מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך מסבירים לילדים על אלימותש.28/06/2012
נוח לי לכתוב לך, כאישה אל אישה.
אני אמא לילדה בת עשר. אתמול איזה ילד קילל אותה, והיא בעטה לו באשכים.
גם בשנה שעברה היה ארוע זהה - עם ילד אחר.
איך להסביר לילדה שאסור לה לבעוט באשכים. ולמה אסור לה?.
אלא אם כן מישהו תוקף אותה פיזית, ואז מותר לה לבעוט לו באשכים?.
איך היית מסבירה לילדה בגילה?. מה היית אומרת לה?.
סליחה אם השאלה מביכה אותך, אבל אני באמת צריכה את עזרתך.
מבקשת שתעני ברצינות ומהר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנינה, השאלה עבורך... - תגובה
פנינה דובו28/06/2012שלום ע.
השאלה הראשונה שלי היא מהיכן עולה על דעתה של הילדה שלך לבעוט דוקא באשכים?
האם זה מקרי והאם ומה היא יודעת לגבי מקום רגיש זה.
אם הילדה שלך כבר מבינה שאשכים הם מקום רגיש הרי שאת רק צריכה לאשר זאת בפניה ולדבר איתה על הסיכון והכאב שהיא גורמת בעשותה זאת.
בעקרון אין המקרה שונה מכל תגובה אלימה אחרת בה נוהגת ילדתך, ומהדרך בה את מגיבה לאלימות שלה ובמקרי אלימות אחרים.
אם אנחנו נגד אלימות (ואני נגד, כמובן), הרי שגם זוהי אלימות, ובנוסף היא גם מכוונת לנקודת תורפה, מה שמחמיר את האלימות ואת הפגיעה שהיא גורמת. נראה לי כי ילדה בת 10 היום יודעת כי היא פוגעת במקום רגיש, מביך ופגיע.
השאלה השניה היא מה לא נוח לך להסביר לה כשמדובר באשכים ומדוע השאלה מביכה אותך?
אני מציעה שתגבשי את דעתך ביחס לאלימות וכמו כן תנסי להבין מדוע נושא שקשור באיבר מין (זכרי) גורם לך מבוכה. אלה שני דברים בסיסיים שעליך לעשות, לפני שאת פונה לילדתך. כשתבררי זאת עם עצמך, עברת כבר לפחות את מחצית הדרך ואז בודאי תדעי מה לומר לביתך.
ודבר נוסף, אם את חושבת שלילדתך אין יכולת להגן על עצמה (ואני לא מתכוונת על ידי הפעלת אלימות נגדית, כי לכך אני מתנגדת), כדאי לך להתייעץ עם מערכת החינוך והייעוץ,
האמונה על כך. כמובן שאני אהיה בעד דרכי תגובה שאינן אלימות.
בעקרון, ילד אמור לחוש שיש לו הגנה מצד מבוגר אחראי, אשר יכול לסייע לו בעת מצוקה ואשר תפקידו להדריך את הילד כיצד פותרים בעיות בדרכי שלום והידברות. בשביל זה נחוץ שיהיה בסביבתו מבוגר שהילד סומך עליו ומרגיש מוגן במחיצתו.
שאלה פשוטה - התשובה קצת פחות...
בהצלחה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חובת דיווח על אישה מוכה- שכנה
בן זוג דוחף אותי במהלך ריבים לעיתים רחוקות
זוגיות קצרה ותחושות של איום ושל פחד
ויכוח שהדרדר לקללות וצעקות ואלימות פיזית
אלימות של נשים כלפי בני זוגן
בעל אלים מילולית- התייעצות
מה המניע לאלימות- בירור
התייעצות בנושא התעללות נפשית
התייעצות-לגבי התנהגות בנישואים
ערוץ הבריאות
.jpg)