בעיות עם הגרוש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות עם הגרוש
    יוליה
    17/01/2008

שלום, אני גרושה שנתיים, בעלי היה מכה אותי ואת הילד שלנו, כיום הוא מגיע לבקר כשהוא שתוי לגמרי, מריח אלכוהול ואני ממש לא מעוניינת שימשיך את ביקוריו צלי, אבל אני לא סומכת עליו בכלל שיקח את הילד החוצה איתו. לכן אי צריכה לסבול אותו בדירה ומשתדלת להיות שם ברוב המקרים. הוא לא פוגע בילד או בי, אבל אני חוששת שזה רק עניין של זמן עד שיקרה משהו.
    מצד שני אני לא רוצה לנתק את בני לגמרי מאבא שלו. אני לא יודעת מה לעשות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות עם הגרוש

הוספת תגובה

• ליוליה

ד''ר גיא אנוש
    19/01/2008

ליוליה שלום,
    אם אני קורא נכון את הסיפור, הרי שבמהלך השנתיים שאתם גרושים, לא היתה אלימות, אף שהיתה קודם לכן. בעלך נפגש עם הילד אצלך בבית, זה לא נוח ולא נעים לך, הוא מגיע שיכור, ואת מפחדת, אך מצד שני – לא רוצה שיפגשו במקום אחר, כי את מפחדת ממה שיקרה לבן.
    זה מעלה שאלה – האם היתה אלימות כלפי הבן בשנתיים האלה או לא? מדבריך נשמע שלא היתה.
    במצב כזה – את בעצם תקועה עם הצורך לבחור בין החוסר נעימות והחשש שיהיה אלים בבית, מהחשש שיהיה אלים בחוץ.
    למעשה, זהו מצב בו את צריכה לעשות בחירה, מה פחות רצוי לך. איזה מהמצבים פחות נעים. אני הייתי ממליץ לך לעבוד לקראת זה שיצא עם הילד ויפגש אתו בחוץ. קשר בין ילד לאביו הוא חשוב, לשניהם, ומבחינתך, בעיקר לילד. כל עוד האבא צריך להפגש אתו בביתך, זה מעמיד אותו בעמדת נחיתות, לך יש שליטה (מסוימת) על אופן המפגש, והמסר שזה משדר לילד ולאביו אינו מסר נכון.
    את צריכה לקחת את הצ'אנס, ותאמיני לי, שאם יקרה משהו בחוץ – את תדעי על כך מיד, ותוכלי אז לערב את רשויות החוק והרווחה, כדי שימנעו חזרה של אלימות בהמשך, באופן הנוכחי את יוצרת מצב שבו הארוע האלים הבא רק הולך ומתבשל לו באופן כמעט בלתי נמנע.
    גם בהקשר האישי, מוטב לך שבעלך לשעבר יפגש עם הילד בבית שלו, ולא צלך, כל עוד המפגשים מתקימים אצלך, זה יוצר אצל כל הצדדים המעורבים (הילד, בעלך לשעבר ואצלך) את האשליה שיתכן שתחזרו לזוגיות משותפת, ותורם תקוות ומתחים מיותרים.
    בהצלחה, גיא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו