מצב בעייתי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מצב בעייתי
    ע
    22/05/2012

שלום רב,
    דבר ראשון אציין כי אני מגדיר את עצמי כאדם אלים אשר מודע לבעייתו טיפל ומטפל בה בכל יום ויום, דבר אשר שיפר את חיי בכל התחומים פרט לזוגיות שלי.
    אני נשוי לאשה אשר על פי כל התסמינים ולפי כל המאמרים ולפי הסדנה בה השתתפתי היא אלימה.
    הבעיה היא שהיא התמקמה במקום של קורבן וממנו היא יוצאת ו"מכישה" כל פעם.
    אני מנסה להחיל את הכלים שקיבלתי להתמודדות עם מצבי אולם אין לי אפשרות לקיים אותם בבית.
    דברים כגון, כשאנו מתווכחים היא חייבת לעבור לפסים של נאצות והשפלות ועושה כל ניסיון שאצא משלוותי, כשאני מרגיש שזה עלול לקרות אני מייד יוצא מהבית בשביל להתאוורר,להרגע ולחשוב על כל הסיטואציה ולנסות לנתח אותה בשביל שאוכל להתקדם.בד"כ במשך הזמן שלי בחוץ אשתי מתקשרת ללא הפסקה ולא מוכנה לתת לי להרגע. ברגע שכף רגלי דורכת בחזרה בבית אשתי מתנהגת כאילו ההליכה רק הגבירה את כעסה וממשיכה באותה נקודה שבה עזבתי את הבית בעוצמה מוגברת.
    במהלך העניינים היא כמובן מכניסה את מריבות העבר ואת האומללות שלה.
    בנוסף לא יכול להיות מצב שבו אגיד לה שאינני מעוניין לשמוע את דבריה (לא באמצע ריב)באותו רגע והיא תקבל את זה. אני מוכרח לשמוע את מה שיש לה להגיד אחרת תתחיל מלחמת עולם.
    לסיום רק אומר שמעולם לא הרמתי יד על אשתי, לצערי כן הפחדתי אותה אבל שם זה עצר, היא לעומת זאת כבר סטרה לי וזרקה עלי חפצים.

ברגע שאני טוען שלשנינו יש בעיה של שליטה בכעסים היא טוענת שאני מתנהג כגבר אלים קלאסי שמשליך על האחר את האשמה, ומסרבת לקבל את העובדה שהיא עושה בדיוק את זה.

האם יש דרך לגרום לאדם אלים להבין את מצבו גם כשהוא מתכחש לכל העובדות וההוכחות? טיפול הוא לא אופציה מאחר ואישתי טוענת שאני האחראי לכל ולכן אין לה כל סיבה לקבל עזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מצב בעייתי

הוספת תגובה

• מצב בעייתי - תגובה

ד``ר מני מלכה
    22/05/2012

ע שלום,

כל הכבוד לך שלקחת אחריות על אלימותך ואתה מטפל בה.

בטח כבר למדת בסדנא כי נקודת המוצא בתחום האלימות במשפחה היא שאין לך אחריות על ההתנהגות של מישהו אחר אלא רק על עצמך. אולי מצער אותך לשמוע אבל אין באפשרותך לשנות אותה. השינוי יכול לבוא רק ממנה. השאלה הגדולה היא מה גורם לך להישאר בקשר כזה ולסבול כל כך. להסכים לספוג אלימות.

אתה בטח עושה מאמץ עצום שלא להגיב לאלימות באלימות- כי אם תעשה זאת אתה מחבל בעצמך ולא מיישם את מה שלמדת בסדנא. אינך יכול לחנך מחדש את אישתך. אולי גם כגבר קשה לך להגיש תלונה בגין האלימות כי אתה חושב שלא יאמינו לך- או שאולי זה עלול לפגוע בתחושת הגבריות. לכן אני מניח שאתה חי בצורה לא מוגנת מספיק, קשה לך להגן על עצמך.

יחד עם זאת כדאי שתהיה ער לכך שאולי ההחלטה שלך להפסיק את האלימות יצרה התנהגויות חדשות, כך שכעת אתה מפנה אלימות "סמויה" כלפי אשתך. יכול להיות שאתה מנסה להוכיח שגם היא אלימה ואז להרגיע תחושות של אשמה ואי נחת שנוצרות לעיתים קרובות אצל גברים אלימים. מה שנקרא שניכם באותה הסירה.

בעבודתי בתחום פגשתי לאורך חיי מקרים שבהם גברים הצליחו "לשגע" את בת הזוג מבלי שבהכרח היו אלימים פיזית. אבל כאמור, את זה רק אתה תוכל לדעת.

כך או כך, ישנם גברים אשר במקרים דומים מסבירים שהם נשארים בקשר כיהם לא רוצים להפסיד את הילדים או את הבעלות על רכוש\דירה\תשלום מזונות. אכן זו סוגיה סבוכה אבל עדיין זה מעלה את השאלה האם צריך לסבול כל כך.

היה טוב אם היית יכול להגדיר את המצב שבו את נמצא כאפשרות לבחור בין פתרונות שונים , נכון שבשני המקרים, להישאר או לעזוב, אתה משלם מחירים, אבל עדיין הבחירה היא בידיים שלך.

גם בקרב זוגות שאין בהם אלימות יש פנטזיה של כל אחד מבני הזוג שהשני יהיה משהו אחר, שיפצה אותם ויעניק להם יחס שעליו הם חולמים אבל עם הזמן הם לומדים שפנטזיה זו אינה מתגשמת.

אולי תוכל גם אתה לקבל את זה שאשתך איננה האישה שרצית שהיא תהיה. ולקבל החלטה.

מקווה שתצליח,
    אכן מדובר בסוגיה סבוכה וכל החלטה שתקבל היא החלטה קשה

מני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו