מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלימות בין אחים...סימה15/09/2011
שלום,
יש לי בן בן 18 שממש רודה באחותו הקטנה בת ה-15. מרביץ לה, מקלל אותה ומתייחס אליה בגסות. לא חשוב כמה פעמים אנחנו פונים אליו, מאיימים ומבקשים - זה לא פוסק. שנינו אנשים עובדים ואיננו יכולים לפקח על הילדים כל היום, מה גם שהם בוגרים. לפעמים זה נעשה כאשר איננו בבית. בסת לא פריירית אבל פחות חזקה ממנו פיזית מן הסתם וגם לא גסת רוח כמוהו. יש לציין שבשאר הזמן הוא מאד מתוק אליה - זה מעין התקפים שמגיעים פעם ביומיים שלושה. לא מדובר במכות חזקות או פציעות אלא סטירות או בעיטות שהן לא חזקות כ"כ, ועדיין כואב לי מהמחשבה שזה המצב בין הילדים שלי. מה כדאי לעשות? לקחת את הבן לפסיכולוג? אציין שזה התפרץ בשנה האחרונה והתוודענו לנושא (הבת הסתירה) רק לפני כמה חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות בין אחים... - תגובה
ד``ר מני מלכה19/09/2011שלום לך
קונפליקטים ומאבקי כוח בין אחים הם חלק בלתי נפרד מחיים משפחתיים.
אך יחד עם זאת דאגתך מוצדקת- אין זה אומר שאתם ההרוים צריכים להסכים שמאבקים אלו יקבלו אופי אלים כפי שאת מתארת.
בד"כ נהוג שהורים לא מתערבים במאבקים של הילדים-אחים משום שהם מתכנים בנקיטת עמדה כך שאחד מהילדים עלול לקבל אישור לתחושות שלו שאולי הוא פחות או אהוב, או דחוי.
מצד שני, אין כמובן להסכים לגילויים של אלימות - לא הכול אפשרי. הורים לא יכולים לעמוד מהצד בזמן שישנה פגיעה ממשית באחד הילדים.
קשה לדעת מהן הסיבות למצב הנוכחי ואולי אין סיבה אחת. ייתכן והילד הגדול "מדבר" איתכם ההורים באמצעות הפגיעה שהוא פוגע באחותו (הוא נמצא בשלב משמעותי ורגיש בחייו, רגע לפני יציאה מהבית).
ייתכן ובכך הילדים עצמם משדרים לכם- שאתם חסרים...
כאמור יתכנו סיבות רבות.
אחד הפתרונות האפשריים והסבירים הוא פנייה לייעוץ.
במקרה שכזה הייתי ממליץ דווקא על ייעוץ משפחתי. כלומר ייעוץ שיאפשר לכם להבין את המצב הנוכחי לא רק כבעיה פרטית של הילד הגדול, אלא גם של המשפחה כולה. כמובן תוכלו לקבל במסגרת ייעוץ שכזה המלצה והדרכה כיצד להמשיך הלאה.
בהצלחה
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)