מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הבן שלי בן 9 - סטר ליאמא עצובה22/07/2011
הבן שלי בן 9 הוא ילד טוב ומקסים
מידיי פעם יש לו התקפתי זעם
חושב שמדברים עליו מאחורי הגב
נפגע
עושב סצינות
לפעמים מעצבן
המקרה שלי : הילד סידר משהו שביקשתי ממנו, והוא חשב שבני דודיו דיברו עליו עימי
הסברתי לו שזה לא נכון , והוא מסיק מסקנות לא נכונות
ביקשתי ממנו שיספיק לבהתבכיין כח הזמן
ודיברנו בכל רם -פתאום הרגשתי סטירה מצלצלת - אני נכנסתי להלם לא ידעתי מה לעשות - להרביץ חזרה - לבכות
לא החזרתי חזרה , ביקשתי ממנו שישב בצד ושאני לא נעוניינת לדבר כרגע
הילדים האחרים ( בני דודיו) היו בהלם
זמן מה לא דיברתי כמה דקות לערך .. ואז הילד בכה, צחח, אמא אני אוהב אותך, סליחה, אני מתחנן , תסלחי לי , כאב לי אבל הייתי כל כך בהלם מהמעמד !
לבסוף עשיתי שיחה והבנתי שהוא הבין שהוא טעה שיתפתי גם את הילדים שהי נוכחים ..
הסברתי שהמיעשה הוא חמור ביותר , זה פוגע משפיל עברייני
הבוקר קמתי ואני מדוכאת - בהלם - " שונאת אותו"
מה עושים?
זאת אלימות ?
אמא עצובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבן שלי בן 9 - סטר לי - תגובה
ד``ר מני מלכה24/07/2011לאמא העצובה
עושה רושם כי עברת אירוע קשה, שיכול לעורר תחושות של השפלה וחדירה אל הגבול האישי והפיזי שלך.
נהוג לומר כי אלימות היא אלימות ואין להסכים לה וכך גם לגבי בנך.
יחד עם זאת בשונה מאלימות בין בני זוג, ראוי לזכור כי את ובנך לא נמצאים במעמד שווה, של שני מבוגרים. כהורה שלו יש לך תפקיד בתהליך ההתפתחות הפסיכולוגית שלו.
לכן ראוי לפי דעתי להפריד, ולו לרגע, בין הסטירה ובין הצורך שעומד מתחתיה.
הוא סטר לך לאחר שביטלת את התחושה שלו, שרודפים אחריו ולאחר שהוא בחר לשתף אותך במצוקות שלו.
לא אחת מבוגרים עושים זאת לילדים, אמנם לא מתוך כוונת זדון, משום שקשה להם להתמודד עם הידיעה שלילד לא טוב ולכן מבטלים את דבריו "מה פתאום אף אחד לא מדבר עליך...תפסיק להתבכיין כל הזמן ... תהיה "גבר"".
ייתכן שהילד ביקש בכך לשתף אותך במצוקה כל שהיא- ותגובתו (הסטירה) עלולה ללמד על הבדידות או חוסר שביעות הרצון מתגובתך, שעלולה הייתה להתפרש כדחייה.
כל הכבוד לך שלא החזרת לו חזרה- נראה כי הגבת בצורה סובלנית וראויה. וגם מחנכת-בכך שהסברת לילדים האחרים את חומרת המעשה.
כעת תוכלי לשוחח איתו- אין מה להיבהל מתחושת השינאה. נדרש בירור של שתי סוגיות: האחת היא תחושת המצוקה שהוא חש, ייתכן והוא זקוק לעזרה מקצועית יותר בעניין- כדאי לבדוק זאת. הסוגיה השנייה היא האירוע האלים. ראוי להמשיך ולשוח על מה שקרה ואף לנסות לבחון מהן המילים שעמדו מאחורי הסטירה, מה ניסה לומר לך.
אין ספק שרצוי להמשיך ולשוחח על מה שקרה, ללבן זאת, מילים ודיאלוג הן אלטרנטיבה טובה לביטול ולאלימות.
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)