רחמיאל20/08/2009להילה שלום רב,
המידע שאת מפרטת לגבי NPH אינו מבוסס מדעית.
בחירת סוג האינסולין בסוכרת מסוג 1 הינו לפי אורח החיים של הילד וסדר היום שלו, תדירות אירועי היפוגליקמיה ועוד שיקולים.
אלו הם שיקולין אינדיווידואליים הנקבעים בדרך כלל על ידי הצוות המטפל ולא ניתנים להשלכה מאדם לאדם.
אנא פני לרופא שלך בשאלות אלו ובטוחני שתגיעו לטיפול המיטבי
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינסולין ארוךדנית12/08/2009
אני מועמדת לאיזון ע"י לנטוס , הרופא טוען שהוא אינו גורם להשמנה האם תוכלו להביע את דעתכם בעניין?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינסולין ארוך
ד``ר מריאנה רחמיאל12/08/2009לדנית שלום רב,
כל טיפול המאפשר איזון מצויין של סוכרת עשוי לגרום לעליה במשקל מעצם אכילה מופרזת והזלפת אינסולין. טיפול בלנטוס דווקא לא נמצא כמעלה במשקל בפני עצמו לעומת סוגי האינסולין האחרים.
אכילה מאוזנת ומסודר לפי הנחיות נדיאטנית בצוות עם הזרקת לנטוס לא אמור לגרום לעליה במשקל כתופעת לוואי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת נעוריםגיטל וטל11/08/2009
שלום, אנחנו מעוניינות לדעת האם יש שיטות טיפול אלטרנטיביות שיכולות להקל על חולי סכרת נעורים? בנוסף להזרקת האינסולין.
נשמח לתשובה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת נעוורים
ד``ר מריאנה רחמיאל12/08/2009לגיטל וטל,
צלא ידוע לי על דרכי טיפול אלטרנטיביות שהוכחו באופן מדעי כמקלות על ילדים עם סוכרת נעורים,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפורום סכרת נעורים פתרון
YAEL05/04/2010היי, אשמח מאוד אםתעדכנו אתי אם אתם מוצאים פיתרון אלטרנטיבי לסכרת נעורים אשמח שתיצרו עימי קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפורום סוכרת נעורים
ד``ר מריאנה רחמיאל08/04/2010מי שימצא יקבל פרס נובל.
בנטינג, בסט ומקלאוד קבלו ב- 1924 נובל על גילוי האינסולין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקלה על חיי חולה
א25/04/2010אני לא יודעת למה את מתכוונת בטיפול אלטרנטיבי אבל אפילו בחירת אינסולין נכון יכול להביא לשיפור משמעותי באיכות חיים , אצלי מעבר לאינסולין ארוך שמוזרק פעם אחת מאוד עוזר לנהל בכל זאת חיים תקינים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכר נמוךדפנה08/08/2009
לא בטוח שהשאלה לכאן. אשמח אם תנחו אותי לאן לפנות, אם לא כאן.
בני בן שנה, בבדיקה בעקבות ירידה מתמשכת במשקלו התגלתה רמת סובר נמוכה בדם. 60
מה זה אומר? ממה נובע? האם צפוי להסתדר? בנוסף, אחרי ארוחות עייף מאד. לעיתים "נרדם" על האוכל. האם קשור לסכרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכר נמוך
ד``ר מריאנה רחמיאל10/08/2009לאמא לתינוק שלום רב,
אין קשר לסוכרת.
סוכר 60 הוא תקין.
אולם תלונותייך דורשות פניה לרופא המטפל לשם התייחסות ובורו לפי הצורך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך. אין לך
דפנה10/08/2009מושג כמה הרגעת אותי... תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןס.ו.06/08/2009
ביתי בת 11 שנים. סכרתית מגיל שנה וחצי מטופלת במשאבת אינסולין עם נובורפיד. בשנתיים האחרונות מתלוננת לסירוגין על כאבי בטן במיוחד בזמן האוכל. בדיקות ששלח גסטרו כולן היו תקינות. חשבתי אולי כאבים על רקע פסיכולוגי...כאבי הבטן באים וחולפים. הם לא כל הזמן. בשבועיים האחרונים התחילו שלשולים לסירוגין עם סחרחורות וחולשה כללית. מה דעתך? מה זה יכול ליהיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
פרופ` צבי ביסטריצר07/08/2009כמו שאת מצינת , באחוז גבוה של ילדימ עמ כאבי בטן לא נמצא רקע אורגני .במקרה של הילדה שלן היתי בודק שאין לה כרסת . או אי-סבילות לחלב .עליןך לגשת לרופא המטפל,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל חמש וחצייוסי05/08/2009
הבת שלי , שהיא כבת חמש וחצי, התלוננה השבוע על חולשה , כאבי בטן וכאבים בכפות הרגליים.
כמו כן היא לא כל כך רעבה לאחרונה.
האם כדאי להתחיל בהליך של בדיקות סוכר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל חמש וחצי שנה
פרופ` צבי ביסטריצר06/08/2009התסמינימ שצינת אצל בתך אינמ מתאימימ לסוכרת, למרות זאת, בדיקת סוכר בצומ היא בדיקה פשוטהלביצוע .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארועי היפואנה04/08/2009
האם ניתן להקל על היפוים לבני באמצעות אינסולין ארוך? מאוד קשה לו עם זה
הפעם האחרונה הוא התעורר עם 60 סוכר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארועי היפו
פרופ` צבי ביסטריצר06/08/2009אנסולין ארוך טוח אינו מונע היפו . יש להחאימ את מינון האנסולין כדי למנוע היפו .עליך לגשת לרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת, תרופות ומה שביניהםשושנה02/08/2009
שלום רב,
האם זה נכון שכדורים לסוכרת 'סוחטים' את הכבד ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורימ וכבד
פרופ` צבי ביסטריצר03/08/2009התשובה שלילית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת לאחר ארוחהחגי02/08/2009
שלום רב.
קורה לי לעיתים קרובות שאחרי ארוחות (גם קלות) אני נהיה עייף ויש לי סחרחורת. אתמול אחרי ארוחת הצהריים שכללה קינוח גדול, בדקתי עם הגלוקומטר של סבתא שלי והיה לי 85מ"ג לד"ל.
היום לאחר ארוחה גדולה (המבורגר וצ'יפס) - 78 מ"ג לד"ל.יכול להיות שיש לי אינסולין רזיסטנס?
אילו בדיקות אני צריך לעשות?
תודה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת לאחר ארוחה
פרופ` צבי ביסטריצר03/08/2009ערכי הסוכר שצינת המ תקינים .אנסולין רזיסטנטי גורמ לסוכר גבוה ולא לערכימ תקינימ. בריאות טובה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת הריוןדנית29/07/2009
שלום רב
האם אחרי הריון סוכרתי של האמא לילדים יש סיכוי להיות חולי סכרת סוג 1 או 2* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת הריון
ד``ר מריאנה רחמיאל30/07/2009שלום רב,
הראו במספר עבודות שלאחר סוכרת הריון, עם סיפור משפחתי של סוכרת מסו 2 יש לילדים סיכוי מוגבר לפתח סוכרת מסוג 2 בגיל הנעורים.
ניתן למנוע זאת על ידי תזונה בריאה ואורח חיים בריא בילדות
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לדר' מריאנה רחמיאל הנכבדה!שולי22/07/2009
ערב טוב דר' רחמיאל. הבת שלי בת 9 וחצי בערך היא גבוהה (1.49) ומשקלה 50.1 . פניתי לדיאטנית בקופת החולים מאחר והיא מנשנשת הרבה ורציתי לאזן את תזונתה. יש לציין שזה נורא לא קל. עשינו בדיקות דם ורמת הגלוקוז שלה היתה 94 .אני רוצה לציין שלפי בדיקות שלה מלפני שנתיים רמת הגלוקוז היתה 93. התגובה של שני רופאי ילדים ששאלתי היתה שהכל בסדר עם עניין הגלוקוז וגם הדיאטנית אמרה שהבדיקה תקינה אך עדיין אני לא רגועה הייתי רוצה לשמוע מרופא יותר מומחה לעניין האם באמת הכל בסדר ואני צריכה להסיר מליבי דאגה או שמא אני צריכה לדאוג?
במידה ואת חושבת שאני צריכה לבצע איזשהם בדיקות נוספות אם המצב לא טוב אשמח שתרשמי לי על כך ובמידה ולא אשמח שתאחלי בריאות מירבית וכמובן לא אטריד יותר בשאלות . אודה מאוד על תשובתך הכנה והחשובה. אמא מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד``ר מריאנה רחמיאל23/07/2009לשולי שלום רב,
שאלתך מורכבת כנראה משני חלקים.
האם לבתך יש סכרת והאם לבתך ש מימדי משקל וגובה תקינים.
ובכן,
השאלה הראשונה: לבתך אין סוכרת.
הגדרת סוכרת מבוססת על פעמיים ערכים מעל 126 בצום או מעל 200 סתם כך ושתיה מרובה, השתנה מרובה וחולשה. לכן אין לבתך סוכרת על סמך המתואר כאן. 95 הוא ערך תקין לחלוטין. אין מקום לדאגה מבחינה זו.
השאלה השניה: בתך מעל אחוזון 97 במשקל ובגובה ומבחינת מדי השמנה, ערך המכונה BMI קרי, האינדקס של השומן בגוף יש לה ערך גבוה של אחוזון 95, כלומר בתך אינה שמנה אך מוגדרת כעודף משקל.
מצב זה של עודף משקל אינו כרוך עדיין בתחלואה אולם היא קרובה מאוד למשקל בעייתי.
ייעוץ מעבר לכך יכול להנתן רק בהתבסס על לקיחת מידע רפואי מדוייק ובדיקה גופנית.
אם רופא הילדים והדיאטנית לא ענו לך על נושא זה עלייך לפנות לאנדוקרינולוג ילדים להשלמת המצויין לעיל. באופן כללי, המטרה עבורה כעת היא לשמור על המשקל. (לא לרדת) לשמור כדי שכשתגבה היחס בין הגובה למשקל יתאזן וזאת על ידי תזונה בריאה ופעילות גופנית יום יום של שעה. זאת כמובן בהנחה שבדיקה גופנית והיסטוריה כללית ימצאו תקינים לחלוטין.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)