התפרציות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפרציות
    ליאת
    07/08/2011

היי אני ממש אובדת עצות. אני בת 24 חבר שלי בן 30 ואנחנו ביחד שלוש וחצי שנים ולפני ארבעה חודשים הוא הציע לי נישואים. אנחנו גרים ביחד שנה וחצי. חבר שלי הוא אדם מקסים וטוב, אני אוהבת אותו מאוד, כיף לי איתו, טוב לי איתו ואני רוצה להמשיך לחיות איתו. אבל יש לי בעיה אחת שאני לא יודעת אם היא חמורה. לעיתים יחסית רחוקות, שאנחנו רבים, וזה לא קורה הרבה, יש מריבות מסויימות שאנחנו פותרים דברים יחסית מהר ובצורה יפה (רוב המריבות) אבל יש מריבות שחבר שלי לוקח יותר מידי קשה ורחוק. הוא בחיים לא מקלל או מעליב או מרים ידיים אבל לפעמים נותן אגרוף בקיר, נוהג בפראות שאנחנו באוטו, נושך את השפתיים מעצבנות (פעם אחת ממזמן הפך את השולחן ושבר אותו) בהתחלה זה היה יותר גרוע אך לאט לאט זה התחיל להרגע בעיקר בגלל שהוא מודע לזה שההתקפות האלה לא טובות ומזיקות לו ולנו (הוא לא מעוניין ללכת לטיפול), אבל עדין הם קיימות ולעיתים קרובות אני לא מצליחה להרדם בלילה מהפחד שזה יחמיר בעתיד ושהילדים שלנו יהיו חשופים לזה. אני פשוט לא רוצה לחיות עם ההתקפות זעם האלה. אני לא יודעת מה לעשות אני לא רוצה לחיות בלעדיו אני רוצה להתחתן איתו אבל לא רוצה לחיות ככה. האם זאת אלימות? האם עלי לבטל את החתונה או להשלים עם החסרון הזה כי כולם מאבדים שליטה לפעמים? (גם אני לעיתים רחוקות)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפרציות

הוספת תגובה

• התפרציות - תגובה

פנינה דובו
    07/08/2011

שלום ליאת.

אתחיל מהסוף.
    כן, את חייבת לטפל בזה, דוקא אם את רוצה להתחתן עם החבר שלך.
    הסימנים שאת מתארת הם בדיוק הסימנים שאם לא תטפלי בהם עכשיו יהיה לך הרבה יותר קשה בעתיד: מעליב, מקלל, אגרוף בקיר, נהיגה מסכנת חיים, פגיעה בעצמו, הופך שולחן...

רוב הסיפורים שאני שומעת מנשים בגילאים מאוחרים ומאוחרים בהרבה, מתחילים במה שאת מתארת. זה הרבה יותר קל לבטל אותם כלא משמעותיים בשלב הזה, להתמקד רק בטוב, לראות שהוא משתפר, ולקוות ולחשוב שכל זה לא היה מעולם, או שזה קורה לכולם ואני סתם מגזימה.

מה שקובע מבחינתי היא ההרגשה שלך (!): את פוחדת, את לא נרדמת בלילות, את רוצה אותו - אבל לא ככה.

תסמכי על הרגשות שלך ותקשיבי להם היטב. הם שלך, הם זו את ואת ראויה שתקשיבי לעצמך ולא תתבטלי בפני איש.

אני נחרצת, אבל לא כדי להפחידך או להרתיעך, אלא כדי שתעשי עם זה משהו.זה הזמן לתפוש את הדברים ולשנותם. (אנחנו כבר מזמן חושבים שיש להכשיר זוגות לפני הנישואים, בסדנאות בנושא הזה, אבל אין תקציב...).

לאן לפנות - את יכולה לקרוא בכל המיילים הקודמים. אין לי מה לחדש בעניין וכדאי לך לקרוא.

בהצלחה,
    פנינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה להתפרצות

ללה
    22/10/2011

לליאת שלום רב,
    אני מאד שותפה להרגשה המקסימה לפני נישואין, שהכול יכול להיות יותר טוב אח"כ.
    אבל רוצה להזהיר אותך, שאם הולדת ילד, נאמר שמערכת הנישואין עוברת תמיד שוג של "טלטלה" כך שאם בן הזוג שלך לא יודע לנתב את הכעס שלו למקום חיובי ולא אלים, על כל בעיה שלא תהיה לך אחרי לידהאת צטרכי להתמודד איתה בקושי רב מאד, ואם לילד הדבר היחיד שיעלה בדעתך, שאותו אדם על אף שהוא אביו, לא יתקרב לבנך ולא יהווה השפעה לא טובה לתינוק.
    ולצערי מניסיון רב אני אומרת לך הילד נפגע מכך מאדדד..
    אז תשקלי טוב טוב לפני שאת מתמסדת עם אדם שלא מוכן לעזור לעצמו ומנאסתם לא מוכן לעזור למערכת היחסים.
    הילדים שלך יסבלו מאד, אלא אם כן תדאגי לטפל בנושא לפני.
    מאחלת לך רק אושר בריאות,
    ושתפעילי מחשבה ולא אמוציה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו