מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אמא חסרת ישע נתונה לאלימותבת מיואשת..11/02/2012
שלום. אני מתארת לעצמי שהסיפור שלי אולי יהיה קצת שונה מרוב הסיפורים העצובים פה,אבל אני מרגישה שאולי כאן אני אמצא אוזן קשבת.
אני בת 37 נ+3 מקסימים והרביעי בדרך..אומצתי בגיל ינקות וגם אחותי שגדולה ממני בשלוש וחצי שנים.(אין בנינו קשר דם)אימי הייתה אישה קשה מאוד בחינוך שלה כלפינו כי כך היא גדלה לצערי וגם ישמה את מה שהיא גדלה עליו.מעולם לא המרתי את פיה לעומת אחותי שבכל השנים הייתה המרדנית מאיתנו.עם השנים התחתנתי והקמתי משפחה.אחותי לעומת זאת המשיכה לגור בבית אימי כולל היום.לצערי הזיקנה לא הטיבה עם אימי ולפני 10 שנים היא לקתה בפרקינסון.עם הזמן המצב הדרדר ואף הופיעו גם סימני הדימנציה.בשנים האחרונות הייתי סופגת ושותקת את התסכול של אחותי בכך שרוב הטיפול לטענתה נופל עלייה למרות שהייתי עושה המון אבל היה ניראה שאותה זה מעולם לא ריצה.לפני שנתיים וחצי שמתי לב שמהחשבון של אימי נמשכים סכומי כסף עצומים שאחותי לא יכלה להסביר לי למה היא משכה את הסכומים האלה...ומאותה תקופה המצב פשוט החמיר ביחסינו ואימי סבלה הכי הרבה.לאחר שאימי בשארית שפיותה טענה שאחותי מרימה עלייה יד(לאחר שבאחד הימים שבהם היא שהתה אצלי והיתה חבולה כולה..)אני לא רציתי להאמין למרות שבתוך תוכי חשתי שזו האמת.שאלתי את אימי אם היא בטוחה בכך?ואולי זאת העובדת הזרה?אך היא הייתה נחושה במילתה וביקשה שאשים סוף לסבל(באלה המילים)כבר למחרת הצבתי בבית מצלמות שלצערי תיעדו התעללות יומיומית ,התעללות נפשית והשפלות.למרות שהטחתי באחותי את המציאות ,היא סירבה להקשיב לי ואו לשתף פעולה,פניתי למשטרה והגשתי תלונה עם כל הראיות אבל כאן כבר האכזבה הייתה קשה מנשוא מהרווחה שהיתה מעורבת ועד הפרקליטות.....עברו שנתיים ועדיין לא הוחלט לגבש כתב אישום.האבסורד הוא שאחותי ממשיכה לגור עם אימי שממש סובלת ממנה כי עכשיו היא מנסה לשחק לה על המצפון,אני ממתינה בינתיים להחלטת בית המשפט לאפוטרופוס חיצוני ואחותי כמובן מסרבת,
בנוסף כל המשפחה מצד אימי החרימו אותי ומסרבים לדבר עימי,טוענים שעשיתי בושות למשפחה ודברים כאלה אפשר היה לסגור בחדרי חדרים.הם גם מצדיקים את המכות וטוענים שאחותי מתוסכלת כי אימי היא אישה מאוד קשה,לא משנה שאני מסבירה להם שהיא גרה עם אימי מתוך בחירה ונוחות כלכלית(היא משלמת בבית רק את הכבלים).
אני מרגישה שאני על סף תהום,תחנות הצדק לא עובדות בכלל ואני אשמה בכל....אפילו לאימי אני בקושי הולכת כי אני צריכה לתאם שלא יהיה שם שום מקורב של אימי שכועס עלי...כי אני מרגישה מותשת נפשית....ההריון לא מוסיף לי כוח.. ובנות המקסימות שלי נאלצות לחוות איתי את הכל כי הן היו קשורות מאוד לאחותי...הצילו... היש איזהשהו פתרון שיקל עלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא חסרת ישע נתונה לאלימות - תגובה
ד``ר מני מלכה11/02/2012לבת המיואשת,
אכן מדובר בסיפור סבוך מאוד.
מדברייך עולה הרושם שנקטת בכל הצעדים האפשריים- לא הסכמת להשאיר את האלימות כלפי אימך בגדר סוד חבוי ופנית לרשויות.
לא ברור מתוך התיאור שלך מה היו המסקנות של רשויות הרווחה. ניתן לשער כי מאחר ואחותך נותרה בבית אימך, ייתכן והם התרשמו שאין מדובר בהתעללות וכי אימך איננה מצויה בסיכון- לא כך?
דבר נוסף- מתוך הסיפור שלך ניתן לשער- אך לא לקבוע בהחלטיות- כי כמו במשפחות רבות את מצויה במרכזה של "סאגה" משפחתית לא פשוטה- עם עוצמות רגשיות שקשה לשאת אותן- של סבל. במידה ואת מסכימה להגדרה הזו, הייתי מציע לפנות לגישור\ייעוץ משפחתי.
בהצלחה
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרשויות הסכימו לאחר הודאת אחותי
בת מיואשת..11/02/2012שהרביצה והודתה גם במשטרה,שיש להרחיקה מהבית.אך בפועל,כלום לא נעשה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)