שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    רוז
    07/02/2008

אבי נוהג לשתות אלכוהול כל ערב. אחרי שהוא כבר שיכור הוא פעמים רבות רב עם אימא שלי. אני בת 15 ואני לא מסוגלת כבר עם המצב הזה. מה עלי לעשות? איך לדבר אל ליבם של הורי שיעשו משהו ושיפסיקו את המצב הזה? לריב איתם ולצעוק עליהם כבר עשיתי וזה לא עזר

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• מריבות בין ההורים

ד''ר גיא אנוש
    10/02/2008

רוז שלום, מריבות בין ההורים הן דבר קשה עבור כל ילד. עם זאת - עליך לזכור כי אין זה באחריותך, וקרוב לודאי שלא ביכולתך לשנות. כפי שאת מתארת זאת - את למעשה מנסה לשנות את את התנהגותם הזוגית, תוך שימוש באותו כלי - צעקות ומריבות. כפי שהצעקות והמריבות לא משנות כלום בינהם, רק משמרות את אותו דפוס ומעגל של כעס, כך גם הכעס שלך על ההשתכרות והמריבות שלהם לא משנה כלום רק משמר את מעגל הכאב והכעס שלך.

את יכולה לנסות להציע להם - באופן רגוע, בשלב בו שניהם מוכנים להקשיב, בלי צעקות ומריבות, לנסות לגשת לטיפול זוגי, או פשוט להפרד.
    אם את רוצה לנסות משהו אחר לגמרי - נסי להראות להם עד כמה חסרת טעם ומגוחכת המריבה בינהם. קני חבילת סוכריות ובפעם הבאה שיהיו צעקות ומריבות, חלקי להם בחיוך פרסי נצחון - סוכריות (אפשר גם פרחים), לפחות ליום אחד זה יעלה חיוך על פניהם ויראו עד כמה זה לא לענין. ואלי לא.

בכל אופן, החשוב מכל זה לזכור זו לא אשמתך, ואת לא אחראית למה שקורה בינהם.
    ואם שום דבר לא עוזר - אפשר לנסות לברר אפשרות של מעבר לפנימיה חינוכית עד סוף התיכון, רק כדי לצאת מהבעסה של הבית. זה לא יפתור את הבעיה עבורם, אבל אולי יקל עלייך קצת.

בהצלחה, ואת מוזמנת לעדכן אתנו.
    גיא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו