פורום סוכרת נעורים, סוכרת ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בזאלי במשאבה
    ס.ו.
    18/01/2009

רציתי לשאול כיצד מחליטים על שינוי קצב הבאזלי במשאבה?כלומר מה השיטה שלפיה אפשר לראות אם קצב הבאזלי מתאים?תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בזאלי במשאבה

הוספת תגובה

• בזאלי במשאבה

ד``ר מריאנה רחמיאל
    18/01/2009

לאמא של שלום רב,
    לרובהמטופלים שלי אני לא ממליצה לשנות קצבים באזאליים על דעת עצמם אלא ביחד עם הצוות.
    יש צורך בצפיה בתבנית של כ- 3 ימים לפחות לפני שינויים באזאליים אלא אם מדובר בהיפו רבים ואז משנים קודם.
    קצב אזאלי יש לשנות לפי ]עילות, לפי ערך סוכר לאחר שלא אכלת מעל 2 שעות, בצום בבוקר, ובתבנית היומית ככלל.
    איני מליצה לשנות קצבים באזאליים ללאהדרכה אישית אינדיבידואלית על יי הרופא המטפל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלוקגון
    ס.ו.
    16/01/2009

שלום. רציתילשאול אם צריך להשתמש בגלוקגון ביגלל איבוד הכרה האם הוא משפיע מיד? מה צריך לעשות אח"כ ? האם צריך גם טיפול בבי"ח? האם מיד הכל עובר?

לקביעת תור
    סגירה
    גלוקגון

הוספת תגובה

• גלוקגון

ד``ר מריאנה רחמיאל
    18/01/2009

לאמא של, שלום רב,
    גלוקגון משפיע תוך מספר דקות. כאשר יש איבוד הכרה, אין יכולת לשתות זו הדרך היחידה לטפל ולעשות זאת במיידי, ניתן גם למרוח גלוקוגל או דבש על פנים הלחי,
    אם היה צורך להשתמש/ בגלורגון יש מקום לפנות לבדיקה רפואית בהמשך במיון הקרוב ולדווח לרופא המטפל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורמון גדילה
    אופטימית
    14/01/2009

האם יש טיפול לאיזון הסוכרת (נעורים) באמצעות הורמון גדילה? בד"כ ידוע שהורמון גדילה מעלה את התנגודת לאינסולין אז איך זה מסתדר? תודה..

לקביעת תור
    סגירה
    הורמון גדילה

הוספת תגובה

• הורמון גדילה

ד``ר מריאנה רחמיאל
    14/01/2009

לאופטימית שלום רב,
    לא ידוע לי על טיפול בסוכרת על ידי הורמון גדילה. ידוע שהורמון גדילה עשוי לעורר דווקא עליה בערכי סוכר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיבוכים מסכרת
    ס.ו.
    12/01/2009

שלום.קודם כל תודה על תשובותייך המפורטות. האם ישנה בדיקה מסויימת שיכולה לנבא את הסיכויים לסיבוכים מסכרת בעתיד? שמעתי שאולי בבדיקת דם ניתן למצוא מה הסיכוי לפתח סיבוכים. ???

לקביעת תור
    סגירה
    סיבוכים מסכרת

הוספת תגובה

• סיבוכים עקב סוכרת

פרופ` צבי ביסטריצר
    13/01/2009

אין בדיקה מיוחדת היכולה לנבא סיבוכי סוכרת . ישנן בדיקות הנמצאות בשלבי מחקר כגון הפטוגלובין או גליקוזילציה של חלבונים העשוים לשמש בעתיד בדיקות מנאבות להופעת סיבוכי סוכרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיבוכים מסוכרת

ד``ר מריאנה רחמיאל
    13/01/2009

לאלמונית שלום רב,
    אני חושבת שציינתי בתשובתי הקודמת.
    על ידי בדיקת המוגלובין מסוכרר (HbA1c) אפשר לדעת האם סיכוייך גבוהים או נמוכים. כל ירידה בנמוגלובין המסוכרר בכ- 1% מורידה סוכייים לסיבוכים ב- כ- 30-50%. אך מאיזה ערך - לא ידוע
    ההמוגלובין המסוכרר המומלץ בגיל מעל 12 שנים הוא 7-7.5%. במבוגרים סביב ה- 7%. 6.5-7% ללא מחיר של היפוגליקמיות מרובות כמובן.
    לתת לך ערך באחוזים ספיציפית לך - לא קיימת אפשרות. רק השערות של פחות או יותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניעת היפויים
    דני מור
    12/01/2009

האם יש דרך למנוע היפויים באופן מוחלט? (סכרת סוג 1) או רק להוריד מהסיכויים? האם זה תלוי טיפול/איזון /תזונה ובכלל אורח חיים? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מניעת היפויים

הוספת תגובה

• מניעת היפויים

ד``ר מריאנה רחמיאל
    12/01/2009

לדנה שלום רב,
    הדרך למנןע היפויים היא לחיות על סוכר 300 כל הזמן.... ברור שזו היתה בדיחה.
    כל שהיאיזון יותר טוב וסביב ערכים יותר נמוכים הסיכוי להיפו עולה לכן, כדי להיות באיזון טוב ללאר היפווים רבים המפתח הוא:
    1. הכרת הגוף ומצבים שגומים לשינוי בערכי הסוכר בגוף.
    2. הכרת יחס אינסולין פחמימה ספציפי שלך ורגישות לתיקון ספציפית שלך
    3. מדידות רבות
    4. סדר יום מבוקר ומתכונן ככל האפשר או אם יש בו שינויים לדעת איך להתייחס אליהם מבחינת מינונים ותזונה.
    5. פעילות גופנית מסודרת.
    6. למעשה השילוב בין התזונה , סוגי המזון שאוכלים וסוג האינסולין בו משתמשים.
    כל אלו יחד ימנעו היפוו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניעת היפויים - המשך

דני מור
    18/01/2009

אז איזה אינסולין ימנע היפו? ואיזו תזונה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניעת היפווים המשך

ד``ר מריאנה רחמיאל
    18/01/2009

לדנה שלום רב,
    צר לי שנראה לך שאני לא עונה לשאלתך אך זו תשובה אינדיבידואלית.
    לכל אדם ילד או מבוגר יהיה אינסולין אחר ויטיפול אחר שימנעו היפוצאצלו כי הרופא והצוות יאבחנו מהי הסיבה להיפו אצלו סספיציפית ויתאימו לו את התזונה והאינסולין המתאימים.
    באופן עקרוני לנטוס (גלרגין) ולוימיר גורמים לפחות היפו מאשר המומולין N או אינסולטארד. אך שוב, תלוי באדם.
    הומלוג ונובוראפיד גורמים לפחות היפו מאשר אינסולין ר אולם לא "חוק" כי תלוי באדם ובשילוב לא מתאים עם תזונה ופעילות כל אחד יכול לעשות היפו.
    אני חושבת שעלייך לשבת עם הרופא שלך על אירועי ההיפו שלך ולראות איך משפרים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניעת היפו

דני
    08/02/2009

מניעת היפו יכול להיות אם הסוכר שלך בגוף מאוזן. ועושים את זה על ידי תזונה נכונה, ושימוש באינסולין שהכי יאזן אצלך את בסוכר. אני אישית משתמש בלנטוס, ותודה לאל לא חוויתי היפויים, ואני מרגיש הרבה יותר טוב. מקווה שעזרתי. דני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מד סוכר
    ס.ו.
    11/01/2009

שלום.רציתי לשאול בקופת חולים כללית מי מחליט על אישור למימון הסנסור הרציף לבדיקות דם? האם רק האנדוקרינולוג המטפל או עוד רופא? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מד סוכר

הוספת תגובה

• מד סוכר

ד``ר מריאנה רחמיאל
    12/01/2009

לאלמונית שלום רב,
    הכנסת הסנסור לסל הבריאותהינו נושא חדש.
    יש התוויות ברורות לקבלת הסנסור שהרופא המטפל מכיר ויודע וברגע שתעני עלהתוויות אלו הוא יחליט שיש מקום להמליץ על קבלת סנסור. הור ימלא כנראה מסמכים לקופה ובכל קופה תהיה וועדה שתפקידה יהיה לבדוק אם יש קיום של התוויות אלו . ואז אני מאמינה שיאשרו.
    עלייך לזכור שזהו נושא חדש ויקח זמן עד שכל הקופות יבנו ויתאימו את הדרישה להיצע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערכים בבדיקת דם ביתית
    שוש
    07/01/2009

בני עשה היום בדיקת דם, לאחר תלונות של צמא והשתנת יתר וגם ירידת מה במשקל. האם יתכן שבבדיקה של דקירה באצבע בצום - התקבלו ערכים של 190, 208, וזו לא סוכרת נעורים?

לקביעת תור
    סגירה
    ערכים בבדיקת דם ביתית

הוספת תגובה

• ערכים בבדיקת דם ביתית

ד``ר מריאנה רחמיאל
    07/01/2009

לשוש שלום רב,
    אני מבקשת ממך בכל לשון של בקשה לפנות עכשו עם בנך למיון הילדים הקרוב ביותר לביתך לשם בדיקות מיידיות דחופות.
    אל תחכי בבקשה למחר.
    אבחנה תינתן לאחר ביצוע הבדיקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתבה בידיעות על טיפולי אוזון
    אביגיל
    06/01/2009

בכתבה שהתפרסמה סיפרו על אנשים שהיו זקוקים לקטיעות והצילו אותם באמצעות הטיפולים רציתי לדעת האם אפשר להשתמש בזה כטיפול מונע והאם משחת אוזון שהציע לי רוקח מבית מרקחת הירקון בפ"ת מתאימה גם לילדים ?כי מדובר בחומר טבעי.

הוספת תגובה

• כתבה על טיפולי אוזון

פרופ` צבי ביסטריצר
    06/01/2009

אין להשתמש בטיפולי אוזון ללא התיעצות עמ רופא מומחה לכף רגל סוכרתית הן במבוגרים והן בילדים .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שיפרה
    04/01/2009

אני עומד להתחיל בהזרקות יומיות (סוכרת 2), והבנתי שישנם שני סוגים - לנטוס ולבמיר. עכשיו, ראיתי שמדברים הרבה על ההבדלים ביניהם, אבל על נושא אחד לא קיבלתי שום דיווח - מה בנוגע לשימוש בהם בזמן הצום? אני דתי, ולא ראיתי מחקר או הערת רופא המדברת על השימוש בהם בזמן צום, האם ישנם הבדלים ומה מומלץ. תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה

ד``ר מריאנה רחמיאל
    05/01/2009

לשירה שלום רב,
    אין בעיה עם שניהם מבחינת הצום. כלומר, אין הבדלים ביניהם מבחינת שיקולים של צום של 24 שעות. כמובן שלפני צום עלייך להיוועץ עם הרופא לגבי שינוי המינונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    קרן
    01/01/2009

שלום! אני מטופלת מגיל 7 באלטרוקסין עקב תת פעולה של הבלוטה. כבר שנים מיוצבת על 800 מיקרוגרם לשבוע. אני בתחילת חודש שישי להריון, בודקת כל חודש-חודש וחצי תפקודי בלוטה. עד עכשיו הבדיקות יצאו תקינות. הבדיקה האחרונה יצאה לא מאוזנת. התוצאות: TSH 7.84 FT4 11.8 FT3 3.2 האם יש מינון שאותו אני יכולה להוסיף, ולבדוק שוב בעוד מס' שבועות? (לא רוצה על דעת עצמי, ומנסה להימנע מלמצוא אנדוקרינולוג חדש בדיוק עכשיו, אם יש אפשרות כזו). המון תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה

ד``ר מריאנה רחמיאל
    02/01/2009

לקרן היקרה,
    שלום רב,
    איזון בלוטת תריס במהלך הריון הוא קריטי וחשוב ביותר לשם התפתחות מוחית של העובר.
    רמת TSH חייבת להיות בצד הנמוך של הנורמה. סביב 2-3.
    הסיבה לחוסר האיזון כעת בהריון היא בגלל הורמוני שליה ותפקוד כבדי שמשתנים במהלך ההריון ומשפיעים על ספיגת ותפקוד האלטרוןקסין, כלומר מצופה לצפות שינויים במינוני האלטרוקסין במהלך הריון.
    אולם פורום זה הינו להעברת מידע בלבד ולא לשם טיפול רפואי. אין זה מקצועי או אחראי מצידי לטפל בך דרך האי-מייל. אך המלצתי היא לפנות בדחיפות לאנדוקרינולוג או לפחות לרופא המשפחה שלך לשם איזון במיידי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזון סוכר
    ס.ו.
    29/12/2008

שלום. בתי סכרתית מגיל שנה וחצי ומטופלת במשאבת אינסולין. כיום בת 11 שנים. לאורך כל השנים לא מאוזנת כלל עם HBA1C 10 עליות וירידות חדות בסוכר. למרות מאמצים ומשטר קפדני של אוכל ובדיקות סוכר מרובות גם בלילה כלום לא עוזר. שמעתי שבמצבים בהם הגוף מתרגל לחוסר איזון אז כבר אי אפשר לשנות את המצב. האם זה נכון? מה אפשר עוד לעשות? מיואשת לחלוטין מהמצב . מה שאני עושה - כלום לא עוזר. מה יקרה לה?.............

לקביעת תור
    סגירה
    איזון סוכר

הוספת תגובה

• איזון סוכר

ד``ר מריאנה רחמיאל
    29/12/2008

לאלמונית שלום רב,
    לבתך יש סוכרת כבר כמעט 10 שנים שזוהי תקופה של התחלת סיבוכים ואכן קשןר למידת האיזון אך לא מאוחר מדי לשום דבר. עדיף מאוחר מאשר לעולם לא.
    אפשר להגיע לאיזון עם ערכי המוגלובין מסוכרר מתחת ל- 8 בגילה.
    אני לא מכירה מצב שבו הגוף מתרגל לחוסר האיזטן ולא מאפשר איזון מחדש.
    עלייך לפנות לצוות הסוכרת שלך כמובן לרופא ולאחות וכולם צריכים להתגייס כדי לחשוב לאור העבר והאתגרים הספציפיים שנעורו במהלך הטיפול בביתך: דיאטנית, פסיכולוגית או מטפלת באומנות, רופא אחות. לאתר את הבעיות הספציפיות: אזורי הזרקה, מדידות לא מדוייקות. זמנים לא מדוייקים, פחמימות פשוטות, אי התאמת מינון לשעת הפחמימה או סוגה... יש הרבה סיבות לחוסר איזון שצריך לאתר אותן אחת אחת ולהתאים הטיפול לביתך.
    אל תהיי מיואשת - פשוט פנו לצוות סוכרת שלכם ותבקשו שיתחילו מהתחלה למצוא אתאופן האיזון והטיפול שמתאים לה, אולי חסרים הורמונאליים נוספים אצלה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיבוכים?

ס.ו.
    31/12/2008

תודה על התשובה המהירה. אין אצל ביתי חסרים הורמונלים אחרים לפי בדיקות דם. היא מחוברת למשאבת אינסולין מגיל שנתיים ועשרה חודשים ביגלל היפויים חוזרים. אנו נמצאים תמיד במעקב צמוד של הצוות בלין אצל ד"ר ורדי והיא באמת נהדרת ותמיד עוזרת ממש כמו אמא שניה אך למרות הכל ביתי מסתובבת כבר כמעט 10שנים עם בסביבות 10 HBA1Cוזה לא ביגלל הזנחה . כל הזמן אני מרגישה שאולי בבדיקה הבאה זה ירד ואז מתאכזבת וככה עוברים השנים. מנסים שוב ושוב וכלום לא מצליח. אני מפחדת לישון לילה שלם בלי לעשות לה בדיקת דם אחת לפחות כדי לא להגיע למצב של היפו בזמן השינה.לאחרונה בהמלצת הרופאה חיברתי אותה לסנסור אךהצפצוף של ההתראה לפני היפו הוא מאוד חלש כדי לשמוע אותו בלילה. מלבד זאת הוא יקר מאוד ולא נוכל להמשיך לממן את זה. יש לי המון רגשי אשמה שכל השנים האלו לא הצלחתי לאזן לביתי את הסוכרים ואפילו עכשיו כשיש את הסנסור אני לא יכולה להעזר בו. בימים אלו שהיא מחוברת לסנסור הסוכרים שלה נראים קצת יותר טוב והכי חשוב כמעט ואין היפו. אני יודעת שזה נכון רק לימים האלו כי הסוכרים שלה כל הזמן משתוללים וצריך ממש כל הזמן להתאים מינון שונה של אינסולין... מה הניסיון שלך אומר על ילדים קטנים שלא היו מאוזניםשנים רבות מבחינת הופעת סיבוכים?אומרים שאולי אצל ילדים קטנים אין סיבוכים בעתיד?כלומר האם נגרם נזק רב בשנים האלו עד היום?מה הלאה?... מה ביכלל רמות הסוכר שאמורות ליהיות כדי להשיג המוגלובין A1C של 8?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיבוכים

ד``ר מריאנה רחמיאל
    02/01/2009

לאלמונית שלום רב,
    אל תרגישי רגשי אשם.
    ביתך בידיים מצויינות, צוות רפואי מצויין. ואכן לפעמים קשה לאזן ילדים קטנים.
    נסיון של אדם אחד אינו תשובה מקצועית.
    לפי הספרות, הסיכון לסיבוכים של סוכרת הוא לאחר 10 שנים של סוכרת, לכן אצל ביתך חשוב מאוד לעקוב אחר התפתחותם. האם יכולים להופיע - כן, האם תלויים באיזון - כן. ככל שישניותר שנים של סוכרת לא מאוזנת אז הסיכון עולה אך לא ב- 100%, לא אצל כולם, אצל בודדים ו יש גם תלות בנטיה הגנטית המשפחתית לתחלואת כלי דם.
    חשוב לעשות מאמץ להוריד את ערכי הסוכר הממוצעים כי ירידת המוגלובין מסוכרר ב- 1% בוכחה כמורידה שכיחות הסיבוכים באותו אדם ב- 30-50% וזה הרבה.
    כדי להיות עם המוגלובין מסוכרר 8% הסוכרים הממוצעים כל היממה צריכים להיות סביב 170-205.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום יש לי בעיה עם הגלוקוז בדם
    גיא
    28/12/2008

שלום אני בן 16 מטר 88 שוקל 67 ילד רזה מאד .. עשו לי בדיקת דם וגילו שיש לי גלוקוז 100 שהנורמל זה 7-100 וזה ממש ממש גבולי . אני לוקח 40 מג פרוזק ביום וחצי וחצי כדור של רספרידל כבר כמה שנים טובות ואפעם לא היה לי ככה רמות של הסוכר . אני חייב לציין שאני אוכל המון המון סוכר , כל יום בבצפר קונה קוראסנים אוכל המון מעדנים מסוכרים והמון פירות .. האם יש קשר בין הכדורים לבין רמת הסוכר ? תודה .

הוספת תגובה

• יש לי בעיה עם הגלוקוז בדם

ד``ר מריאנה רחמיאל
    28/12/2008

לגיא שלום רב,
    ערך של 100 בצום בבוקר הוא תקין למעשה אבל,
    התרופות שאתה לוקח ידועות כגורמות לעליה בערכי סוכר ובמקרים נדירים מאוד עליה משמעותית בערכי סוכר, עכת רק הייתי עוקבת אחר בדיקת סוכר בצום בעוד כחודש חודשיים.
    אבל,
    הרגלי האכילה שלך לא תקינים. אכילת מזונותמסוכרים וממותקים היא שלילת וגורמת להשמנה לא רצויה ומעודדת כל תהליך שלילי שעשוי להתפתח על ידי התרופות.
    קודם כל תעבור לתזונה מסודרת מאוזנת עם פחמימות בריאות ולא ממתקים ואז תבדוק את ערכי הסוכר בצום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עושים??
    תהילה
    25/12/2008

אז ככה...אני חולה בסכרת נעורים כבר כמה שנים הבעיה היא שבזמן האחרון אני מתפתה לאכול דברים שאני לא צריכה לאכול ואני מנסה להתאפק אבל לא יכולה כי זה קשה לי ואז את התוצאות אני רואה במד הסוכר,מה לעשות? איך להתאפק??

לקביעת תור
    סגירה
    מה עושים??

הוספת תגובה

• מה עושים?

ד``ר מריאנה רחמיאל
    26/12/2008

לתהילה שלום רב,
    הסוכרים מגיבים למזון שאת אוכלת ויש מספר דרכי התמודדות:
    1. לבדוק תמיד כשאת מאוד רעבה סור ולראוצת האם הסיבה לחוסר יכולתך להתמודד עם המזון היא במקרה היפו שאת לא מרגישה.
    2. אם נשלל היפו ואת פשוט רוצה לאכול - תזריקיע עוד אינסולין. חשוב לזכור שעוד אוכל פירושו עוד משקל, ללא קשר לסוכרת ועודף משקל מקשה על איזון סוכרת נעורים כי בנוסף לסוכרת נעורים מתחת סוכרת מסוג 2 של תנגודת לאינסולין.
    3. אם אין לך עודף משקל- אז תזריקי אינסולין לפי ספירת פחמימות למזון שאת אוכלת בנוסף ואפשר לשקול משאבה כדי להפחית זריקות.
    4. התמודדות עם מזון לא בריא היא כוח רצון.
    מקווה שעזרתי אבל כוח רצון למעשה או עוד אינסולין לפי ספירת פחמימות ויחסים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזרק אינסולין ללא מחט
    ערן ב
    24/12/2008

שלום רב, קבלתי מזרק ללא מחט מחבר שבא מהולנד, המזרק פועל טוב ואני ממש מרוצה. שאלתי, האם אתם מכירים את המוצר הזה? האם יש אתו בעיות או סיכונים. תודה, ערן

לקביעת תור
    סגירה
    מזרק אינסולין ללא מחט

הוספת תגובה

• מזרק ללא מחט

פרופ` צבי ביסטריצר
    25/12/2008

נא לעקוב לאחר רמות סוכר בדם . אין בעוות מיוחדות עם מכשיר זה. אמ כי הספיגה של האנסולין לא ברורה . נא לשלוח לנו את שם החברה המפרסמת את המזרק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אינסולין בהזרקה מול אינסולין משאבה
    ארנון
    23/12/2008

שלום אני מזריקה אינסולין בזאלי (לנטוס)פעם אחת ביום וקצר (נובו)לפני הארוחות משתעשעת ברעיון של התחברות למשאבה אבל האם המשאבה נותת רק את האינסולין הבזלי?כלומר האם עדייםן אצטרך לתת דחיפות של קצר? אז לא הועלתי כל כך,לא?

הוספת תגובה

• אינסולין בהזרקה מול אינסולין במשאבה

ד``ר מריאנה רחמיאל
    23/12/2008

לדנית שלום רב,
    רעיון מעניין להשתעשע בו.
    המשאבה היא מכשיר המזליף את האינסולין אל מתחת לעור באופן מתמשך באזאלי וגם לפי לחיצות לשם מתן בולוס לפניארוחה. זוי פרפרית פלסטיק שיושבת תת לעור וחוסכת את הדקירות החוזרות. פרפרית שיש להחליף אחת ל- 3 ימים.
    המשאבה מזליפה אינסולין לפי קצב באזאלי קבוע מראש (הלנטוס אך בצורה שונה שמאפשרת שינוי קצב כל שעה) וגם מזליפה אינסוילן לפני ארוחות קצר. כי זהו אותואינסולין שניתן בהזרקה אך הפעם מתחת לעור.
    את תמשיכי למדוד סוכר לפני ארוחות ותמשיכי לתת אינסולין מהיר לפניארוחות אך לא בצורת דקירה נוספת אלא בצורת לחיצה על כפתור המשאבה.
    את תוכלי לתת מינונים יותר מדוייקים כגון 1.2 יחידות. 05 יחידות ותוכלי לאכול בצורה יותר ופשית כי אם אחרי הזלפה תחליטי לאכול עוד פחמימה - תוסיפי עוד חצי יחדה או יותר בלי דקירה נוספת רק דרך הזלפה.
    אם את מעוניינת ביותר פרטים אנו כתבנו חוברת על הנושא למטופלינו, החוברת מפורסמת באתר האגודה לסוכרת נעורים. אנא קראי להבנה מדוייקת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה