מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מבולבלת, מוכה, מוזנחת ו... אימארוזאלין19/07/2011
אני נשואה כבר 6 שנים עם שני ילדים קטנים, אני פיזיוטפסטית במקצוע ובעלי עובד מפעל ובינינו יש הפרש של 8 שנים... לפני תקופה היינו בחו"ל ובאחד הלילות ביקשתי מבעלי שנצא, הוא סירב בטענה שהילדים עוד מעט ישנים וחבל לסחוב אותם (יש לציין שהוא גם היה חולה אומנם אז כשהתווכחנו זה לא עלה) הוא ביקש ממני לצאת לבד עם הזוג שטייל איתנו אומנם אני כל כך רציתי שיבוא איתי ואמרתי שאני אטפל בענייו הילדים.. משום מה הוא המשיך לסרב ... כאן אני התעצבנתי והרמתי את הקול בטענה שהוא לא משקיע מספיק (טענה שאני אומרת לו די הרבה את האמת) ואז כשלא "סתמתי את הפה" כבקשתו הוא התחיל להכות אותי וזה עוד מול הילדים... את האמת זאת לא הפעם הראשונה שאני מקבלת ממנו מכות אומנם הפעם גם ההורים של שנינו ידעו ואני כבר לא מצליחה לסלוח לו... אנחנו כבר חודש חיים באותו בית אבל אין בינינו כמעט תקשורת.. חשבתי על להתגרש אומנם אני באה מחברה שמרנית וההתייחסות לאישה גרושה ולילדים שלה כואבת אפילו יותר ממה שאני חווה כרגע... אני כבר לא יודעת מה לעשות.. אני כן טעיתי ולא הייתי צריכה להרים את הקול... אבל מה ניתן לעשות? מאז מתמיד מערכת היחסים שלנו הייתה מאופיינת בעליות וירידות.. פעם הוא מתייחס אלי כמלכה ופעם כאל האויב הכי גדול שלו... האם יש עוד סיכוי שנמשיך יחד? (יש לציין שהוא הביע חרטה על מעשיו בפני ההורים אומנם כשהוא רצה להביע חרטה כלפי הוא התחיל במשפט הזה: אני לא רוצה להתפייס איתך אבל אני מצטער על זה שהכיתי אותך... אני משתגעת כבר ואין לי מושג מה אני צריכה לעשות (לטובת הילדים קודם כול)...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבולבלת, מוכה, מוזנחת ו... אימא - תגובה
פנינה דובו21/07/2011שלום רוזאלין,
הארוע שאת מתארת, למרות ש"אין זו הפעם הראשונה שאת מקבלת ממנו מכות", נשאר חרוט במיוחד בזכרונך, אולי מפני שלראשונה (?) נחשפה האלימות של בעלך מול ילדיך וגם "ההורים של שנינו ידעו". מה שהבהיר מעל לכל ספק שהתופעה אכן קיימת, ידועה, אי אפשר להסתירה יותר והיא דורשת ממך תגובה (כן, גם ממנו, אבל יש הרבה דרכים לנסות ולעקוף את הבעיה. אלא שבסוף היא מתפוצצת...).
לא קל לעשות שינוי, כי הוא מחייב אותנו להתמודד עם דברים חדשים שאיננו מכירים ומעורר חששות מובנים. גם טיפול הוא סוג של מחוייבות לשינוי, גם להתגרש הוא שינוי. שניהם מחייבים אותנו לשנות מהמסלול אליו אנחנו רגילים.
במקרה שלכם, או שתפנו לטיפול, לפחות תפני את, כדי לעזור לעצמך, או שהמצב יחמיר ותאבדו את היכולת לשלוט בתוצאות. לכן, ככל שתקדימו, ייטב. במסגרת התכתבות זו אין זה רציני להתנבא לגבי סיכוייכם להשאר ביחד. אולם בסופו או במהלכו של טיפול, את תהיי אמורה לדעת מה את רוצה לעשות ומה את מחליטה (וכמובן שהילדים יהיו גם הם בתוך השיקולים שלך).
הערה קטנה: התפרצות אחת שלך אין בה כדי להביא לכל מה שאת מתארת. היא בודאי לא מצדיקה מכות או כל סוג של אלימות. מה שכן יכול להיות הוא שאתם לא יודעים לדבר האחד עם השני על המצוקות שלכם ולהיות קשובים אחד אל השני. לאחר שתטפלו בבעיית האלימות (אגב, זה טיפול בנפרד ולא טיפול זוגי), יהיה טעם וערך גם לטיפול זוגי, בתקווה שאכן תגיעו לשלב זה.
ואם זה לא הולך, חזקי את עצמך, כדי שתוכלי לעשות את ההחלטות שלך בעצמך ולסמוך על עצמך. זה טוב תמיד.
בהצלחה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)