צעקות, צעקות ועוד צעקות...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צעקות, צעקות ועוד צעקות...
    כרמן
    24/10/2011

שלום,
    יש לי 3 ילדים בגילאים 11.5+7+1.4, ואין לי מושג מאיפה להתחיל, קשה לי להפנות אצבע מאשימה אל בעלי, הוא אבא טוב ודואג אבל...
    בעלי היקר שאני אוהבת מאוד, צועק כל הזמן, כשמונים אחוז מהפניות שלו או התגובות שלו ולא משנה אם הם מוצדקות או לא הם בטונים גבוהים. הוא משתק לי את הילדים, לא נותן להם להסביר, לא נותן להם לענות, הוא אפילו צועק על התינוקת כשהיא בוכה בטענה שהיא בוכה ומתלוננת... ואז מן הסתם הבכי גובר.
    אני מודאגת מהקשר שלו עם הבכורה שלאט מבינה שאין אל מי לפנות, אני מודאגת שהיא תתרחק ממנו.
    אני מודאגת לגבי הבן שלי (סנדוויץ') שכל פעם כשבעלי פונה אליו מתאבן פיזית מפחד ומפחד להוציא מילה ואז בצעקות בעלי שואל אותו למה הוא לא עונה לו.
    אחרי כל אפיזודה כזו אני מנסה לדבר איתו אבל זה לא עוזר, כשאני מגיבה הוא מתנשא וצועק גם עלי, וכשהצעקות שלו גורמות לי לגונן על הילדים יותר, הוא מאשים אותי בחוסר פרספקטיבה...
    אולי זה נכון אבל לפי דעתי כל זמן שהוא כזה אני מרגישה שצריכה להיות ההפך ממנו ולהיות סוג של מקלט על מנת לאזן את השפיות. אני חייבת לציין שהילדים שלי מושלמים, אני לא אומרת את זה כי אני אמא שלהם, אנחנו מאמינים בחינוך ובריפוי בעיסוק - הגדולים מעולים בלימודים, אין לאף אחד מהם הפרעות קשב, הם הולכים לחוגים 4 פעמים בשבוע, סדרי העדיפויות שלהם מובנים להם והגבולות שהצבנו מאוד ברורים כך שאין שום סיבה כמעט לנזוף בהם. אני גם חייבת לציין שלא קיימת כמעט אלימות פיזית אצלנו, אני מאמינה שזה משהו שהוא מהבית שלו, אחותו (גיסתי) היא דומה לו בהתנהגות ולצערי אפילו גרועה יותר ממנו (כן יש דבר כזה) היא אפילו מכה את ילדיה... בעלי לא מכה אותם!
    אבל בוודאות ולצערי קשה לי להודות בזאת - בעלי לבדו מוריד את רמת החיים בבית שלנו ואת רמת האושר שלנו...
    הוא צועק כל הזמן, בלי הפסקה ועל כל דבר מזערי שקיים או קורה בין אם צריך או לא...
    כשהוא לא צועק הוא מול מסך מחשב כזה או אחר (בעלי איש תמיכה במחשבים ויש לנו 3 מחשבים בבית שהם שלנו וכשהוא מתקן של אחרים אז יש יותר).
    ניסיתי לתמצת את מצבנו העגום ולמרות שישנם מצבים עגומים יותר שם בחוץ, אנא תנו עצה, אני מיואשת ואשמח לקבל הערות / הארות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צעקות, צעקות ועוד צעקות...

הוספת תגובה

• צעקות, צעקות ועוד צעקות... - תגובה

ד``ר מני מלכה
    26/10/2011

כרמן שלום

התיאור שלך מעט מבלבל, האם מדובר בטונים גבוהים או באלימות?

אם היה מדובר בטונים גבוהים בלבד הרי שבעלך היה נכון להכיר בכך שיש לו תכונה אשר נחווית על ידי המשפחה כמאיימת והיה מכיר בכך שהוא פוגע בה.

אך כפי שאת מתארת את תגובת הילדים, מצטיירת אווירת שליטה בבית.
    מהתיאור עולה שהילדים פוחדים, באופן מתמשך, מהאבא שלהם.

לא נראה לי שהשתתפותם בחוגים או היותם ילדים מושלמים- יש בכך להקל על חומרת הפגיעה שיתכן שהם עוברים.

עושה רושם שנדרשת ממך תגובה ברורה יותר ביחס להתנהגות של בעלך ודרישה ממנו להפסיק להפחיד את הילדים (אולי גם אותך?). פנייה לטיפול זוגי ואפילו משפחתי יכולה לעזור בעניין. חשוב שתוכלו להשמיע את הטענות בתיווך של איש מקצוע, שיוכל לעזור לבעלך להבין מה עובר על המשפחה מול התנהגותו. ייתכן ואכן מדובר בחוסר איזון תפקידי בניכם כך שהוא תופס את תפקיד ה"רע" ואת את תפקיד ה"טובה". סוגיות אלו כאמור יכולות להתברר במסגרת טיפול משותף.

בהצלחה

מני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו