פורום אלימות במשפחה - יש לך שאלה?

בפורום זה תוכלו להתייעץ על נושאים כמו גילוי עריות, נשים מוכות, תקיפה מינית במשפחה, צו הרחקה, התעללות מינית, אלימות בזוגיות, התעללות בילדים, הורה מכה, מקלט לנשים מוכות ועוד
לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד ולחץ מהגרוש שלי
    מיכל פיש
    20/08/2023

שלום רב,

אני גרושה 8 שנים, לאחר מערכת זוגית קשה (שכללה שתיקות, הפחתת ערכי,זלזל,ביטול הסמכות ההורית שלי, בגידות, איומים והפחדות בגלל שרציתי להתגרש) וגירושין קשים שכללו גם הסתה קשה של 3 הילדים מצד הגרוש. בעקבות חתונת הבן החודש הייתי בלחץ, בפחד ועם סיוטים בלילה כשראיתי את הגרוש ברצף של אירועי החינה, החתונה והשבת חתן. רציתי לשאול אם אני בפוסט טראומה?

תודה ,מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד ולחץ מהגרוש שלי

הוספת תגובה

תמונה

• אמא של חברה שלי מרביצה לה
    ענת
    13/08/2023

שלום , חברה שלי בת 19 היא עדיין גרה בבית של אמא שלה והיא מספרת לי שהמצב בבית שלהם קשה , לפעמים אין אוכל בבית וזה הדבר הכי פחות חמור .
    היא סיפרה לי שאמא שלה מקללת אותה ומכה אותה , בהתחלה סיפרה שהיא מקללת אותה ואומרת לה משפטים כמו ״ אם לא היה חוק במידה היתי רוצחת אותך ״ ו ומאיימת להעיף אותה מהבית
    לציין שחברה שלי בגלל כל מה שהיא עוברת נהייתה גם חולה בנפשה ודיכאונית היא היתה לוקחת ציפרלקס לדיכאונות
    ועכשיו היא לא עובדת בגלל הדכאונות כי לא מצליחה ואז תמיד מפטרים אותה ואין לה כסף אפילו לקנות את הציפרלקס או לעבוד כדי להשכיר דירה ולעוף מהבית
    עכשיו המקרה הקשה היה שהיא סיפרה שאתמול אמא שלה פתחה עליה מציט כאילו רוצה לשרוף אותה , והיום היא חייגה אלי בוכה שאמא שלה הרימה עליה סכין (אמרה שיש לה הקלטות של זה)
    אני לא יודעת מה לעשות ולמי לפנות כי היא כבר לא קטינה היא בת 19 אבל גם היא לא יכולה לעזור לעצמה לעבוד ולהשכיר דירה כי היא לא מצליחה לעבוד ולקום לעבודה בגלל המצב הנפשי שלה והדכאונות (היתה מצלמת לי גם שחותכת ורידים) והיא גם מפחדת לדווח על אמא שלה ולעשות משהו בעניין
    אשמח לעזרה ומה לעשות ואיך אפשר לנסות לעזור לה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אמא של חברה שלי מרביצה לה

הוספת תגובה

תמונה

• אלימות בסימן שאלה
    אנה
    27/10/2022

מדובר בעניין סבוך ביותר, אני כדודה של ילדה חושדת שהאחיינית שלי סובלת מיד קשה (לא מכוונת) מצד האב, זאת אומרת הוא נוקט באמצעים אלימים לחינוך, לדוגמא מחזיק בכוח , במשך שנים הילדה לא מסוגלת לשבת בכיתה וניכר מאוד שעבר עליה משהו לא טוב, מילדה חייכנית לילדה שלא מחייכת בכלל, יום אחד הלכה ונתנה בוקס לילדה אחרת , לאחר שישבתי איתה ודיברתי היא אמרה שאבא שלה אוהב להרביץ גם כן, והילדה שהרביצה לה לא עשתה לה כלום, אבל אז אמרה שהיא לא אוהבת שמעצבנים אותה ושמעצבנים מרביצים, ואז נפתחה ואמרה שאבא שלה גם אוהב להרביץ, האבא הזה מתעקש שלילדה יש בעיות ניורולוגיות שונות ומתעקש לתת לה ריטלין, האמא לצערי לא מוכנה כנראה להתמודד או לראות את המציאות והם רבים על עקרונות החינוך,אחרי שנים ויתרה והם נותנים לה ריטלין, לדעתי לא בצדק, לדבריו הילדה מיוחדת עם קשיים ולדברי האם יש לה בעיות רגשיות, אני מאוד קשובה ללאחיינית ולכן היא דיברה וסיפרה לי את האמת, אבל להורים היא לא מספרת, השאלה מה עושים במידה כזאת , לא מדובר על שירותי הרווחה לדעתי זה לא ברמה הזאת, הוא בן אדם נחמד סך הכל אבל בחינוך הוא מאמין ביד קשה ומספיק כמה פעמים שהיא עשתה משהו לא בסדר והוא תפס אותה שהיא חוותה מזה טראומה וחושבת שזו הדרך להיות אלימה, מה עושים במקרה כזה? אני לא רוצה שהילדה תנזק עוד ועוד, אין עם מי לדבר, אני לא רוצה לסכסך בין ההורים , איתו אי אפשר לדבר זה כבר על סף גירושין לפי מה שהוא אומר,ואני מבינה קצת בפסיכולוגיה אז אני חושבת שהילדה מפעילה אצלו משהו מהעבר שלו , יש להם עוד ילדים וזה לא אותו דבר, זה מצב רגיש מאוד, אבל אני לא רוצה שהילדה תסבול ויהרסו לה את החיים רק בגלל שהוא לא בריא במאה אחוז כנראה, אודה לעזרה , עם מי ניתן לדבר , תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אלימות בסימן שאלה

הוספת תגובה

תמונה

• שלום לך

ד``ר מני מלכה
    28/10/2022

ראשית, כל הכבוד על דאגתך ועל תשומת הלב שאת מעניקה לסוגיות כה סבובות.
    אכן, במקרים מסוג זה קיים מתח בין הרצון לסייע לילדה ובין החשש שהתערבות של המוסדות עשויה לגרום לנזק.
    מאחר ואת מעורבת ובת משפחה, ויצרת ברית עם הנערה, ייתכן כי כדאי לעודד אותה לפתוח את מצוקתה מול גורם חינוכי כל שהוא, מורה, יועצת בבית הספר. אני כותב זאת מתוך הנחה שבידיהם הכלים לגשת אל הסיפור במקצועיות ובזהירותצ הראויה ואולי אף לגייס את ההורים, שאת מתארת אותם כמיטיבים, לקבל סוג של ליווי והדרכה שנדרשים במקרה זה.

אפשרות אחרת היא לדווח בקו סיוע אנונימי, מבלי לחשוף את פרטייך.

בהצלחה

מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אלימות כלפי אחותי
    לא רלוונטי
    04/08/2021

שלום רב,
    אני פונה לפורום בעקבות אלימות כלפני אחותי מבעלה ואני עובד עצות.
    בחצי שנה האחרונה אחותי עוברת התעללות נפשית ופיזית מצד בעלה, היא שיתפה את המשפחה רק לפני שבוע בערך בסיפורים מזעזעים של אלימות פיזית כלפיה ומשום שבפעם האחרונה הייתה מאוד קיצונית. היא ברחה וחזרה לגור עם ההורים שלנו. לאחר שבוע שהסימנים על הגוף התעדו, אחותי נפגשת ושוקלת לתת לבעל המכה שלה הזדמנות נוספת. בשבוע הראשון שהיא חזרה לבית הורינו היא הייתה נחרצת שהיא צריכה גירושין ולהפרד ממנו, אך מהרגע שהיא נפגשה איתו בכדי לתת לו הזדמנות להתנצל.
    הוא הצליח לגרום לה לחשוב שזו הייתה בעיה חד פעמית והוא רוצה להוכיח לה שישתנה. אחותי משוכנעת משום שהוא מפעיל עליה לחץ פסיכולוגי אינטנסיבי. אנחנו כמשפחה מנסים לעזור בכל דרך אפשרית אבל היא משקרת לנו כל הזמן ומשכנעת את עצמה על ידי יצירת מציאות שונה מזו שקיימת.
    מה עלי לעשות כאח האם יש דרך לעזור לאדם ששטוף מוח ולא מסכים לראות את המציאות כמו שהיא? היא לא מכירה בזה שהיא אישה מוכה וחושבת שהם מסוגלים לתקן קשר שאף פעם לא היה בריא מתחילה.
    היא מסרבת להיפגש עם יועץ או כל סוג של עזרה חיצונית. ההורים שלנו לא ישנו לילה מהמקרה האחרון ומאוד מודאגים שהיא תחזור עליו ובפעם הבאה האלימות תיהיה אלימה יותר.
    אשמח לכל עצה או הכוונה
    קצת על המקרים שהיא שיטפה אותנו בכדי להבין שיש סכנה לדעתי.
    במשך ימים היה מחכה בסלון של הדירה שלהם עם צגב ומאיים עליה שטם היא לא תשתוק הוא ירביץ לה עם המגב, כשהם היו חוזרים מפגישות עם ההורים שלנו היה צאיים עליה שהוא ירביץ לה כשיחזרו הביתה, במקרה שהתווכחו דחף לה נייר טואלט לפה בשביל שתשתוק, מקרה נוסף שישב עליה ומשך לה את השערות מהראש, במקרה אחר חנק אותה ונתן לה בעיטות בבטן וברגליים, בפעם האחרונה לפני שברחה לבית הורנו היו לה סימנים על הרדליים ובצוור, לדעתי זו אלימות חמורה על גבול סכנה לחיים שלה, אך מהרגע שהם נפגשו בכדי שהוא יתנצל היא חושבת שזה מקרה בודד למרות שזו הייתה תקופה קיצנית של חצי שנה. היא כרגע מאמינה שהאלימות הייתה משום שהיה בבית במשך תקופה ארוכה ללא עבודה והיה מעשן סמים והם השפיעו על התנהגותו.
    אשמח לדעת איך אני בתוך אח יכול לעזור
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אלימות כלפי אחותי

הוספת תגובה

תמונה

• שלום רב

ד``ר מני מלכה
    04/08/2021

הצטערתי מאוד לשמוע את התיאור הקשה.
    הצעד המומלץ ביותר לעשות הוא לעודד את אחותך לגשת למרכז לטיפול ומניעת אלימות במשפחה במקום מגוריה ולקבל ייעוץ מקצועי. אכן- לעיתים זה לוקח זמן ואסור להתייאש.

חשוב להסביר לה שהייעוץ איננו בהכרח על מנת לאלץ אותה להתגרש- וכי ישנה אפשרות שגם הבעל יקבל טיפול.

צעד נוסף הוא שאחד מבני משפחתך, אולי אתה, ייגש גם כן למרכז לטיפול ומניעת אלימות במשפחה במקום מגוריה - על מנת לקבל ייעוץ וליווי מקצועי ושוטף בעניין. שם אשת\איש המקצוע יוכלו לשמוע פרטים נוספים ולעומק ולהדריך אתכם ההתאם.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אלימות במשפחה האם כדאי לעשות משהו?
    שירי
    31/01/2021

שלום,
    אני בת 35 עם כ 8 מחלות ו 100 אחוזי נכות.
    מאז שהייתי קטנה חוויתי אלימות מילולית ופיזית מצד שני ההורים שלי, למרות שהייתי תלמידה מצטיינית וילדה טובה למרות שכבר בילדות היו לי שתי מחלות מולדות שהקשו עליי, אך תפקדתי בקושי כרגיל. אבא שלי כבר לא בחיים אך הוא לפחות לא היה צבוע. כמו שהוא היה בבית הוא היה בחוץ. לכן גם לא היו לו חברים. אמא שלי לעומת זאת שחקנית מחוננת. בשניה שהיא יוצאת מהבית היא הופכת להיות האדם הכי נחמד שיש לאנשים אחרים, ובבית אדם אחר לגמרי. בגיל 24 הצלחתי לקנות דירה לאחר שקיבלתי ירושה. הקשר עם אמא היה רק כשנפגשים אצל הסבים. לפני שנה נאלצתי לעבור לגור איתה לשנה כי רכשתי דירה בשכונה אחרת עקב החמרה קשה באסתמה בעקבות סמיכות לאזור תעשייה ומפעלים מזהמים. הכניסה לדירה תהיה עוד חודשיים.
    בשנה הזאת היתה כל הזמן אלימות מילולית כלפיי, ופעמיים היא הרביצה לי. פעם אחת כשלקחתי מסרק שחשבתי שהוא שלי והוא היה שלה, ופעם נוספת גם על שטות. היום אכלתי והיא היתה במרפסת ודיברה עם חברה. היא סיפרה לי שהיתה אצלי שיננית עד הבית שסיפרה שגם היא עברה מהשכונה שגרתי בה כי רצתה יותר ירוק. בסוף השיחה שאלתי אותה למה היא לא אמרה לחברה את האמת ולמה לא סיפרה לה שגם השיננית אמרה שברחה מהשכונה עקב זיהום האוויר וכי מצבו הבריאותי של בנה החמיר בעקובת זה. זה נושא שחשוב לי כי אמא שלי במשך תקופה ארוכה הכחישה את נושא זיהום האוויר למרות שהיו דוחות רבים של תחנות ניטור שהראו חריגות של אלפי אחוזים בחומרים מסרטנים, למרות שהיא ראתה כתבות בעיתונים ואף עברה במכונית בזמן הפגנה, והיו כתבות בחדשות.
    בגלל ההכחשה שלה היא לחצה עליי לא למכור את הדירה ומצבי החמיר. אז בכל אופן, היא ממש התחרפנה שאני מאזינה לה לשיחות(הייתי ליד) והתחילה לצעוק ולקלל כמו מטורפת, ואז אמרה לי לפחות 10 פעמים שהלוואי שאמות. התחלתי לריב איתה שזה מצב שלרוב אני לא יכולה להשחיל מילה כי היא כמו בהתקף טירוף לא מפסיקה לצעוק, ואז היא צעקה שאלך מהבית שלה באה אליי מהר להרביץ לי. אני ישבתי בכסא בפינת האוכלת והיא פשוט לקחה את הכסא הרימה אותו והפילה אותי על הרצפה. אני מאוד נחבלתי מהנפילה עם משקל הגוף שלי, ויש לי כאבים חזקים בשוק ובברך. אחר כך היא חזרה עוד כמה פעמים שאמות ואמרתי לה שתבייש לה שהיא אומרת לי דבר כזה. רציתי בבקשה לברר: האם מבחינת המשטרה יש מה לעשות עם זה במיוחד שרוב מקרי האלימות היו בילדות עד גיל 24 כשעברתי? האם ישנו חוק התיישנות? והאם בכלל כדאי לי להתחיל עם זה כי זאת למעשה המילה שלה נגדי? אני חוששת שהיא תגייס את החברות שלה או תנסה לטעון שאני ממציאה ולא כשירה נפשית, בגלל שאני לא מתפקדת. יש לי מחלות שהן נטו פיזיות, ואף הלכתי בעבר לפסיכיאטרית כי אמא שלי התעקשה שלא הבינה למה באתי אלייה. אחרי שנים הלכתי למישהו אחר שגם כן אמר שאיו לי הפרעה נפשית, ושאם ניסיתי את כל סוגי ה SSRI וה SNRI במטרה לנסות לשפר את נושא העייפות, ולא היה שום שיפור ואני לא בדיכאון, אז זה לא הגורם.(יש לי פשוט עייפות קשה עקב בקע גדול בסרעפתי והתעורריות כל כשעה בשינה בגלל שיעול, ריפלוקס ואסתמה). אשמח לחוות דעת מה לעשות והאם כדאי להניח לנושא כי בקרוב אני גם ככה עוברת דירה. יש לציין שכלכלית היא עוזרת לי בקנית תרופות כי יש לי תרופות יקרות לא בסל ונותנת לי כסף כל חודש. אז זה גם שיקול שאצטרך לקחת בחשבון. שאת למעשה העזרה היחידה שהיא נתנה לי אי פעם. גם מספר פעמים בזמן התקף אסתמה קשה כשהיא היתה אצלי במקרה היא פשוט הלכה כי נמאס היה לה לחכות שאחליט האם ללכת למיון או לא

הוספת תגובה

תמונה

• שלום לך

ד``ר מני מלכה
    01/02/2021

לצערי הרב לא אוכל לחוות דעה בעניין המשפטי וכדאי שתפני למומחים בתחום המשפט בעניין זה.
    עם זאת ביחס לחוויית האלימות במשפחה לאורך חייך, מומלץ לפנות לייעוץ במרכז לטיפול ומניעת אלימות במשפחה. למיטב הבנתי, מעבר לייעוץ שתוכלי לקבל ביחס לאלימות המתוארת בהווה, תוכל גם לקבל טיפול שמאפשר עיבוד של החוויה של אלימות שהופנתה כלפייך. כמו כן תוכלי לבחון במסגרת טיפול זה ארפשרויות שונות, כמו למשל האפשרות של יציאה לחיים עצמאיים (עם המעבר לדירה), שאולי יאפשרו גם מרחק בטוח יותר עבורך מדמויות שפוגעות בך. ישנם מקרים רבים שבהם בני אדם בונים לעצמם מרחק מסויים מהדמיות ההוריות שלהם, באופן שיהי בריא עבורם (זה לא אומר לנתק את הקשר). בכל אופן בחינת צעדים מסוג זה כדאי שיתקיימו במסגרת טיפול שמספק ליווי, תמיכה וצמיחה אישית. אני מאחל לך בהצלחה מכל הלב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אלימות רגשית מפחידה- בזוגיות 7 שנים
    לירית
    11/01/2021

שלום, אני נמצאת בזוגיות 7 שנים עם בן זוג אלים רגשית וכלכלית, יש לי בת מנישואים קודמים בת 13 ובת משותפת איתו בת 4. הוא שולט וקובע כל דבר, במיוחד בעניין כסף. משתגע מכעס בכל פעם שמוציאים כסף על הבת הגדולה, שלא שלו. אם אני מנסה להפרד, הוא מאיים שיקח את המשמורת על הבת הקטנה. אני יודעת שהוא יעשה הכל כדי להמשיך לשלוט גם אם נפרד. האלימות והפגיעה באים בהתקפים, לאחרונה אחרי כל התקף הוא דורש להמשיך הלאה כאילו כלום לא קרה, אחרת ימשיך לפגוע בי (להשפיל, לאיים, לקלל). אני מתקשה מאוד להעמיד פנים שהכל בסדר, אבל מפחדת להמשיך לריב. איך יוצאים מזה? הצעתי לו מספר פעמים ללכת לטיפול, הוא לא מוכן ואפילו לא מודה שיש בעיה, אלא טוען שהכל באשמתי, בגלל שעשיתי משהו למרות שהוא אסר עלי. מרגישה שאני כלואה ואין לי דרך לצאת.

הוספת תגובה

תמונה

• שלום לך

ד``ר מני מלכה
    25/01/2021

מומלץ בהחלט, לאור התיאור שלך, לפנות למרכז לטיפול ומניעת אלימות במשפחה במקום מגורייך. לאור החשש שלך, דעי שיש באפשרותך לפנות בשלב ראשון בעצמך, ללא בן הזוג.
    במרכז תפגשי איש\אשת מקצוע מומחים בתחום, שיעריכו את מדית המסוכנות, יעניקו לך ייעוץ ראשוני, ואף טיפול בהתאם לצורך. בדרך כלל, בהתאם לרמת המסוכנות, ישנה אופציה בשלב כזה או אחר, לגייס גם את בן הזוג לטיפול נפרד ו\או קבוצתי בשלב ראשון.
    חשוב לציין כי הצעתי זו, אין פרושה כי הינך אשמה במצב ו\או באלימות (לאנשים רבים יש נטייה להגיב תגובה בנוסח "אם הוא האלים, אז למה שאני אלך לטיפול..."). לכן חשוב לי להסביר כי עצם הגעתך לטיפול נועדה לסייע לך להתחזק, לחדד את הצרכים שלך, לצמצם ולהעלים תחושות אשמה, ובעיקר לא להישאר לבד ולקבל הדרכה וליווי. זה חשוב מאוד. בהצלחה. מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
    משה
    05/01/2021

האם מהרגע שאני יודע על שכנה שהיא אישה מוכה אני חייב לדווח או טוב שאדווח ולמי?

הוספת תגובה

תמונה

• שלום רב

ד``ר מני מלכה
    25/01/2021

שלום רב,
    ככל הידוע חובת דיווח חלה כלפי קטינים.
    באופן ספציפי יותר לדיווח כלפי מי שאיננו קטין, כדאי\אפשר לפנות לייעוץ משפטי.

ככל הידוע לי, אין מניעה כמובן לדווח באמצעות טלפון למשטרה, חסוי או גלוי.
    בעת הדיווח רצוי להיצמד לפרטים אובייקטיביים (מה שמעת, מה ראית).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• חשד לאלימות נפשית במשפחתי כלפיי.
    דר
    03/01/2021

רקע אני סובל מפוסט טאומה
    במהלך התקומה שלי בשינה בארבע בבוקר נזכרתי בטראומה וצעקתי מנוולים. אימי הגיעה עלתה לחדרי העיפה את השמיחות ממני במהלך ששכבתי במיטתי איחלה לי למות היום או מחר . הכאיבה לי מעט פיזית באחיזה כואבת במהלך אמירת הדברים. האם מדובר בהתעללות נפשית במשפחה.

הוספת תגובה

תמונה

• שלום לך

ד``ר מני מלכה
    03/01/2021

שלום לך,
    בהחלט מומלץ לפנות לאיש מקצוע במרכז לטיפול ומניעת אלימות במשפחה, או לאיש מקצוע שמלווה אותך (בכין הפוסט טראומה) ולתאר לעומק את המצב במשפחה,
    חשוב שהוא ישמע את הפרטים לעומק כדי שיתרשם באיזה סוג של סיוע מומלץ לההיעזר כאן
    בהצלחה
    מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
    אנונימית
    14/08/2020

היי.
    קורה שאני לפעמים ממש מתעצבנת וצועקת על הבן זוג שלי והוא דוחף אותי. בפעם האחרונה אחרי שרבנו הוא דחף אותי, התעצבנתי שיפסיק עם זה והוא אמר שרק ככה יכל להרגיע אותי. אני לא יודעת אם זה נחשב אלימות זה קורה לעיתים רחוקות ודחיפה קטנה. אודה לכל עצה בנושא, תודה

הוספת תגובה

תמונה

• שלום לך

ד``ר מני מלכה
    14/08/2020

לאלימות יש היבטים סובייקטיביים ואובייקטיביים, כלומר, מה החוק קובע כאלימות.
    ברור שדחיפה נחשבת למעשה אלים. כלומר, גם אם זה קורה לעיתים רחוקות אין זה אומר שלא מדובר באלימות, במקרה הזה אלימות פיזית.
    מנגד, גם צעקות, והתוכן שלהן עשויות להחוות על ידי בן זוגך כמעשה אלים. אין זה כמובן אומר שהתגובה לכך (דחיפה) היא תגובה מוצדקת, בהחלט לא!!!
    כדי לדעת האם מדובר במערכת יחסים שמבוססת על תקשורת אלימה, ובעיקר לבחון שאלות כגון האם את חוששת, עסוקה בלהקטין את רצונותייך, נמצאת בסיכון וכדומה, מוטמלץ בהחלט לפנות לייעוץ במרכז לטיפול ומניעת אלימות במשפחה באיזור מגורייך. שם תוכלי לבחון את מהות הקשר עם בן זוגך ואת מקומך בתוכו. ייתכן והיא אף תמליץ לך על טיפול או טיפול זוגי. בהצלחה. מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
    סיוון
    29/05/2020

שלום לפורום,
    רציתי לשתף על ניסיון קשה של הכרות עם גבר שהיה לי לאחרונה במשך כחודש וחצי. מההתחלה הרגשתי רתיעה ממנו ושמשהו לא תקין בקשר, הרגשתי שהקשר לא מכבד. מהדייט השני הוא אמר שהוא לא מקבל ממני מספיק ואח"כ השתמש במילים ביקורתיות שגרמו לי להסגר מצד אחד ולרצות אותו מצד שני. הרגשתי שאני לא מצליחה לבטא את עצמי בפגישות שלנו וזה תסכל אותי מאוד. כשרציתי לסיים את הקשר או כשבקשתי לחכות עם המגע לשלב מתקדם בקשר הוא כתב לי דברים קשים שגרמו לי להרגיש שאני לא בסדר ואשמה, כמו: "יש לך בעיות נפשיות, כמה את מנקה, את לא זורמת, את רעה, את לא משוחררת, את כל הזמן חוזרת על אותו המשפט אולי תחליפי תקליט, את משחקת אותה קשה להשגה".
    הוא היה משתמש במסרים כפולים, הפעיל עלי לחץ להתקדם בקשר ואמר שמוכן לחכות. אמר שאין טעם לחייו אם נפרד שבזבזתי את זמנו וכספו ושיפעל לערב גורמי חוץ נגדי.
    חשתי מאוימת ומפוחדת.
    אחרי כל משברון בקשר היה מתנצל כותב שירים ומפנק במתנות קטנות. זה קירב אותי אליו. את הפרידה עשינו בהדרגה והוא שלח הודעה על סיום הקשר. הרגשתי תחושת הקלה גדולה שניצלתי וגם כאב. ואחרי מספר ימים כתב שלא שכח אותי ושלא התאמצתי ונלחמתי מספיק בשביל הקשר. ביקשתי שלא נהיה בקשר.
    כיום אני מרגישה שאני במעין טראומה, אני חולמת על סיוטים. אני גם שלמה שהקשר הסתיים. אודה על התייחסות.
    סיוון

הוספת תגובה

תמונה

• לסיוון

ד``ר מני מלכה
    29/05/2020

שלום לך סיוון, אודה לך אם תנסי לחדד את השאלה שלך- מה את שואלת? כך שאוכל למקד את התשובה שלי ואת ההתייחסות אליה. חג שמח לך. מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• הכרות לא מכבדת

סיוון
    29/05/2020

שלום מני,
    היום חשבתי לעצמי שאולי חוויתי אלימות רגשית בקשר שתארתי. או שאולי אני מחמירה עם עצמי ומפרשת את מה שחוויתי באופן מוגזם . מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• הכרות לא מכבדת

סיוון
    29/05/2020

שלום מני,
    היום חשבתי לעצמי שאולי חוויתי אלימות רגשית בקשר שתארתי. או שאולי אני מחמירה עם עצמי ומפרשת את מה שחוויתי באופן מוגזם . מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• לסיוון

ד``ר מני מלכה
    29/05/2020

שלום לך,
    לאלימות רגשית\פסיכולוגית יש מרכיב אובייקטיבי וסובייקטיבי.
    אובייקטיבי- למשל איום מפורש.
    סובייקטיבי- תחושה פנימית כמו למשל של הפחתת ערך.
    אני סבור שהדברים שנאמרו לך הם חמורים מאוד.
    וברצוני להביע את הערכתי הרבה על כך שידעת להפסיק קשר כאשר זיהית שהדברים שנאמרו לך פועלים לרעה. זה לא מובן מאיליו, לעיתים יהיו כאלה שמתוך מניעים פסיכולוגיים עמוקים "ישקרו" לעצמם, ו\או שמתוך פחד ואימה ימשיכו בקשר. כדאי מאוד שגם בקשרים הבאים שלך לא תסכימי לקבל אמירות שכאלה. בן זוג ראוי, יהיה עליו לדעת להקשיב לך ולראות אותך, לקבל את הקצב שלך ואת הרצונות שלך- זהו תנאי בסיסי לקשר בריא. חג שמח. מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
    נעמי
    10/05/2020

נשואים בפעם השניה. 24 שנות נישואים. אין בד"כ אלימות, יש ויכוחים עם צעקות והעלבות ושתיקות של שבועות עד שהנפש נרגעת.
    בשישי האחרון פרץ ריב, כרגיל על שטות שהדליקה מדורה, אני הרמתי טונים וקיללתי אותו, הוא בתגובה ירק עלי וזרק על הריצפה קופסת חומוס שהיתה לו ביד, אח"כ הרים את אותה קופסה וזרק לי על הפנים.
    הגבתי בקללות ובצעקות.
    אני שוקלת את האפשרות להגיש תלונה במשטרה.
    אני מודעת לזה שאני גם נקטתי באלימות מילולית.
    מה לדעתכם אני צריכה לעשות?
    לתת למצב להישכח, כי במשך כל שנות הנישואין לא היה מצב של אלימות פיזית,
    או להגיש תלונה במשטרה...

הוספת תגובה

תמונה

• לנעמי

ד``ר מני מלכה
    10/05/2020

שלום לך נעמי,
    מתאור של דברייך עולה כי הקשר שלך עם בת הזוג מתאפיין בתקשורת אלימה.
    תקשורת אלימה ואלימות במשפחה אינן מבוססות אך ורק על אלימות פיזית, וישנם סוגים נוספים של אלימות, כמו למשל אלימות פסיכולוגית, איומים ועוד.
    כמו-כן, אלימו ת של אדם אחד, איננה מהווה הצדקה לאלימות של הצד השני, ולהפך. לכך אחד ואחת אחריות על האלימות שלו\שלה.
    לגבי התלונה במשטרה, מומלץ שתפני למרכז לטיפול ומניעת אלימות במשפחה במקום המגורים שלך. שם תמצאי אנשי מקצוע, עובדים סוציאליים, שמומחים בנושא, ותקבלי הסבר מפורט לגבי פעולות שבאפשרותך לנקוט, בין היתר גם אפשרות של טיפול וליווי. בהצלחה. מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אלימות פיזית ומילולית
    אורנה
    15/04/2020

האם מותר לספר לחבריו של הבעל על מעשיו, כגון אלימות בגידות וכו'.
    האם זה לא נחשב ל"לשון הרע"?

לקביעת תור
    סגירה
    אלימות פיזית ומילולית

הוספת תגובה

תמונה

• שלום לך

ד``ר מני מלכה
    15/04/2020

במקרים ובהם קיימת התנהגות אלימה (פיזית, פסיכולוגית ועוד) מומלץ לפנות לסיוע המרכס לטיפול ומניעת אלימות במשפחה במקום מגורייך.
    שם יסייעו לך לבחון את המצב, ולגבש תכנית פעולה שמתאימה לך. אני משוכנע שלאחר שתצרי קשר עם אשת מקצוע שתסייע לך, תוכלי לבחון יותר טוב את השאלה שאלה, להבין מאיזה מקום את שוקלת לשתף את החברים ומדוע. חג שמח ובהצלחה. מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• בעל אלים מילולית ופיזית
    לי
    05/04/2020

שלום, אני נשואה 14 שנה ויש לי ילד בן 11 וילדה בת 13. בעלי באופי שלו אדם עצבני . הוא רב עם הילדה כל הזמן ותמיד שרוצה להרביץ לה אני עוצרת אותו, לפעמים שהוא ממש בעצבים ואני עוצרת אותו אז הוא מתעצבן עלי ודוחף אותי או מכה אותי על היד
    כל מה שהילדים עושים הוא מאשים אותי, משפיל אותי לידם, מדבר בזילזול.
    הבן שלי חולה אפילפסיה והתקף יכול להיגרם מלחץ, דאגה או חרדה. שרציתי להתקשר למשטרה להתלונן הוא ביקש שלא ואמר שלא רוצה שנתגרש.
    אני לא מוכנה לעשות משהו שיפגע בילדים. בעלי היה במרכז למניעת אלימות ולא עזר בכלום וגם היה בסדנא לניהול כעסים וגם לא עזר.
    מה ניתן לעשות מבלי שהילדים יפגעו מזה?

לקביעת תור
    סגירה
    בעל אלים מילולית ופיזית

הוספת תגובה

תמונה

• שלום לך

ד``ר מני מלכה
    05/04/2020

שלום לך, התיאור שכתבת מדאיג מאוד.
    לגבי הטיפול של בעלך, בדרך כלל טיפול עוזר מאוד כשיש גבול ברור כנגד האלימות, כגון תלונה במשטרה. עם זאת חשוב לציין שזוהי רק דוגמא וכדי שתוכלי לבחון את הדברים עלייך להיפגש עם עןבד\ת סוציאלית מהמרכז לטיפול ומניעת אלימות במשפחה, כדי שהיא תעשה הערכת מסוכנות, ינתן הסבר לגבי הזכויות שלך וצעדים שאת יכולה לנקוט. בנוסף לכך, לגבי שאלת, "מה אפשר לעשות מבלי שהילדים יפגעו מזה" - חשוב מאוד לשים לב לכך שבהחלט ייתכן שהילדים כבר נפגעים מהמצב. ולבסוף, בהתייחס למשבר הקורונה, חשוב מאוד להתקשר לקו חירום, ולבדוק האם, כיצד ומתי המרכז לטיפול ומניעת אלימות במשפחה מקבל לקוחות (גם אם דרך הטלפון\מחשב) וכיצד תוכלי לקבל שיחת ייעוץ בעניין. שבוע טוב לך. מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מה ההבדל בין אהבה לאלימות
    רונית
    12/09/2019

היי ד"ר
    רציתי לדעת - איך אפשר לדעת מה ההבדל בין גבר רכושני ואלים לבין אהבה וחיזור . ואיך לדעת שאני לא מדמיינת שזה כן היה אלימות מצד גבר שחיזר אחריי ורצה אותי ?
    ואיפה יש פורום של בנות ( בנט או במציאות ) שחוו אלימות כי אני מרגישה לבד בדבר הזה ואין לי עם מי לדבר ולשתף .
    כי אנשים שאני כן מספרת להם שהם חברים שלו לועגים לי צוחקים עלי ושופטים אותי בחומרה וכאילו אני מדמיינת את כל מה שהיה .
    וכן אהבתי אותו ואני מרגישה פיספוס וכואב לי שאמרתי לו לא .

בכל מקרה אשמח לתשובה בקרוב , תודה .
    אפשר גם בטלפון שהשארתי בנוסף כי אין לי גישה למייל .

לקביעת תור
    סגירה
    מה ההבדל בין אהבה לאלימות

הוספת תגובה

תמונה

• תשובה לרונית

ד``ר מני מלכה
    13/09/2019

שלום לך,
    הגדרה של אלימות בתוך קשר זוגי איננה קשורה רק להיבטים אובייקטיביים (מה שכולם יסכימו שזה אלימות, או מה שמוגדר בעיני החוק) אלא גם להיבטים סובייקטיביים (התחושה האישית שלך),

לכן, ברגע שאת מרגישה שמדובר בקשר אלים, או באלימות בתוך קשר, הייתי מציע לך לתת כבוד לרגשות הללו. ואף לגשת לייעוץ

בהצלחה
    מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אהבה ...זה אלימות?

מרים
    20/09/2019

רונית שלום, אני אשה מבוגרת מאד. ממרום שנותי תרשי לי לומר חד-משמעית : אלימות, רכושנות וכו, הם לא סימנים לאהבה, למרות שרבים מציגים זאת כך. תברחי כמו מאש, אלה סימנים שאמורים להדליק את כל הנורות האדומות, כי מה שמחכה לך בהמשך של ה"חיזור" הוא השפלה ומכות. אם באמת אמרת "לא!" את אישה חכמה. תצליחי! אל תסתכלי אחורה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אלימות של נשים כלפי בני זוגן
    מורן
    09/07/2019

שלום רב,

שמי מורן טואשי ואני סטודנטית לתואר שני בעבודה סוציאלית באוניברסיטת אריאל.
    במסגרת הלימודים אני כותבת עבודת תזה בנושא "סיפורי חיים של נשים אשר נקטו באלימות כלפי בני זוגן".
    המחקר יתמקד בנשים בוגרות, מגיל 25 ומעלה, אשר היו או הינן במערכת זוגיות מחייבת ואשר, מכל סיבה שהיא, השתמשו באלימות פיזית כלפי בן הזוג (בטווח כלל סוגי האלימות: זריקת חפצים, מכות, סטירות, דחיפות וכו').
    אם את מתאימה לקריטריונים אלה, אשמח להכיר אותך ולשוחח איתך, בזמן ובמקום המתאימים לך.

זו ההזדמנות שלך לקבל את מלוא הבמה להשמיע את קולך ובכך לתרום מחוויותייך ומניסיונך למחקר חשוב, ייחודי וחלוצי.
    כמו כן, המידע הנו משמעותי ויש בו בכדי לתרום להרחבת המודעות החברתית לתופעה זו ומכאן אולי גם לסייע בהתאמת שירותי הטיפול והמניעה.
    כמובן הדבר ייעשה במחויבות מלאה לשמירה על סודיות ואנונימיות של המשתתפות בכל האמצעים הנדרשים.
    אני מצרפת את מספר הטלפון והמייל האישי שלי, ואני מזמינה אותך ליצור עמי קשר בין אם את מעוניינת להשתתף במחקר, להפנות אליי אחרות, או מבקשת לקבל מידע נוסף. אשמח לענות לכל שאלה.

הוספת תגובה

תמונה

• בהצלחה

ד``ר מני מלכה
    13/09/2019

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה