אלימות בין אחים...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלימות בין אחים...
    סימה
    15/09/2011

שלום,
    יש לי בן בן 18 שממש רודה באחותו הקטנה בת ה-15. מרביץ לה, מקלל אותה ומתייחס אליה בגסות. לא חשוב כמה פעמים אנחנו פונים אליו, מאיימים ומבקשים - זה לא פוסק. שנינו אנשים עובדים ואיננו יכולים לפקח על הילדים כל היום, מה גם שהם בוגרים. לפעמים זה נעשה כאשר איננו בבית. בסת לא פריירית אבל פחות חזקה ממנו פיזית מן הסתם וגם לא גסת רוח כמוהו. יש לציין שבשאר הזמן הוא מאד מתוק אליה - זה מעין התקפים שמגיעים פעם ביומיים שלושה. לא מדובר במכות חזקות או פציעות אלא סטירות או בעיטות שהן לא חזקות כ"כ, ועדיין כואב לי מהמחשבה שזה המצב בין הילדים שלי. מה כדאי לעשות? לקחת את הבן לפסיכולוג? אציין שזה התפרץ בשנה האחרונה והתוודענו לנושא (הבת הסתירה) רק לפני כמה חודשים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלימות בין אחים...

הוספת תגובה

• אלימות בין אחים... - תגובה

ד``ר מני מלכה
    19/09/2011

שלום לך

קונפליקטים ומאבקי כוח בין אחים הם חלק בלתי נפרד מחיים משפחתיים.

אך יחד עם זאת דאגתך מוצדקת- אין זה אומר שאתם ההרוים צריכים להסכים שמאבקים אלו יקבלו אופי אלים כפי שאת מתארת.

בד"כ נהוג שהורים לא מתערבים במאבקים של הילדים-אחים משום שהם מתכנים בנקיטת עמדה כך שאחד מהילדים עלול לקבל אישור לתחושות שלו שאולי הוא פחות או אהוב, או דחוי.

מצד שני, אין כמובן להסכים לגילויים של אלימות - לא הכול אפשרי. הורים לא יכולים לעמוד מהצד בזמן שישנה פגיעה ממשית באחד הילדים.

קשה לדעת מהן הסיבות למצב הנוכחי ואולי אין סיבה אחת. ייתכן והילד הגדול "מדבר" איתכם ההורים באמצעות הפגיעה שהוא פוגע באחותו (הוא נמצא בשלב משמעותי ורגיש בחייו, רגע לפני יציאה מהבית).

ייתכן ובכך הילדים עצמם משדרים לכם- שאתם חסרים...

כאמור יתכנו סיבות רבות.

אחד הפתרונות האפשריים והסבירים הוא פנייה לייעוץ.
    במקרה שכזה הייתי ממליץ דווקא על ייעוץ משפחתי. כלומר ייעוץ שיאפשר לכם להבין את המצב הנוכחי לא רק כבעיה פרטית של הילד הגדול, אלא גם של המשפחה כולה. כמובן תוכלו לקבל במסגרת ייעוץ שכזה המלצה והדרכה כיצד להמשיך הלאה.

בהצלחה
    מני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו