לחזור לחיות ביחד אחרי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחזור לחיות ביחד אחרי
    מירית
    09/07/2012

בן זוגי, לפני שלוש שנים סטר לי ובעקבות זה לא יכולתי להישאר לידו ועזבתי.. עכשיו הוא מתקשר שוב, אני רווקה, ורוצה שנחזור. הוא אומר שהוא עבר סדנא לשליטה בכעסים והכל ועכשיו הוא בסדר.

האם לסלוח לו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לחזור לחיות ביחד אחרי

הוספת תגובה

• לחזור לחיות ביחד אחרי - תגובה

ד``ר מני מלכה
    09/07/2012

מירית שלום,

התשובה לשאלה האם לחזור איליו או לא - נמצאת אצלך.

השאלה החשובה היא מאיזו עמדה את חוזרת.

הידע שנצבר על מערכות זוגיות אלימות מלמד כי ישנם מקרים בהם נשים מוכות מגיעות לקשר ואף מוכנות להישאר בתוכו מתוך חולשה ותחושה פנימית של הערכה עצמית נמוכה "אף אחד לא ירצה אותי" "אף אחד לא יאהב אותי כמוהו...".

לזכותך ייאמר כי ידעת לקטוע את האלימות בזמן וכי לא הסכמת להישאר בקשר. כך שאם את סומכת על עצמך שתוכלי לזהות אלימות כלפייך ולא להסכים לה הרי שמדובר בנקודת חוזק.

בנוסף לכך רצוי שתבררי מה מושך אותך להיות לצידו-
    אני לא חושב שמדובר בעניין של סליחה בלבד אלא בדברים מהותיים יותר- איזה מן זוגיות מצפה לך? כיצד יתקבלו החלטות? האם יש עניינים של קנאה? שליטה? וכיוצא בזה.

בהחלט מותר ומומלץ כי תפני לשיחת ייעוץ במרכז לטיפול ומניעת אלימות במקום המגורים שלך- כדי לברר לעצמך לעומק מה את רוצה.

בהצלחה
    מני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו