מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהנילי16/04/2012
שלום, אני נשואה כמעט 12 שנה. יש לי ילד אחד ואני נמצאת כרגע בהליכי גירושין מבעלי.
במשך השנים סבלתי לעיתים מאלימות מבן זוגי. בעלי אקדמאי ובעל מקצוע מכובד, אך כאשר הוא חוזר הביתה מהעבודה הוא כאילו אדם אחר.
ישנה אלימות פיזית מאוד מתוחכמת. הוא לא מתנפל במכות המשאירות סימנים, אלא מדבר ומידי פעם נותן מכה, צביטה (הוא טוען שהוא חופן), סטירה ועוד. ישנה גם אלימות מילולית - זונה, שרמוטה, גוש שמן דוחה, דוחה וכו'...
הבעייה שגם הילד סובל. הוא שומע דיבור מעליב ומציק. מה שמטריד אותי - בעלי מנסה לשתול במוחו של הילד כל מיני דברים שיקריים. גיליתי לאחרונה שלבעלי יש מאהבת. כנראה כדי שלא אאשים אותו , הוא מנסה לרמוז שלי יש מישהו. דבר שכמובן לא נכון. הוא אומר זאת לילד, כנראה בתקווה שהילד יאמר זאת לאנשים אחרים.
התלוננתי לאחרונה על אלימות והוא נעצר ליום, אך אני חוששת מהפעם הבאה.
אני כל כך מיואשת.
כמובן שהוא אף פעם לא לוקח אחריות. הוא אף פעם לא עצבני, אלא אני מעצבנת אותו. אם לא הייתי עושה או אומרת כך וכך - זה לא היה קורה.
ביקשתי בעבר שילך לביו פידבק ע"מ ללמוד לשלוט בעצבים, אך הוא טוען שהוא לא צריך ואני זו שמעצבנת אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פנינה דובו17/04/2012שלום נילי,
מערכת היחסים שלך עם בעלך, אכן רווייה סממנים של אלימות בין-זוגית: בעלך אלים פיזית ומילולית ואת חיה במצב נפשי ירוד: פוחדת, מיואשת, מתלבטת לגבי התגובות שלך כלפי בעלך, מושפעת מההאשמות שהוא זורק עליך ומערערות את בטחונך ואף לוקחת עליך אחריות לכך שילך לטיפול ואולי גם רגשי אשמה במצב אליו הגעת...
אני לא יודעת באיזה שלבים נמצאים הגירושים שלכם, אבל אני מניחה שהתקופה הזו ביחד לפני הגירושין מזמנת הסלמה והחרפה בכל מה שממילא לא היה טוב ביניכם ועלול להתבטא גם ברמת האלימות.
יתכן ועדיף היה למצוא אפשרות להפרד כבר עכשיו. אם תעשי את זה בתבונה, זה עשוי לחסוך גם מהילד את המצבים שאת מתארת. בתבונה, אני מתכוונת, כך שלא יקלע למריבות שבין הוריו ויוכל להישאר מחוץ להן ולהיות הילד של אבא ושל אמא, גם אם הם חיים בנפרד.
אני מציעה לך להיעזר באנשי המקצוע שיכולים ללוות אותך בתהליך ההיפרדות מבעלך, שגם אם את מחכה לה הרי שלא פשוט וקל להתיר קשר נישואין. כמו כן יוכלו להדריך אותך מה ואיך לעשות, כדי להגן על עצמך, פיזית ונפשית, מפני הפגיעות שאת חווה כבר שנים וכיצד להתמודד עם הקשיים שלך ולהכיר בהם. יש גם אפשרות להיעזר כספית כדי לעזוב את הבית בשל אלימות.
אם את כבר מוכנה לגירושין, למה לך לחכות, ואם לא - השיחות יעזרו לך לגייס את עצמך כדי לעבור את התקופה הקשה הזו.
מאחלת לך בהצלחה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)