מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- החלמה ושיקום בחיים הבוגרים לילדיםרות07/09/2011
גדלתי בבית קשה ואלים. אבא אלים כלפי אמא וכלפי וכלפי אחי. גם אמא הייתה אלימה כלפינו. גדלנו בחרדה ובפחד. במכות ובאיומים. יחד עם זאת הייתה המון אהבה בבית. נתינה ועשייה רבה עבורינו הילדים (חיינו במצוקה כלכלית והורינו עשו הכל בכדי לקדם אותנו. לפרנס ולסייע ללמןודינו- יחד עם האלימות והטרור- קצת מנוגד...) כעת בחיי הבוגרים אני בת 32, אני מזה שנים עסוקה בשאלותלגבי העבר. בטראומות ובחוסר הבנה מה היה שם.
הדברים משפעים עלי ביום יום. אני מפחדת מהרבה דברים בחיים. אני נמנעת מלעשות מהלכים שדורשים מחוייבות (בעיקר בנושא עבודה וקרירה- על אף שי שלי תואר ראשון בהיצטיינות ולמדתי לימודים רבים וכן אני עוסקת במקצועות רבים, איני מתפקסת. אני חוששת לעשות מה שאני רוצה. או נמנעת לומר לעצמי מה באמת אני רוצה. אני נבהלת מהכשלון. ועוד יותר נבהלת מההצלחה.
אני בטיפולים פסיכולוגים ארוכי טווח מאז גיל 20 . מודעת לדברים יודעת להגדיר לנתח ולחקור. אך עדיין הפחד והחרדה לעיתים משתלטים ומקשים על חיי.
רציתי לשאול האם אלה תופעות שקשורות לסיפור העבר? האם יש בכוחי לשנותם? האם ישנם סיפורים דומים שאת מכירה . או שאת יכולה להפנות אותי לחומר קריאה שיול לסייע לי. אני חושבת שבעיקר אני זוקה לקבלה של עצמי בנמצב ולאמונה שאפשר למצוא דרך לחיות אחרת ולהתגבר.
אשמח לשמוע את דעתך
יום מוצלח ורוגע ובשורות טובות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלמה ושיקום בחיים הבוגרים לילדים - תגובה
פנינה דובו08/09/2011שלום רות,
אני חושבת שמה שאת מתארת נכנס להגדרה של הפרעת דחק פוסט-טראומטית. את יכולה למצוא חומר בנושא זה באינטרנט.
ספר מאד ידוע בנושא הוא "טראומה והחלמה" מאת ג'ודית לואיס הרמן, שעשוי לעניין אותך. כמו שאפשר להבין משם הספר, אכן יש בו גם מסר של תקווה והחלמה.
אני נפגשת באלמנטים שאת מזכירה בדבריך במסגרת הטיפול: אי מיצוי יכולות, פחד מכשלון/הצלחה, ראיית המציאות כשחורה ומפחידה, קושי לקבל החלטות, קושי להתחבר לרצון האמיתי-ל"אני הגרעיני", חוסר בטחון ואמון, בלבול. כל אלה קשורים מן הסתם לעבר, לתגובות שצברת לאורך הדרך מסביבתך הקרובה, לכוחות שלך, למקורות התמיכה, ככל שהיו לך ועוד.
אבל יש קשת מאד רחבה ומגוונת של התופעות הנצפות ושל דרכי ההתמודדויות איתן ואין מקרה אחד זהה למקרה אחר. כל אחת והיחודיות שלה.
אני מוצאת שככל שהמטפל מאמין יותר ביכולת המטופל/כל אדם להשתנות, קשוב אליו ומאפשר לו להתקדם בקצב שלו, תוך תמיכה ועידוד לאורך זמן, כך גם עולה ההסיכוי לתוצאות טובות יותר. כמובן שהדבר תלוי במוכנות המטופל "לעבוד קשה" במטרה להשיג שינוי וזה לא מובן מאליו כלל.
מה שהופך אולי את הסיפור שלך למורכב במיוחד הוא החיבור בין האלימות לבין נתינה ואהבה. האחד סותר את השני, כמו שאת אומרת, אך מצד שני יש גם חלק חיובי בבסיס, לא הכל שלילי.
בשורות טובות? - מקווה שכן.
הרבה הצלחה!
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)