התעללות רגשית בעבר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התעללות רגשית בעבר
    נטע
    16/10/2011

שלום,
    אני היום בת 36, בילדותי ונעוריי סבלתי מהתעללות רגשית מצד אמא שלי, התעללות שכללה השפלות ואלימות מילולית ועוד..
    אני כבר קרוב ל-12 שנה לא גרה עם ההורים, גרה לבד בשכירות אך עדיין מרגישה שהעבר, ההתעללות שעברתי משפיעה על החיים שלי בהווה. בן זוג מעולם לא היה לי, אני סובלת מחרדה חברתית שמשפיעה על כל תחומי החיים שלי, נוטה להסתגר ואין לי כמעט קשרים חברתיים, עבודה בשכר מינימום למרות שאני יודעת שאני יכולה יותר. הפרעות אכילה. (התמכרות לאוכל מתוק וג'אנק פוד שמתבטא בבעיות בעיכול ובמשקל).
    וכבר הייתי באינספור טיפולים פסיכולוגיים כאלו או אחרים ואני נאבקת עם הבעיות האלו כבר שנים אבל עדיין מרגישה תקועה וכמו שאמרה לי המטפלת האחרונה שהייתי אצלה, בפגישה האחרונה שלי איתה, שהעבר שלי עדיין משפיע על החיים שלי היום.
    השאלה היא מה עושים עם זה ואיך ניתן להתגבר ולבנות את החיים שלי בלי ההשפעה של הצלקות מהעבר?
    שנים של טיפולים, דיבורים על העבר ומה שהיה וגם טיפול קוגנטיבי התנהגותי שכלל גם משימות שעשיתי גם לא הועילו לזמן רב.
    האם באמת אפשר לצאת מזה?
    פשוט מגיע זמן שנמאס לי כבר לחיות בצל העבר ונמאס לי מזה שאני נותנת לה ל"אמא" שלי לנצח אותי ולהרוס לי את החיים. (אגב, היום אני לא בקשר איתה בכלל אבל זה לא משנה כאמור את העובדה שהטראומה עדיין משפיעה).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התעללות רגשית בעבר

הוספת תגובה

• התעללות רגשית בעבר - תגובה

פנינה דובו
    17/10/2011

שלום נטע
    משום מה נראה לי שכבר עניתי בעבר על הודעה זו, אבל אחזור שוב:
    לא פלא שהתעללות מצד אם משפיעה על חייך ועד היום, כפי שהיתה משפיעה גם על אחרים, יותר או פחות. התעללות כזו יכולה להשפיע על הערכה עצמית ולהתבטא בהמנעות, חרדה, דכאון וגם, תתפלאי, רגשי אשמה. כל אלה תוצאה של אי יכולת להתמודד עם מצבים קשים, שלא רק שאין לילד כלים להתמודד עימם, אלא שהם מחבלים בצמיחתו התקינה והבריאה.
    החדשות הטובות הן שיש אפשרות לשינוי. מטפל טוב, קשוב, סבלני, מבין, כלומר אמפטי, ולאורך רצף זמן, יכול לספק לך את החווייה שלא היתה לך בילדותך ולסייע לך לבנות, לאט-לאט ובהדרגה, צעד אחר צעד, את החווייה שהיתה חסרה לך.
    אחרי שתכירי בעצמך, כבר לא תצטרכי להילחם באמא שלך, היא לא תהרוס אותך ואת לא תרצי יותר להרוס אותה.
    אמרת שהיית בהרבה טיפולים. חשוב להתמיד בטיפול שאת מתחילה, כדי שיוכל להיווצר קשר טוב של אמון בינך לבין המטפל/ת. זה לא קורה מיד. טיפול כזה יכול לארוך גם שנים והסוד שלו הוא בהתמשכותו לאורך זמן. יהיו בו גם רגעים קשים, כואבים, רגעים של יאוש ותסכול, אבל אם לא תוותרי לעצמך - יהיו לו תוצאות. את כבר תדעי לבד אם זה מה שמצאת. תסמכי על עצמך. תקשיבי לעצמך. ותצליחי.

פנינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו