מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיה כנראה סבוכהי.26/04/2012
שלום.
אני נימצא במערכת יחסים עם אשתי מזה 11 שנה. יש לנו ילדה בת 2.
אתמול היתה נקודת שבר מבחינתי במערכת היחסים- כעסתי ובאין דרך אחרת לגרום לאשתי להתיחס לכך שאני קיים וכועס, העברתי את הכעס לאלימות. צעקתי, קיללתי, שברתי חפצים וגם התחננתי ליחס. להתיחס לעצם קיומי ולצרכים שלי.
אני פונה כאן כי מבחינתי הפכתי לגבר אלים. אני לא מוכן להמשיך בכך ומחפש נואשות דרך יציאה.
מבחינת אשתי, היא נוטה להתאלם מקיומי ולעיתים גם מהילדה, גם אם ברמות פחותות מאשר כלפי. לעיתים ובמקרים אחרים, היא פשוט עושה שימוש בנו כדי להשיג את מה שהיא מחפשת כה הרבה- תשומת לב. הבעיה היא, שעם השנים, הרמות שהיא דורשת זאת עולות. אני מוצא עצמי במקרים רבים מנסה לדבר איתה ולגרום לה להבין את רגשותי, מנסה שתסביר לי את רגשותיה. גם אם אני מצליח, כל מה שאני מקבל ברוב המקרים זה מספר מילים ובכי. אני אומר, שאני מקבל כי אני רוצה באמת לשמוע ולקבל משוב ממנה ודיאלוג בוגר של הבעיות באופן מציאותי ואולי לפעמים גם קר. כזה שיאפשר ללבן בעיות. יחד עם זאת, אשתי נוהגת די מתחילת הקשר, לפגוע בי בדרכים שונות כגון אמרות שהתחילו כ "הומו" ועד "אתה לא גבר". זאת, כשאני מתנהג איתה ברכות, מנסה להתקרב פיסית ומתנהג באופן עדין איתה. לעיתים, היא מצהירה שמעכשיו היא נחמדה ורגועה וזה אכן יכול להמשך מספר ימים, עד שללא הסבר היא כועסת על משהו, לא מסבירה ולא אומרת וכתוצאה אני ניכנס לסטרס. אולי אני הגורם לשינוי השלילי אך אין אני יודע זאת בוודאות.
ביאושי, דיברתי על כך עם אדם קרוב לנו מהמשפחה, אשר טען כי חש בבעיה וחש כי יש בעיה מכיוון אשתי.הסביר כי היא דורשת מהסביבה תשומת לב שלא ניתנת לסיפוק.
כל זה, אולי נישמע כמו תרוץ לאלימות מבחינתי, אבל לכך אין תרוץ. יש גורמים לאלימות אך אין תרוץ והאשם זה רק אני. שנינו ביחד במערכת יחסים בעייתית אך כשאני מתנהג כך, רק אני אשם ואני יודע את זה.
למרות הכל, אני כן אוהב את אשתי, לא רואה עצמי עוזב אותה ובטח שלא את הילדה. היא אומרת וטוענת שהיא אוהבת אותי.
אני לא מרגיש אהבה מצידה והיא טוענת אותו דבר. לרמות זאת שנינו לא רוצים להיפרד, גם אם דברים שכאלו עולים בשעת ריב וכעס.
לי זה נראה מיקרה תסביכי שלנו ביחד ושל כל אחד בניפרד. למי כדאי ליפנות ולאיזה סוג של טיפול?
בבקשה לשלוח את התשובה גם למייל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה כנראה סבוכה - תגובה
ד``ר מני מלכה29/04/2012י' שלום
ראשית - כל הכבוד לך במיוחד על היכולת שלך לתאר את הרגשות שלך ואת הצורך העז שלך לתשומת לב ויחס. וגם על כך שאתה מכיר באחריות שלך לאלימות ומבין שהתנהגות שכזאת כדאי שתפסק.
הרצונות והצרכים שלך- ליחס ותשומת לב, הם הכי לגיטימיים שבעולם.
אך כאשר אתה מנסה להשיג אותם דרך אלימות, זה אולי עוזר לאותו רגע (לא בטוח) אבל בטווח הארוך אתה משיג את ההפך. אין לך שום יכולת לשלוט על ההתנהגות של אשתך.
לשאלתך בדבר טיפול
לאור הדברים שתיארת לא הייתי ממליץ להתחיל עם טיפול זוגי.
כדאי שאתה ובת זוגתך, כל אחד מכם בנפרד, תתחילו טיפול פרטני ורצוי אצל מטפלים נפרדים.
טיפול זוגי מומלץ בהמשך הדבר ובהתאם להתרשמות והכוונת המטפלים הפרטניים.
באפשרותכם לפנות למרכז לטיפול ומניעת אלימות במשפחה במקום מגוריכם.
שם תקבלו טיפול מעובדים סוציאליים הנחשבים למומחים בתחום האלימות במשפחה.
מומלץ מאוד שתנסה להשתלב בקבוצה לגברים- קבוצה לניהול כעסים.
שיהיה בהצלחה
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה כנראה סבוכה - תגובה
פנינה דובו29/04/2012שלום י.
על פנייתך לעזרה ועל קבלת האחריות להתנהגותך האלימה - מלוא ההערכה.
ברור לי לגמרי שהתנהגותה של אשתך נוגעת בנקודות התורפה שלך וגורמת לך להגיב בדרכים שאתה מגיב.
אלא שאם זה נמשך כבר 11 שנים, כנראה שלא זו הדרך ואם לא זו הדרך, מן הסתם יש לחפש דרכים אחרות.
אם אתה חושב שתוכלו לשבת ביחד בטיפול זוגי ולהבין את הדינמיקה של היחסים ביניכם, כלומר, מה היא עושה לך ומה אתה עושה לה ומה מחזיק אותכם ביחד - הרי שזה יהיה הטיפול הטוב עבורכם. הסיבה העיקרית שיכולה למנוע טיפול זוגי היא אפשרות שפתיחת דברים אישיים בטיפול תגביר את האלימות הבין-זוגית, תסכן את בני הזוג או שלא יועלו דברים בשל פחד מתגובה אלימה מהצד השני.
יחד עם זאת, האפשרות לפנות לטיפול אישי גם היא טובה ויכולה להשפיע ולהקרין על בן הזוג. היא טובה בשבילך כאדם שלם בפני עצמו, הרוצה להבין את הסיבות והמניעים להתנהגותו ולהשתנות, מתוך ידיעה כי משהו לא נכון קורה בחייו והוא איננו מצליח לשלוט ולנהל אותם כפי שהיה רוצה.
במרכזים למניעה ולטיפול באלימות (של שרותי הרווחה) קיימות גם קבוצות טיפוליות (לנשים ולגברים בנפרד). טיפול בקבוצה יכול לזרז ולקדם מאד, ביחוד כאשר יש לך נכונות להכיר בקושי שלך. במרכז כזה גם יוכלו לבדוק ביחד איתך ולהמליץ לך על סוג הטיפול המתאים (אישי, זוגי, קבוצתי).
אם אשתך איננה מעוניינת כרגע בטיפול זוגי, אני ממליצה לך להתחיל בטיפול אישי או קבוצתי (אם יש אפשרות להצטרף לקבוצה - אני ממליצה).
בכל מקרה, השינוי לא יחול בזמן קצר והוא כרוך בהתמדה והשקעה בשינוי דפוסים והרגלים, בחשיפה והחשפות, בהתבוננות פנימה ובכאב. ועוד - הטיפול האמיתי שלך יעסוק בך ולא באשתך וזה יהיה קשה (בהתחלה) שכן עינינו רואות החוצה ואנחנו פחות יודעים להסתכל פנימה...
מאחלת לך כח להמשיך במה שהתחלת,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)