מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התקפי זעםאני16/07/2011
שלום,
אני בת 29, נשואה + ילד בן שנתיים. מאז ומתמיד הגדרתי את עצמי בעלת "פיוז קצר". אני יכולה להיות רגועה לחלוטין ופתאום בשניות להפוך למפלצת שצועקת, טורקת דלתות, בועטת בחפצים ולעיתים (אמנם מאד מאד רחוקות) מגיעה לאלימות פיזית (זה קרה רק עם הכלבה שלי.. התעצבנתי מהנביחות שלה בשעת בוקר מוקדמת...). מס' דקות לאחר ההתפרצות אני מתחילה לבכות ומתחרטת מאוד.
אני לא אוהבת את עצמי משום מבחינה (חיצונית ופנימית). פעמים רבות אני שואלת את עצמי למה בעלי נשאר איתי?, מה יש לאהוב בי? למה הוא התאהב בי בכלל? ושלא רחוק היום שהוא יבין את הטעות שהוא עשה.. וירצה לעזוב.
אני זוכרת שאבא שלי היה מתפרץ עלי ועל אחיי (הוא היה מגיע לאלימות פיזית כגון להצמיד ותנו לקיר בכוחניות - תמונות שלא אשכח לעולם וגורמות לי לפרוץ בבכי כל פעם שאני נזכרת בהן).
אני זוכרת את עצמי נשבעת שאני לעולם לא אהיה כמוהו -אבל אני מוצאת עצמי המצבים מאוד דומים.
אני מתפרצת רק בבית שלי ועם משפחתי. אני אף פעם לא מגיעה לרמות כעס כאלה בעבודה או עם חברים, אני אפילו ממש רגועה ומוערכת מאוד. העבודה שלי זה המקום היחיד שאני מרגישה שאני "שווה משהו" אני מקבלת חיזוקים רבים שם ומחמאות על העבודה שלי. אני בכל תחום אחר בחיי- אני מגדירה את עצמי ככישלון (להדגיש כי רק אני מגדירה זאת).
אני מודעת לכך שיש לי בעיה אבל אין לי מושג איך להתמודד איתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי זעם - תגובה
פנינה דובו17/07/2011שלום לך,
קראתי ופשוט נדהמתי כיצד היטבת לתאר את מה שאנחנו מגדירים כאלימות, אלא שאנחנו נפגשים עימה בדרך כלל אצל גברים, המטופלים במרכזים לטיפול ומניעת אלימות בשרותי הרווחה, או שומעים עליה באמצעות הנשים המוכות, הפונות לעזרה.
את מדברת על פתיל קצר, על המעבר החד מאדם רגוע למפלצת, על אלימות מילולית ופיזית (אגב, התעללות בבעלי חיים היא אחד המדדים בקביעת רמת המסוכנות).
יותר מכך, את מתארת דימוי עצמי והערכה עצמית נמוכים, פחד נטישה, היסטוריה של אלימות במשפחה, כעס על עצמך, תחושת כשלון, אלימות השמורה לבית ולמשפחה בלבד, לעומת ההצלחה בחוץ (עם הביקורת העצמית המחמירה שלך).
המדהים הוא שאת כל זה אומרת את ואת אשה. רוב רובם של הגברים האלימים אינם מבטאים עצמם במלים אלה, כשהם מגיעים כבר לטיפול אין להם את התובנות שלך, את ההתבוננות הפנימית שלך וההכרה שיש להם בעיה. אני אומרת את הדברים לא ממקום שיפוטי אלא מהעובדות כפי שהן מוכרות לי מנסיוני המקצועי.
אין לך מושג עד כמה את קרובה (לעומתם) למקום שממנו תוכלי לצמוח ולהשתנות, כי את ממש בשלה ומשוועת לכך.
שוב נחזור, כמו במנטרה: פני למרכזים בהם מטפלים מקצועיים בתחום טיפול באלימות במשפחה. הם ידעו איך לעזור לך. נראה לי שהם אפילו ישמחו לקבל אותך, עם המודעות הנפלאה שלך.
בהצלחה לך, תמשיכי, את אשה אמיצה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)