שוקר חשמלי או תרסיס פלפל לצורך הגנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שוקר חשמלי או תרסיס פלפל לצורך הגנה
    מעין
    04/02/2012

שנים רבות הייתי נשואה לגבר אלים. בתחילת הדרך ניסיתי לרצות אותו בכל דבר ועניין כדי לא להרגיז אותו, כי כאשר היה מתרגז היה מכלה את זעמו בילדים. עם הזמן גיליתי שכל מה שאעשה לא ירצה אותו. עצם קיומי תסכל אותו באופן בלתי נסבל.

בתחילה פחדתי אפילו לערב את הרשויות (כי פנייה שלי אליהם הגבירה את זעמו) וכשערבתי את הרשויות (רווחה, פסיכולוג חינוכי) הטילו ספק במצב אותו תיארתי, נתפסתי כאישה היסטרית. התלבטתי האם להתקשר למשטרה או לפסיכיאטר מחוזי וזאת מחשש שילדי יחשפו לטראומה בראותם את אביהם מוצא בכוח מהבית. לצד הטלפון רשמתי לילדי את מספרי הטלפון של המשטרה, מד"א והרווחה, חלילה יהיה צורך להזעיק עזרה ואני לא אהיה מסוגלת לעשות זאת. אפילו שקלתי להתאבד (לביים תאונה, כדי שלא להשאיר את ילדי עם טראומה של הורה שהתאבד) מאחר ונאמר לי שאני המקור לתסכוליו וזעמו, ושהוא בבסיסו אבא טוב. קיוותי שהעלמותי מחייו וחיי ילדי (מבלי שחלילה יחושו שאמא נטשה אותם מבחירה) תאפשר להם לחיות יותר טוב מאשר חיו כשאני בחיים. אם אני כותבת, משמע עצרתי את המהלך ברגע האחרון.

הזכרתי זאת כדי להסביר עד כמה הייתי במלכוד, כשאני רואה את הכאב והפחד בעיני ילדי.....ואין מה לעשות......בשלב מסוים שקלתי להימלט איתם למעון לנשים מוכות, אך לא היה מעון שיכול היה לקלוט אותי עם ארבעת ילדי, ולהימלט ולהשאירם מאחור, לא הייתה אופציה. נשארתי בבית עם גבר אלים כדי להגן על ילדי, קמתי ועזבתי כשגדלו וידעתי שהם כבר מספיק בוגרים וחזקים פיזית כדי להגן על עצמם.

כיום אני מאובחנת ומטופלת כבעלת הפרעת חרדה עם דיכאון משני, הפרעה פוסט טראומטית, והפרעת אישיות גבולית, המיוחסים במידה רבה לחוויותי כאמא לילדים תחת טרור של גבר אלים. עד לאותו טיפול הדחקתי את אותם זכרונות קשים הקשורים לפגיעה שלו בילדים, היום הזכרונות האלה מתעוררים ומעוררים בי רגשות אשמה קשים על חוסר האונים שהפגנתי לנוכח הפגיעה המתמשכת בהם. היום אני יודעת מה היה עלי לעשות בארוע הראשון הזכור לי בו פגע לנגד עיני באחד מילדי (על ראשה של תינוקת בת 10 חדשים שפך את בקבוק המים שלה, לאחר שהבכי שלה בלילה היה מוציא אותו מדעתו). היה עלי להגן עליה מפניו באמצעות נשק להגנה עצמית. אני מפנטזת שאילו אז היה ברשותי נשק להגנה עצמית, הייתי מכוונת אותו אליו, מרימה טלפון למשטרה, מסבירה את הסיטואציה, ומבקשת את הגנתם

אני סבורה שאם היה בידי שוקר חשמלי או תרסיס פלפל, המיועדים להגנה עצמית (ולא עשויים להיחשב כאמצעי לתקיפה), הייתה לי לפחות האפשרות לשתק אותו עד אשר המשטרה הייתה מגיעה.

מבקשת את חוות דעתכם. האם לא כדאי להציע לנשים נפגעות אלימות במשפחה אמצעים להגנה עצמית, שלא חלילה יואשמו בתקיפה, יורחקו מהבית, והילדים יושארו בחזקתו של אב אלים, או יוצאו מחזקת הוריהם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שוקר חשמלי או תרסיס פלפל לצורך הגנה - תגובה

ד``ר מני מלכה
    04/02/2012

רעיה שלום לך

סיפורך נוגע. לגבי תרסיס הפלפל אין באפשרותי לנקוט עמדה, אך בהחלט אומר כי הייתי מצייד נשים מוכות בסיפור שלך. הייתי מבקש מהן שיקראו אותי מההתחלה לסוף ומהסוף להתחלה, כשלעצמו הסיפור יכול להשתוות בעיני לתרסיס הפלפל - אם נשים יוכלו להבין ממנו את הצער והסבל הרב שהן אולי יכולות לחסוך מעצמן. חשוב לי להדגיש שאין בכוונתי לומר שנשים אשמות בכך שאינן פועלות להגן על עצמן, חס וחלילה, אלא רק שניתן ללמוד מהסיפור שלך שאחרי שהילדים גדלים והאישה העוזבת אפשר גם להצטער שלא ננקטו צעדים מוקדם יותר.

מני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מילכוד

מעין
    05/02/2012

מני, לצערי, פספסת את המסר העיקרי.

גבר אלים אפשר לרסן רק בכוח. אישה נפגעת אלימות, אין לה שום אפשרות להגן על ילדיה מפני פגיעתו הרעה. והרשויות פועלות לאט, וקשה להוכיח אלימות במשפחה כפי שקשה להוכיח אונס (גירסת הקורבן מול גירסת התוקפן)......וגם במקרה בו מושג צו הרחקה או צו מניעת הטרדה מאיימת, גבר מופרע לא בהכרח יכבד אותו, והמשטרה לא מגיעה מספיק מהר גם כשיש קריאה לעזרה. לעתים דווקא לאחר הגירושין, הגבר האלים מתוסכל יותר, וכשאין לו גם מה להפסיד, הוא מסוכן יותר. אני סבורה שנשים נפגעות אלימות צריכות להיות מצוידות בנשק להגנה עצמית.

אפילו היום, 9 שנים לאחר גירושי, אני עדיין פוחדת מפניו פחד מוות.

הדבר היחיד שאני מסכימה איתך: צריך ללמד כל נערה את תמרורי האזהרה מפני גבר אלים....וברגע שיש סימן ולו הכל ביותר, לנתק את הקשר. לנערה יש עדיין את הגנת בני משפחתה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יתרה מכך

מעין
    05/02/2012

אם להערכתך בספרי את סיפורי האישי אוכל להציל ילדים החיים תחת טרור הורה אלים, אשמח להתראיין, עם כי בטשטוש פרטים מזהים כדי חלילה לא לפגוע בפרטיות של ילדי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יתרה מכך - תגובה

ד``ר מני מלכה
    05/02/2012

הי רעיה - לסיפורים אישיים אכן יש כוח רב, הן עבור המספר והן עבור השומע. אני מסכים איתך לחלוטין שנשים צריכות להיות מוגנות ועדיין לא נמצאה הדרך לעשות זאת כראוי.

מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו