מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה עושים?צריכה עזרה24/06/2012
אני בת 38 + 3
לאורך כל חיינו המשותפים היו לבעלי טענות כלפיי: כמה אני מרוכזת בעצמי, ביקורת על הטיפול שלי בבית ובילדים, על מקום העבודה שלי ("את לא עושה כלום בעבודה, רק יושבת במשרד במיזוג" – לעומת העבודה הקשה שלו)
קללות על בסיס יומי : "טינופת", "טיפשה", "מטומטמת", "חולת נפש" וגם "אגואיסטית", "אגרסיבית", "מרוכזת בעצמך", "עצלנית"... כולל השפלות לפני אנשים אחרים – "היא לא מבינה כלום", "מדברת שטויות ".מאשים אותי בכל מה שקורה בבית.
במשך השנים היו עליות ומורדות, היו גם תקופות טובות.
הוא אבא אוהב ומשקיע, המשפחה והבית מאוד חשובים לו.
גם הילדים הפנימו שמותר לדבר לא יפה אל אמא ומחקים אותו, כשהבן הקטן שלי קרא לי טינופת זה היה כמו סטירת לחי, העיר אותי והחלטתי שעד כאן, אני לא אספוג יותר ואפסיק להיות שק החבטות המילוליות שלו.
הבעיה היא שהוא לא מוכן להקשיב, כשאני מנסה לדבר איתו על זה, הוא הופך את הכל ותמיד מגיע לזה שאני אשמה בכל המצב הזה, שאני מוציאה אותו מהכלים וחוזר על כל הטענות שלו נגדי.
מה עושים? אני לא רוצה להתגרש, מפחיד אותי להישאר לבד עם 3 ילדים, יש לנו ילדה עם בעיה רפואית שצריכה טיפולים מיוחדים והרבה השקעה, לא יודעת אם אעמוד בזה לבד.
האם אפשר לגרום לו לכבד אותי? או שהכל אבוד והדרך היחידה לצאת מהמצב הזה היא לפרק את החבילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עושים? - תגובה
ד``ר מני מלכה25/06/2012שלום לך,
אתחיל מהסוף- כדי "לצאת מזה" לא מחייב לפרק את החבילה, אבל בהחלט כדאי לשנות אותה.
כפי שאת מתארת החוזה הזוגי שאת חיה בו מבוסס על חלוקה בינך ובין בעלך. את ה"פחות שווה" וגם זו שמותר לבני המשפחה שלא להתייחס אליה ואל רגשותיה בכבוד.
בצורה כזו - כשאת כמו "שק חבטות" קשה מאוד לקיים קשר זוגי ומשפחתי.
אני מציע שתפני לקבל עזרה במרכז לטיפול ומניעת אלימות במשפחה.
ההתנהגות המתוארת מתאימה להגדרה של אלימות פסיכולוגית. (לכל הדעות אלימות קשה מאוד שמכרסמת בעצמי של האדם)
פניה לטיפול- אין זה אומר שאת אשמה אלא רק שאת רוצה לקחת את הזמן כדי לברר מה את רוצה מעצמך ולברר את הפחדים שיש לך מפני גירושין ועוד...
אפשרות נוספת- במידה ובן זוגך מכיר בהתנהגותו השלילית כלפייך- ניתן לפנות לטיפול זוגי.
בהצלחה
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)