שיתוף מקרה מאתמול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיתוף מקרה מאתמול
    ג
    23/09/2011

חברה שלי בהריון חודש שלישי,הריון לא מתוכנן, אני לא מהעיר שלה אבל לפני שבועיים השכרתי לנו דירה ועברנו אליה,ביום המעבר שלנו בדירה התחלנו להתווכח ואז פלטתי משהו על תחושותיי לגבי ההיריון, והיא בתגובה הכתה את עצמה בבטנה באגרופים,עד שהספקתי להגיע אליה ולבלום ותם היא הצליחה להכות את עצמה 4-5 פעמים תוך כדי שימוש בשני הידיים,חשבתי שה מקרה חד פעמי או לפחות קיוויתי.אתמול אחרי ריב נוסף היא שוב עשתה זאת,הפעם הגבתי אחרת,בניסיון לתת לה להבין את חומרת הדברים,ז"א לא כעסתי אבל כנראה שלא הייתי מספיק חכם לפעול אחרת,היא כבה על השפה ואני זינקתי עליה תוך שמירה שלא אפגע בה בעצמי תפסתי את שני ידייה על הקיר בחוזקה תוך כדי שהיא נושכת אותי בצואר,היא המשיכה להכות אותי ואת עצמה מה שהצליחה,באותה רגע כבר לא ידעתי מה לעשות,רק ידעתי שזה חייב להיות משהו שירתיע אותה כי כנראה שהמחשבה שהיא תאבד את העובר לא מספיק מפחיד אותה,תפסתי אותה בצוארה לא בחוזקה אבל עדיין עצם התנועה הפחיד גם אותי ,ואמרתי לה -"אם יקרה משו לילד הזה בגללך את הולכת איתו"
    אני יודע,שזה כבר לעצמו עברה ופשע,ואני מרגיש חרטה עצומה,אבל מצד שני מה יכלתי לעשות?!..הפחד הזה שיקרה לה או לעובר נזק.
    אני כבר לא יודע איך להתנהג כאן,כל מה שאני או מה שחונכתי להיות כבר לא תקף,אני לא אדם אלים,אבל אני צריך עזרה,היא כרגע ישנה ולא מוכנה לדבר איתי..בצדק.
    איך אני ניגש אליה? איך ני מפצה אותה?..מה לגשת למשטרה? לתת לשני בריונים לפרק אותי במכות? יוצא מהדירה ולתת לה זמן? מה אני עושה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיתוף מקרה מאתמול

הוספת תגובה

• שיתוף מקרה מאתמול - תגובה

פנינה דובו
    23/09/2011

שלום ג.,
    כן, אתה זקוק לעזרה ויפה שחשבת על זה ופנית. ניכר שנבהלת מהאלימות שגילית כלפי חברתך (אגב, כולנו נולדים עם מידה של אלימות, השאלה לאן אנחנו מתעלים אותה), הופתעת ואתה חש רגשי אשמה לא קלים.

יחסיך עם חברתך מן הסתם אינם מתנהלים למישרין. אולי זה בגלל ההריון הלא-מתוכנן, כדבריך, ואולי עוד מקודם לכן. נראה לי ששניכם כרגע מאד רגישים, מעצם הדאגה לעתיד/עתידכם. ההריון מבטא היום את מצב היחסים ביניכם: מה תכננתם, מה רציתם, האם אתם כבר בשלים להביא ילד לעולם, למסד את הקשר ביניכם והאם אתם מוכנים לקבל את האחריות למצב בו אתם נמצאים. ההריון מעמיד אתכם בפני הצורך לקבל החלטה ולעמוד מאחוריה.

הויכוח ביניכם, הריבים, ההערה שלך בקשר להריון, הציתו כנראה את הקונפליקט שלכם לגבי הקשר שלכם. יתכן וחברתך מרגישה כי היא תלויה בך כעת יותר מתמיד (אל תשכח שאת ההריון היא נושאת בגופה, שלא כמוך...), אולי היא חשה חלשה וחוששת שתעזוב אותה (הרי גם אינכם נשואים. גם לכך משמעות מן הסתם), אולי גם אתה די מבולבל עם המעבר לעירה, לדירה שכורה, למחוייבות שמוטלת עליך.

וכל אלה יצרו מצב שבו, גם אם אינך אלים, לא הספיקו כוחותיך הרגילים כדי להתמודד עימו וחולשתך גרמה לך להתנהג באופן שאיבדת שליטה על תגובותיך. ובכך, אגב, די כדי להבהל.

כדי שהמצב לא יחמיר - והוא עלול להחמיר ללא התערבות מתאימה - הייתי ממליצה לכם לפנות לעזרה של איש מקצוע, גם אם למספר שיחות קטן. עדיף לטפל בדברים עכשיו ומיד, ולא לחכות - גם אם תצליח לרסן עצמך כעת - שיווצרו משקעים אשר יכולים לצוץ ולהעיב על חייכם המשותפים בעתיד, בנקודות ציון שונות לאורך הדרך.

חשוב שתבהירו לעצמכם מהי מטרתכם המשותפת ועם מה אתם מתקשים להתמודד כרגע וזקוקים לעזרה. זה יחסוך לכם הרבה קשיים בעתיד.

אני יוצאת מנקודת הנחה שאתם רוצים לחיות יחד. אם לא, הסיפור הוא שונה.
    אני לא חושבת שאתה צריך ללכת למשטרה (אם כבר, אולי לה יש סיבה לפנות למשטרה) או לעשות פעולה דרסטית. מה שחשוב שתגלה מה יכול להרגיע אותך ואז אולי תוכל גם להקשיב יותר לחברתך, להבין אותה וזה אולי ירגיע גם אותה. אני לא בטוחה שאם תקום ותעזוב כרגע, זה מה שירגיע את חברתך. לי נראה שהיא זקוקה לך ולתמיכתך.

כדי להתחיל או לחזור להתחלה ברגל ימין, אני חוזרת על המלצתי להיעזר בשיחות או בהתייעצות נוספות.

בהצלחה,
    פנינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו