מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צו הרחקהlili24/09/2011
שלום רב,
בעלי ואני נמצאים בהליכי גירושין. אתמול הוצא לבעלי צו הרחקה מהבית בעקבות איומים כלפיי. ברצוני לדעת מה אומר הדבר לגבי ראיית הילדים (קטינים). האם הוא יכול לבקש זאת ממני באמצעות צד שלישי או שחובה עליו לעשות זאת באמצעות עורך דינו?היום בערב החלו הטלפונים הבלתי נפסקים מצד משפחתו, והוא אף פנה למשטרה בטענה שאינה מרשה לו לראות את הילדים. יש לציין כי אמרתי לקרובת המשפחה שלו כי הוא יראה את הילדים, אך נתבקשתי מעורך דיני שבעלי יעשה זאת בצורה מסודרת עם עורך דינו.אדגיש כי אתמול ראה בעלי את הילדים בבוקר והוא אינו מוכן להמתין ליום ראשון, אלא דורש לראות רק את הילד הבכור ולא את בנו הצעיר, מחר ואמו קבעה עובדה זו ומסרה אותה לקרוב משפחה שלי.
מה עליי לעשות?
לתשובתכם המהירה אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צו הרחקה - תגובה
פנינה דובו24/09/2011שלום לך,
א. כל עוד אין החלטה על משמורת לגבי הילדים הקטינים, הזכות להחזיק בקטינים היא של שני ההורים באותה מידה. יחד עם זאת, היות ואת נשארת בבית וזה גם הבית בו נמצאים הילדים, כרגע נמנע מבעלך לראותם בבית או להיות איתם כפי שהורגלו. כרגע את היא המחזיקה בילדים באופן עובדתי, את אחראית עליהם ואת זו שמחליטה כיצד יתנהלו.
אגב, בית המשפט תמיד יעדיף את טובת הילדים ולכן, מן הסתם, ישאירם בבית ולא יעבירם בהליך קצר כמו צו הגנה לשום מקום אחר, כל עוד אינם בסיכון.
ב. אם בעלך רוצה לראות את ילדיו, וזו זכותו על פי חוק, עליו לפנות לבית המשפט ולבקש זאת. הוא יכול לעשות את זה במסגרת דיון בצו ההגנה (בדיון השני, אליו הוא יוזמן) ואז ההחלטה עשויה להיות מהירה יחסית. יש גם אפשרות שהשופט יבקש התערבות של פ.ס. לסדרי דין, כדי שתתערב ותמסור חוות דעת לבית המשפט לצורך הסדרי ראייה לתקופת צו ההגנה. אפשרות זו יכולה מאד לעזור כאשר בני הזוג אינם יכולים להידבר ולכן גם מומלצת.
ג. את עומדת ותעמדי תחת לחצים שונים. אינך חייבת לנקוט בשום פעולה כדי לאפשר לבעלך לראות את הילדים (כמוסבר בקטע הקודם).
אם יש אפשרות שהילדים יראו את אביהם ואת סבורה שהם עלולים להיפגע אם לא יראו אותו כמה ימים (אני אישית מתקשה לראות דחיפות כל כך גבוהה במקרה מעין זה) ואם יש לך במי להיעזר כדי שהילדים יראו את אביהם מבלי שאת תאלצי להיות עימו בקשר (כי הרי הוצאת צו הגנה) - אזי אין סיבה להכביד בכוונה על הילדים ולמנוע מהם לראות את אביהם. הרי הוא לא הורחק מהם, אלא רק ממך...
ד. אל תתני לרגשי אשמה לנהל אותך. אם הוצאת צו הגנה עליך להיות מספיק אמיצה ולומר לילדיך שכרגע יש מצב כזה וכזה ואת לוקחת עליך את האחריות לכל מה שמשתמע מכך, כולל אחריות מלאה עליהם, שמשמעותה, בין השאר, שאת תחליטי מהם התנאים בהם יוכלו להיפגש עם אביהם.
ה. לעורך הדין שלך בודאי יש ראיה משפטית לגבי העניין שלך. יחד עם זאת הייתי מציעה לך להתייעץ עם איש מקצוע שרואה גם את ההיבטים של טובת הילדים, רמות הסיכון במשפחה ודרכים נוספות לפתרון משברים במשפחה. שווה לפנות ולהתייעץ.
בסיכום, חוץ מאשר להיות עם ילדיך ולספק להם הגנה ובטחון, אינך חייבת לנקוט כרגע בשום יוזמה. הניחי לבעלך לעשות את העבודה, כדי שיוכל לראות את ילדיו. אני רוצה להניח שכל רצונו לראות את הילדים נובע מראיית טובתם בלבד וללא שיקולים זרים אחרים.
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)