מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אחי הגדול הרביץ לאחי הקטןאלמונית06/08/2011
שלום, לפני מספר ימים אחי הקטן (בן 6) ואחי הגדול (בן 20) רבו, אחי הגדול התעצבן ותפס אותו והחל להרביץ לו בחוזקה, לא בצורה שמסכנת את אחי הקטן גופנית, אך בצורה חזקה ואלימה. אני אימי ואחותה היינו עדות לכך וצרחנו עליו שיפסיק ובתגובה הוא איים על אמא שיחל להכות אותה גם (יש לציין שזה לא הרתיע אותה) לאחר בערך דקה וחצי עזב אותו, אחי הקטן רץ לחדרו לבכות. אימי איימה על אחי הגדול שתגיש עליו תלונה והוא הלך לחדרו.
אימי לא רוצה להגיש נגדו תלונה בכדי לא להרוס את הקריירה המשפטית שהוא כרגע בונה, אך אני באמת מרגישה מאוימת בביתי, וגם הלכתי לקנות תרסיס מדמיע. שניהם כבר השלימו אך אני לא מסוגלת להירגע מהאירוע, אני מתנהגת כאילו אחי הגדול אינו קיים.
גם אני לא רוצה להרוס לו את הקריירה, אך אני לא יודעת מה לעשות, חשבתי להציב לו אולטימטום - שיעזוב את הבית תוך שבוע, או שאגש למשטרה.
יש אפשרויות טובות יותר? כי אני לא יודעת אם מוצדק לפנות למשטרה בגלל מקרה אחד.
מצד שני, פעמים רבות הוא מאיים על אחי הקטן וגם על אמי, ולפני שנה הוא דחף אותי והפיל אותי משום שנכנסתי לחדרו.
האם בכלל אני יכולה להגיש תלונה בתור האחות בלבד?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחי הגדול הרביץ לאחי הקטן - תגובה
ד``ר מני מלכה06/08/2011לאלמונית
אתחיל מהשאלה ששאלת בסוף פנייתך- בודאי שיש באפשרותך להגיש תלונה במשטרה.
לגבי הסיטואציה עצמה- מדובר בסיטואציה מורכבת.
לא ברור לי בת כמה את, אך בכל מקרה מי ש"מפתחות" הבית מופקדות בידיו הוא אימך ובודאי גם אביך.
מכיוון שכך תפקידה של אימך להתוות את הגבולות בבית ולהחליט מי נכלל בתוכו ומי לא. מכיוון שאחיך בן 20 הרי שאין שום חובה משפטית (אני לא מדבר על חובה מוסרית) לאפשר לו להתגורר בית. לאמא שלך יש את הסמכות להחליט ולקבוע כי אם הוא אינו מקיים את כללי הבית, כפי שהיא קובעת אותם, היא יכולה להוציאו מהבית. לשם כך ניתן לבדוק את האפשרות של צו הגנה בבית משפט לענייני משפחה (ואז גם לא מדובר בהליך פלילי).
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אלמונית06/08/2011אמי לא יודעת מה לעשות, וככל הנראה היא לא תעשה כלום. אני מרגישה שמחובתי לעזור לאחי, גם במקרה שאמי בוחרת לא לעשות זאת הפעם בגלל הדאגה לאחי הגדול. ואני בקרוב בת 18
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)