מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סובלת מאלימות מילוליתאבג30/03/2012
שלום לכולם
אני כאן מכיוון שאני רוצה לשתף אתכם במה שאני עוברת...אני נשואה כבר 15 שנה יש לי שני ילדים ואני חווה בשנים האחרונות אלימות מילולית יום יום.
בעלי ואנוכי אקדמאים, הוא עובד במשרה מכובדת וכשהוא מגיע הביתה הוא לא מפסיק לצעוק, להשפיל, לרמוס אותי במילים, כמה שאני לא שווה ולא טובה בהשוואה לנשים אחרות, הוא משתמש במילים שאני אפילו מתביישת לכתוב כאן. באחד מהתקפי הזעם הוא זרק את טבעת הנישואין לאסלה והוריד את המים.
אם היה לי את האומץ הייתי עוזבת ממזמן, אני די דואגת כי הילדים עדיין קטנים ואני גם מתביישת שהסביבה תדע על מה שקורה אצלנו בבית למרות שאני בטוחה שהשכנים שמעו את הכל!!!
הייתי מעוניינת לשוחח עם נשים שנמצאות במצב דומה, לקבל תמיכה ולהיות בעצמי אוזן קשבת.
שבת שלום לכולם
יערה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סובלת מאלימות מילולית - תגובה
ד``ר מני מלכה01/04/2012יערה שלום לך,
אני מציע לך לפנות למרכז לטיפול ומניעת אלימות במשפחה- במקום מגורייך- ברוב המקרים מופעלת במרכזים מסוג זה קבוצת תמיכה לנשים החיות בקשר זוגי עם עם גבר אלים\סובלות מאלימות בין-זוגית.
מהתיאור שלך עולה כי מופעלת כלפייך אלימות פסיכולוגית.
נשים רבות מדווחות כי אלימות זו קשה שבעתיים מאלימות פיסית (לדעתי אין מקום להשוות בין שתי האלימויות- אך השוואה זו נועדה להדגיש את חומרת האלימות שממנה את סובלת).
אלימות פסיכולוגית היא אלימות מקטינה, גורמת להפחתת ערך, ולחיים בתחושת איום מתמדת.
הייתי ממליץ לך לפנות ולבקש סיוע במרכז למניעת אלימות.
לבחון שאלות כמו לאן נעלם האומץ שלך ושל מי הבושה ובעיקר למצוא מסגרת בה תוכלי לשתף ולגלות שזו אינה אשמתך.
בהצלחה
מני
דרך אגב- הלוואי שגם בעלך ישכיל לגלות שדבריו פוגעים וייתגייס אף הוא לבקש עזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסובלת מאלימות מילולית - תגובה
פנינה דובו01/04/2012שלום לך יערה,
אתחיל מהסוף.
במרכזים לטיפול ומניעת אלימות במשפחה (ישנם הקוראים להם בשמות אחרים כמו "שלום המשפחה"), אשר תחת מחלקות הרווחה בכל אזור ואזור בארץ, מתקיימות קבוצות לנשים ולגברים (בנפרד). שם תוכלי לשוחח ולהקשיב לנשים אחרות, ביחד עם אנשי המקצוע האמונים על תחום הטיפול הזה.
את צודקת בכך שאת מחפשת את מי לשתף ואף צודקת מאד ברצון לשתף נשים במצב דומה לשלך. זהו המפתח שעוזר א. לפתוח את הסוד שכל כך קשה לגלותו, מפני הבושה, האשמה, הפחד שמשהו ישתנה בבית, הפחד מתגובת הסביבה (משפחה, עבודה, חברים ועוד),ב. להתמודד ולא להרגיש לבד ג. לקבל את התמיכה, הכח והלגיטימציה שרק קבוצה יכולה לתת כמוהם.
למרות כל אלה, צריך הרבה רצון, אומץ וכח כדי לפנות לעזרה ולא פחות - להצטרף לקבוצה. נשים רבות (וגם גברים, אגב) נרתעות מכך ודוקא משום החשש להחשף בפני אחרים.
לכן, אני מעריכה את פנייתך ורוצה לעודד אותך להמשיך בדרך הזו, בידיעה כי זו דרך ארוכה, אבל בסופה נפתחות גם אפשרויות חדשות.
בהצלחה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזדהה
נוני14/04/2012גם אני חווה חוויות קשות מבן זוגי. שנינו אקדמים, עוסקים במקצועות מכובדים. אני אף עוסקת בתחום הטיפול. ואני במלכוד....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)