מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלימות בבית לכאורה נורמליגפן10/02/2008
בעלי הוא אדם משכיל מאוד ,נאור, נראה טוב, (33) אבא מדהים. יש לנו 2 ילדים קטנים (7,5)והשלישי בדרך. אצלנו הכל בסדר
עד ש...כשאני מעצבנת אותו בכל מה שקשור למשפחתו או לא משנה מה ,אם זה מרגיז אותו הוא מתנהג לא באלימות אליי אלא לחפצים בבית. זורק כיסאות ,בועט בכל מה שנקרה ברגליו וצעקות וקללות שהיו מביישות עבריין צמרת ונוסיף גם יריקות לגיוון.. ואם זה באמצע נסיעה מהירה הוא מסוגל לעצור את הרכב בפיתאומיות כשאני בהריון כדי לזעזע אותי. ואז נרגע וברוגז ארוך שלאחריו אומר שלא יסלח לי על שגרמתי לו להתעצבן כך. וכל זאת כמובן לעיניי 2 ילדים מדהימים ורגישים שמפנימים את זה. שלא לדבר על הפגיעה בי המילולית הקשה. אבקש לציין שאני לא משתמשת במילים לא יפות. אלא רק מרגיזה אותו. מה קורה לו? למה הוא מצדיק את התנהגותו ושלם איתה?
האם זו אלימות שתפגע בעתיד בילדים? וזה גם קורה לעיתים רחוקות אך בכל מריבה מאז שאנחנו יחד. עברה עליו ילדות נורמלית לחלוטין לשני הורים נחמדים ורגילים פרט לאמא שתלטנית במיוחד.
האם זה קשור?
לתשובתך המהירה אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורמליות לכאורה
ד''ר גיא אנוש12/02/2008לאנונימית שלום,
את מתארת את בעלך כנאור ואבא טוב. יחד עם זאת את מתארת לא רק אלימות מילולית קשה ביותר, שאין כל ספק שמשפיעה באופן חמור על בריאותם הנפשית וחוסנם הנפשי של הילדים, אלא גם אלימות פיזית המופנית כלפי רכוש, ואלימות פיזית כלפייך - כמו עצירת המכונית בפתאומיות - מה שככל שידוע לי גורם לך טלטלה פיזית חזקה, חתכים מרצועת המושב, ואם את בהריון - עלול בהחלט להזיק לעובר או לגרום להפלה. במילים אחרות את מתארת אדם אלים ביותר, מופרע ביותר, ובעל התיחסות של קרימינל צמרת הפועל כך שלא יהיה ניתן להצמיד הוכחות של כוונה תחילה למעשיו (לכאורה רק עצר את האוטו....) . גברים פחות מתוחכמים נותנים לאשה בוקס בבטן, אבל כמו שכתבת, הוא משכיל, משכיל להסתיר את כוונותיו...
אם אכן הוא מצליח להצטייר כאדם מקסים בשאר הזמן, מדובר בסוג של גברים שעיקר מעיניהם ברושם שהם יוצרים, ובשליטה שיש להם על סביבתם. התפרצויות הזעם נובעות ממצבים בהם הם חושבים או חושדים שהם מאבדים שליטה על מי שהם רואים בו את רכושם, או אפילו המשך ישיר של גופם - והרי לא יתכן שהיד שלך פתאום תסרב לעשות מה שאתה רוצה ממנה - אז היא לא רק מרגיזה, צריך להעניש אותה.... גברים כאלה לומדים להסוות את עצמם כמו זיקית ולהתאים עצמם לסביבה החברתית, נראים מאד מקסימים ברשם ראשוני - עד שמישהו שהם חושבים שמגיעה להם שליטה עליו, מעיז להפר את החלטתם, לעשות משהו שמאיים עליהם, על גבריותם, שליטתם, אהבתם, או כל פנטסיה אחרת שיש להם.
הצעתי - לכו מהר לטיפול, ואל תניחי למטפל לגרור אותך למקום של נסיון לרצות את בעלך - זו מלכודת שאפילו מטפלים רבים נופלים אליה, ומנסים לשכנע את האשה שהיא זו שצריכה לקחת אחריות על ריצוי צרכי השליטה המופרעים של הבעל.
אם זה לא עובד, או שאין סיכוי שילך לטיפול, הצעתי היא לפתוח בהליכי גרושין, ויפה שעה אחת קודם. לכאורה יש לך בעל מקסים ומשכיל, בפועל את חיה היום עם אדם מסוכן מאד.
ועכשין מספר עצות מנסיון מר של עבודה עם זוגות שחיו באלימות פיזית ובצל איום אלימות במשך שנים - אם את פותחת בהליכי גרושין - עשי זאת בסתר, ומהר, ותדאגי שלא ידע מדבר עד שתגישי את התביעה בבית המשפט לעניני משפחה - באמצעות עורך דין - אם ידע על כך לפני כן תגובתו עלולה להיות איומה, או ערמומית - כמו לבקש ממך לתת לו עוד זמן להוכיח עצמו לפני הגשת התביעה שלך, ואז הוא ידאג להגיש תביעה לפנייך בבית הדין הרבני, מה שיכול להטות את הכף נגדך, בהליכי הדיון בהמשך, וחבל.
בכל מקרה, תדאגי שכשאת מודיעה לו על אפילו כוונה לפתוח בליכים, או מחשבה על כך, שיהיו נוכחים אתך עוד אנשים מבוגרים בבית, לא רק ילדייך. הוא בהחלט עלול לעבור אז לאלימות פיזית ישירה, ואת תזדקקי להגנה.
צר לי להיות כה פסימי, אך הדפוס שאת מתארת כה קשה, עצוב, ומוכר.
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו.
גפן13/02/2008אין מצב שמטפל ישכנע אותי לרצות את בעלי כי אני יודעת כמה אני אישה ואמא למופת שהוא עצמו לפעמים בהלם מהסטנדרטים שלי ומאופן התנהלותי. אני לא חושבת שיש הצדקה בעולם לגילוי אלימות כלפי אישה כלשהי. שאלתי אותו אתה מצדיק את הבעל ששרף את אישתו בשירותים בגלל שחשד שהיא בוגדת בו? הוא אמר "כן" אפשר להבין אותו.
אני הייתי בהלם מתגובתו. עוד משהו -הוא אמר לי "אני אגיד לך את האמת אני לא בטוח שהילד שיש לך בבטן שלי". זה היה משפט שהוא ידע שייפגע בי מאוד. אז הוא חיפש משהו שייפגע ומצא. איך אני אוכל לסלוח לו פעם? למה הוא מדבר אליי כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לגיא.
גפן13/02/2008ראשית מודה לך מאוד על תגובתך הכנה והתואמת את מחשבותיי. האמת שקלעת בול לאישיותו.
הוא תמיד היה מתוחכם מאוד. אצלנו במשפחה הוא ידוע כאבא נהדר אבל תמיד עם תיחכום בצידו.
לכן קשה ל י מאוד לוותר עליו. אפשר לומר שזה בילתי אפשרי מצידי מכיוון שניסיתי זאת ולא יכולתי לשאת את המחשבה שלא נחיה יחד.
מצד שני להתנהג ככה כלפי אישה בהריון שלא קמה מהמיטה חודשיים ורק מקיאה וסובלת מחולשה איומה זה גם סוג של אכזריות שקשה לי לשאת אותה. אבל הוא באמת אבא משכמו ומעלה ועל זה יהיה לי קשה לוותר. ואתה מצידך תגיד בטח על מה קשה לך לוותר על זריקת כיסאות ובעיטה בחפצים? אני ממש חסרת אונים ולא יודעת בראש ובריאשונה איך לגרום לו להבין שהוא עושה טעות איומה. לדעתי אפשר לשפר אותו אבל אני לא יודעת איך. למרות כשאני חושבת על כך לעומק אני נזכרת בצעקות ובקללות ואומרת אבל למה אתה צועק ככה מה כבר אמרתי למה כל השכנים צריכים לשמוע? הוא אומר ככה אני רוצה שכולם יידעו איזה....(קללות כמובן מעליבות מאוד.) את.
בבקשה תן לי עוד חיזוק או עוד עצה. איך יכול להיות שתקופה מסויימת הוא אומר לי אני אוהב אותך חולה עלייך את הכי יפה בעולם וכ"ו ורק אני אתנגד למשהו הוא יפצל את אישיותו כך? זה פשוט נשגב מבינתי.
מודה מראש.
אישה פגועה מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעגל האלימות
ד''ר גיא אנוש14/02/2008את שואלת כיצד יכול להיות שהוא מצד אחד בתקופות שונות מחמיא לך, מתאר לך כמה הוא אוהב אותך, ונותן לך הרגשה של מלכה בראש העולם, ובקטעים אחרים צועק מעליב, משפיל, ואלים כלפיך וכלפי הרכוש בבית.
זהו בדיוק מה שמכונה מעגל האלימות - הוא מתפרץ, בשלב מאוחר יותר מרגיש חרטה, ואז מעלה אותך על נס, משבח ומהלל, ואז בחשד הבא או בהעלבות הבאה שלו הוא מתפרץ שוב. אין לזה כל קשר ישיר אליך, זה יהיה כך עם כל אשה שיהיה איתה, זהו דפוס של אישיות.
את כותבת שאת לא יכולה לשאת את המחשבה שלא תהיו ביחד, ואני לגמרי מבין את זה. אם כך יש לך שתי ברירות, או להשלים אם חיים בצל האלימות שלו לנצח, או להכריח אותו לבא איתך לטיפול, ולשנות את התנהגותו. הוא גבר אלים ומסוכן, ועליך להכיר בכך.
לא ברור לי במה הוא אבא כל כך מקסים לילדיו, כיון שאת לא כותבת, אך תני לי לנחש - הוא משחק איתם כמו ילד, ומפנק אותם במתנות ובילויים. זהו חלק מאותו דפוס - לקנות את האהבה שלהם, ולשחק אותה בן אדםמיוחד - חכי שיגדלו מעט ואולי יעזו לעמוד על דעתם למולו (אם יעזו) ותראי אותן תגובות מופנות גם כלפיהם - צעקות, קללות, השפלות, איומים, אלימות כלפי חפצים, ואולי עם הזמן יאבד לחלוטין את השליטה ויפעל גם באלימות כלפפי גופך וגופם.
בהצלחה, גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)