מפחדת להיות אמא מכה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מפחדת להיות אמא מכה
    זקוקה לעזרה
    26/10/2011

שלום,
    אני זקוקה לעזרה והכוונה...
    יש לי בן בגיל שנתיים, ילד פעיל,אנרגטי,דעתן ועקשן שאני מאוד אוהבת.
    אך הבעיה היא אצלי, לעיתים, בעיקר לאחר התפרצות זעם שלו או כשהוא מסרב לשבת בכיסא בטיחות באוטו או בכלל במצבים שאני נישברת.
    אני מוצאת את עצמי מפעילה עליו כוח רב ( תופסת אותו חזק ביד וכו) אני מאוד משתדלת לא לעשות כך אבל לפעמים אני נישברת.

בעלי עובד לילות כך שאני תמיד עם הבן שלנו לבד בהכל.

אני יודעת שזה כמו כדור שלג, והכוח שאני מפעילה עליו גורם לו להפעיל כוח על אחרים.
    אך עדיין אני לא מצליחה תמיד לרסן את עצמי .

לאן אני פונה???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מפחדת להיות אמא מכה

הוספת תגובה

• מפחדת להיות אמא מכה - תגובה

ד``ר מני מלכה
    27/10/2011

לזקוקה לעזרה שלום,

ראשית, אני סבור שאת ראויה להערכה על יכולתך להכיר בכך שיש לך בעיה ולגלות נכונות לפתור אותה. מדובר בצעד חשוב.

מאחר ואין מדובר באירוע חד פעמי, אכן רצוי שתפני לייעוץ.

להתנהגותך יכולות להיות סיבות רבות שיכולות להופיע גם יחד.

ייתכן ומדובר ברכישת מיומנויות בסיסיות של הצבת גבולות לילד.
    יכול להיות שהתנהגותך היא (גם) ביטוי לבדידות שלך ולכך שכובד המשקל של ההורות נופל על הכתפיים שלך.
    אולי גם לוויתורים רבים שאת עושה. המון נשים מקריבות את הקריירה שלהן בעקבות ציפיות חברתיות חזקות להיות "אימהות מושלמות".

לכן, כאמור, כדאי לפנות לייעוץ.
    בתחום הפרטי כדאי לפנות לאנשי טיפול שיש להם ידע בטיפול בילדים ואולי גם בטיפול זוגי\משפחתי ולבקש התייעצות. מומלץ כבר בשלב זה לפנות כזוג (ולא לבד).

ניתן גם לפנות לעזרה במחלקות לשירותים חברתיים (רווחה). ישנן יחידות העוסקות בתחומים של ילד ומשפחה.

בהצלחה

מני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו