התייעצות לגבי בעל אלים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התייעצות לגבי בעל אלים
    Donno Yet
    30/05/2012

אני נשואה מזה שנה וחצי ויש לי בת 5 חודשים מבעלי, אני מתגוררת עם בעלי ושני ילדיו מנישואים קודמים.
    למרות שאני אקדמאית וצעירה מבעלי ב-18 שנים, אני מגדירה את עצמי אך ורק בתור אימא ולא אישה... כי אישה מוכה אני עדיין לא מוכנה לקבל את עצמי.

זה התחיל בסטירה חודשיים אחרי החתונה.. גם בתחילת הנישואים ובירח דבש האיומים לנטוש אותי ולריב איתי היו בלתי פוסקים.
    נכנסתי להיריון שלושה חודשים אחרי החתונה ומאז המצב רק הולך ומתדרדר.. כשאנחנו מתכווחים הוא מקלל ללא הפסקה, מזלזל, מאשים וכשממשיכים אני רואה את הסטירה אוטוטו בדרך...
    לפני שילדתי הייתי מקבלת סטירה או שתיים כל כמה חודשים (סה"כ סטר לי 3 פעמים לפני הלידה)... כרגע אני מצפה לזה כל רגע... אנחנו לא רבים ולא מתווכחים ואפילו לא מדברים..

לפני חודש בדיוק רבנו (האמת שאני כבר לא זוכרת על מה מרוב שהיינו רבים) אבל בעיקרון הריבים שלנו הם סביב אימא שלו והקשר ההדוק איתה (הוא מתייחס אליה בתור אישתו ואני הדבר השולי הזה שרק "התחתן איתו"... היא אמורה לגדל את הבת שלי ולא אני וסביב זה אנחנו רבים כל הזמן).. אז לפני חודש קיבלתי את המכות של החיים... לא נותר כיסא שלא היכה אותי בו... לא נותר דבר אלא זרק עליי,,, נשכב מעליי והתחיל להכות ולהכות... מרוב שהייתי בהלם אני לא הגנתי על עצמי אפילו... יצא מהבית לשבוע ימים וחזר וציפה שאני אחזור לשיגרה.. אימא שלו שיכנעה אותי שזה באשמתי בכלל (היא גרה ליד הבית שלנו)...
    חזרנו לשיגרה... הבטחנו דף חדש.. עד לפני יומיים כששוב הוא כמעט דרס אותי באוטו כששאלתי אותי לאן הוא הולך לבד כשאנחנו אמורים ללכת ביחד... הייתי עם היד על הדלת והוא פשוט שם גז ועפתי איזה שני מטרים ... קמתי והוא החזיק אותי מהשערות והתחיל לקלל ולאיים עליי שיכה אם לא אעוף הביתה מיד!!! יצא מהבית וחזר אחרי שעתיים מתנצל אבל עדיין מאשים אותי שאני גרמתי לזה שהוא התעצבן...
    זה רק קצה מהקרח ממה שקורה איתי על בסיס יומיומי... השאלה שלי היא ככה :
    אם זה יקרה שוב.. אני רוצה לתעד את זה איכשהו ושזה יהיה מתועד אצל המשטרה מבלי להגיש תלונה או שהוא ייאסר.. אחד בגלל שאני לא רוצה סנקציות לא לי ולא למשפחתי ולא לילדים... שתיים כי אני רוצה תיעוד כלשהו כשאגיש את זה לבית משפט בעת גירושין או משמרת על הילדה (אני חושבת על העתיד, כי עוד פעם אני פשוט לא אקבל את זה)...
    האם יש משהו כזה שזה להגיש תלונה במשטרה מבלי להגיש תלונה?? תיעוד כלשהו אצל עו"ד או רופא או משהו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות לגבי בעל אלים

הוספת תגובה

• התייעצות לגבי בעל אלים - תגובה

ד``ר מני מלכה
    30/05/2012

שלום לך

לצערי לא אוכל להציע מענה אינסטנט,

אכן כדי לשנות את המצב יש סכנות ומחירים שעלייך לשלם- אולי בושה בשל החשיפה, עימות-אולי משפטי, תחושת אשמה בגין תלונה במשטרה....ועוד

זהו המילכוד של נשים כמותך, המצויות בקשר זוגי אלים.

כדאי להעמיד את המחירים הללו מול מה שאת עוברת כרגע, נשמע סיוט.

ובנוסף לכך אינך לבד.
    פני למרכז לטיפול ומניעת אלימות במשפחה, שם תקבלי ייעוץ וגם מענה ראוי בהתאם לקצב שלך, צעד-צעד.

הטיפ היחיד שאוכל להעניק לך הוא שיש נשים שפונות לעזרה רק אחרי שהן עברו סבל עצום והגיעו "לתחתית הביצה".

תוכלי לנסות ולחסוך לעצמך את המשך הסבל. אך לשם כך עלייך להכיר בכך שאת אשה מוכה ולפנות לקבל עזרה.

מני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו