חייבת עזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חייבת עזרה
    טלי
    23/01/2012

שלום לכולם.
    לא פשוט לי אבל אני חייבת עזרה דחוף.
    אני לא מדברת על עצמי אלא על אמא של בעלי.
    קצת רקע על המשפחה. משפחה של חוזרים בתשובה שהאב לכך את זה לקיצוניות כמובן. משפחה שנשארה די פרימיטיבית בכללי. בלי אינטרנט, בלי כרטיסי אשראי בלי טלוויזיה וכו...
    הוא תמיד היה אדם קשה (לפי מה שבעלי מספר) תמיד רק דעתו נחשבה ודעתם של אחרים הם תמיד שטויות. עד כדי שגם רבנים (מכובדים ככל שיהיו) שאומרים לו משהו שהוא לא חושב כמוהם הרב נפסל.
    בשנים האחרונות המצב בבית נהיה ממש קשה והאב כבר ממש איבד כל הגיון.
    הוא מתפרץ כל כולם בלי התראה מוקדמת ומאשים את כולם שלוקחים את הצד של האם. הוא מאשים את אישתו בחיים שלמים של סבל ואף מאיים אליה. היו גם כמה מקרים של כמעט אלימות פיזית אבל תמיד היה משהו בבית לעצור את זה. כמובן שבעלי תמיד אומר לו שאין צדדים וששניהם ההורים שלו אבל שלאלימות הוא לא יסכים...
    יש הרבה אלימות מילולית ודברים שעפים בבית (כסאות וכו). אין לו גם בעיה להתפרץ כשהנכדים בבית....המצב ממש מחמיר. האם רוצה גט אבל הוא בחיים לא ייתן לה. הוא גם כמובן לא ילך לטיפול ולא יקבל עזרה מאף אחד. היא רוצה לעזוב את הבית אבל יש רבה בעיות...כמובן. יש שני ילדים בחורי ישיבות שגם הם כבר לא יכולים להיות בית. (מה שעיכב את כל הסיפור זה הדאגה לשידוכים של הבנים אבל נראה לי שגם הם מבינים שהמצב לא יכול להמשך) יש בעיה כלכלית. משכורת של האם ממש נמוכה.
    בקיצור (הסיפור באמת הרבה יותר ארוך מזה ....) מה עושים? למי לפנות? מה צריך לעשות? האם צריך להגיש תלונה במשטרה? האם יש משהו שיכול להסביר מה התהליך הכי טוב?

תודה רבה

אם זה לא הפורום הנכון אשמח אם תוכלו להעביר אותי למקום אחר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חייבת עזרה

הוספת תגובה

• חייבת עזרה - תגובה

פנינה דובו
    23/01/2012

אימך ולא רק היא, סובלים מאלימותו של בעלה, מילולית, נפשית ופיזית.ואולי מעוד סוגי אלימות, כמו אלימות כלכלית (הגבלות כספיות) אלימות מינית (יחסי מין בכפייה ולא מרצון), השלטת טרור בבית, עליהם לא דיברת.

אני מבינה שאת כבר בעלת משפחה והוריך אינם צעירים. אני מעריכה כי ככל שאתם הילדים מתבגרים ועוזבים את הבית, כך תחושת האחריות שאתם מרגישים כלפי ההורים גדלה.

המצב יכול להשפיע גם על הקושי של חלק מכם להיפרד מההורים ולהתחיל חיים עצמאיים משלכם, אך יכול גם לגרום להוריכם, אפילו שלא במודע, להשאירכם בבית וליצור מספיק סיבות כדי שלא תעזבו אותם לבדם.

כדי להתגרש באמת, מה שכנראה אביך איננו מעוניין בו ולאימך אין את הכח לעשות בעצמה, הם יצטרכו הרבה עזרה, מכל הסוגים. גם אם יחליטו לא להתגרש, האפשרות להתלקחות של אלימות והסבל שנגרם מסכנים את המשפחה ומחייבים טיפול.

בכל מקרה, גם אם קיימת האפשרות להתלונן במשטרה וגם לגבי אפשרויות אחרות, אני מציעה לך לפנות לייעוץ דרך שרותי הרווחה באזור מגוריך. היום בכל אזור קיימים מטפלים המתמחים בתחום של אלימות במשפחה והם יוכלו לייעץ לך מה לעשות.

אם הוריך כבר בגיל הפנסיה, הכתובת בשרותי רווחה היא המחלקה לקשיש. הם ידעו מה לייעץ לך, בהתאם לגילם של הוריך.

זו הכתובת וזה המקום.

בהצלחה,

פנינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו