מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהשמרית13/01/2008
אני נשואה 16 שנה + 3 ילדים (16 9 ו 4)
בעלי שותה כבר הרבה זמן עם הפסקות..עובד תקופה עוזב ועכשיו לומד מטעם הביטוח הלאומי ...( גם את זה הוא בטח יעזוב)
הוא ניסה כמה פעמים להיגמל וכרגע הוא לא עוזר לעצמו. אני כבר ממזמן התייאשתי ממנו, לא אוהבת אותו, כל אחד בחדר נפרד, ובדרך כלל אני מפרנסת את הבית פה ושם הוא מביא כמה גרושים..הגשתי בקשה לסיוע משפטי (לגרושין) ואני לא זכאית. הוא לא רוצה לעזוב את הבית. אמר לי שהוא ישאר בבית עד שיהיה לו כסף להשכיר בית (ולא נראה לי שיהיה לו בכלל) למכור את הבית אין אפשרות כי אני אצטרך להוסיף כסף לבנק טפחות (מחירי הדירות אצלנו בשפל המדרגה)...
בקיצור... המצב החמיר - בתי הגדולה רצתה להעביר את המחשב שבחדרו אליה לחדר והוא איים לשבור את המחשב דחף אותי ולא עשה כלום בסוף נורא פחדתי ,היססתי אם לפנות למשטרה, וביקשתי מבתי לא להתעמת איתו אפילו לתת לו לקחת את המחשב בחזרה לחדרו..
אני כבר חא יכולה לסבול יותר את החיים האלה רוצה להשכיר בית אבל אין לי כסף...לשכת הרווחה בעירי לא יכולים לעזור לי.....
מה אעשה? איפה אתחיל???
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשמרית
ד''ר גיא אנוש13/01/2008שמרית שלום, אכן המצב מורכב אצלך. כיון שאיים באלימות, ודחף אתך - ז"א השתמש באלימות, את רשאית להגיש תלונה נגדו, ואף רצוי לעשות זאת.ולא רק על האלימות עצמה, אלא גם כן על הטרדה מאיימת. יתכן שזה לא יעזור בהתחלה, אך יש סיכוי שהאלימות אפילו תגבר, וכדאי שיהיה לך תעוד שניסית לעזות משהו החל מההתחלה. מעבר לכך - אני ממליץ לך לחשוב איך את פשוט נפרדת ממנו - זה לא תהליך פשוט, אך מתחיל בהגשת בקשה לגרושין והסדר מזונות ורכוש בבית המשפט לעניני משפחה, ואחר כך בבית הדין הרבני (בסדר הזה) ומבלי לאמר לו דבר לפני שאת מחליטה לעשות מעשה. רצוי לפנות לעורכ/ת דין - ישנם כאלה שיסכימו לעבוד תמורת שכר פחות חשכרם הרגיל, בהתחשב במצבך הכלכלי, ואין זה אומר שהם לא טובים.
אני ממליץ שתפני בלשכת הרווחה ותבקשי שיפנו אותך למרכז לטיפול באלימות, פעמים רבות יש להם יותר נסיון ויכולת לעזור במצבים כאלה מאשר עובדת סוציאלית שאינה מתמחה באלימות ובבעיות זוגיות.
בהצלחה, גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)