מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלימות מילולית מצד בעלידורית01/11/2011
שלום רב,
אני נשואה זה 13 שנה ולא קל לי, תמיד היו לי בעיות משקל אני כיום שוקלת 90 ק"ג וגובהי 1.55.
בעלי מפציר בי כל הזמן לשמור על עצמי שאני לא עושה דיאטה ולא ספורט והוא אינו מבין כמה עניין זה קשה. (הוא רזה מטבעו).
כמעט כל יום הוא מעיר לי בנושא וגם מסיט את הילדים לומר לי שאני שמנה, שאני לא עושה ספורט.
אני ישנה כבר חודשיים בחדר נפרד מפני שיש לי בעיית נחירות ושאני מתחילה לנחור בעלי מנסה להעיר אותי ובסוף בועט בי בחוזקה כדי להעיר אותי ולהעיף אותי מהמיטה, ביום שישי האחרון ניסיתי את מזלי במיטה הזוגית, בעלי התחיל איתי ושאלתי אותו אם הוא אוהב אותי - תשובתו היתה "מה זה השאלות האלה שאת שואלת אותי", חזרתי על שאלתי שוב והוא שוב ענה לי והוסיף - "אנחנו עובדים פה" - הכוונה שאנחנו עובדים - מגדלים את ילדינו!
בבוקר בעלי שאל אותי את פשר השאלה שלי ואמרתי לו שאני בסך הכל רוצה תשובה -
תשובתו של בעלי היתה: תסתכלי על עצמך בראי - את מגעילה ואת מגעילה את כל האנשים הסובבים אותך!
* אני לא מגעילה, אני אמנם שמנה אבל יפה, מתופחת ואלגנטית, יש לי מקום עבודה מסודר ועובדתי היא לעבוד עם אנשים.
האם אני עוברת התעללות נפשית ומילולית?
אני מרגישה שהוא מנסה ללא הפסקה להוריד לי את הבטחון העצמי.
ניסינו טיפול זוגי אבל הוא לא חושב שהוא עושה משהו לא בסדר
מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות מילולית מצד בעלי - תגובה
פנינה דובו01/11/2011כן, יקירתי, את סובלת ממשהו שבהחלט אפשר להגדירו כהתעללות נפשית. זה שבעלך מצא את נקודת התורפה שלך ולוחץ עליה כל הזמן זו התעללות.
יכול להיות שזה נובע דוקא מדימוי עצמי נמוך שלו וכדי להרגיש שווה הוא צריך ללשים אותך נמוך ממנו. הסכנה היא שאת תתחילי להאמין במה שהוא עושה לך ואומר לך, כי באמת לא קל להימצא עם אדם שמתיחס ככה אליך יום אחרי יום ושעה-שעה.
אם בעלך היה יכול לאהוב, הוא היה רואה בך עוד תכונות חוץ מזה שאת שמנה (אז מה?!), אבל מזה הוא חושש כנראה, כי לאהוב זה גם להתמסר, לוותר, להיות חלש ונזקק לעתים וזה קצת מפחיד.
אבל את יודעת גם לראות את הצדדים החיוביים שלך, כמו שכתבת. את חייבת להאחז בהם ולהאמין שאת שווה בזכות מי שאת. יכול להיות שאם תתחזקי, תאהבי את עצמך ותכבדי את עצמך ותוכלי לאהוב את בעלך לא מתוך תלות או כורח אלא כי את מוצאת בו משהו שאת באמת אוהבת וגם תתמידי בכך - אולי אז תגרמי גם לו להשתנות ולשנות יחסו אליך.
זה די קשה לעשות את זה לבד מבפנים, כשאתם כבר נמצאים בתוך דפוס מתקבע של יחסים והתנהגויות. לפעמים צריך עזרה ממישהו שנמצא מחוץ למערכת שיושיט לך יד ויעזור לך לראות משהו שקשה לראות מבפנים וייעץ לך.
אז קחי את עצמך בידיים ותאהבי את מי שאת. תני לעצמך לחשוב, לרצות ולנהל את חייך כפי שהיית רוצה לחיות וכפי שמגיע לך. אל תתני לאף אחד לקחת את זה ממך. אם בעלך עדיין לא ידע להעריך אותך, תצטרכי לעשות את הבחירה שלך.
בהצלחה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הוא ואמר...
דורית02/11/2011ראשית תודה, פניתי לרב וביקשתי ממנו לדבר איתו.
בעלי טוען שאני מבינה לא נכון ושהוא לא מבין מאיפה שמעתי את הסיומת (שאני מגעילה) הוא טוען שאני שאני צריכה להסתכל בראי ולראות קודם איפה אני לא בסדר, משום מה מכל מה שקורה בבית תמיד הוא ימצא דרך להסביר שאני בסופו של דבר לא בסדר. לא רוצה סקס, לא מפרגנת, לא נמצאת מספיק עם הילדים, בשבתות יותר מידי עם המחשב או הטלויזיה (הוא דתי וגם הילדים ואני לא וזה דבר יחסית חדש מלפני כשנה) אני רחוקה מאוד מהדת.
- לא מושך אותי גבר שמפליץ בכניסה לחדר שינה ועשר דקות לאחר מכן דורש סקס, או גבר שלובש בגד ויכול להשאיר בגדים של חודש בחדר מבלי לקפל ועוד...
נראה שיש לו הרבה טיעונים נכונים אבל הייתכן שלכל דבר יש לו טענה שבסופו של מוציאה אותי "מטומטמת" כמו העניין עם זה שאני שמנה ושהוא מעיר לי לפחות פעמיים ביום - טענתו היא שהוא רוצה שאני אשמור על הבריאות שלי ...
ואני יכולה להמשיך........
הוא בסדר גמור "תלית שכולה תכתלת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הוא ואמר... - תגובה
פנינה דובו02/11/2011אני מסכימה עם כל מה שאת אומרת ובטח עם מה שאת מרגישה.
עם זאת אני רוצה לשאול אותך שאלה אמיתית: איך את מרגישה עם איך שאת נראית?
אם את שלמה עם זה לגמרי - לא נראה לי שאת צריכה להתרגש יותר מדי מהערות בעלך.
אבל אם גם את חושבת שאת יכולה להיראות יותר טוב ןאם גם את רוצה להיראות יותר טוב - אני מציעה לך להשקיע בזה.
קודם כל משום שזה יעזור לך להרגיש יותר טוב עם עצמך, ושנית, כי זה עשוי להשפיע גם על יחסו של בעלך כלפיך (עשוי, לא מספיק, כי הרי ברור שיש עוד דברים שעליו לעשות עם עצמו). אולי כך הוא ירגיש שאת עושה משהו באמת למענו ובשבילו (ולא רק בשביל הילדים, הבית, המשפחה וכו'...), כמו שאת רוצה גם ממנו.
אבל כל הטיפים שאני יכולה לתת כאן לא יחליפו טיפול או יעוץ זוגי. שווה לכם לבדוק את הדברים יותר לעומק.
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זו אלימות????
נוגה06/11/2011זו הרבה יותר מאלימות. זו כבר התעללות נפשית.
כדאי לך לקרוא את הספר "מילים הורגות" של ניני גוטספלד-מנוח.
אותי הספר הזה הציל, ואני מכירה כמה נשים שסיפרו לי שהספר שינה להן את החיים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)